Ázerbájdžán – Chorvatsko 0:0 (kon.) | Česko – Kazachstán 2:1 (kon.) | Nizozemsko – Island 0:1 (kon.)
Turecko – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Belgie – Bosna 3:1 (kon.) | Kypr – Wales 0:1 (kon.)
Izrael – Andorra 4:0 (kon.) | Bulharsko – Norsko 0:1 (kon.) | Itálie – Malta 1:0 (kon.)
konec
Bulharsko
0:1 (0:0)
Norsko
Čtvrtek 03.09.2015, 20:45 • Stadion Vasil Levski, Sofia • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Bulharsko prohrálo v domácím prostředí velmi důležité utkání s Norskem 0:1 a velmi si zkomplikovalo cestu do Francie!

    První poločas na Stadion Vasil Levski nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, nicméně se nedokázaly dostat přes dobré obrany. První vážnější šanci mělo domácí Bulharsko ze standardní situace, kterou zahrával Popov, Nyland byl však na svém místě! Závěr poločasu nabídl tvrdou hru, avšak žádné šance!

    První branku jsme viděli v 57. minutě, kdy si na centr Johansena naběhl Vegard Forren a poslal Nory do vedení! O deset minut měli dvě šance hostující Norové, kteří však ani jednu neproměnili. Bulharský tlak v závěru nepřišel, a tak norský tým vítězství udržel!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:38:28)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ani bulharský tým není v nastavení tak aktivní, jak si zřejmě fanoušci představovali. Bandalovski raději přihrál zpět k brankáři, a Norsko tak pravděpodobně dnes zvítězí!
     
    90+3
    Norský tým však zvládá konec utkání velmi zkušeně! Momentálně je míč u brankáře Nylanda, který s rozehrávkou hodně váhá. Domácí fanoušci ho odměnují pískotem ...
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména díky ošetřování Forrena a Stefana Johansena! Bulharsko tak má ještě čas!
     
    90
    Následně dostává žlutou kartu i Skjelbred, který se provinil nedovoleným zákrokem v souboji se střídajícím Rangelovem! Bulharský tým hlavně zajímá, kolik hlavní rozhodčí nastaví minut!
     
    89
    Na pravé straně velmi ostře zajel do souboje s Skjelbredem domácí Jordan Minev, a hlavní rozhodčí následně odpískal nedovolený zákrok! Minev měl ještě nějaké slovní připomínky, a dostává žlutou kartu!
     
    87
    Norové rovněž provádějí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází středopolař Stefan Johansen, který odvedl výborný výkon a má velký podíl na tom, že Norové momentálně vedou! Na jeho místo přichází Strandberg!
     
    86
    Centr stopera Alexandara Alexandrova za obranou norského týmu žádného z domácích hráčů nenašel, pro míč si došel gólman Nyland, který šetří čas!
     
    85
    Na druhé straně mohlo Norsko vstřelit rozhodující branku! Ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele Stefan Johansen, který pořádně vystašil bulharské fanoušky! Mitrev byl však na svém místě!
     
    84
    Bulhaři už se musejí spoléhat na to, co mají na hřišti. Trenté Ivajlo Petev už využil všechny možnosti ke střídání!
     
    83
    Bulhaři jsou v posledních minutách velmi aktivní, nicméně do zakončení se dostávají minimálně. Tentokrát se na pravé straně dokázal uvolnit Tonev, který posílal centr na zadní tyč. Vysoký gólman Nyland si však pro míč došel.
     
    82
    Zajímavý centr do vápna Norska poslal z levé strany střídající Todor Nedělev. Bulharský středopolař však ve vápně centrem nabíhajícího Rangelova nenašel a dvojice Hovland – Nordtveit situaci zvládla!
     
    81
    Velmi dlouhý výkop zvolil Božidar Mitrev, který hledal na útočné polovině střídajícího Rangelova. Bulharský útočník se však nechal předskočit Evenem Hovlandem, který s klidem poslal míč k brankáři Nylandovi.
     
    80
    Norský celek kontroluje míč na vlastní polovině, nicméně Bulhaři jsou velmi nervózní, a hodně vysoko napadají. Domácí se dočkali, neboť nákop Hovlanda nebyl přesný!
     
    78
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Georgi Milanov, přichází Todor Nedělev.
     
    77
    Zajímavou ránu z dobrých třiceti metrů vyslal Markus Henriksen. Záložník AZ mířil velmi dobře, nicméně gólman Božidar Mitrev předvedl výborný zákrok!
     
