Arsenal – Chelsea 1:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:0 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 02.08.2015, 16:00 • Wembley Stadium, Londýn • Community Shield • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu z finále Community Shield. O tuto fotbalovou trofej se od roku 1908 utkávají vítězové anglické Premier League a FA Cupu. Neoficiálně se tak jedná o anglický fotbalový Superpohár. Souboj o pohár se odehrává před začátkem ligové sezony v Anglii. Od roku 1974 se finálové utkání odehrává na stadionu Wembley v Londýně.

    Ve finále se střetnou dva londýnské týmy – Arsenal a Chelsea. Mírnými favority budou fotbalisté pod vedením Josého Mourinha, kteří v minulé sezoně odvládli anglickou Premier League a po zásluze se tak dostali do finále Community Shield. Arsenal se do finále dostal díky zisku FA Cupu, když v posledním utkání deklasoval Aston Villu 4:0! Na sledování textového onlinu vás srdečně zve Štěpán Hladký, který vás bude zároveň přenosem provázet.
    "Vrátíme se zítra.."

     
    Petr Čech – jednoznačně nejdiskutovanější téma v předzápasových analýzách. Český brankář vyhrál s Chelsea snad všechny možné trofeje, jenže loni, po příchodu talentovaného Thibauta Courtoise, přišel o místo v základní sestavě. Také proto se rozhodl Petr Čech přestoupit do jiného týmu. Jelikož byla jeho rodina v Londýně spokojena, zvolil urostlý brankář s helmou Arsenal. Nejhorší pro českého gólmana bude, že první soutěžní debut si odškrtne právě proti Blues.

    Utkání bude samozřejmě vyhrocené už jenom z důvodu, že oba týmy sídlí v jenom městě – jedná se tedy o derby! Wenger se s Mourinhem loni v říjnu málem popral na hřišti při vzájemném zápase na Stamford Bridge. Francouzský trenér má navíc s Mourinhem hodně bídnou bilanci – sedmkrát prohrál a šestkrát remizoval.
    "Připraveni na zítřek.."

     
    Gary Cahill (obránce Chelsea) o Community Shield:
    "Na sezónu to nebude mít žádný vliv, ale může to ukázat, jak na tom jsme. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Je to velký zápas, navíc proti městskému rivalovi a dobrému soupeři. Bude to pro nás dobrá zkouška."
     
    Arsène Wenger (trenér Arsenalu) o Community Shield:
    "Z nedělního výkonu se budou vyvozovat důsledky a závěry. Ať už bude výsledek pozitivní či negativní, musíme být stále soustředění a pokračovat v naší práci. Je to důležitý zápas, ale stále se v podstatě jedná o přípravu. Chceme zvítězit a obecně nám duel může před novou sezonou dodat trochu více sebevědomí. Nebude to přátelské utkání, což je dobře."
     
    PŘEDPOKLÁDANÉ SESTAVY:

    Arsenal FC:
    Čech – Bellerín, Koscielny, Mertesacker, Monreal – Coquelin – Ramsey, Özil, Cazorla, Walcott – Giroud

    Chelsea FC:
    Courtois – Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta – Fábregas, Matić – Moses, Oscar, Hazard – Diego Costa
     
    Zápas odpíská čtveřice rozhodčích z Anglie. Jako hlavní rozhodčí povede utkání pan Anthony Taylor. Na čarách mu pak budou pomáhat pánové Gary Beswick a John Brooks. Čtvrtým sudím bude Roger East.
    Diego Costa do dnešního zápasu nezasáhne kvůli problému s hamstringem!

    Petr Čech už je přítomen na stadionu ve Wembley!

     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Conquelin, Cazorla – Oxlade-Chamberlain, Ozil, Ramsey – Walcott
    Trenér: Arsène Wenger
    Náhradníci: Martínez, Debuchy, Gibbs, Gabriel, Arteta, Giroud, Iwobi

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovic, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matic, Fabregas – Ramires, Willian,
    Hazard – Remy
    Trenér: José Mourinho
    Náhradníci: Begovic, Zouma, Mikel, Oscar, Cuadrado, Moses, Falcao

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, John Brooks – Roger East.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na trávníku. Fotbalisté Arsenalu dnes nastoupí v červených dresech a hráči Chelsea v dresech modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Courtois musel hned v první minutě utkání řešit hodně nebezpečný centr Ozila. Belgický brankář nakonec míč vyboxoval do bezpečí.
     
