Mladá Boleslav – Jablonec 0:3 (kon.) | Sparta – Slavia 1:2 (kon.) | Liberec – Třinec 4:3 (kon.)
Brno – Ostrava 6:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:3 (0:1)
FK Jablonec
Pondělí 31.08.2015, 11:00 • Městský stadion Mladá Boleslav • Juniorská liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezké a příjemné dopoledne z Městského stadionu v Mladé Boleslavi, kde se v 11:00 představí v rámci 6. kola Juniorské ligy domácí výběr FK Mladá Boleslav, kterému bude za soupeřem celek FK Jablonec. Celým přenosem Vás budu provázet já, Dominik Špringer
     
    FK Mladá Boleslav je jedním z favoritů celé soutěže a také poslední vítěz Juniorské ligy, ale Středočechům se zatím vstup do nové sezony příliš nedaří. Tedy alespoň co se týče venkovních zápasů, protože v nich svěřenci trenéra Milana Pechance zatím získali pouze jediný bod za remízu 1:1 na Dukle. V úvodním zápase tohoto ročníku pak padla Boleslav 2:3 v Příbrami a nejostudnější výkon předvedli mladí hráči minulý ve Třinci, kde prohráli 3:0. Na domácích stadionu to však šlape, výhra 2:0 nad Teplicemi a 5:0 nad Hradcem Králové znamená, že to v dnešním duelu nebude mít Jablonec vůbec jednoduché.
     
    To FK Jablonec může oproti svému dnešnímu soupeři hrát v relativním klidu, jelikož a protože na tento celek, který v uplynulém ročníku Juniorské ligy skončil až na 11. místě nejsou kladeny takové nároky, jako právě na obhájce titulu. Ovšem ani Jablonec nemá vstup do sezony zrovna vydařený. Nejdříve v úvodním kole padl před svými fanoušky s pražskou Slavií 0:2, pak však přišlo zlepšení a dvě vysoké výhry, nejdříve v Ostravě 3:0 a poté doma s Jihlavou 4:0. Jenže euforie v táboře Severočechů rychle vzala za své po prohře 2:1 v Brně a následné domácí prohře se Spartou 2:3.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Godula – Koch, Milla, Kocourek, Kateřiňák, Houžvička, Wolf, Lacek, Pajer, Kozma, Ladra
    Náhradníci: Truksa – Lukeš, Gabriel, Raphael, Bojda, Bečirevič, Kořínek

    FK Jablonec: Bárta – Skuhravý, Štěpánek, Tichý, Drozd, Yakovlev – Novák, Breda, Ivljanin, Kubista – Mihálik
    Náhradníci: Masařík – Žemba, Dorničák, Munzar, Palatický, Nesládek, Kuhn

    Rozhodčí: Poživil – Kubr, Koval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání s míčem u nohy začínají domácí hráči, kteří měli úvodní rozehrávku a zkouší první útočnou akci tohoto zápasu.
     
    3
    Mladá Boleslav si také připravila první vážnější šanci na ohrožení branky, po pravé straně unikal Kocourek, který byl sražen a bude tu první přímý kop duelu.
     
    4
    K míči se postavil Milla, centr se mu sice nepovedl, ale Bárta v brance Jablonce přece jen musel dávat pozor, jelikož míč spadl těsně vedle levé tyče.
     
    5
    Na druhé straně hřiště však byla k vidění první opravdová šance. Godula špatně vykopl, míč sklepl Kubista a Mihálik z malého vápna nasměroval míč mimo tři tyče.
    5. Mihálik (Jablonec) pálil těsně mimo.
     
    6
    Další ohrožení branky domácích. Tentokrát se do zakončení zpoza velkého vápna dostal Ivljanin, ale jeho střele letěla mimo branku a neohrozila Godulu.
     
    7
    Opět hrozil Jablonec, po centru z levé strany hřiště se k míči prodíral Štěpánek, ale počínal si nedovoleně a míč u kopaček tak mají opět domácí borci.
     
    9
    Mladé Boleslav se zatím nedokáže dostat do zápasu, nyní však po zarputilém boji u rohového praporku vybojovali domácí hráči první rohový kop.
     
    10
    Na centrovaný míč si také nejvýše vyskočil domácí kapitán Daniel Kozma, ale v těžké pozici hlavičkuje hodně mimo.
     
    11
    Po krátké době tu máme druhé rohový kop pro domácí, tentokrát však z druhé strany hřiště.
     
    12
    Výborně kopnutý roh Boleslavi dopadl do prostoru malého vápna, kde byl zcela osamocen jeden z domácích útočících hráčů, ten však v dobré pozici míč ideálně netrefil a Jablonec se osvobozuje.
     
    13
    Další vyložená šance pro hostující celek! Po další chybě v obraně domácích sám na brankáře upaloval Dorde Ivljanin, ale trestuhodně poslal míč přesně do náruče Goduly.
    13. Uvljanin (Jablonec) se skvěle uvolnil.
     
