Spišská N. Ves – Trnava 5:2 (kon.) | Michalovce – Pov. Bystrica 13:0 (kon.) | Prešov – Humenné 8:0 (kon.)
Nové Zámky – Bardejov 3:2 (1:0 po s.n.) | Detva – Senica 2:4 (kon.) | Topoľčany – Lipt. Mikuláš 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
HC Prešov
8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
HC 19 Humenné
sk Středa 09.09.2015, 18:00 • ICE Aréna, Prešov • 1. liga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Prešov mal v úvode zápasu šťastie, keď Juraj Prokop poslal puk pred bránku a ten sa odrazil za chrbát Erika Kmeťa. Hostia mohli odpovedať v oslabení, keď do nájazdu išiel Krempaský, no netrafil. Paradoxne pri početnej nevýhode išli do útoku aj domáci, z čoho plynul gól Romana Kohutiara na 2:0. V závere tretiny mal šancu znížiť Erik Renčok, no gólman Prešova včas zasiahol. Druhú tretinu otvorili domáci rýchlym gólom Chalupu po 41 sekundách hry. Mladý útočník mohol pridať aj druhý presný zásah v 23. minúte, no Kmeť mu strelu vyrazil. O pár minút na to trafil Dancsák tyčku a tlak Prešova sa stupňoval. V polovici zápasu doklepol Fajčák strelu Obšuta a bolo 4:0. Penguins ale nekončili, v 33. minúte poslal Dancsák fintičkou na ľad obrancu aj brankára a skóroval. Kmeťa vystriedal v bránke Zgibor. Jedinú vážnu šancu malo Humenné v prostrednom dejstve v presilovke, Pacalajovi veľa ku gólu nechýbalo. V posledných sekundách tretiny ešte zvýšil ďalšou krásnou akciou na 6:0 Juraj Dancsák. V záverečnej dvadsaťminútovke mal dobrú príležitosť najprv Mihalič, no neuspel rovnako ako o pár sekúnd na to Prešovčan Potoček. Domáci poslali v 50. minúte siedmy odkaz do Humenného, po krásnom pase sa trafil nechytateľne pod brvno Chalupa. Humenné o pár sekúnd na to hralo presilovku piatich proti trom, v ktorej najväčšiu možnosť skórovať nevyužil Krempaský. Hostia nedali a tak udreli "tučniaci" opäť, Chalupa poslal prihrávku pred prázdnu bránu a na konečných 8:0 pečatil Ľuboš Fajčák. (20:10:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Ešte Kohutiar sa ocitol pred bránkou a smeroval na neho puk, no nedokázal ho lepšie vystreliť.
     
    58:30
    Zápas sa už iba dohráva, vidíme síce náznaky šancí, no tie končia zvyčajne na obrancoch.
     
    56:45
    Roháč ani na dvakrát neprestrčil puk cez Martona, prešovský brankár má naďalej čistý štít.
     
    55:50
    Dancsák kombinoval v rýchlej akcii pred bránkou s Potočekom, až obaja premrhali vhodný čas na strelu. Domáci sa už len hrajú.
     
    55:10
    Humenné sa ozvalo po rýchlej akcii, v nej bol Martin Segľa, mieril ale iba medzi betóny, ktoré Marton včas spojil.
     
    54:03
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešov posiela ôsmy odkaz do Humenného. Zdá sa, že domáci si robia zo súpera trhací kalendár. Krásna akcia, Samuel Chalupa už mohol zakončiť, našiel ale ešte lepšie postaveného ĽUBOŠA FAJČÁKA, ktorý doklepol puk do prázdnej brány.

    Asistencie: Samuel Chalupa, Richard Šechný
     
    53:35
    Prešov išiel do útoku, ten potiahol Obšut, posielal prihrávku k opačnej tyčke na Kohutiara, ten vo vzduchu trafil puk, no do bránky jeho strela nesmerovala.
     
    53:15
    Pacalaj sa najprv pošmykol, tak ale mal ďalšiu šancu, ktorú ale nedokázal využiť, hoci už vystrelil, no len do Martona.
     
    53:10
    Domáci v plnom počte.
     
    52:35
    Humenné sa dostalo do pásma a po krátkej kombinácii vystrelil od modrej Pacalaj, jeho pokus ale s ľahkosťou vyráža na ochrannú sieť Marton.
     
    51:55
    Prešov hrá vo štvorici a vyhadzuje puk do útočného pásma.
     
    51:30
    Boris Krempaský mal po peknej kombinácii pred sebou prázdnu bránu, bol ale z uhla a nedokázal poslať puk do siete! To bola obrovská šanca.
     
    51:10
    Jaroslav Obšut núka súperovi príležitosť streliť prvý gól po návrate do 1. ligy, keď nepochopiteľne vyhodil puk z obranného pásma do hľadiska.
     
    50:20
    Prokop šiel s Dancsákom v oslabení do prečíslenia dvoch na jedného, Prokop ponúkol Dancsákovi hattrick, skúsený útočník ho ale nestrelil, Zgibor sa dokázal včas presunúť.
     
    49:55
    Za bránkou Humenného sa strhla šarvátka po zákroku Igora Halása, ktorý je vylúčený za krošček.
     
    49:40
    Ivan Roháč pohrozil na druhej strane, po jeho pokuse nemal Marton puk pod kontrolou, avšak nakoniec ho obrana upratala.

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 2. Prokop, 9. Kohutiar (Halás, Tkáč), 21. Chalupa (Šechný, Dancsák), 30. Fajčák (Obšut, Šechný), 33. Dancsák, 40. Dancsák (Prokop), 50. Chalupa (Šechný, Obšut), 55. Fajčák (Chalupa, Šechný)


    HC Prešov: Marton (Němec) – Briják, Nitriansky, Novický, Tkáč, Tartaľ, Pástor, Medvec, J. Obšut – Fajčák, Šechný, Chalupa – Halás, K. Horvát, Kohutiar – Dancsák, Prokop, Potoček – Ferenc
    HC 19 Humenné: Kmeť (33. Zgibor) – Pacalaj, Hopkovič, Grega, Roháčik, Kramár, Šeliga – P. Segľa, L. Vartovník, M. Segľa – Podsedlý, M. Nagy, Mihalič – Ihnaťo, Roháč, Krempaský – Renčok, Krasničan, Žáčik

    Rozhodčí: Korba – Bogdaň, Jobbáhy
    bahis siteleri