    2
    Tahle přihrávka je moc dlouhá i na Williana. Čech vyběhl ven z brány a bez problému si došel pro míč na okraj šestnáctky.
     
    3
    Hazardova přihrávka směřovala na volného Azpilicuetu. Obránce Chelsea si se skákavým balónem neporadil. Arsenal bude mít výhodu vhazování.
     
    4
    Cazorla zůstává po souboji s Ramiresem ležet na trávníku a drží se za pravý kotník. Hlavní sudí nedovolený zákrok neodpískal. Chelsea bude vhazovat na své polovině.
     
    5
    Rémymu utekl míč od nohy až za brankovou čáru. Český brankář ve službách Arsenalu bude odkopávat od své svatyně.
     
    6
    Conquelin si zpracoval balón pomocí ruky. Fotbalisté Blues budou rozehrávat těsně za půlící čarou.
     
    7
    Ramsey dobře přečetl Hazardovu kličku a vypíchl mu míč od nohy. Hráči Chelsea ale stále zůstávají v držení míče.
     
    9
    Fabregas se hodně nešikovně srazil v pokutovém území s Mertesackerem. Španělský záložník zůstává po střetu ležet na trávníku a žádá si ošetření.
    9. Fabregasův pád v pokutovém území
     
    10
    Rozhodčí přerušuje hru a volá na trávník zdravotníky. Dle opakovaných záběrů to ale nebude nic vážného. Fabregas je spíše otřesený.
     
    11
    Willian utekl dvěma bránícím hráčům a poslal míč do běhu Rémymu. Centrovaný míč francouzského reprezentanta byl zablokován Bellerinem. Chelsea bude mít k dispozici rohový kop.
     
    12
    Z rohového kopu nakonec nic nebude. Ivanovič totiž v pokutovém území postrčil jednoho z obránců a rozhodčí odpískal útočný faul.
     
    13
    Ramires se pokusil odcentrovat z pravé strany. Obrana Arsenalu zablokovala také jeho pokus. Blues budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    14
    Tenhle rohový kop byl už povedenější. Fabregas poslal do šestnáctky soupeře hodně povedený míč, jenže obrana Arsenalu si s ním poradila na výbornou. Čech mohl zůstat v klidu.
     
    15
    Matič vybojoval míč na polovině hřiště a okamžitě přihrává dozadu na obránce. Výborná práce srbského fotbalisty.
     
    16
    Terry nechtěl ponechat nic náhodě, a tak raději odkopl míč do zámezí. Pochvalu za výborné napadání si zaslouží Walcott.
     
    17
    Úvod utkání je hodně opatrný. Oba týmy nám předvádějí spíše defenzivní fotbal. Dnešní utkání může rozhodnout jedna jediná chyba.
     
    18
    Monreal doslova převálcoval dva obránce Chelsea. Cahill si ze souboje odnesl rozbitý ret. Rozhodčí ho tak vykazuje za postranní čáru.
     
    20
    Fotbalisté Arsenalu kombinují s míčem na polovině soupeře. Do zakončení se však nedostávají. Ani jeden z brankářů si zatím nepřipsal žádný složitější zákrok.
     
    21
    Ivanovič si pomohl v souboji s Cazorlou nedovoleně. Arsenal bude mít k dispozici standardní situaci ze střední vzdálenosti.
     
    22
    Na Ozilův centr z volného přímého kopu si parádně naskočil Walcott. Jeho hlavička ale neměla dostatečnou razanci na překonání belgického gólmana.
    22. Walcottovo zakončení hlavou
     
    23
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Walcott poslal míč ze středu hřiště na volného ALEXE OXLADE-CHAMBERLAINA, který parádní zasekávačkou do středu hřiště zmátl Azpilicuetu. Následná střela k vzdálenější tyči neměla chybu. Courtois byl bez šance na chycení.
    23. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:0
     
    24
    Rémy si nepohlídal posledního obránce a dostal se do ofsajdu. Zbytečná chyba hostujícího útočníka. Arsenal se dostává k míči velice jednoduše.
     
    25
    Walcott byl při svém napadání až příliš aktivní. V souboji s Cahillem si počínal nedovoleně. Chelsea bude rozehrávat na své polovině.
     