    76
    Ve středu hřiště se provinil ostrým nedovoleným zákrokem střídající Alexandar Tonev, který poslal k zemi Tomi Høgliho. Následnou standardní situaci rozehrál Stefan Johansen, jehož zakončení byl zblokováno na rohový kop.
     
    75
    Norský tým provádí své druhé střídání v tomto zápase! Nějaké menší zranění si přivodil střelec jediné branky zápasu, Vegard Forrem, který musí vystřídat. Na jeho místo přichází Nordtveit!
     
    74
    Třetí rohový kop Bulharska v tomto zápase rozehrál Georgij Milanov, který svým centrem našel ve vápně Čočeva. Mladý záložník Palerma si však při zakončení ublížil, a momentálně je v péči lékařů!
     
    73
    Georgij Milanov se dostal k míči ve středu hřiště, a krásnou průnikovou přihrávkou našel na obranou Ivajla Čočeva. Jeho následný centr však zablokoval Hovland na rohový kop.
     
    72
    I následnou standardní sitauci rozehrál Stefan Johansen, nicméně ani z této standardky nepřišlo pro branku Božidara Mitreva žádné nebezpečí. U míče je domácí Bulharsko, které míří vpřed!
     
    71
    Rohového kopu se ujal Stefan Johansen, jehož centr byl však lehce přetažený. Na hrací ploše jej ještě stihl Tom Høgli, kterého následně fauloval Ivelin Popov a Norové mají k dispozici standardní sitauci!
     
    70
    Bulharský útok se nepodařil a stoper Even Hovland odkopával míč z nouze. Na polovině hřiště míč hlavičkou prodloužil Søderlund, a rázem se octil na pravé straně osamocený Elabdellaoui. Jeho centr našel Henriksena, jehož střela zablokovaná na rohový kop!
     
    68
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Ilijan Micanski, přichází Dimitar Rangelov.
    67. Dvě norské šance
     
    67
    O minutu později se k míči dostal na levé straně Tom Høgli, který poslal za bulharskou obranu nadýchaný centr, na ten si naběhl útočník Alexander Søderlund. Jeho hlavička však mířila těsně mimo!
     
    66
    Norové se postupnou kombinací dostali na útočnou polovinu. Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Stefan Johansen, který však svou přízemní střelu poslal pouze do náruče brankář Mitreva!
     
    65
    Norský trenér provádí rovněž také první střídání! Ze hřiště odchází Jone Samuelsen, který si zjevně přivodil nějaké zranění, a není schopen pokračovat ve hře. Na jeho místo přichází Skjelbred, který hned převzal kapitánskou pásku!
     
    64
    Na druhé straně se předvedl střídající Alexandar Tonev, který si navedl míč do středu hřiště a ostřel vypálil. Do jeho střely však lehl stoper Even Hovland, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    63
    Na druhé straně zahrozilo také Norsko! Na pravé straně dostal hodně prostoru Markus Henriksen, který poslal do vápna nadýchaný centr. Záložník AZ však poslal míč pouze do rukavic brankář Mitreva!
     
    62
    Bulharský tým nepříjemně zlobí, a říká si o vyrovnání! Norsko se po úvodní brance lehce zatáhlo, čehož Bulhaři dokáží využít. Opět přes levou stranu šel Micanski, jehož centr našel ve vápně střídajícího Toneva, kterému však nesedlo zakončení.
     
    61
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Stanislav Manolev, přichází Aleksandar Tonev.
     
    60
    Ilijan Micanski si to namířil po levé straně do vápna, obešel Elabdellaouiho, a poslal míč do vápna. Na jeho přízemní centr si nabíhal Popov, nicméně na poslední chvíli změnil směr přihrávky stoper Hovland!
     
    59
    Bulhaři se pokoušeli velmi rychle odpovědět na branku norského celku. Kombinace domácích však na útočné polovině nevyšla, a u míče jsou Norové. Kouč Ivajlo Petev už chystá střídání!
    57. Vegard FORREN - 0:1
     
    57
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové se dostávají do vedení, a jsou opět o něco blíž Francii! Rozehrávky standardní situace se ujal Stefan Johansen, který skvělým centrem našel ve vápně zcela osamoceného VEGARDA FORRENA, který poslal míč do rohu branky, Mitrev bez šance! První branka norského stopera v tomto kvalifikačním cyklu!
     
