Liberec – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Třinec – Minsk 2:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 2:1 (kon.)
Třebíč – Kometa Brno 2:6 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 4:3 (1:0 po s.n.) | Havířov – Vítkovice 3:6 (kon.)
Kadaň – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Jihlava – Francie U23 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 30.07.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Tak přeci jen ještě mohl Třinec snížit! Ale Milčakov si poradil s nepříjemnou střelou Matuše i s následnou skrumáží, kdy si Noskovo nahození do branky skoro srazil jeden ze zadáků!
     
    55:09
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk znovu odskakuje na rozdíl dvou branek a komplikuje Ocelářům snahu o remízu! Badun dostal nabito na modré čáře, Šimboch jeho bombu vyrazil jen před sebe a RYAN VESCE už doklepával do odkryté klece – 2:4! Asistence: Alexej Badun.
     
    53:55
    Další dobrou šanci měl na holi Kreps, ke kterému se puk odrazil mezi kruhy! Třineckého útočníka ale vychytal Milčakov, další třinecký útok brzdí ofsajd.
     
    52:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    A z jeho práce Oceláři za okamžik vytěžili kontaktní branku! Dravecký našel volného MARTINA ADAMSKÉHO, který ujel Lisovcovi a přesnou střelou překonal Milčakova – 2:3! Asistence: Vladimír Dravecký, Jiří Polanský.
     
    50:43
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Dinamo využívá krátkého náporu a navyšuje své vedení! Znacharenko na modré čáře přihrál Usenkovi, s jehož ranou si Šimboch ještě poradil. Na dorážku ALEXANDRA MATĚRUCHINA z bezprostřední blízkosti už ale byl krátký – 1:3! Asistence: Ivan Usenko, Dmitrij Znacharenko.
     
    44:55
    Cheechoo se nenechal odstavit Adamským a pak naservíroval krásnou přihrávku mezi kruhy! Tam si sjel obránce Lisovec, jehož ránu ovšem Šimboch se štěstím udržel kdesi pod betony!
     
    42:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    JIŘÍ POLANSKÝ se rozvážným tempem rozjel proti Milčakovovi, zamíchal s pukem, stáhl si jej na bekhend a zakončil do prázdné branky! Milčakovovi nepomohla ani vystrčená hůl – 1:2! Bez asistence.
     
    42:51
    Polanský si proklestil cestu mezi obránci, byl faulován a pojede trestné střílení! Pod nohy mu skočil jeden z beků Dinama.
     
    41:16
    Únik Charlese Lingleta (MIN) zastavil hvizd rozhodčího. Linglet musí na trestnou lavici, kde si odpyká dvě minuty za vysokou hůl.
     
    38:41
    Dosud největší šanci Ocelářů měl na holi Rákos! Po přihrávce od Hrabala jel sám na Milčakova, který si však bekhendový blafák pohlídal a mezeru mezi betony pokryl!
     
    36:10
    Milčakov se blýskl skvělým zákrokem vyrážečkou proti Rákosovi, jenž střílel ze vzduchu po přihrávce Krepse! Později byla hra přerušena ve středním pásmu.
     
    29:59
    Bezprostředně po buly v neutrální zóně byla hra přerušena. Kamil Kreps (TRI) míří na trestnou lavici, kde si odsedí dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    29:56
    Nádherná kombinace Dinama nekončí třetím gólem! Cheechoo předal puk Lingletovi, ten před prázdnou brankou oslovil Ellisona, který však ve stoprocentní šanci selhal! Na druhé straně pískán ofsajd.
     
    27:40
    Oceláři mohli odpovědět po přesně přihrávce Ciencialy z rohu útočného pásma! Kovařčík však střílel nepřesně!
     
    27:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Komarov se ještě ani nestihl zapojit do hry, když zubři udeřili podruhé! Linglet přihrál do jízdy SERGEJI DROZDOVI, který se dostal na levé křídlo a střelou přes obránce pokořil Šimbocha – 0:2! Asistence: Charles Linglet.
     
    25:24
    O chvilku později uviděli sudí faul za Milčakovovou bránou. Nikita Komarov (MIN) je vyloučen na dvě minuty za držení hole.
     
    23:06
    Cheechoo byl v souboji s Davidem Noskem (TRI) faulován a Dinamo si zahraje v početní výhodě. Nosek je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    18:20
    Střelec Nick Bailen (MIN) teď fauloval a poměr sil na ledě se srovná. Bailen fauloval Rákose a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    16:28
    V pěti na obou stranách nám hra dlouho nevydržela. Martin Adamský (TRI) sice Lingleta nepustil ke střele, ale bylo to jen za cenu faulu. Zkušený útočník si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    15:13
    Oceláři znovu propadli na útočné modré a Minsk ujel do brejku! Přečíslení dvou proti jednomu vedl Cheechoo, po jehož přihrávce ovšem Szczechura zakončoval vedle!
     
    14:20
    Přesilovou hru si zahrají také domácí. Po souboji mezi střídačkami je vyloučen Dmitrij Znacharenko (MIN) na dvě minuty za držení protihráče.
     
    11:55
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Michaljov ale později puk v útočné třetině získal zpět a Třinečtí mu nechali příliš prostoru. A tak běloruský útočník přihrál na modrou čáru NICKU BAILENOVI, jenž se do puku opřel z první a trefil se přesně k tyči – 0:1! Asistence: Andrej Michaljov.
     
    08:25
    První vyloučení je na straně domácích. Daniel Rákos (TRI) při napadání rozehrávky Dinama zasáhl Usenka vysokou holí do obličeje a odsedí si dvě minuty.
     
    Oceláři dnes nastoupí s omlazenou sestavou a mnoho opor nechají odpočívat. Do zápasu nezasáhnou kromě zraněných Svačiny a Žejdla ani Šimon Hrubec, Miroslav Svoboda, Milan Doudera, Marek Růžička a Jakub Orsava, kteří jsou na reprezentačním srazu. Mimo to dnes odpočívají také Peter Hamerlík, Rostislav Klesla, Lukáš Galvas, Zbyněk Irgl, Jakub Klepiš nebo Tomáš Plíhal. V brance začne od první minuty Juraj Šimboch. Premiéru v A-mužtsvu zažije sedmnáctiletý obránce Marian Adámek, v útoku si zahrají zase mladé pušky Michal Kovařčík s Vítem Christovem.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 43. Polanský (TS), 53. Adamský (Dravecký, Polanský) – 12. Bailen (Michaljov), 28. Drozd (Linglet), 51. Matěruchin (Usenko, Znacharenko), 56. Vesce (Badun)


    HC Oceláři Třinec: Šimboch (Hlaváč) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Hrabal, Foltýn, Adámek – Adamský (A), Polanský (C), Dravecký – Rákos, Kreps, Hrňa – Chmielewski, Kovařčík, Christov – Rufer, Matuš, Cienciala. Trenér: Václav Varaďa.
    HC Dinamo Minsk: Milčakov (Glass) – Bailen, Lisovec, Badun, Goroško, Znacharenko, Usenko, Ustiněnko – Cheechoo (C), Szczechura (A), Bujnitskij – Vesce, Ellison, Linglet – Pavlovič, Komarov, Meleško (A) – Drozd, Michaljov, Matěruchin – Lopačuk. Trenér: Ľubomír Pokovič.

    Rozhodčí: Petr Přikryl, Zdeněk Kubičík – Vladan Bojda, Tomáš Mikler

    Diváci: 2907 (56 % celkové kapacity)
    bahis siteleri