Hokejová Liga mistrů – 1/16 (kon.)
konec
Hokejová Liga mistrů – 1/16

Úterý 22.09.2015, 13:00Hokejová Liga mistrů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    Dobré poledne vítejte u pokračování Champions Hockey League.
    Pavouk vyřazovací části.

     
    17:00 Vítkovice – Tappara
    17:30 Espoo – Mannheim
    17:30 IFK Helsinki – Davos
    17:30 Jyväskylä – TPS Turku
    17:30 Liberec – Linkopings
    17:30 Lukko – Mnichov
    17:30 Třinec – HV 71
    18:00 Košice – Skelleftea
    18:30 Sparta Praha – Curych
    19:00 Farjestads – Lulea
    19:15 Salcburk – Storhamar
    19:15 Vienna – Litvínov
    19:30 Düsseldorf – Kärpät
    19:30 Eisbaren Berlin – Stavanger
    20:00 Djurgardens – Vaxjo
     
    Ještě jednou vám přeji hezké odpoledne. Dnes nás čeká patnáct zápasů Champions League. Utkání mezi Frölundou a Ingostadtem se odehraje příští týden. Odvetné utkání jsou na programu 6.října.
     
    Dnešní hrací den zahájí Vítkovice, které hostí od 17 hodin Tapparu. Finský celek ovládl se deseti body základní skupinu, V lize má na kontě čtyři odehrané zápasy v niž nasbírali sedm bodu a nachází se ve středu tabulky. Zatímco Vítkovice postoupili ze druhé pozice a v úvodu sezóny se jim moc nedaří neboť po čtyřech kolech jsou devátí s pěti body.
     
    13:29
    Liberec od 17:30 hostí loňského čtvrtfinalistu Linkoping. Český celek před sezónou posílil tým o kvalitní hráče a tým zatím šlape velmi slušně postup ze skupiny z druhé pozice a v lize se nachází také na druhém místě. Švédský celek prošel svou skupinou bez potíží. V lize má odehrány dvě utkání. Na úvod porazili Djurgardens 3:2 po prodloužení a dva dny poté podlehl nováčkovi ligy Rögle.
     
    13:41
    Třinec přivítá HV 71. Ocelářům se v úvodu sezóny moc nedaří. Postup ze skupiny si vybojovali až v posledním utkání proti KalPě. V lize to také zatím není žádná sláva. Dvě výhry a stejný počet proher je drží ve středu tabulky. HV 71 prošlo základní skupinou bez ztráty bodu. V SHL lize mají jednu výhru a jednu těsnou porážku.
     
    13:52
    Sparta v O2 Aréně proti Zurichu. Pražané zůstali po minule sezóně až na pár drobných změn pohromadě. Ze skupiny šli dál z druhého místa se ziskem sedmi bodů. Úvod Tipsport extraligy jim vyšel náramně a vybojovali devět bodů. V posledním kole sice prohráli s Karlovými Vary 6:3, ale to nemění že i nadále jsou v čele tabulky. Zurich prošel skupinou bez zaváhání a navíc nastřílel ve čtyřech utkáních 20 branek. V lize se drží po šesti kolech na pátém místě s 11 body.
     
    14:02
    Verva zajíždí na půdu Vídně. Vídeň se do další části probojovala z druhého místa po velké bitvě s Krefeldem. V lize má zatím odehrané čtyři utkání, v niž nasbírali dvě porážky a dvě výhry. Ta poslední byla v pátek, kdy dali Znojmu lekci 7:1. Litvínov zahájil sezónu velmi dobře. Ve skupině se jim dařilo a nakonec ji vyhráli. Vstup do nového ligového ročníku vypadal velmi dobře. Jenže od utkání s Hradcem Králové, kde vedli 4:1 a nakonec prohráli 4:6 jakoby nevěděli jak hrát. Doufejme, že si dnes Verva uhraje přijatelný výsledek a že nedopadne jako Znojemský tým.
    Dopolední rozbruslení.