    56
    Středem hřiště postupoval hostující Stefan Johansen. Zajímavou individuální akci záložníka Celticu zastavil taktickým faulem Stanislav Manolev, který svůj zákrok načasoval ideálně.
     
    54
    O další průnikovou přihrávku se pokoušel mladý záložník Palerma, Ivajlo Čočev, který hledal za obranou naběhnutého Ivelina Popova. Bulharský útočník však svůj náběh špatně načasoval, a u míče byl dříve Nyland.
     
    53
    Tak to byla obrovská šance domácího Bulharska! Po levé straně opět postupoval Jordan Minev, který poslal ideální přihrávku na nabíhajícího Ilijana Micanskiho. Bulharský útočník si nejdříve zasekl míč před Forrenem, a vypálil. Jeho ránu norský stoper zablokoval. Micanski se však dostal i k další střele, i tu však zablokovala norská obrana!
     
    52
    Neohroženě šel do souboje s Georgijem Milanovem hostující stoper Even Hovland, který však zasáhl míč rukou. Hlavní rozhodčí stál velmi blízko, a pochopitelně přerušil hru.
     
    51
    Norové však brzy míč ztratili, a dopředu šel domácí celek! Po levé straně velmi rychle postupoval vpřed Jordan Minev, kterého však zastavil ideálně načasovaným skluzem Elabdellaoui.
     
    50
    Na přízemní centr Johansena si do pravého rohu hřiště nabíhal Markus Henriksen. Se středopolařem se však vrátil stoper Bodurov, který raději odkopl míč do zámezí.
     
    48
    Aktivní Markus Henriksen se uvolnil na levé straně, a poslal do vápna nadýchaný centr. áběh Alexandera Søderlunda však nebyl ideální a obrana Bulharska centr odvrátila.
     
    47
    Na druhé straně se octil ve vápně s míčem Jone Samuelsen, který po lehkém kontaktu s Alexandarem Alxandrovem spadl na zem. Hlavní rozhodčí však penaltu rozhodně pískat nebude, Samuelsen navíc ztratil míč ...
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí Bulhaři! Georgij Milanov postupoval středem hřiště, a pokoušel se míč prostrčit mezi stopery na Micanskiho. Vegard Forren však míč odkopl do zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Stadion Vasil Levski nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, nicméně se nedokázaly dostat přes dobré obrany. První vážnější šanci mělo domácí Bulharsko ze standardní situace, kterou zahrával Popov, Nyland byl však na svém místě! Závěr poločasu nabídl tvrdou hru, avšak žádné šance!

    Doufejme, že druhý poločas bude lepší! Ten by měl začít přibližně v 21:45!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu dostává žlutou kartu i domácí hráč! Ivelin Popov zastavil nedovoleným zákrokem unikajícího Toma Høgli. Norové ještě stihli rozehrál standardní situaci, nicméně centr Johansena neznamenal pro branku Mitreva žádné nebezpečí.
     
    44
    Rozehrávky se ujal Stefan Johansen, který kopl standardní sitauci velmi dobře, a míč směřoval na do branky. Na svém místě byl však stoper Alexandar Alexandrov, který míč odkopl do bezpečí.
     
    43
    Na druhé straně se v podobném místě prezentoval nedovoleným zákrokem domácí Nikolaj Bodurov, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Jone Samuelsena. Uvidíme, jak z podobnou standardní sitaucí naloží norský tým!
     
    41
    Bulhaři dokázali vybojovat míč na soupeřově polovině, a momentálně kombinují na vlastní polovině. Norský tým navíc nikterak aktivně nenapadá, což Bulharům usnaďnuje situaci.
    40. Žlutá karta
     
    40
    V levém rohu hřiště svedl souboj domácí Georgij Milanov s Alexanderem Tetteym. Záložník Norwiche se prezentoval ostrým zákrokem, za který uviděl žlutou kartu, pro norský tým je to druhá v tomto zápase!
     
    39
    Rohové kopy však dnes nepatří ke zbraním ani jednoho z týmů. Rozehrávky se ujal Samuelsen, který poslal svůj centr opět na přední tyč. Bulharská obrana si však dokázala poradit a míč se dostal až k brankáři Nylandovi.
     
    38
    Po nedovoleném zákroku Bodurova zahrávalo Norsko zajímavou standardní sitauci, které se ujal stoper Vegard Forren. Rána zkušeného hráče byla tečována hráči Bulharska nad branku, a hostující celek má k dispozici rohový kop.
     
