USA U18 – Rusko U18 2:5 (kon.) | Kanada U18 – Švédsko U18 2:0 (kon.) | SR 18 – Finsko U18 2:4 (kon.)
Česko U18 – Švýcarsko U18 5:3 (kon.)
konec
JOJ ŠPORT Slovensko U18
2:4 (1:3, 0:1, 1:0)
Finsko U18
Úterý 11.08.2015, 17:30 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého hracieho dňa prestížneho mládežníckeho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Neoficiálne Majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov sa tentokrát uskutočňujú v Bratislave a v českom Břeclavi a portál Onlajny.eu pri tom opäť nemôže chýbať.

    V prvej časti turnaja sú tímy rozdelené do dvoch skupín. V skupine A sa v Českej republike predstavia obhajcovia titulu z Ivan Hlinka Memorial Cupu Kanaďania, mladíci silného Švédska, Švajčiarska a domáci výber Česka. Na Slovensku sa môžeme tešiť na aktuálnych majstrov sveta z USA, elitný ročník Ruska, aktuálnych vicemajstrov sveta z Fínska a domáci výber pod vedením trénera Antona Bartánusa.

    SLOVENSKO
    Hokejisti domáceho celku to na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kam sa turnaj presunul pre technické problémy na štadióne v Piešťanoch, budú mať naozaj náročné. V silnej konkurencii sa naši mladí chlapci pokúsia aspoň o úspech v podobe výhry, na ktorú v tomto turnaji čakajú od roku 2009. Naši mladíci odohrali v priebehu uplynulého týždňa prípravný zápas s juniormi HKm Zvolen, v ktorom zvíťazili 6:5 a generálku absolvovali proti kompletnému tímu Kanady, s ktorým v Trnave prehrali pomerom 1:12. Slovensko doposiaľ na Ivan Hlinka Memorial Cupe získalo dvakrát bronz.

    V prvom zápase nastúpili mladí Slováci proti Rusku. S favorizovaným súperom odohrali bojovný zápas a Rusom statočne vzdorovali, ale na bodový zisk im to napokon nestačilo a prehrali 2:5. V tabuľke sú teda zatiaľ bez bodu.

    FÍNSKO
    Hokejisti Suomi pricestovali do Bratislavy v pozícii aktuálnych vicemajstrov sveta. Z kádra, ktorý pred rokom vybojoval pre svoju krajinu na svetovom šampionáte striebornú medailu, sa na Ivan Hlinka Memorial Cupe predstavia obrancovia Robin Salo a Juuso Valimäki. Fíni budú chcieť zabojovať o čo najlepšie konečné umiestnenie, pretože z tohto prestížneho turnaja im doposiaľ chýba zlato. Vo svojej zbierke majú dvakrát bronz a dvakrát striebro.

    Fíni vstúpili do turnaja víťazne, keď v repríze posledného finále svetového šampionátu vrátili Američanom prehru z tohto finále a po triumfe 5:1 si na svoje konto na Ivan Hlinka Memorial Cupe pripísali dôležité tri body.
    Predzápasová rozcvička.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U18: Durný (Kožiak) – Bodák (A), Rajnoha, Zaleňák, Kmec, Krempaský (A), Rudy, Juriga, Fereta – Studenič, Solenský (C), Buček – Galbavý, Roman, Václav – Vybiral, Čaco, Lacka – Ružička, Martančík, Tamáš

    Finsko U18: Halonen (Isokangas) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo (A), Niemeläinen, Reunanen, Kotkansalo, Pylkkänen, Tolvanen – Oksanen, Mäkinen (A), Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Koppanen – Jääskä, Toivola, Moilanen

    Rozhodcovia: Baluška, Goga – Synek, Tvrdoň.
    Predstavovanie hráčov na kocke.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Slováci nastúpia v bielych dresoch, hostia z Fínska v modrej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Pred začiatkom si vypočujeme hymny oboch krajín.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Zápas sa začal výherným buly pre slovenský tím. Domáci hokejisti síce začali aktívne a ihneď chceli zo svojej obrany založiť útok, ale napokon im to nevyšlo a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    00:38
    Slováci pokračovali vo svojej aktivite aj po ďalšom vhadzovaní. Naši chlapci sa rútili do útoku a na pravej strane si puk pýtal Buček, ale napokon bol dobre odstavený a k prihrávke sa nedostal.
     
