Newcastle – Southampton 2:2 (kon.) | Arsenal – West Ham 0:2 (kon.) | Stoke – Liverpool 0:1 (kon.)
konec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Southampton FC
Neděle 09.08.2015, 14:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Newcastle však opět chyboval a do protiútoku se dostal Southampton! Sadio Mané se prohnal kolem Colocciniho a mířil opět na zadní tyč. Ani tentokrát však nemířil přesně!
     
    90+2
    Parádní akci převedl Sadio Mané, který se prokličkoval až do vápna a vyslal přízemní střelu na vzdálenější tyč. Jeho povedenou ránu však zablokoval Jack Colback!
     
    87
    Massadio Haidara postupoval středem hřiště, nicméně jeho postup zastavil ostrý zákrokem Steven Davis. Hostující středpolař dostává zaslouženě žlutou kartu!
     
    81
    Newcastle provádí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Georginio Wijnaldu, na jehož místo přichází jeho krajan, Siem de Jong!
    79. Shane LONG - 2:2
     
    79
    Southampton právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Southampton byl v posledních minutách jednoznačně lepší a dočkává se vyrovnání! Victor Wanyama dostal do středu hřiště pěknou přihrávku a mohl střílet, radeji však přenechal míč na pravou stranu, kde se nacházel Dušan Tadić. Centr srbského záložníka našel hlavu SHAENA LONGA, který nedal Krulovi šanci!
     
    75
    Mitrović tedy rozhodně čas nemarní! Na pravé straně ostře zajel pod nohy Targetta a zaslouženě vidí žlutou kartu! Srbský útočník je na hřišti zatím pouze třicet sekund a už má žlutou!
     
    75
    Newcastle provádí druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází střelec vyrovnávací branky Papiss Cissé, kterého nahrazuje letní akvizice Newcastlu, Alexandar Mitrović, jenž přišel z Anderlechtu!
     
    68
    Nizozemský záložník Vurnon Anita skutečně musí vystřídat, což je pro tohoto hráče opravdu velká smůla. Na jeho pozici posíla Steven McClaren Cheicka Tioitého.
     
    65
    Southampton provádí druhé střídání! Kouč Ronald Koenan zjevně nebyl spokojen s výkonem Jaye Rodrigueze a právě tohoto hráče stahuje ze hry. Na jeho místo míří irský záložník Shane Long!
     
    60
    Portugalský stoper José Fonte teď pouze za cenu faulu zastavil postup Sissoka a od hlavního rozhodčího vidí žlutou kartu!
     
    55
    První žlutou kartu domácího celku dostává Jack Colback, který chyboval ve středu hřiště a následně tahal za dres Maného. V tomto případě byla žlutá karta udělena velmi správně!
    48. Georginio WIJNALDUM - 2:1
     
    48
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Southampton neproměnil velkou příležitost a dopředu šel Newcastle. Papiss Cissé vysunul vpřed Obertana, který přesným centrem našel ve vápně GEORGINIA WIJNALDUMA, jenž přesnou hlavičkou překonal Stekelneburga!
     
    47
    Steven Davis se ujal rozehrávky standardní situace, jehož centr našel ve vápně hlavu Jošidy, který byl velmi blízko brance. Tim Krul však předvedl parádní zákrok!
     
    46
    Hostující Southampton provádí před druhým poločasem první střídání! Ze hřiště odchází pravý obránce Cédric Soares, který před sezónou přišel ze Sportingu. Na jeho místo nastupuje Rhu-endly Martina.
    42. Papiss CISSÉ - 1:1
     
    42
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Domácí celek zaslouženě vyrovnává! Colback rozehrál rohový kop na Haidaru, který poslal do vápna parádní centr, jenž přeletěl Stekelenburga a PAPISS CISSÉ měl již pozici jednoduchou!
     
    37
    Newcastle se propacoval k dalšímu rohovému kopu, který rozehrál opět Coleback. Míč ve vápně propadl až na nohu Colocciniho, jenž poslal míč směrem na branku. Southampton však zachránil obránce Targett, který míč odkopl do bezpečí!
     
    31
    I dalšího rohového kopu se ujal Colback, jehož centr mířil na přední tyč, kde se nacházel Papiss Ciséé, ale také Jay Rodriguez. Hostující záložník zcela viditelně zahrál rukou v pokutovém území, avšak ani v tomto případě se penalta nepíská!
    24. Graziano PELLÈ - 0:1
     
    24
    Southampton právě vstřelil branku!
    Southampton se překvapivě dostává do vedení! Na pravé straně se dostal k míči Cédric Soares, který přesným centrem našel ve vápna hlavu GRAZIANA PELLÉHO, jenž dokázal dostat míč do sítě! Tim Krul si na míč sáhl, nicméně gólu nezabránil!
     
    21
    Z následné standardní situace Wijnalduma žádné nebezpečí nevzniklo, nicméně akce pokračovala a ve vápně se dostal k míči Fabio Coloccini. Argentinský stoper si přehodil Targetta, následně však japosnký obránce Jošida zahrál rukou, což hlavní rozhodčí nepostřehl!
     
    18
    Southampton se postoupnou kombinací dostal na útočnou polovinu. Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Dušan Tadić, který natáhl ke střele! Rána mířila těsně mimo, nicméně Tim Krul míč tečoval!
     
    14
    Po úvodním tlaku Newcastlu se ke slovu dostal také Southampton! Centr Targetta se dostal až k Tadićovi, který míč pohotově poslal do vápna, do tohoto prostoru si naběhl Cédric Soares, který se nakonec dostal ke střele! Tim Krul však střelu výborně vyrazil!
     
    12
    Georginio Wijnaldum předvedl ve středu hřiště velké zrychlení a pláchl dvojici protihráčů. Jeho postup zastavil až Cédric Soares, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    7
    Parádně to teď udělal na pravé straně Sissoko, který na sebe natáhl dvojici hráčů a následně poslal míč k úplně volnému Wijnaldumovi, jehož střelu zablokoval Davis! Nizozemský záložník tak zatím první utkání v novém dresu brankou neoslavil!
     
    3
    Rozehrávky standardní situace se ujal Georginio Wijnaldum, na jehož centr si naskočil Jack Colback. Jeho hlavičce však chyběla dostatečná přesnost a Stekelenburg zasáhl!

    Jan Havlovic

    Branky: 42. Cissé, 48. Wijnaldum (Obertan) – 24. Pellè (Soares), 79. Long (Tadić)

    Karty:   55. Colback (NEW), 75. A. Mitrović (NEW) – 12. Soares (SOT), 60. Fonte (SOT), 87. S. Davis (SOT)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:7.
    Newcastle United: Krul – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara – Anita (68. Tioté), Colback – Moussa Sissoko, Wijnaldum (81. S. de Jong), Obertan – Cissé (75. A. Mitrović).
    Náhradníci: Darlow – S. de Jong, Aarons, Ayoze Pérez, Tioté, S. Taylor, A. Mitrović.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares (46. Martina), Fonte, Jošida, Targett – S. Davis, Wanyama – Tadić, Mané, Jay Rodriguez (65. Long) – Pellè.
    Náhradníci: Gazzaniga – Long, Martina, Ward-Prowse, Reed, Juanmi, Caulker.

    Rozhodčí: Pawson – Bryan, Ledger (vš. ANG)

    Diváci: 49 019
    thejrc.org