    26
    Fotbalisté Blues si ještě nepřipsali žádnou pořádnou střelu. Český gólman se ještě pořádně nepotkal s míčem.
     
    27
    Přízemní centr Ramirese do šestnáctky soupeře bez problémů odvrátil Koscielny. S takovými centry Chelsea nemůže v žádném případě uspět.
     
    29
    Fanoušci Arsenalu hodně znepříjemňují dnešní zápas Fabregasovi. Při každém jeho dotyku s míčem se na tribunách spustí ohlušující pískot.
     
    30
    Willianův centr z pravé strany nenašel svého adresáta. Balónu se zmocňuje Bellerin. Obránce Arsenalu ihned odkopává míč do bezpečí.
     
    31
    Ramires se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky. Technická střela brazilského reprezentanta končí pouze v reklamních panelech vedle brány.
     
    32
    Hráči Blues kombinují s balónem na polovině soupeře. Obrana Arsenalu dnes brání na výbornou, a tak to mají hostující fotbalisté neskutečně těžké.
     
    33
    Chelsea si stále přihrává míč na polovině soupeře. Do zakončení se ale ne a ne dostat.
     
    34
    Načechraný centr Rémyho doplachtil na hlavu volného Ramirese, který z velké blízkosti míjí bránu. Mourinho nemůže uvěřit, co jeho svěřenec netrefil.
    34. Obrovská šance Ramirese
     
    35
    Ramseyho střela z pravé strany letí pouze do boční sítě hostující brány. Courtois mohl pro tentokráte zůstat v klidu.
     
    37
    Tak tahle přihrávka je dlouhá i na Bellerina. Fotbalisté Chelsea budou mít výhodu vhazování z vlastní poloviny.
     
    38
    Fabregas si teď vůbec nerozuměl se svými spoluhráči. Centr španělského fotbalisty tak doplachtil až do rukavic Čecha.
     
    39
    Ivanovič odhlavičkoval nebezpečný centr Chamberlaina na rohový kop. Po své hlavičce se ale ošklivě srazil s Terrym.
    39. Nebezpečný centr Oxlade-Chamberlaina
     
    40
    Vypadá to, že oba fotbalisté Chelsea budou v pořádku. Ani jeden z nich nakonec nepotřeboval ani ošetření.
     
    41
    Rémy si opětovně nepohlídal ofsajdovou hranici a zbytečně tak jeho tým přichází o míč. V dnešním zápase už to je minimálně podruhé.
     
    43
    Monreal nechtěl riskovat, a tak raději zakopl balón do autu. Chelsea bude mít výhodu vhazování na polovině svého soupeře.
     
    44
    Ramsey zastavil pronikajícího Ivanoviče nedovoleně. Hosté budou zahrávat další standardní situaci ze střední vzdálenosti.
     
    45
    Několikrát tečovaný balón se nakonec dostal až k českému gólmanovi. Pohodový zákrok pro Petra Čecha.
     
    45
    Rozhodčí se rozhodl nastavit jednu minutku navíc.
     
    45+1
    Rychlý protiútok Arsenalu skončil ještě dříve než začal. První poločas za chvíli skončí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodních pětačtyřicet minut finále Community Shield. Do šaten odcházejí šťastnější fotbalisté Arsenalu, protože vedou po zásluze Oxlade-Chamberlaina 1:0. Hráči hostující Chelsea se do moc příležitostí nedostali, ale i tak jsme svědky krásného zápasu. Na gól a mnoho zajímavých momentů se můžete zpětně podívat v našich animacích.

    Statistiky prvního poločasu:
    Střely: 3 – 3
    Střely na bránu: 2 – 0
    Rohové kopy: 1 – 2
    Ofsajdy: 0 – 4
    Držení míče: 46% – 54%

    Druhý poločas značně přibližně v 17:05.

    506 minut, tak dlouho trvalo Arsenalu vstřelit gól do sítě Chelsea.

    Posted by FC Chelsea CZ/SK (aktuální informace) on Sunday, 2 August 2015
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu již nezasáhne Rémy. Francouzského reprezentanta na hřišti nahradí nová posila Falcao.
     
    47
    Parádní obranný zákrok Matiče. Balón se odrazil za brankovou čáru od Chamberlaina. Courtois bude odkopávat od své svatyně.
     
    48
    Koscielny odkopl míč před dotírajícím Fabregasem do autu. Chelsea bude vhazovat u rohového praporku na polovině soupeře.
     