    01:46
    Slovensko si ale musí dávať pozor aj v defenzíve! Tam sa naši súperi teraz na moment usadili a napokon prudko vypálil Niemeläinen, ale gólman si so všetkým poradil.
     
    01:46
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie obranca Vojtech Zeleňák.
     
    02:19
    Slovensko začalo v defenzíve veľmi dobre a pohodlne vyhodilo puk zo svojej obrannej tretiny. Zverenci trénera Bartánusa zatiaľ súpera do lepšej šance nepustili.
     
    02:48
    Slovensko sa dokonca vo vlastnom oslabení dostalo aj do útoku! Buček sa prezentoval propagačnou strelou od ľavého mantinelu, ktorá ale zblokovaná skončila na ochrannej sieti.
     
    03:29
    Fíni sa však presunuli späť do útoku a poriadne nám tam zavarili. Od modrej čiary vypálil Reunanen a jeho pokus bol ešte tečovaný, ale gólman Durný si napokon aj tak poradil.
     
    03:42
    Fínsko dalo gól!

    Fíni využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Od modrej čiary prudko vypálil Markus Niemeläinen a jeho ranu ešte pred bránkou nechytateľne tečoval ROBIN SALO. Gólman Slovenska už nestihol zareagovať. Asistencie: Markus Niemeläinen a Eetu Tuulola.
    03:42. Robin SALO - 0:1
     
    04:10
    Slováci už teda hrajú v plnom počte, ale Fíni aj tak ešte pokračujú v útočení. Ich chuť po víťazstve a góloch je obrovská a naši mladíci to dnes budú mať skutočne ťažké.
     
    04:49
    Slovensko sa napokon predsa len presunulo do útoku, kde sa priamo pred bránku tlačil Václav. Nemyslel to síce zle, ale k teču sa nedostal, pretože ho zastavil gólman.
     
    05:59
    Hra je rýchla a aktuálne sa ani neprerušuje. Fínsko sa opätovne dostalo do útoku, ale naši chlapci tam súpera dobre zatláčajú k mantinelom a nedovoľujú mu strieľať.
     
    06:26
    Fínsko spálilo veľkú príležitosť! Priamo pred bránku si nakorčuľoval Tolvanen, ktorý z ľavej strany inkasoval prihrávku. Tá ale bola mierená príliš na päty a puk sa napokon iba odrazil od korčule fínskeho hráča.
     
    07:07
    Slovenskí hokejisti sa dvakrát v rade pokúšali oslobodiť, lenže vždy to skončilo iba zakázaným uvoľnením a stále musíme ostať v našej obrannej tretine.
     
    07:48
    Slovákom sa už podarilo puk dostať zo svojej obrannej tretiny, ale v útoku sme nepochodili. Fíni nás držia na odstup od svojej svätyne.
     
    08:44
    Slovenskí hokejisti sa opäť nedostali do pásma, pretože ich teraz zastavil ofsajd na modrej čiare. Musíme ale vyzdvihnúť veľkú bojovnosť našich chlapcov, ktorí sú obetaví ako včera.
     
    09:03
    Fíni predviedli dobrý protiútok, na konci ktorého musel zasahovať Durný! Slovenský gólman mal čo robiť, aby situáciu ustál, ale napokon svoj tím podržal.
     
    09:36
    Fínsko dalo gól!