    37
    Po delší době jsme viděli další střelecký pokus! Norové nedokázali odkopnout míč a hlavička Tetteyho skončila přímo na noze Avajla Čočeva. Mladý záložník Palerma se opřel do míče zprvní, avšak jeho střela mířila nad branku!
     
    36
    Markus Henriksen svedl na levé straně tvrdý souboj o míč s Alexandarem Alexandrovem. Henriksen postrčil bulharského stopera, který se povalil na zem. Hlavní rozhodčí pochopitelně odpískal nedovolený zákrok.
     
    34
    Středopolař Tettey chytře přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Tom Høgli, který se nerozpakoval, a poslal centr do vápna. Markus Henriksen si dělal ve vápně prostor, nicméně ve vzduchu kraloval gólman Mitrev!
     
    33
    Norové pokračovali v útočném tlaku! Na pravé straně se ocitl s míčem Elabdellaoui, který zatím nebyl tolik vidět, ani jeho poslední centr však nebyl povedený, neboť obrana Bulharska jej zablokovala do zámezí.
     
    32
    Norům se teď konečně povedlo dostat dlouhý centr do vápna na útočníka, jmenovitě na Henriksena. Hráč nizozemského AZ roztáhl hru a na hranici vápna našel Bergeta, jehož ránu zprvní však srazil mimo obránce Bandalovski.
     
    30
    Georgij Milanov, záložník CSKA, se pokoušel najít rychlým centrem za obranou Ilijana Micanskiho. Obrana Norska však v tomto případě zafungovala na jedničku, a vystavila Micanskiho do ofsajdového postavení.
     
    29
    Na druhé straně se útok norského týmu také příliš nevydařil. Záložník Celticu, Stefan Johansen, dostal hodně prostoru u středového kruhu, a dlouhým centrem hledal Markuse Henriksena. Jeho centr byl však příliš dlouhý a rychlý.
     
    28
    Bulharsko se dostává na dostřel branky Nylanda opět po pravé straně. O další zajímavý průnik se pokoušel opět Stanislav Manolev. Tentokrát si kapitán Norska, Tom Høgli, dal pozor, a bulharského záložníka zastavil čistě.
     
    27
    Bulharská obrana lehce zaspala, a nechala poměrně hodně prostoru Jone Samuelsenovi, který odcentroval z pravé strany. Jeho centr našel ve vápně hlavičku Jo Inge Bergeta. Hrdina Malmö však poslal svou hlavičku vysoko nad branku!
     
    26
    Následný rychlý protiútoku bulharského týmu žádné nebezpečí na polovině Norska nezpůsobil. Míč má momentálně u sebe gólman Nyland, který se chystá na dlouhý výkop na útočnou polovinu.
     
    25
    Ve středu hřiště se pokoušel uvolnit Jone Samuelsen, nicméně středopolaře Odd poslal k zemi Bulhar Djakov a norský tým měl k dispozici standardní situaci. Rozehrávky se ujal Johansen, jehož centr však skončil v náruči Mitreva.
     
    23
    Druhého rohového kopu bulharského týmu se ujal Georgij Milanov, kterému se však centr příliš nepovedl, a obrana Norska si dokázala poradit. Následně fauloval ve středu hřiště Bandalovski Tetteyho, a u míče budou Norové.
     
    22
    I následného rohového kopu se ujal Ivelin popov, jehož centr se neujal, a míč odvrátila obrana Norska. Kombinace domácího týmu však pokračovala, a Bulhaři vybojovali další rohový kop!
    21. Povedená standardní sitauce Popova
     
    21
    Rozehrávky se ujal domácí Ivelin Popov, který poslal míč na přední tyč. Do tohoto prostoru však skončil brankář Nyland, který míč vyrazil na rohový kop! Záložník Spartaku to však myslel velmi dobře!
     
    20
    Před vápnem norského vápna šel do zajímavého průniku Stanislav Manolev, nicméně jeho postup zastavil nedovoleným zákrokem Tom Høgli, který za svůj čin dostává zaslouženě žlutou kartu!
     
    19
    Tentokrát se na levé straně dokázal uvolnit přes hostujícího kapitána Minev, který poslal do vápna zajímavý centr. Nejlépe se však zorienotval stoper Vegard Forren, který míč odkopl do bezpečí. Nyland lehce zaspal, a ven z branky nešel.
     