    49
    Do druhého poločasu vstoupila jednoznačně aktivněji Chelsea. Hosté mají od úvodního hvizdu balón ve svém držení.
     
    50
    Nepřesná přihrávka Cazorly končí pouze za postranní čarou. Hosté tak zůstanou stále v držení míče.
     
    51
    Hazard uklidňuje hru a přihrává dozadu na brankáře. Chelsea stále drží balón na svých kopačkách. Fanouškům Arsenalu se to přestává pomalu líbit.
     
    52
    Falcao pokračuje ve stopách Rémyho. Posila Chelsea si nepohlídala posledního obránce a dostala se do ofsajdového postavení.
     
    53
    José Mourinho posilňuji svou ofenzívu. Místo Ramirese na trávníku uvidíme Oscara. Počet Brazilců v sestavě Chelsea se tak nemění.
     
    54
    Nepřesná přihrávka Williana končí až u českého gólmana. Petr Čech s rozehrávkou nikterak nespěchá. Čas teď hraje do karet Arsenalu.
     
    55
    Mertesacker přehlavičkoval dotírajícího Falcaa. Domácí obránce nasměřoval svou hlavičku na Petra Čecha, který opětovně podrží míč ve svých rukavicích.
     
    56
    Cazorla vybojoval pro svůj tým autové vhazování na polovině soupeře. Fabregasovi se rozhodnutí rozhodčího moc nelíbí a své emoce dává jasně najevo.
     
    57
    Tuhle přihrávku si Ramsey za rámeček nedá. Nahrávka domácího hráče končí až u Courtoise. Gólman Chlesea rozehrává ihned dopředu.
     
    59
    Hazardova střela z pokutového území letí hodně vysoko nad domácí bránu. Belgický reprezentant byl poté hodně ostře dohrán Koscielnym.
     
    60
    Falcao doslova vyskočil Mertesackerovi na jeho záda. Rozhodčí pochopitelně odpískal útočný faul. Čech bude rozehrávat z vlastní šestnáctky.
    Mourinhova reakce na nepovedenou hlavičku Ramirese

    Mourinho 󾌴󾌴Via: Footy Vines

    Posted by Troll Football on Sunday, 2 August 2015
     
    62
    César Azpilicueta v souboji nestíhal Oxlade-Chamberlaina, který hostujícímu hráči unikal na plné čáře. Fotbalista Chelsea tak soupeře prostě a jednoduše stáhl k zemi.
     
    63
    Z trávníku odchází, dnes příliš neaktivní, Walcott. Novým hráčem na hřišti bude Giroud.
     
    65
    Nepřesná střela Cazorly končí hodně vysoko nad bránou Courtoise. Belgický gólman bude odkopávat od své svatyně.
     
    66
    Chelsea se žene do rychlého protiútoku. Hazard byl před pokutovým územím soupeře faulován, tohle bude zajímavá standardní situace.
     
    67
    Kromě standardní situace rozhodčí také udělil žlutý kartónek. Jasná žlutá karta pro Conquelina.
     
    68
    Nádherná střela Oscara mířila přímo pod horní tyčku brány! Čech ale vytáhl z rukávu neskutečný zákrok a technickou střelu brazilského fotbalisty vyrazil na rohový kop. Fanoušci Arsenalu tleskají českému gólmanovi ve stoje.
    68. Čech vyrazil Oscarovu střelu z přímého kopu
     
    69
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Azpilicueta, přichází Zouma.
     
    70
    Následný rohový kop se hostujícímu týmu moc nepovedl. Mertesacker odhlavičkoval centrovaný balón do bezpečné vzdálenosti.
     
    71
    Fotbalisté Chelsea zůstávají stále v držení míče. Tlak Blues začíná pomalu, ale jistě gradovat.
     
    72
    Máme před sebou zhruba nějakých dvacet minut do konce základní hrací doby. Podaří se svěřencům Josého Mourinha vyrovnat nebo se bude z trofeje radovat Arsenal?
     
    73
    Zoumova hlavička z hranice malého pokutového území nemohla nijak překvapit Čech. Český brankář ve službách Arsenalu si připisuje další jednoduchý zákrok.
     
    74
    Obránci Arsenalu vůbec nikam nepospíchají. Do své rozehrávky zapojují také gólmana Čecha. Fotbalisté Chelsea by se měli trochu více vysunout.
     
    75
    Nepovedený centr Ozila končí pouze v rukavicích Courtoise. Belgický brankář na nic nečeká a ihned posílá své spoluhráče do protiútoku.
     
