Rapid – Šachtar 0:1 (kon.) | Valencia – Monaco 3:1 (kon.) | Skënderbeu – Dinamo Záhřeb 1:2 (kon.)
Celtic – Malmö 3:2 (kon.) | Basilej – Maccabi Tel Aviv 2:2 (kon.)
konec
Valencia CF
3:1 (1:0)
AS Monaco
Středa 19.08.2015, 20:45 • Estadio de Mestalla, Valencia • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    AS MONACO FC
    Klub z Monackého knížectví započal svůj návrat na evropskou scénu v roce 2011, kdy do klubu přišel ruský miliardář Dmitrij Rybolovlev a začal nakupovat posily! Nejzvučnější posial Radamel Falcao však v klubu vydržel pouze sezónu, celkově se však kvalita kádru sedminásobného mistra Francie zvedla. V loňské sezóně se Monaco dokázala díky defenzivní taktice probojovat až do čtvrtfinále Ligy mistrů, ve kterém narazilo na Juventus. Stará dáma nakonec vyhrála díky jediné brance z penalty v úvodním zápase v Itálii. V loňské sezóně se Monako umístilo až na třetím místě tabulky, což zaručovalo místo ve třetím předkolem LM. Los však mohl přisoudit svěřencům Leonarda Jardima lehčího soupeře než je Valencie!

    Finalisty Ligy mistrů z roku 2004 má již za sebou čtyři ostré utkání! V rámci třetího předkola LM se utkal se švýcarským Young Boys Bern. První utkání se hrálo na švýcarské půdě a fanoušci viděli všechny branky ve druhém poločase. Monako vyhrálo 3:1 a skvěle vykročilo do dvojzápasu. Slušně zaplněný Stade Louis II. viděl čtyři branky domácího celku ve druhém poločase, který tak celkově vyhrál 7:1 a mohl se radovat z postupu do play-off! Úvodní utkání nové sezóně Ligue 1 odehráli svěřenci kouče Leonarda Jardima na půdě Nice, kde dokázali zvítězit 2:1. V posledním utkání však Monaco nepřesvědčilo a v domácím prostředí sehrálo bezbrankovou remízu s Lille.

    I létě prošel kádr Monaka pořádnou obměnou! Nadějný francouzský stoper Geoffrey Kondogbia zamířil za 30 M € do Interu a belgický talent Yannick Ferreira Carrasco do Atlética za 20 M €. Francouzský talent Cornetin Jean zamířil zpět do mateřského Troyes a Radamel Falcao vyměnil Manchester United za hostování v Chelsea!

    Vedení Monaka však bylo velmi aktivní i při shánění nových posil! Nejdříve začalo Monako příchodem tří francouzských talentů, Corentin Jean (Troyes, 4 M€), Thomas Lemar (Caen, 4 M €) a Fares Bahlouli (Lyon, 3 M €). Na jih Francie přišel také účastník letošního MS U20 Brazilec Gabriel Boschilia ze São Paula za 9 M €! Z Lille přišel mladý záložník z Mali, Adama Traoré a z Estudiantes argetinský středopolař Guido Carrillo. Největší posilou by však pro celek trenéra Leonarda Jardima měl být italský útočník Stephan El Shaarawy, který přišel na hostování z AC Milán!

    AS Monaco má jistě také ambice postoupit do základní skupiny, avšak proti Valencii to bude těžké. Důležité bude, jak klub z Monackého knížectví odehraje zápas na půdě španělského soupeře!
     
    VALENCIA CF
    Klub z jihu Španělska se představí v pohárech po roční pauze, kterou způsobila sezóna 2013/14, kdy se Valencia umístila v Primera Division až na osmém místě! V loňském roce však svěřenci Nuna Espírita Santa nenechali nic náhodě a umístili se na čtvrté příčce, která zaručuje start v play-off LM. Pouze jediný bod však Valencie ztratila na třetí Atlético, které postoupilo přímo do skupinové fáze. Los v Nyonu však ke španělskému celku nebyl příliš milosrdný. Los Che dostali nejtěžšího možného soupeře, AS Monaco. Do prvního utkání však vstupuje Valencia v roli papírového favorita!

