Cambuur – Twente 0:0 (kon.) | Zwolle – Den Haag 2:1 (kon.) | Heracles – Eindhoven 2:1 (kon.)
Willem II – Utrecht 3:1 (kon.)
konec
Heracles Almelo
2:1 (2:1)
PSV Eindhoven
Sobota 19.09.2015, 19:45 • Palmon Stadion, Almelo • Nizozemská Eredivisie • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohádka pokračuje! Heracles Almelo navazuje na výborné výsledky z úvodu sezóny, a dnes si připisuje další cenný skalp! Po skvělém obratu porazil PSV Eindhoven 2:1 !

    První poločas nabídl krásnou podívanou, což se i lehce čekalo! Hned ve druhé minutě šlo PSV do vedení zásluhou Luuka de Jonga! V jedenácté minutě měli vekou šanci domácí, to když dorážek Weghorst, avšak trefil pouze tyč! V závěru poločasu domácí zaslouženě vyrovnali! Obránce Mark-Jan Fledderus se opřel do míče, a ten skončil v síti! V poslední minutě prvního poločasu se Heracles dostal do vedení, ze středu hřiště vystřelil Thomas Bruns, a trefil přesně!

    Hned na začátku druhého poločasu mohl vyrovnat Adam Mahrer, nicméně mířil těsně mimo! Na další vážnou šanci jsme čekali až do 81. minuty, kdy hlavičkoval Moreno, avšak Castro byl připravený. V závěru si již PSV žádnou vážnou šanci nevypracovalo ...

    Heracles se tak po dnešním výsledku dostává do čela Eredivisie! Ajax však má zítřejší utkání k dobru!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:41:40)
    Obrovská radost hráčů Heraclesu, kteří se posunuli do čela Eredivisie
     
    Pohádka pokračuje! Heracles Almelo navazuje na výborné výsledky z úvodu sezóny, a dnes si přps
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na druhé straně věak skončil na zemi Maxime Lestinne, kterého fauloval Gosens. PSV tak mělo k dispozici hodně zajímavou standardní sitauci, které se ujal Lestenne. Jeho centr našel Brumu, jehož hlavičku však lapil Castro!
     
    90+2
    Heracles dokázal dostat dlouhým nákopem míč na hranici vápna, kde se navíc k hlavičce dostal Bel Hassani, který dostal míč do vápna!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména kvůli ošetřování Oussamy Tannaneho. PSV tak má ještě čas na vyrovnání!
     
    90
    V samotném závěru naopak zahrozil Heracles, který mohl vstřelit rozhodující branku! Rychlý protiútok táhl středem hřiště Robin Gosens, jehož ránu však dokázal Zoet lapit, i když se musel hodně natahovat.
     
    89
    Thomas Burns odvedl na pravé straně skvělou práci, neboť dokázal pár vteřin udržet Lestienneho u postranní čáry. Následně však domácí hráč fauloval, a PSV zůstane u míče!
     
    88
    Heracles měl možnost jít do rychlého protiútoku. Fledderus se pokoušel najít dlouhým centrem za obranou Gladona, nicméně jeho centr zblokoval Maxime Lestienne, který se vrátil.
     
    86
    Luuk de Jong ještě reklamoval, že ho při výskoku zatahal za dres domácí Mike te Wierik, a díky tomu nizozemský útočník hlavičkoval mimo. Hlavní rozhodčí však nechává hru plynout dál!
     
    85
    Eindhovenu se čas krátí, do konce základní hrací doby zbývá pět minut! Mezitím byl ve středovém kruhu faulovaný střídající Locadia. PSV rychle rozehrálo, a z levé straně odcenroval Arias. Hlavička Luuka de Jonga však mířila mimo!
     
    84
    Tak dnes se bohužel Jakub Navrátil na hřiště nepodívá! Domácí trenér John Stegeman posílá ze hřiště Woutiho Weghorsta, kterému se ze hřiště očividně nechce. Na jeho místo přichází Gladon!
     
    83
    Maxime Lestienne uvolnil ve středu hřiště Santiaga Arise, který se po nárážečce od Luuka de Jonga dostal ke střele. Zakončení kolumbijského obránce však nebylo vůbec povedené.
    81. Hlavička Morena mířila pouze do náruče Castra
     
    81
    Tak po delší době jsme viděli velkou příležitost Eindhovenu! Z levé strany dokázal odcentrovat do vápna střídající Simon Poulsen, který našel naběhnutého Héctora Morena, jehož hlavička však mířila pouze do míst, kde se nacházel brankář Castro!
     
    80
    Hostující trenér Phillip Cocu provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází obránce Joshua Brenet, který dnes odvedl dobrý výkon. Na jeho místo přicází ofenzivní záložník Simon Poulsen, což je jasný signál k posílení ofenzivy!

    Jan Havlovic

    Branky: 39. Fledderus, 45. Bruns – 2. L. de Jong

    Karty:   29. Tannane (HRC), 47. Weghorst (HRC) – 12. Hendrix (PSV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:17.
    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani – Tannane (73. Gosens), Weghorst (84. Gladon), Darri (74. van Ooijen).
    Náhradníci: Fij – Bosz, van Ooijen, Navrátil, Gladon, Breukers, Gosens.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet (80. S. Poulsen) – Pröpper, Hendrix, Maher (74. Pereiro) – L. Narsingh (46. Locadia), L. de Jong, Lestienne.
    Náhradníci: Pasveer – Locadia, Pereiro, Schaars, Vloet, De Wijs, S. Poulsen.
    thejrc.org