    15
    Na druhé straně po rychlém protiútoku hrozila i Mladá Boleslav. Situace 3 na 3 vypadala velmi nadějně, ale ve velkém vápně svého soupeři to domácí hráči již příliš překombinovali a opět tak drží míč hostující celek.
     
    16
    Jenže Jablonec vzápětí přichází okamžitě o míč a je tu další rychlý kontr hostí, který vyústil v další rohový kop.
     
    17
    Tentokrát však nepřišlo žádné výraznější vzrušení a Bárta ze vzduchu míč bezpečně chytá.
     
    18
    Hra se nyní rychle přelévá z jedné strany na druhou a tentokrát útočil Jablonec. K centru z pravé strany se dostal Štěpánek, ten však byl hodně přetažený a bezpečně jej odklízí do bezpečí domácí obrana.
     
    20
    Jablonec je zatím lepším celkem, tentokrát na půlce hřiště chyboval Milla a bylo z toho další rychlá akce Jablonce, míč táhl Štěpánek, ale celou situaci uspěchal.
     
    21
    Hostující hráči však zůstali u míče a vypracovali si další střeleckou pozici, jenže zcela z hranice šestnáctky neměla vůbec potřebnou razanci a odkopává ji jeden ze stoperů Mladé Boleslavi.
     
    23
    Z ničeho nic tu byla šance i pro domácí. Po auto do pokutového území si pro míč šel Bárta, jenže jeden z hostujících obránců míč posunul přesně k domácím hráči, který však v těžké pozici netrefuje branku.
     
    24
    Opět však okamžitě hrozil Jablonec. Všudypřítomný Štěpánek opět táhl míč po pravé straně hřiště, tentokrát přihrál ideálně Drozdovi, který však pováhal správný moment na střelu a o míč přišel.
    25. Godula (Mladá Boleslav) předvedl nádherný zákrok.
     
    25
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Přece jen se hostující hráči za svou snahu dočkali branky! Po další útočné akci z pravé strany se k míči dostal Novák, toho nejdříve následně vychytal Godula, jenže k odraženému míči se opět dostal Jablonec a po následném centru do pokutového území se k míči opět dostal Lukáš NOVÁK, který propálil vše, co mu stálo v cestě.
    25. Lukáš NOVÁK - 0:1
     
    27
    Po vstřelené brance tempo hry očividně upadlo a Jablonec zatím v klidu kombinuje.
     
    29
    Domácí hráči se zatím očividně hledají, nyní to vypadlo na náznak šance, míč do vápna posunul Tomáš Ladra, ale krásným obraným zákrokem se prezentoval jeden z hostujících obránců.
     
    31
    Boleslav se nyní snaží s výsledkem něco udělat, ale jejich hra je zatím plná nepřesností a po další špatné rozehrávce se opět hnal vpřed Štěpánek, který byl však tentokrát o míč čistě odebrán.
     
    33
    Máme tu první střídání v domácím dresu. Hřiště opustil Adam Lacek a na jeho místo nastupuje Almin Bečirevič.
     
    34
    Po střídání je tu šance pro domácí, kteří si vypracovali zajímavou standardní situaci.
     
    35
    Jenže celou situaci s klidem řeší Bárta, který si došel pro vysoký míč.
     
    37
    Tentokrát přišla mírná chybička v obraně Jablonce, z které Kateřiňák vytěžil rohový kop.
     
    38
    K míči se jako první probojoval Adam Pajer, ale jeho slabou hlavičku v klidu chytá Bárta.
     
    40
    Na druhé straně hřiště hrozil Jablonec, do vápna Mladé Boleslavi přišlo několik centrů a nakonec zakončoval Ivljanin, jeho tečovaný pokus dopadl na rohový kop.
     
    41
    Z následného rohu však nepřišlo žádné ohrožený branky Godulu, jelikož se jeden z hostujících hráčů provinil útočným faulem.
     
    42
    K centru se také dostali domácí hráči a poprvé v zápase chyboval Bárta, kterému míč vypadl z rukavic, ale nakonec to pro Jablonec žádné výrazné ohrožený neznamenalo.
     
    44
    Před koncem poločasu se ke střele odhodlal hostující Breda, ale jeho levačka zamířila mimo tři tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:05.
     
    Máme za sebou úvodní poločas, ve kterém se po brance Nováka dostal do vedení hostující Jablonec a nutno podotknout, že zaslouženě, jelikož jsou hostující hráči zatím v tomto duelu jasně lepším týmem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu přichází další změna v domácím celku, hřiště opustil Ladra a místo něj přichází Raphael
     
    48
    Druhý poločas začal z obou stran velmi bojovně, ale hraje se zatím spíše na polovině hřiště.
     
    50
    Poprvé ve druhém poločase hrozil Jablonec, nejdříve přišel rohový kop a následně zajímavá standardní situace, ale míč končí nad brankou.
     