    Otazník však visí nad formou Valencie! V přípravě se španělskému celku vůbec nedařilo! Proti Bayernu Mnichov příliš šancí Valencia neměla a prohrála 1:4. Utkání s Portem skončilo bezbrankovou remízou a portugalský celek uspěl na penalty. S bundesligovým Kolínem již však svěřenci kouč Santa měli uspět, to se však nestalo a prohráli 2:3! V generálce na nový ročník Valencia rovněž vyhořela a prorhála s AS Řím 1:3! Ve španělské metropoli tak mají před dnešním zápasem o čem přemýšlet ...

    Vedení Valencia přitom v létě nasypalo do posil 107 M €! Z portugalské Benficy přišla hned trojice hráčů! Nejvýraznější posilou je španělský střelec Rodrigo, který v loňské sezóně ve Valencii hostovat a v létě se hostávní přeměnilo na přestup! To samé platí o André Gomesovi a João Cancelovi. Valencii vyšel přestup těchto dvou hráčů na 30 M €. Los Che dokončili také přestup Álvara Negreda z Manchesteru City! Ven z klubu zamířila trojice hráčů. Carles Gil odešel do Aston Villy za 4,2 M €, Mexičan André Guardado do PSV za 2,8 M € a Víctor Ruíz do Villarrealu za 2,7 M €!

    Valencia tak ukázala, že i v letošní sezóně má ambice hodně vysoké a postup do základní skupiny Ligy mistrů by měl být první krok!
     
    Hezký fotbalový večer! Liga mistrů již klepe na dveře a dnes jsou na programu první zápasy čtvrtého předkola! My se společně zaměříme na zřejmě nejzajímavější souboj dnešního večera! Na Estadio de Mestalla se střetne domácí Valencia CF s AS Monaco FC. Úvodní výkop je naplánován v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Ryan – Barragán, Mustafi, Rúbec Vezo, José Gayá – Dani Parejo, Pérez, de Paul – Feghouli, Paco Alcácer, Rodrigo
    Náhradníci: Joao Cancelo, Orbán, Negredo, Piatti, Yoel, Javi Fuego, Santi Mina

    AS Monaco FC: Subašić – Raggi, Wallace, Ricardo Carvalho, Echiejile – Toulalan, Fabinho – Bernardo Silva, Pašalić, Ivan Cavaleiro – Martial
    Náhradníci: Dirar, Carrillo, Bahlouli, Bakayoko, Nardi, El Shaarawy, Touré

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, Burt (vš. ANG).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů právě přicházejí na zaplněné Estadio de Mestalla, které je natěšené na první ostré utkání svého celku!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Mark Clattenburg z Anglie právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli domácí hráči, jmenovitě Alcácer a Rodrigo. Míč šel hned ke stoperům, kteří rozehrávají první útočnou akci domácího celku.
     
    1
    Německý stoper Shkordan Mustafi hledal dlouhým nákopem na útočné polovině Paca Alcácera. Španělský útočník byl však schovaný za obráncem, který míč odkopl. Do prvního postupného útoku míří Monako.
     
    2
    Bernardo Silva se prezentoval velmi ostrý zákrokem na argentinského záložníka Enza Pérez. Finalista letošní ME U21 dostává první žlutou kartu tohoto utkání!
     
    3
    Domácí se do svého soupeře obuli hned od úvodních minut! Na pravé straně zaúřadoval Feghouli, který si posunul míč do středu a poslal do vápna zajímavý centr. Hostující stoper Wallace odehrál míč na rohový kop!
     
    4
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencie se hned ve čtvrté minutě dostává do vedení! Rohový kop rozehrál rohový kop na krátko. Z levé strany poslal do vápna nadýchaný centr právě Rodrigo de Paul, na který si naběhl Feghouli. Hráč z Alžírska hlavičkou dostal míč na španělského útočníka RODRIGA, který měl již situaci jednoduchou!
    4. RODRIGO - 1:0
     
    6
    Monako se pokoušelo o velmi rychlou odpověď a na útočné polovině vybojovalo první rohový kop. K rozehrávce se postavil Bernardo Silva, jehož centr si ve vápně zpracoval Mario pašalič, který si pokoušel přehodit Mustafiho, neúspěšně!
     
    7
    Úvodní minuty nabídly velmi pohledný fotbal, doufejme, že v tomto trendu hráči budou pokračovat! Momentálně je u míče hostující celke, který kombinuje na útočné polovině.
     
