Barcelona – Sevilla 5:4 (po pr.)
po prodl.
FC Barcelona
5:4 (3:1)
Sevilla FC
Úterý 11.08.2015, 20:45 • Boris Paichadzis Erovnuli Stadioni, Tbilisi • UEFA Super Cup
     
    Andrés Iniesta právě zvedl nad hlavu trofej za vítězství v superpoháru 2015! Z posledních sedmi let putuje pošesté tento pohár do Španělska, z toho potřetí do Barcelony.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:29:00)
    Barcelona pokračuje ve sběru trofejí

    Prezident vítězů Bartomeu je spokojen. Jeho klub získal čtvrtou trofej tohoto roku a v nové sezóně jde o první ze šesti možných.

     
    Pro své medaile si přichází i hráči Barcelony, které vede trenér Luis Enrique! Jako poslední jde kapitán Andrés Iniesta!
     
    Pro své ocenění právě přicházejí rozhodčí tohoto zápasu, kteří dostávají pamětní medaile. Následně jsou pro své medaile i hráči Sevilly, které přivítal mohutný potlesk tribun!
    Hráčem utkání byl zvolen Lionel Messi, který dvěma přesnými přímými kopy otočil skóre zápasu

    Hrdina dnešního zápasu Pedro Rodríguez, který v prodloužení bstřelil svůj 99. soutěžní gól za Barcelonu

     
    Naprosto fantastický zápas je u konce! Jedinou branku celého prodloužení vstřelila Barcelona, když v 115. minutě dorazil střelu Lionela Messiho Španěl Pedro. Pedro má navíc namířeno do Manchesteru United, nicméně dnes odehrál pravděpodobně poslední zápas v dresu Barcelony! Sevilla však měla v závěru ještě dvě obrovské šance na vyrovnání! Nejdříve hlavičkoval ve vápně osamocený Coke, nicméně branku netrefil. V nastavení poslal Immobile skvělý míč na nohu Adila Ramiho. Ani francouzský stoper však nemířil přesně!

    Sevilla se však nemá za co stydět! Ještě v 57. minutě vedla Barcelona 1:4, avšak Sevilla dokázala vyrovnat. V prodloužení byli svěřenci Unaie Emeryho hodně pasivní, což vedlo k rozhodující brance!
     
    120+3
    Konec zápasu.
    120+2. Rami se nepostaral o vyrovnání
     
    120+2
    To snad není možné! Sevilla velmi rychle rozehrála volný přímý kop a Émer Banega našel za obranou Cira Immobileho, který poslal před branku ideální centr, nicméně Adil Rami nedokázal poslat míč do opuštěné branky!
     
    120+1
    Na pravé straně unikl Mariano, ke kterému se včas vrátil Jérémy Mathieu. Francouzský obránce zvolil razantní skluz ve vápně, který však vyšel!
     
    120
    Dani Alves i Michael Krohn-Dehli dostávají žlutou kartu za předchozí potyčku.
     
    119
    Dani Alves měl evidentně nějaký problém s Krohn-Dehlim a na hřišti to vře! Situace však hraje pro Barcelona, neboť čas běží!
     
    118
    Rozehrávky standardní situace se ujal Émer Banega, jehož centr našel ve vápně zcela osamoceného Cokeho, který hlavičkoval ve stoprocentní šanci těsně mimo! Ter Stegen vůbec neregoval a míč kontroloval pouze pohledem!
     
    117
    Jevhen Konopljanka hru Sevilly výrazně oživil! Tentokrát se Ukrajinec protáhl středem hřiště a následně ho poslal k zemi Sergio Busquets, který dostává žlutou kartu!
     
    116
    Na druhé straně se pokoušel odpovědět Jevhen Konopljanka, který podnikl na levé straně odvážný průnik a následně posílal nebezpečný míč před branku! Obrana Barcelony však nebezpečí zažehnala!
    115. PEDRO - 5:4
     
    115
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánský celek se dostává pět minut před koncem prodloužení do vedení! K exekuci volného přímého kopu se postavil Lionel Messi, který trefil pouze zeď. Messi se však následně dostal k další střele, kterou vyrazil Beto pouze před sebe. K dorážce se dostal PEDRO, který stál na správném místě a poslal míč pod břevno!

    Jan Havlovic

    Branky: 7. Messi, 16. Messi, 44. Rafinha (Suárez), 52. Suárez (Busquets), 115. Pedro (Messi) – 3. Banega, 57. Reyes (Vitolo), 72. Gameiro (pen.), 81. Konopljanka (Immobile)

    Karty:   71. Mathieu (BAR), 94. Pedro (BAR), 117. Busquets (BAR), 120. Alves (BAR) – 14. Krychowiak (SEV), 87. Coke (SEV), 90+2. Banega (SEV), 92. Immobile (SEV), 120. Krohn-Dehli (SEV)


    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano (93. Pedro), Mathieu – Rakitić, Busquets, Iniesta (63. Sergi Roberto) – Messi (C), Suárez, Rafinha (78. Bartra)
    Náhradníci: Pedro, Bravo, Bartra, Sandro Ramírez, Munir, Sergi Roberto, Adriano Correia

    Sevilla FC: Beto – Coke, Rami, Krychowiak, Trémoulinas – Krohn-Dehli, Banega – José Antonio Reyes (C) (68.Konopljanka), Iborra (80. Mariano), Vitolo – Gameiro (80. Immobile)
    Náhradníci: Sergio Rico, Immobile, Kakuta, Luismi Sánchez, Denis Suárez, Konopljanka, Mariano

    Rozhodčí: Collum – McGraith, Connor
    bahis siteleri