    52
    I Mladá Boleslav zahrazila. do vápna se s míčem dostal Pajer, ale jeho zblkovaný pokus končí pouze rohem.
     
    53
    Pro následný centr do pokutového území si pak v klidu došel Bárta.
     
    55
    Domácí borci vstoupili do druhého poločasu mnohem lépe a očividně se snaží s výsledkem něco udělat.
     
    56
    Snaha domácích však zatím vyústila pouze v další rohový kop. Jablonec zatím brání parádně.
     
    59
    I tentokrát byl Bárta při rohu pozorný a navíc je tu rychlý protiútok Jablonec, který po zblokovaném centru končí rohovým kopem.
     
    59
    Roh Jablonce byl navíc mnohem nejbezpečnější než ten, který kopala Mladá Boleslav. Míč poskakoval na malém vápně, ale nakonec si s ním obrana domácích poradila.
     
    61
    Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou a opět musel být pozorný Bárta, který kontroloval střelu, která šla vedle jeho branky.
     
    63
    Tentokrát už však byl Bárta pouze v roli pozorovatele, velká šance pro domácí, která však končí těsně vedle branky.
    63. Mladá Boleslav nebyla daleko od vyrovnání.
     
    66
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Nyní už to vypadá s domácími velmi bledě, z ničeho ni dostal míč ve vápně ke zcela volnému Ondřeji MIHÁLIKOVI, který nejdříve trefil hlavou tyč, ale následně se k němu míč se štěstím odrazil zpět a pro tohoto hráče už nebyl problém trefit odkrytou branku.
    66. Ondřej MIHÁLIK - 0:2
     
    67
    První střídání v hostujícím dresu, hřiště opustil Drozd a nahradil jej Kuhn.
     
    68
    Střídají i domácí, hřiště opustil Kocourek a nahrazuje jej Bojda.
     
    70
    Další střídání v dresu Jablonce. Hřiště opustil Mihálik a nastupuje Nesládek.
     
    72
    Po druhé inkasované brance tempo hry ještě více opadlo a domácím se momentálně nedaří vůbec nic.
     
    75
    Jablonec se momentálně vůbec nikam nežene a čeká, s čím přijde Mladá Boleslav, ta však na obranu svého soupeře nedokáže najít recept.
     
    77
    Další střídání v hostujícím dresu. Odchází autor první branky Novák a místo něj nastupuje Jiří Žemba.
     
    79
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Máme nejspíše rozhodnuto. Po rychlém útoku do otevřené obrany se ke střele zpoza velkého vápna dostal David BREDA, který míč umístil přesně k právě tyči.
     
    80
    Nyní střídají dokonce oba tábory. V dresu domácích hřiště opustil Milla, jehož nahrazuje Lukeš. Na druhé straně barikády pak hřiště opouští Kubista, místo kterého si zahraje Munzar.
     
    81
    Domácí se snaží s výsledkem ještě něco udělat, ale v druhém poločase se jim v útočné fázi daří ještě hůře, než v poločase prvním a další centr lehce stahuje Bárta.
     
    83
    Poslední střídání v hostujícím dresu. Hřiště opouští autor třetí branky Breda, místo kterého nastupuje Dorničák.
     
    84
    Naopak Jablonec hraje v naprosté pohodě a podniká jeden rychlý útok za druhým. Tentokrát si s ním však obrana domácích poradila.
     
    86
    K vidění je i žlutá karta, kterou za faul a následné zbytečné řeči inkasuje domácí Koch.
     
    87
    Z následné standardní situace Jablonec nic nevytěžil, jelikož si pro míč došel Godula a naopak zahrozila Boleslav, jenže střela Pajera míří nad.
     
    89
    Ještě musel zasahovat Bárta, který si došel pro další centr domácích a háji tak své čisté konto.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí nakonec nepřidal ani minutu nad rámec hrací doby a ukončil tak utkání, ve kterém si hostující Jablonec až příliš snadno, ale hlavně zaslouženě došel pro hladké vítězství 3:0.
     
    Dnešní utkání sledovalo 150 diváků.
     
    Z mé strany to je pro tuto chvíli vše, přeji příjemné pondělní odpoledne a u dalších přenosů se těším nashledanou. (13:00:00)

    Dominik Špringer


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 25. Novák, 66. Mihálik, 79. Breda

    Karty:   86. Koch (MBL)


    FK Mladá Boleslav: Godula – Koch, Milla (79. Lukeš), Kocourek (67. Bojda), Kateřiňák, Houžvička, Wolf, Lacek (34. Bečirevič), Pajer, Kozma, Ladra (46. Raphael)
    Náhradníci: Truksa – Lukeš, Gabriel, Raphael, Bojda, Bečirevič, Kořínek

    FK Jablonec: Bárta – Skuhravý, Štěpánek, Tichý, Drozd (67. Kuhn), Yakovlev – Novák (77. Žemba), Breda (84. Dorničák), Ivljanin, Kubista (79. Munzar) – Mihálik (71. Nesládek)
    Náhradníci: Masařík – Žemba, Dorničák, Munzar, Palatický, Nesládek, Kuhn

    Rozhodčí: Poživil – Kubr, Koval

    Diváci: 150
    bahis siteleri