    Fíni sa udržali v útočnej tretine a pridávajú aj druhý gól. Aapeli Räsänen vyhral buly, puk ihneď posunul na EELIHO TOLVANENA a ten strelou k ľavej žrdi nedal gólmanovi žiadnu šancu na zákrok. Asistencia: Aapeli Räsänen.
    09:36. Eeli TOLVANEN - 0:2
     
    10:39
    Slovensko sa musí spamätať z rýchlych gólov súpera a najmä musí začať viac strieľať. Fínskeho gólmana sme totiž doposiaľ ohrozili iba dvakrát.
     
    11:11
    Fínsko dalo gól!

    Hokejisti Suomi udreli už tretíkrát v zápase a potvrdzujú svoju kvalitu. Zo strany prudko vypálil OTTO MÄKINEN a gólmanovi puk prekĺzol popod betóny. Asistencia: Janne Koukkanen.
    11:11. Otto MÄKINEN - 0:3
     
    11:11
    Slovenský tréner Anton Bartánus si vyžiadal oddychový čas!
     
    12:13
    Slovákov mal oddychový čas trochu prebrať, pretože doposiaľ síce predviedli bojovný výkon, ale fínskych hokejistov nedokázali eliminovať a ani ohroziť ich bránku. K zmene gólmana v domácom tíme nedošlo.
     
    12:57
    Fíni ale naďalej pokračujú ako dobre namazaný stroj a obsadili naše obranné pásmo. Slovensko má čo robiť, aby sme súpera vytlačili z gólových pozícií.
     
    13:42
    Fínsko útočí aj naďalej. Hokejisti Suomi teraz po buly posunuli puk na modrú čiaru, odkiaľ pálil Räsänen, ale nebol presný.
     
    14:31
    Po dlhšom čase Slovensko vytlačilo puk zo svojej obrany do stredného pásma a odišlo striedať. Rovnako tak urobili aj Fíni, takže puk je v strede klziska.
     
    14:49
    Fíni bleskovo prestriedali, prevzali si puk a stiahli sa do svojej defenzívy, odkiaľ plánujú rozohrať novú útočnú akciu.
     
    15:22
    Fínsko stále útočí. Od modrej čiary teraz poslal puk k mantinelu Pylkkänen a jeho spoluhráči tam okamžite začali o kus čiernej gumy zvádzať obrovský súboj.
     
    15:48
    Slovensku sa napokon puk podarilo z pásma vytlačiť a Fíni sa pri pokuse o návrat dopustili iba ofsajdu.
     
    16:16
    Slovensko sa predsa len dostalo do útoku a vôbec to tam nemyslelo zle! Priamo pred bránku sa natlačil kapitán Solenský, ktorý pálil bez prípravy po prihrávke spoza svätyne Fínov, ale iba do gólmana.
     
    17:13
    Slovensko dalo gól!

    Našim chlapcom teraz pomohlo kusisko šťastia a podarilo sa im znížiť! Z ľavej strany od mantinelu vyslal MATEJ GALBAVÝ na bránku propagačnú strelu, ale fínskemu gólmanovi puk prepadol pomedzi betóny a dokotúľal sa až za čiaru. Asistencia: Rastislav Václav.
    17:13. Matej GALBAVÝ - 1:3
     
    18:24
    Fínski hokejisti sa ihneď presunuli späť do útoku, kde sa budú chcieť dostať späť do trojgólového vedenia. Zatiaľ sa im to nedarí, pretože Slováci ich dobre vytláčajú.
     
    19:06
    Medzičasom sa začala posledná minúta tejto tretiny. Slovensko dokázalo puk vytlačiť z pásma, ale do útoku sa zatiaľ dostať nevie.
     