    18
    Bulharský národní tým je v posledních mintuách jednoznačně aktivnější, a tlačí se do zakončení. Norská obrana si však zatím vede velmi dobře a brankář Nyland může být zatím v klidu.
     
    17
    Velmi odvážný průnik středem hřiště zvolil Ivajlo Čočev, který nejdříve prošel kolem Høgliho. Jeho následný postup však zastavil velmi dobře postavený Markus Henriksen.
     
    15
    Markus Henriksen je zatím opravdu velmi aktivní! Před malou chvílí dostal zajímavou přihrávku od Bergeta, nicméně mu výrazně pomohl chybou stoper Alexandrov. Následný centr mladého středopolaře byl zablokován do zámezí.
     
    14
    I následné rozehrávky druhého rohového kopu Norska v tomto zápase se ujal Stefan Johansen. Centr záložníka Celticu se zajímavě kroutil do vápna, nicméně gólman Mitrev šel ven z branky, a míč vyboxoval.
     
    13
    Rozehrávky se ujal Stefan Johansen, jehož centr našel ve vápně hlavu Vegarda Forrena, který svou hlavičku opřel o branícího hráče a Norové mají k dispozici rohový kop!
     
    12
    Samuelsem rozehrál standardní situaci chytře na pravou stranu, kam si naběhl Elabdellaoui. Pravý obránce odcentroval míč do vápna, nicméně obrana Bulharska centr odvrátila. Za vápnem byl však faulován Jo Inge Berget a Norsko má k dispozici první zajímavou standardní sitauci!
     
    11
    Ve středu hřiště se prvním ostřejším zákrokem prezentoval Ivajlo Čočev, který poslal na zem Jone Samuelsena. V tomto případě se to však obešlo bez karty. Mladý záložník Palerma si však bude muset dávat větší pozor!
     
    10
    Prvního výkopu v tomto zápase se dočkal také brankář Božidar Mitrev, který míč poslal na levou stranu, kde si jej zpracoval Minev. Levý obránce domácího celku vrátil míč ke stoperům, a Bulharsko jde do postupné kombinace.
     
    8
    Alexander Tettey se dostal k míči ve středu hřiště a pohotovu přihrávkou se pokoušel oslovit Søoderlunda. Zkušený útočník Rosenborgu se však k míči nedostal přes obránce Mineva.
     
    7
    I další norský útok byl směřován přes levou stranu. Záložník Celticu, Stefan Johansen se uvolnit ve středu hřiště a pokoušel se centrem najít Henriksena. Záložník AZ se však v tomto případě nacházel v ofsajdu.
     
    6
    Norský tým se pokoušel zahrozit po levé straně. Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Jo Inge Berget, který se pokoušel roztáhnout hru na Johansena. Středopolař Alkmaaru však míč nestihl, a ten skončil v zámezí.
     
    5
    Domácí celek poprvé zahrozil po pravé straně. Obránce Bandalovski posílal zajímavou přihrávku za obranu, která směřovala k Popovovi. Bulharský útočník však míč těsně nestihl na hrací ploše.
     
    4
    Hrdina švédského Malmö, Jo Inge Berget, se provinil na pravé straně nedovoleným zákrokem v souboji s Manolevem. Domácí velmi rychle rozehráli, nicméně branku Orjana Nylanda neohrozili. To samé můžeme říct i o následném norském protiútoku.
     
    3
    První práci musel řešit brankář Božidar Mitrev, který vlétl do souboje Alexandera Søderlunda s Nikolajem Bodurovem. Nejhůře to odnesl norský útočník, který si chvíli poležel na zemi. Následně se však zvedl a může pokračovat ve hře.
     
    2
    Prvního rohového kopu tohoto zápasu se ujal Jone Samuelsen, jehož centr směřoval na přední tyč. V tomto prostoru míč odhlavičkoval Čočev. Za vápnem se pokoušel zakončit Tettey, to se však nepovedlo.
     
    1
    Hlavní sudí Nijhuis z Nizozemska právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici hostující Norové. Hned v úvodu dostal na levou stranu zajímavý míč Henriksen, u kterého však stál stoper Alexandrov, který poslal míč na rohový kop!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bulharsko: Mitrev – Bandalovski, A. Alexandrov, Bodurov, J. Minev – Manolev, Djakov (C), Čočev, G. Milanov – I. Popov, Micanski.
    Náhradníci: Makendžijev – Terziev, V. Minev, Ivan Ivanov, M. Alexandrov, Slavčev, Nedělev, Zlatinski, Rangelov, Christov, Tonev.