     
    14:19
    V akci budou i čeští rozhodčí. Hlavní Vladimír Pešina bude dnes řídit utkání Eisbären Berlín – Stavanger. Další pak budou vypomáhat jako čárový na stadionech v Liberci, Vítkovicích, Třinci či Praze.
     
    14:30
    Co se týče statistik tak si je pojďme společně projít.

    Kanadské bodování:
    1. John Laliberte (ING) – 4+6 – 10
    2. Petr Tatíček (ING) – 4+5 – 9
    3. Henrik Tommernes (FCH) – 3+5 – 8

    Střelci:
    1. Jiří Bíček (KOŠ) – 5
    2. Chris Foulcault (ZSC) – 4
    3. Eril Hrňa (TŘI) – 3
    Chris Baltisberger (ZSC)
    Benn Ferriero (RBS)
    Daniel Pietta (KRE)
    Eduard Lewandowski (DEG)
     
    14:37
    Asistence:
    1. Robert Nilsson (ZSC) – 7
    2. John Laliberte (ING) – 4
    Alex Leavitt (BRA)
    Brett McLean (BWL)

    Nejvíce trestů (minuty):
    1. Filip Bajtek (NIT) – 39
    2. David Kajinek (LIB) – 37
    3. Zack Fitzgerald (SHE) – 36

    Nejlepší brankáři:
    1. Sami Aittokallio (KAR) – 98.88
    2. David Rautio (LHC) – 97.50
    3. Leonardo Genoni (HCD) – 97.25
    4. Oskar Ostlund (STO) – 97.14
    5. Jaroslav Janus (LIT) – 96.84
     
    14:43
    Co se týče návštěvnosti, tak je nejvyšší v Německu 6-8 tisíc diváků sleduje tamní utkání. České kluby jsou na tom po 50% hůř. Nejlépe jsou na tom Vítkovice s průměrem 3500 diváků. Nejhůře je na tom Litvínov necelé dvě tisícovky.
     
    15:03
    Připomeňme si taky možné osmifinálové soupeře pro české týmy. Spartu by v případě postupu čekal lepší z dvojice Oulu – Düsseldorf, Liberec Davos nebo Helsinki, Vítkovice Lulea – Färjestads, Litvínov Frölunda – Ingostadt a Třinec Mannheim či Espoo.
    Litvínov představuje sestavu na dnešní utkání.

     
    15:41
    Košice hostí Skellefteu. Švédský tým prošel taktéž základní skupinou téměř bez potíží. V lize má na kontě tři body za jednu výhru a jednu porážku. Košice postoupili díky výhrám nad Klagenfurtem. Co se týče ligy, tak jsou na tom nejhůře ze všech. Po pěti utkáních mají jednu výhru v nastavení a čtyři porážky.
     
    16:00
    Finské derby mezi Jyväskylou a TPS Turku. Jyväskyla postoupila ze skupiny jen díky povinným výhrám nad Sheffieldem. V lize je to lepší. Na kontě čtyři utkání v nichž vybojovali tři vítězství a jednu porážku. TPS prošlo skupinou hladce, v lize je na tom se stejným počtem odehraných utkání o porážku v nastavení horší.
     
    16:49
    Za malou chvilku nám odstartuje první utkání dnešního programu.

    Úvodní sestavy:

    HC Vítkovice Steel: Dolejš (Kantor) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Pastor, Kovář – Szturc, Balán, Olesz – Kucsera, Kolouch, Vandas – Němec, Burger, Zdráhal – Húževka, Hlinka, Káňa

    Tappara: Noronen (Karhunen) – Saravo, Aalto, Bonsaksen, Plastino, Kankaanperä, Elorinne, Rouhiainen – Dixon, Savinainen, Kuusela – Järvinen, Haapala, Lajunen – Ilomäki, Laine, Peltola – Honkanen, Kaksonen, Krjalainen – Heikkilä

    Rozhodčí: Hradil, Konc – Gebauer, Lederer.
     