    19:47
    Slováci držia puk ďalej od svojej bránky, ale Fíni im nedovoľujú usadiť sa v útoku. Prvá dvadsaťminútovka sa už iba dohráva.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    Jozef Frühauf odovzdal v mene SZĽH výstroj mladým hokejistom z Lamača, čo malým talentom pomôže pri ďalšom napredovaní.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Slovensko začalo zápas bojovne a už v prvej minúte sa dostalo do útoku, ale Fíni aktivitu svojho súpera rýchlo eliminovali a sami sa presunuli do ofenzívy. Hokejisti Suomi využili na skórovanie už prvú presilovku, keď sa pri Zeleňákovom vylúčení tečom presadil Salo. Slováci sa museli brániť aj naďalej, ale v polovici siedmej minúty zahodil veľkú šancu na skórovanie Tolvanen, keď sa mu puk pred bránkou iba odrazil od korčule. Fíni druhýkrát udreli v polovici 10. minúty, keď sa už rovnaký hráč nemýlil a puk dostal až do siete. Iba necelých 60 sekúnd potrebovali favorizovaní hokejisti na to, aby svoje vedenie zvýšili už na 3:0. Po tomto presnom zásahu si domáci kouč Bartánus vyžiadal oddychový čas, ktorý jeho zverencom pomohol a do prestávky sa im ešte zásluhou Galbavého podarilo znížiť, keď puk šťastne prepadol pomedzi betóny Halonena.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali Fíni, ktorí sa ihneď presunuli do svojej obrannej tretiny, ale Slovensko im puk vzalo a napokon sa ubránili iba za cenu faulu, keď sa podrazením previnil Emil Oksanen.
     
    20:37
    Slovensko okamžite po buly obsadilo útočné pásmo a začalo búšiť do bránky súpera. Fíni statočne odolávali a pomohli gólmanovi, ktorý puk napokon prikryl.
     
    21:08
    Fínsko sa napokon oslobodilo a puk vyhodilo cez všetky čiary. V útočnom pásme potom odviedol kusisko práce Tolvanen, ktorý puk späť vybojoval a získal pár cenných sekundičiek.
     
    21:40
    Slovensko sa síce do útoku vrátilo, ale príliš mu to nepomohlo a jeho súper puk opäť vyhodil. Hráči Suomi majú všetko plne pod kontrolou.
     
    22:19
    V záverečných sekundách sa Slováci do útoku vrátili a predviedli tam naozaj pekný tlak, ale nedokázali ho využiť. Fíni hrali veľmi obetavo a gólmanovi pomohli.
     
    23:26
    Hra v druhej tretine je opäť rýchla, ale Slovensko sa konečne dostáva k slovu. Pomer striel sme znížili na 12:17 z nášho pohľadu.
     
    23:40
    Fínsko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Otto Koivula.
     
    24:01
    Slováci sa v tejto presilovke nevedia usadiť v útoku, pretože Fíni hru dobre vytláčajú až k Durnému.
     
    24:44
    Slovensko stále iba zbiera puk za svojou bránkou a nedokáže sa dostať do ofenzívy. Hokejisti s dvojkrížom na hrudi pôsobia odhodlane, ale teraz sú Fíni nad ich sily.
     
    25:12
    Slovensko sa teraz natlačilo až k bránke súpera a vyslalo na ňu prudkú strelu. Naši chlapci sa následne pokúsili aj o dorážku, ale bola z toho iba zbytočná strkanica.
     
    25:40
    Fíni už hrajú v plnom počte, ubrániť sa dokázali bez väčších problémov. Slováci ale majú pred sebou ešte dostatok času na odpoveď.
     
    26:27
    Fíni stále pokračujú vo svojej snahe. Puk si na ľavom kruhu stiahol Salo a pálil švihom, ale jeho strela minula bránku.
     
    26:52
    Slovensko sa stále musí brániť, pretože Mäkinen obsadil naše útočné pásmo s pukom na hokejke a poriadne pomotal hlavy všetkým korčuliarom.
     
    27:47
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Diváci v Bratislave sledujú bojovný výkon, ale v strednej časti hry nám chýbajú presné zásahy.
     
    28:11
    Fíni stále prekypujú aktivitou, teraz ich ale prirýchle tempo vystavilo iba ofsajdu na útočnej modrej čiare.
     