    Norsko: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Høgli (C) – Samuelsen, Tettey, Johansen, Berget – Søderlund, Henriksen.
    Náhradníci: Almenning Jarstein, Hansen – S. Strandberg, Aleesami, Linnes, Nordtveit, Valon Berisha, Ødegaard, Skjelbred, Jenssen, Nielsen, Veton Berisha.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap (vš. Nizozemsko).
     
    Příjemný čtvrteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Fotbalové ligy v Evropě se opět na pár dnů zastavily a na řadě je reprezentační přestávka! My se společně zaměříme na duel skupiny H, ve kterém se střetne Bulharsko s Norskem. Úvodní výkop je naplánován na Stadion Vasil Levski v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    BULHARSKO
    Bulhaři byli nalosování do silné skupiny H, ve které se mimo jiné nachází také Chorvatsko a Itálie. Bulharský národní tým je momentálně po šesti odehraných zápasech na čtvrté příčce tabulky, na svém kontě má osm bodů. Pokud by dnes uspěl za tři body, přeskočil by právě Norsko, které má na třetí příčce deset bodů. Bulhaři tak dnes mají o motivaci postaráno!

    Bulharsko se před vlastními fanoušky naposledy představilo v zápase s Itálií, se kterou senzačně remízovalo 2:2. Následovalo přátelské utkání na půdě Turecka, soupeře České republiky ve kvalifikační skupině. Na horké turecké půde Bulhaři vůbec nezvládli druhý poločas a prohráli 0:4! Následně sehráli kvalifikační utkání na Maltě, kde potvrdili roli favorita, nicméně vyhráli pouze 1:0!

    Pro Bulharsko se jedná o možná klíčový duel tété kvalifikace, neboť následně sehraje duely v Itálii a Chovatsku. Na závěr domácí utkání s Ázerbájdžánem.
     
    NORSKO
    Norové si jistě také představovali lehčí soupeře do své kvalifikační skupiny, nicméně papírově by se měli umístit na třetím místě. Momentálně se svěřenci Pera-Mathiase Høgma nacházejí na třetím místě s deseti body. Právě Bulharsko však Norům dýchá na záda s osmi body. I pro Norsko je tak dnešní utkání velmi důležité! Pokud by dokázalo získat nějaké body, výrazně by se přiblížilo vysněnému třetímu místu.

    Norsko již však tři zápasy nevyhrálo! Poslední výhru zaznamenal tým trenéra Høgma v Ázerbájdžánu, kde zvítězil 1:0. Následoval debakl na půdě Chorvatska 1:5 a bebranková remíza v přátelském duelu se Švédskem. V posledním utkání mohl norský tým udělat výrazný krok k postupu, neboť se doma utkal s Ázerbájdžánem a fanoušci očekávali tři body! Domácí tým měl spoustu vyložených šancí, avšak ani jednou se nedokázal prosadit. Tato bezbranková remíza může Norsko ještě hodně mrzet!

    Norové by se dnes potřebovali probudit z lehké krize a konečně bodovat. V dalším utkání se doma střetnou s Chovatskem a následně znovu doma s Maltou. Poslední utkání sehrají v Itálii ...

    Jan Havlovic

    Branky: 57. Forren (Johansen)

    Karty:   45. I. Popov (BUL), 89. J. Minev (BUL) – 20. Høgli (NOR), 40. Tettey (NOR), 90. Skjelbred (NOR)


    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:14.
    Bulharsko: Mitrev – Bandalovski, A. Alexandrov, Bodurov, J. Minev – Manolev (61. Tonev), Djakov (C), Čočev, G. Milanov (78. Nedělev) – I. Popov, Micanski (68. Rangelov).
    Náhradníci: Makendžijev – Terziev, V. Minev, Ivan Ivanov, M. Alexandrov, Slavčev, Nedělev, Zlatinski, Rangelov, Christov, Tonev.

    Norsko: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren (75. Nordtveit), Høgli (C) – Samuelsen (65. Skjelbred), Tettey, Johansen (87. S. Strandberg), Berget – Søderlund, Henriksen.
    Náhradníci: Almenning Jarstein, Hansen – S. Strandberg, Aleesami, Linnes, Nordtveit, Valon Berisha, Ødegaard, Skjelbred, Jenssen, Nielsen, Veton Berisha.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri