Newcastle – Southampton 2:2 (kon.) | Arsenal – West Ham 0:2 (kon.) | Stoke – Liverpool 0:1 (kon.)
konec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Southampton FC
Neděle 09.08.2015, 14:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní skvělé utkání je u konce! Newcastle United v domácím prostředí nedokázal utkání se Southamptonem FC dovést do vítězného konce! Body se nakonec dělí po výsledku 2:2!

    Prnví poločas na St James´ Parku nabídl parádní podívnou! Domácí se mohli dostat do vedení již v sedmé minutě, kdy po skvělé přihrávce Sissoka střílel osamocený Wijnaldu. Jeho ránu však zablokoval Davis. O sedm minut později nebezpečně pálil Dušan Tadić, ani jeho střela však brankou neskončila. Ve 24. minutě se dostali do vedení hosté. Cédric Soares posadil skvělý centr na hlavu Graziana Pellého, který dostal míč do sítě! Domácí hráči se následně hned dvakrát dožadovali odpískání penalty po hře rukou, hlavní rozhodčí však tak neučinil. Tři minuty před koncem poločasu přišlo zasloužené vyrovnání. Haidara poslal před branku pěkný centr, na který si naběhl Papiss Cissé a dostal míč do sítě!

    Hned po třech minutách druhého poločasu šel Newcastle do vedení! Na centr Obertana si naskočil Georginio Wijnaldum, který se dokázal prosadit při svém debutu v Premier League! Southampton se následně táhl za vyrovnáním, to přišlo v 79. minutě, kdy se hlavou prosadil střídající Shane Long! V závěru mohl rozhodnout Sadio Mané, nicméně mířil mimo!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:27:40)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Newcastle však opět chyboval a do protiútoku se dostal Southampton! Sadio Mané se prohnal kolem Colocciniho a mířil opět na zadní tyč. Ani tentokrát však nemířil přesně!
     
    90+3
    Graziano Pellé si v souboji s Sissokem pomohl nedovoleným zákrokem, čehož si všiml hlavní rozhodčí a odpískal nedovolený zákrok. Newcastle může zamířit vpřed!
     
    90+2
    Parádní akci převedl Sadio Mané, který se prokličkoval až do vápna a vyslal přízemní střelu na vzdálenější tyč. Jeho povedenou ránu však zablokoval Jack Colback!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Alexandar Mitrović si to namířil mezi dvojicí protihráčů, nicméně neprošel a vpřed může zamířit hostující Southampton.
     
    89
    Rohového kopu Stouhamptonu se ujal Steven Davis, jehož centr se snášel na hranici malého vápna. Tim Krul šel ven z branky a míč vyboxoval za vápno.
     
    88
    Dušan Tadić si na pravé stran poradil s Janmaatem a dokázal odcentrovat. Před Timem Krulem však úřadoval Chancel Mbemba, který míč odhlavičkoval na rohový kop!
     
    87
    Massadio Haidara postupoval středem hřiště, nicméně jeho postup zastavil ostrý zákrokem Steven Davis. Hostující středpolař dostává zaslouženě žlutou kartu!
     
    86
    Z levé strany se pokoušel zahrozit Haidara, který poslal centr do vápna. Marteen Stekelenburg šel však ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
     
    85
    Newcastle je nastěhovaný na útočné polovině a kombinuje. Southampton je opět velmi dobře zformovaný a domácí nemůžou najít uličku k brance Stekelenburga.
     
    84
    Z velké dálky to zkusil Shane Long, který však mířil hodně mimo a branku Tima Krula vůbec neohrozil. Nizozemský brankář velmi rychle rozehrál, neboť Newcastle již příliš času nemá!
     
    83
    Newcastle mohl po chybné přihrávce Tadiće jít do rychlého protiútoku, nicméně stejně špatně si počínal i Moussa Sissoko a u míče jsou opět hosté!
     
    82
    Newcastle se snaží na vyrovnávací branku odpovědět, nicméně obrana Southamptonu je velmi dobře zformovaná a domácí se nemohou dostat do zakončení.

    Jan Havlovic

    Branky: 42. Cissé, 48. Wijnaldum (Obertan) – 24. Pellè (Soares), 79. Long (Tadić)

    Karty:   55. Colback (NEW), 75. A. Mitrović (NEW) – 12. Soares (SOT), 60. Fonte (SOT), 87. S. Davis (SOT)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:7.
    Newcastle United: Krul – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara – Anita (68. Tioté), Colback – Moussa Sissoko, Wijnaldum (81. S. de Jong), Obertan – Cissé (75. A. Mitrović).
    Náhradníci: Darlow – S. de Jong, Aarons, Ayoze Pérez, Tioté, S. Taylor, A. Mitrović.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares (46. Martina), Fonte, Jošida, Targett – S. Davis, Wanyama – Tadić, Mané, Jay Rodriguez (65. Long) – Pellè.
    Náhradníci: Gazzaniga – Long, Martina, Ward-Prowse, Reed, Juanmi, Caulker.

    Rozhodčí: Pawson – Bryan, Ledger (vš. ANG)

    Diváci: 49 019
    ocianews.com