    8
    Italský stoper Andrea Raggi poslal do vápna zajímavý centr, který nepovažovala obrana Valencie za nebezpečný a míč málem propadl až k Anthony Martialovi. Francouzský útočník však ani nečekal, že míč propadne a nedokázal zareagovat!
    8. Nenápadný centr Raggiho málem propadl k Martialovi
     
    9
    Španělský celek chyboval na útočné polovině a Monako šlo do protiútoku. Na pravé straně operoval s míčem mladý Portugalec Bernardo Silva, který však akci zabrzdil a následně Monako míč ztratilo.
     
    11
    Monako velmi sympaticky kombinovalo na útočné polovině. Raggi krásně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Uwa Echiejile, který se pokoušel najít křížnou přihrávkou za obranou Martiala. Francouzský mladík však svůj náběh špatně načasoval a míč na hrací ploše nestihl.
     
    12
    Monako je i přes brzký obržený gól velmi aktivní! Tentokrát z levé strany poslal ostrý centr do vápna Ivan Cavaleiro, nicméně ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    13
    Teď však právě Ivan Cavaleiro na útočné polovině chyboval a do protiútoku šla Valencie. Středem hřiště prošel velmi jednoduše Dani Parejo, který chytře přenechal míč na levou stranu, kam si naběhl José Gayá. Centr odchovance Valencie našel na zadní tyči Feghouliho, který míč vracel před branku. Brazilský stoper Wallace však míč odkopl!
     
    14
    Valencia pokračovala ve velmi aktivní hře a na pravé straně se dostal k míči opět Feghouli. Centr alžírského záložníka byl odvrácen na rohový kop. Rozehrávky se ujal Rodrigo, jehož centr na přední tyči tečoval Paco Alcácer. Hlavička prošla vápnem bez povšimnutí a míč zamířil do zámezí!
     
    15
    Valencia je na míči a posdniká postupný útok s krátkými přihrávkami po zemi.
     
    17
    Zaplněná Mestalla povzbuzuje domácí borce kupředu, tradiční tým v loňské sezóně v Lize Mistrů chyběl a nyní by chtěl do elitní soutěže určitě postoupit.
     
    24
    Domácí Rodrigo uvízl v ofsajdu, sudí přerušuje hru a obrana Monaca si na chvíli může zase oddychnout.
     
    25
    Valencia zatím hraje kvalitně a diktuje tempo hry. Monaco bude muset být agresivnější.
     
    26
    Hostující Fabinho posílala míč do vápna ze standardky, ale gólman Valencie Ryan míč nadvakrát zachytil.
     
    27
    Valencia kopala rohový kop, ale hosté centr od rohového praporku odvrátili.
     
    28
    Po ruce Raggiho Valencia zahrávala trestný kop z hranice vápna, ale i nyní nakonec gólman Monaca Subašić nic vážného řešit nemusel.
     
    29
    Po centru Josého Gayáie to nyní na stadionu jen zahučelo, protože domácí krajní bek výborně nasměroval míč do vápna, kam doskakoval Paco Alcácer, ale Šubašic balon zasáhl.
     
    30
    Nyní už Monaco málem slavilo vyrovnání, hosté přečíslili defenzivu domácích a z pravé strany Martial trefil tyč!
     
    31
    Diváci sledují vynikající zápas, po právu je tento souboj považován za šlágr play-off Ligy Mistrů. Oba celky hrají velmi aktivně a tvoří si šance.
     
    32
    Monaco ožívá a více se tlačí do branky Valencie.
     
    33
    Nyní Pašalić prostrkával míč do vápna na nabíhajícího Martiala, ještě před ním se ale pro míč vrhl gólman netopýrů Ryan.
     