    28:57
    Slovensko sa presunulo do útoku a bola z toho zaujímavá šanca! Puk poskakoval pred bránkou, kde bol aj Studenič, lenže slovenský hráč ležal na ľadovej ploche a kým sa zo sitiuácie vymotal, dorážať už nestihol.
     
    29:18
    Slováci teraz pokračujú v útočení a skutočne sa je na čo pozerať. Z pravej strany spred modrej čiary prudko vypálil Studenič, ale jeho pokus skončil iba na betónoch gólmana.
     
    29:56
    Slovensko sa bude brániť! Rastislav Václav odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za hákovanie.
     
    30:24
    Fínski hráči začali veľmi aktívne a ihneď sa usadili pred našou bránkou. Durný sa musí mať na pozore.
     
    31:19
    Slováci ale napokon puk dostali ďaleko od svojej bránky a situáciu na ľadovej ploche upokojili. Tréner Bartánus si teraz určite vydýchol.
     
    31:55
    Sekundu budeme hrať v trojici, potom bude pokračovať ďalšia presilovka Fínska. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Vojtech Zeleňák, v tom istom čase zároveň inkasuje osobný desaťminútový trest za nešportové správanie aj Otto Somppi.
     
    31:56
    Slovensko hrá vo štvorici, stále sa musíme brániť.
     
    32:50
    Slováci sa museli brániť, ale napokon sa im podarilo puk vyhodiť z pásma. V útoku po ňom siahol Studenič, ale bol vo veľkom uhle a nemohol poriadne vystreliť.
     
    33:41
    Slovensku sa podarilo po krátkom pobyte v defenzíve puk opäť vyhodiť z pásma a pomôcť tak svojmu gólmanovi.
     
    33:55
    Slovensko už hrá v pätici a najťažšie chvíle má za sebou. Fínov sme dokázali vytlačiť zo všetkých dobrých šancí a do vyloženej príležitosti sme ich nepustili.
     
    34:53
    Na ľadovej ploche sa v týchto chvíľach nedeje nič zaujímavejšie. Slovenskí hokejisti sa pokúšajú dostať do útoku, Fíni sú na tom rovnako. Sledujeme boj o každý centimeter ľadu.
     
    35:19
    Boj napokon vyhrali Fíni, ktorí sa ihneď usadili v pásme. Slovensko pôsobí dosť nervóznym dojmom, potrebovalo by sa presunúť na opačnú stranu klziska.
     
    35:39
    Slovenský brankár prerušil hru a na ľade sa strhla menšia strkanica. To iba potvrdzuje, že slovenskí hokejisti sú stále odhodlaní zabojovať v každej situácii.
     
    36:12
    Fíni ešte ostali v útočnej tretine a skúsili to nastrelením puku pred bránku. Tam sa o teč pokúšal Tuulola, ale úspešný nebol, pretože ho naši z pozície vytlačili.
     
    36:56
    Fínsko dalo gól!

    Slováci teraz skutočne nezvládli situáciu v defenzíve a súpera pustili do prečíslenia dvoch proti jednému. Na jeho konci bol OTTO KOIVULA, ktorý so zakončením nemohol mať problém. Asistencia: Markus Niemeläinen.
    36:56. Otto KOIVULA - 1:4
     
    37:41
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie Tarmo Reunanen.
     
    38:06
    Slovensko sa muselo vo vlastnej presilovke brániť a výsledkom je vylúčenie na našej strane. Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie v hre Viliam Čacho.
     
    38:54
    Fíni hrajú vo štvorici lepšie a presunuli sa až k našej bránke. Tam chceli aj dorážať, ale slovenská defenzíva jednému z hráčov v zápale hry vyrazila z ruky hokejku, čo náš tím napokon zrejme zachránilo pred inkasovaním.
     
    39:09
    DO konca tejto tretiny ostáva necelá minúta a Slováci sa vo vyrovnanom počte stále iba bránia. Fíni sa už pripravujú na presilovkový kolotoč, ktorý o pár sekúnd roztočia.
     
    39:41
    Fínsko hrá v plnom počte a pokračuje vo veľkom tlaku. Slováci sú nasťahovaní pred bránkou a pokúšajú sa neinkasovať.
     
    39:57
    Tri sekundy pred sirénou trafili Fíni žrď našej bránky! Autorom strely bol Räsänen, ktorý sa napriahol na pravej strane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    V závere druhej tretiny udelil rozhodca zhodné tresty za hrubosť Martinovi Krempaskému a Aapelimu Räsänenovi.
     
    40:06
    Slovensko hrá v plnom počte, naši chlapci sa pokúsia zaútočiť a prekvapiť súpera.
     
    41:56
    Slovákom sa to ale v úvode tejto tretiny vôbec nedarí a nedokážu sa presadiť. Zdá sa, že o víťazovi zápasu je už rozhodnuté.
     
    42:01
    Skončili sa zhodné tresty na oboch stranách.
     
    42:18
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na 2+2 minúty Kasper Kontaknsalo za podrazenie a nedovolené bránenie v hre.
     
    42:36
    Štvorminútová presilovka Slovákov sa začala aktivitou na ich strane, ale tá neviedla k nebezpečnému ohrozeniu bránky. Fíni sa dobre bránia a k ničomu nás nepúšťajú.
     
    43:09
    Naopak, Fíni sami vyhadzujú puk za pukom z vlastnej defenzívy a pokúšajú sa niečo vymyslieť na opačnej strane. Nemajú sa ale kam ponáhľať, pretože ich vedenie je skutočne pohodlné.
     
    43:48
    Fínom sa podarilo puk podržať v útočnom pásme a získali tam niekoľko cenných sekundičiek. Slovensko musí začať akciu odznova.
     
    44:10
    Slováci sa napokon do útoku dostali a bola z toho veľmi zaujímavá situácia! Priamo pred bránkou stál Galbavý, ktorý síce chcel dorážať, ale rozhodca signalizovať postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a jeho zámer prerušil.
     
    45:25
    Fínski hokejisti sa dokázali ubrániť, puk si stiahli na svoje hokejky a odmietajú nám ho vrátiť. Fíni sa v oslabení bránia výborne.
     
    45:57
    Slováci sa opäť dostali do útoku! Dobrú strelu z ľavej strany tam predviedol Solenský, ale jeho prudký pokus skončil iba na hrudi gólmana.
     
    46:18
    Fíni už hrajú v plnom počte, štvorminútové vylúčenie sme využiť nedokázali.
     
    46:38
    Slovensko hrá síce proti plnému počtu hráčov súpera, ale na ľadovej ploche to tak nevyzerá! Naši chlapci roztočili pred fínskym gólmanom poriadny kolotoč a Halonen nevie, kam skôr skočiť.
     
    47:49
    Slovensko dalo gól!

    Dlhé obliehanie súperovej bránky sa napokon Slovákom vyplatilo a podarilo sa im znížiť fínsky náskok na rozdiel dvoch gólov! Od modrej čiary prudko vypálil DUŠAN KMEC a jeho projektil skončil až v sieti. Asistencie: Martin Bodák a Miloš Roman.
    47:49. Dušan KMEC - 2:4
     
    48:53
    Slováci po vsietenom góle ožili a aj naďalej sa tlačia pred bránku! Prebralo sa aj publikum a v Bratislave je skutočne skvelá atmosféra.
     
    49:16
    Slováci aj teraz hodili puk pred bránku a pokúsili sa o dorážku. Bartánusovi zverenci teraz hrajú veľmi dobre a súperovi nedávajú dýchať.
     
    49:57
    Fíni sa ale nadlho zatlačiť nenechali a puk aspoň vyviezli zo svojej obrannej tretiny. Aj naďalej ho ale nemajú pod kontrolou a trápia sa.
     
    50:53
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Adam Ružička.
     
    51:27
    Fíni sa ihneď usadili v útočnej tretine, ale Slováci statočne odolávajú. Naši reprezentanti sa vrhajú do striel a zatiaľ chránia svojho gólmana.
     
    51:56
    Tlak Suomi bol v tejto chvíli opäť veľmi veľký, ale ani to Slovákov nedokázalo položiť. Gólman Durný si postrážil priestor pred bránkou a puk za čiaru nepustil.
     
    52:06
    Hra sa stále točí okolo svätyne slovenského celku, ktorý sa bráni ako o život. Zvládnuté oslabenie by mohlo našim pomôcť aj po psychickej stránke.
     
    52:40
    Fíni pália z každej možnej pozície. Räsänen to teraz skúšal spred modrej čiary, ale nebol presný. Stále sa musíme brániť.
     
    53:09
    Slovensko svoje oslabenie prežilo bez inkasovania a už hrá v plnom počte. Naši reprezentanti majú na prípadné vyrovnanie ešte 7 minút.
     
    53:54
    Slovákom sa ale v plnom počte trochu nedarí, keď si teraz nerozumeli pri pokuse o rozohrávku a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    54:12
    Fíni sú stále veľmi aktívni, teraz ich pri prechode do útoku zastavil ofsajd. Slovenský tím sa musí mať stále na pozore.
     
    54:32
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Otto Koivula.
     
    54:57
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Na trestnú lavicu smeruje za vrazenie na mantinel Erik Rajnoha.
     
    56:06
    Slovensko je stále aktívne a snaží sa niečo vymyslieť. Čacho si v útoku podržal puk a vystrelil švihom, ale mieril iba priamo do lapačky gólmana.
     
    56:28
    Fíni dostali puk do útočnej tretiny a držia ho tam. Naši súperi nechcú riskovať prípadnú stratu vedenia.
     
    57:06
    Oba tímy už medzičasom hrajú v plnom počte a začína sa veľký boj o každý centimeter ľadu.
     
    57:46
    Fíni žiadnu dramatizáciu zápasu pripustiť nechcú. Hokejisti z krajiny tisícich jazier sa držia v útoku a obstreľujú našu bránku, na strely vyhrávajú 31:27.
     
    58:20
    Začala sa posledná dvojminútovka tejto tretiny a zrejme aj celého zápasu. Slovensko je stiahnuté v defenzíve a musí sa brániť.
     
    58:42
    Slovákom sa ani teraz nedarí usadiť sa v útoku a Durný sa márne pýta von z bránky. Fínsko stráži záver zápasu.
     
    59:01
    Poslednú minútu tejto tretiny začíname za bránkou, Fíni nám nedovoľujú zaútočiť.
     
    59:40
    Slovensko napokon ešte nahodilo puk na zadný mantinel, ale už mu to nepomôže. Z tohto zápasu si body odnesú Fíni.
     
    Konec zápasu.
     
    Slováci proti silnému súperovi dobre zabojovali, ale na bodový zisk to opäť nestačilo. V zajtrajšom zápase ich čaká USA.

    Najlepší hráči:
    Slovensko: Samuel Solenský
    Fínsko: Robin Salo (19:38:35)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 18. Galbavý (Václav), 48. Kmec (Bodák, Roman) – 4. Salo (Niemeläinen, Tuulola), 10. Tolvanen (Räsänen), 12. Mäkinen (Koukkanen), 37. Koivula (Niemeläinen)


    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Durný (Kožiak) – Bodák (A), Rajnoha, Zaleňák, Kmec, Krempaský (A), Rudy, Juriga, Fereta – Studenič, Solenský (C), Buček – Galbavý, Roman, Václav – Vybiral, Čaco, Lacka – Ružička, Martančík, Tamáš
    Finsko U18: Halonen (Isokangas) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo (A), Niemeläinen, Reunanen, Kotkansalo, Pylkkänen, Tolvanen – Oksanen, Mäkinen (A), Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Koppanen – Jääskä, Toivola, Moilanen

    Rozhodčí: Baluška, Goga – Synek, Tvrdoň
    bahis siteleri