    76
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Oxlade-Chamberlain, přichází Arteta.
     
    77
    Hráči domácího Arsenalu se stahují zpět do vlastní šestnáctky. Nátlak Blues se čím dál tím více stupňuje.
     
    78
    Monreal si pomohl v souboji s Hazardem nedovoleně. Chelsea bude rozehrávat z pravé strany hřiště. Belgický reprezentant zůstává ležet na trávníku, ale nevypadá to na nic vážného.
     
    79
    Hazard už je na nohách, může se pokračovat ve hře. Centrovaný míč Fabregase odhlavičkoval urostlý obránce Mertesacker.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky základní hrací doby! Nervozita na stadionu by se dala krájet.
     
    81
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Ozil, přichází Gibbs.
     
    81
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Terry, přichází Moses.
     
    82
    Dnešní utkání sleduje 85 437 diváků.
     
    82
    Gibbs zajel do pronikajícího Mosese celkem ostře. Rozhodčí odpískal domácímu fotbalistovi faul. Chelsea bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    83
    Courtoisovi přeskočil míč nohu v nejméně vhodný okamžik. Arsenal se tak dostává k rohovému kopu velice jednoduše.
     
    84
    Belgický gólman napravil svou chybu ihned při rohovém kopu. Proti centrovanému míči totiž vyběhl ven z brány a bez jakýchkoliv potíží balón chytil do rukavic.
     
    85
    Obrana Chelsea teď nechala mírně otevřená vrátka, čehož málem využil Ramsey. Jeho střela byla tečována jedním z obránců na rohový kop. Naděje Chelsea jsou tak stále reálné.
     
    86
    Na trávníku nám vznikla menší strkanice. Celé to odstartoval Monreal, který zbytečně dohrál Matiče za půlící čarou.
     
    87
    Rozhodčímu se povedlo rozdělit hráčů obou týmů od sebe. Chelsea bude mít výhodu rozehrávky na polovině soupeře.
     
    88
    Koscielny nechtěl riskovat, a tak raději odkopl balón do zámezí. Blues budou mít výhodu autového vhazování na soupeřově polovině.
     
    89
    Falcao si počínal v hlavičkovém souboji nedovoleně. Cazorla zůstává po tomto střetu ležet na trávníku. Nebude to však žádné závažné zranění.
     
    90
    Rozhodčí se rozhodl nastavit čtyři minuty navíc. Arsenal tak dělí od další trofeje 240 sekund.
     
    90+1
    Rohový kop Arsenalu se vůbec nepovedl. Cahill centrovaný balón odvrátil bez větších potíží. Fotbalistům Chlsea teď utíká čas strašně rychle.
     
    90+3
    Arsenal drží balón na polovině Chelsea. Tohle už vypadá pro hráče Blues hodně špatně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Arsenal poráží městského rivala z Chelsea a získává tak trofej z Community Shield. Hodně zvláštní vítězství pro Petra Čecha, který před touto sezonou přišel do Arsenalu právě z Chelsea.
     
    Arsène Wenger poprvé v historii poráží svého velkého rivala z Portugalska. José Mourinho po šňůře patnácti utkání, bez porážky proti francouzskému trenérovi, padl. (18:08:47)
    Tři zápasy, tři trofeje, dvě čistá konta - neskutečná vizitka Petra Čecha v Arsenalu!

    Vítězové Community Shield!

    Štěpán Hladký

    Branky: 23. Oxlade-Chamberlain

    Karty:   67. Conquelin (ARS) – 62. Azpilicueta (CHE)


    Arsenal FC: Čech – Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Conquelin, Cazorla – Oxlade-Chamberlain (76. Arteta), Ozil (81. Gibbs), Ramsey – Walcott (63. Giroud)
    Trenér: Arsène Wenger

    Náhradníci: Martínez, Debuchy, Gibbs, Gabriel, Arteta, Giroud, Iwobi

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovic, Cahill, Terry (81. Moses), Azpilicueta (69. Zouma) – Matic, Fabregas – Ramires (53. Oscar), Willian, Hazard – Remy (46. Falcao)
    Trenér: José Mourinho

    Náhradníci: Begovic, Zouma, Mikel, Oscar, Cuadrado, Moses, Falcao

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, John Brooks – Roger East

    Diváci: 85 437
    bahis siteleri