    34
    Domácí de Paul po jednom ze soubojů zůstal ležet na trávníku a nyní kulhá pro ošetření ze hřiště.
     
    35
    Zápas ale pokračuje a v bouřlivé atmosféře arény Mestalla Monaco cítí šanci na vyrovnání.
     
    36
    To jsou věci, nyní po centru ze strany zakončoval Martial do výborně chytajícího Ryana a dorážku nasměroval nad!
     
    37
    Monaco v posledních minutách přitlačilo na pilu a je velmi aktivní!
     
    39
    Monaco uklidňuje hru krátkými přihrávkami.
     
    40
    Valencii se nedaří udržet balon na kopačkách a nějak kloudně zakombinovat.
     
    41
    Nyní kombinuje Valencia s míčem na své polovině hřiště.
     
    42
    Na polovině hřiště zasáhl míč rukou domácí Feghouli a sudí přerušuje hru.
     
    43
    Dlouhý míč do vápna Valencie zachytil v klidu gólman Ryan, který nyní vykopává.
     
    44
    Závěr poločasu je klidnější, Valencie vhazuje na útočné polovině hřiště, Monaco se zatahuje.
     
    45
    Lehký centr Monaca sbírá brankář Ryan do rukavic. Běží již nastavený čas.
     
    45+1
    Pérez se individuálně probíjel do vápna, ale až tam nedošel, Monaco odkoplo míč do bezpečí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Domácí Valencia vede po prvním poločase 1:0, když už ve 4. minutě z první akce domácích otevřel skóre Rodrigo. Následně se hrál aktivní a útočný fotbal z obou stran, Valencia mohla přidat další góly, ale postupem času pořádně hrozilo i Monaco. Zápas je nadále zcela otevřený, těšme se na druhý poločas!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Monaco hned v úvodu druhé půle bude odvracet rohový kop domácích.
     
    48
    Míč z rohového kopu ukryl do rukavic gólman Šubašić.
     
    49
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monaco v samém úvodu druhé půle vyrovnává! Přízemní centr Martiala chtěl odvrátit stoper Valencie Rubén Vezo, ale ten v pádu pouze smolně odrazil míč k MARIU PAŠALIČOVI, který zblízka neměl problém s uklizením míče do sítě – 1:1.
     
    50
    Jeden z hráčů Valencie zůstává ležet na trávníku, už k němu běží týmoví lékaři.
     
    51
    Nyní si lepší pozici do odvety drží Monaco, které dokázalo skórovat na hřišti soupeře, ale ještě uvidíme, jak to celé dopadne. Oba celky by si zasloužily postoupit do LM a o tuto šanci budou ještě tvrdě bojovat!
     
    52
    Už se znovu hraje, ale hostující Martial přihrával do zámezí.
     
    53
    Valencia rozehrává míč od své branky a snaží se něco vymyslet.
     
    54
    Martial vběhl do ofsajdu, sudí přerušuje hru a rozehrávat bude Valencia.
     
    55
    Monaco je při chuti, technickou střelou to nyní zkoušel Pašalić, ale Ryan míč vyrazil.
     
    56
    Pašalić fauloval na polovině hřiště, ale sudí kartu nevytahuje.
     
    56
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází de Paul, přichází Piatti.
     
    57
    Valencie je stále v držení míče.
     
    59
    Valencia právě vstřelila branku!
    Domácí jsou opět ve vedení! Míč do vápna dostal DANIEL PAREJO a s pomocí teče hostujcícího zadáka Wallaceho posílá míč za bezmocného Šubašiće – 2:1.
     
    60
    Už to vypadalo, že zápas pomalu bude lámat na svou stranu Monaco, ale v tom z ojedinělé akce udeřila znovu Valencie.
     
    61
    Monaco kombinovalo na hranici vápna, ale nakonec vše zhatil útočný faul Pašaliće.
     
    62
    Domácí operují na útočné polovině hřiště, ale zatím bez koncovky.
     
    63
    Francouzské Monaco druhá inkasovaná branka trochu zasáhla, hosté jsou nyní pod tlakem Valencie.
     
    63
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Cavaleiro, přichází Dirar.
     
    64
    Valencia bude kopat standardku.
     
    65
    Dlouhý míč ale zpacifikoval Šubašić.
     
    66
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Javi Fuego.
     
    66
    Monacu se nedaří udržet míč, u poněkolikáté hosté ztratili balon těsně za polovinou hřiště.
     
    67
    Přízemní centr domácího Feghouliho odvrátil Echiejile.
     
    68
    Nyní na centr José Gayá doskakoval Feghouli, kdyby míč trefil, byla by to gólová šance!
     
    69
    Španělé jsou stále při chuti a drží častěji míč.
     
    70
    Nyní ale o dewlší době Monaco mohlo udeřit! Po centru Cavaleira hlavičkoval velmi pěkně Pašalić!
     
    71
    Monaco z následné další akce vybojovalo rohový kop.
     
    72
    Po vzruchu před vlastní brankou Valencia udržuje míč a kopačkách a zklidňuje hru.
     
    73
    Nákop domácího Pareja skončil v zámezí.
     
    74
    Valencia kombinovala tak dlouho až o míč přišla, následně se Monaco dostalo do brejku, ve vápně se uvolňoval Martial, který posléze upadl, ale píšťalka sudího zůstala němá, z tohoto penalta nebude!
     
    75
    Každopádně diváci musí být u vytržení, protože téměř každá akce na jedné či druhé straně závání gólem.
     
    76
    Nyní se v další šanci ocitl Pérez, ale aktuálně se hlásí o střídání, patrně si natáhl sval.
     
    77
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Pašalič, přichází Bahlouli.
     
    77
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Pérez, přichází Negredo.
     
    78
    Pérez si už na střídačce leduje koleno, na trávníku se přesouváme pomalu, ale jistě do poslední desetiminutovky.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Mustafi (Valencia CF).
     
    80
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází El Shaarawy.
     
    81
    Monaco přechází do závěrečného náporu, domácí začínají bránit v hlubším bloku.
     
    82
    Bahlouli mířil vedle, Ryan bude vykopávat od své branky.
     
    83
    Hostující Dirar fauloval domácího borce José Gaya a Dirar protihráče ještě pošlapal a strčil do něj, tady by asi měla přijít karta, ale neděje se tak!
     
    84
    Monaco spálilo velkou šanci, Martial měl na hlavě vyrovnání!
     
    86
    Valencia právě vstřelila branku!
    Po rohovém kopu dostal míč na hranici vápna alžírský reprezentant SOFIANE FEGHOULI a tvrdou ranou prostřelil naprosto vše – 3:1.
     
    87
    Stadion Mestalla zpívá a slaví. Vypadá to, že první utkání play-off LM ovládne Valencia.
     
    88
    Martial přihrávla ve vápně Valencie, pak ho ještě dojel jeden z domácích zadáků a Martial nyní leží s bolístkou na trávníku.
     
    89
    Rohový kop v podání Bahlouliho odvrátil hlavou domácí Barragán.
     
    90
    Monaco se ještě tlačí do útoku a pokouší se o snížení.
     
    90
    Hlavní sudí Clattenburg nastavuje zápas o čtyři minuty!
     
    90+2
    Jedovatá střela Martiala z hranice vápna, tento pokus měl gólové parametry! Martial se drží za hlavu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Fabinho (AS Monaco FC).
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Feghouli (Valencia CF).
     
    90+3
    Valencia kopala standardku a jen těsně nad branku následně hlavičkoval Negredo!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Valencia CF porazila v úvodním dvojzápase 4. předkola Ligy Mistrů AS Monaco 3:1. Španělé tak využili domácího prostředí a až fanatického povzbuzování domácích fanoušků. Valencia vedla už od 4. minuty, kdy otevřel skóre Rodrigo. Oboustranně se hrál skvělý fotbal, Monaco zaslouženě vyrovnalo brzy po přestávce. Vedení ale "netopýrům" vrátil Parejo a třetí zásah přidal v závěru při náporu Monaca Alžířan Feghouli. Valencia si vytvořila více než nadějnou pozici do odvety, ale díky gólů vstřelenému na hřišti soupeře není ještě Monaco vůbec bez šance! (22:38:27)

    Martin Pešout

    Jan Havlovic

    Branky: 4. Rodrigo (Feghouli), 59. Parejo, 86. Feghouli – 49. Pašalič (Martial)

    Karty:   79. Mustafi (VAL), 90+3. Feghouli (VAL) – 2. Silva (ASM), 90+3. Fabinho (ASM)


    Valencia CF: Ryan – Barragán, Mustafi, Rúbec Vezo, José Gayá – Dani Parejo, Pérez (77. Negredo), de Paul (56. Piatti) – Feghouli, Paco Alcácer (66. Javi Fuego), Rodrigo
    Náhradníci: Joao Cancelo, Orbán, Negredo, Piatti, Yoel, Javi Fuego, Santi Mina

    AS Monaco: Subašić – Raggi, Wallace, Ricardo Carvalho, Echiejile – Toulalan, Fabinho – Bernardo Silva (80. El Shaarawy), Pašalić (77. Bahlouli), Ivan Cavaleiro (63. Dirar) – Martial
    Náhradníci: Dirar, Carrillo, Bahlouli, Bakayoko, Nardi, El Shaarawy, Touré

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, Burt (vš. ANG)
    Úterý 25.08.2015
    Monaco - Valencia 2:1

    Branky: 17. Raggi, 75. Elderson – 4. Negredo

    Karty:   38. Pašalić (ASM), 56. Toulalan (ASM), 72. Elderson (ASM) – 52. Vezo (VAL), 73. Peréz (VAL)

    bahis siteleri