    17:18
    Sestavy utkání Třinec – HV 71
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Nosek, Klesla, Linhart, Galvas, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Adámek – Kreps, Orsava, Hrňa – Dravecký, Polanský, Irgl – Klepiš, Plíhal, Rákos – Rufer, Matuš, Cienciala

    HV71: Ersberg (Pettersson Wentzel) – Berglund, Hansson, Almquist, O'Byrne, Cederholm, Eidstedt, Moverare – Melin, Thörnberg, Önerud – Tedenby, Abbott, Laine – Sundh, Sandberg, Andersson – Jonsson, Lešťan, Ahl
    Rozhodčí: Ansons (LAT), Šír (CZE) – Frodl, Ondráček (oba CZE)
     
    17:19
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Derner, Vitásek, Výtisk (C), Plutnar, Říha, Kajínek – Vampola, Birner, Řepík – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Jelínek, Krenželok, Stránský – Jonák, Lakatoš, Hrníčko.

    Linköpings HC: Hogberg (Rautio) – Junland, Rahimi, Hansson,Carlsson, Dahlstrom, Persson (C), Billins, Forstling – Tornqvist, Kolbrink Blomberg, Andersson – Karlsson, Gordon, Rakhshani – Gallo, Little, Hardt – Lilja, Sorensen, Fogstorm.

    Rozhodčí: Smetana, Ulehla – Lhotský, Zavřel
     
    17:23
    Úvodní sestavy:

    IFK Helsinky: Husso (Lankinen) – Grillfors, Auvitu, Taimi, Jarvinen, Generous, Taipalus, Heikkinen, Teppo – Ikonen, Ramstedt, Rask – Partanen, Puustinen, Elkins – Tamminen, Luttinen, Leino – Saarelainen, Mieho, Asten

    HC Davos: Genoni (Senn) – Brejčák, Jung, Forster, Guerra, Heldner, Schneeberger, Paschoud – Ambühl, Walser, D. Wieser – Lindgren, Axelsson, M. Wieser – Jörg, Simion, Egli – Kessler, Aeschlimann, Ryser

    Rozhodčí: Fonselius (FIN), Sjoberg (SWE) – Kiilunen (FIN), Suominen (FIN).
     
    17:34
    Ve Vítkovicích nám skončila první třetina za stavu 0:0. Zároveň na dalších šesti stadionech mám začali první třetiny.
     
    17:39
    Liberec vede ve 4.minutě 1:0 po zásluze Michala Bulíře, který před brankou tečoval nahozený puk.
     
    17:45
    Michal Bulíř střílí druhou branku v utkání Liberec tak vede již 2:0.
     
    17:46
    10.minuta Radim Matuš střelou pod břevno posílá Třinec do vedení.
     
    17:48
    Kantola v 10.minutě posílá Espoo do vedení.
     
    17:49
    Mannheim právě vstřelilo branku. Brandon Yip o minutu později vyrovnává na 1:1
     
    17:55
    Nepříznivá zpráva pro fanoušky Vítkovic. Tappara střílí ve 25.minutě vedoucí branku 0:1.
     
    17:58
    Temmu Laine v 15.minutě dává vyrovnávací branku. Třinec – HV 71 1:1.
     
    18:00
    V Liberci nyní padli dvě branky v rozmezí 15 sekund. Nejprve v čase 14:40 snižoval na 1:2 Jonas Juland a vzápětí Michal Bulíř zaznamenává hattrick.
     
    18:02
    Vítkovice ve 26.minutě inkasují druhou branku. Jukka Peltola z tresného nájezdu posílá Tapparu do vedení 2:0.
     
    18:03
    Helsinky vedou nad Davosem 1:0 po trefě Raska z 10.minuty.
     
    18:04
    Michal Řepík v 17.minutě přidává čtvrtou branku Liberce.
     
    18:08
    Filip Riska vteřinu před první sirénou a ve vlastním oslabení posílá Lukko Rauma do vedení 1:0.
     
    18:18
    Espoo hned po zahájení druhé třetiny střílí branku a opět se tak ujímá vedení tentokrát 2:1.
     
    18:19
    Košice v 11.minutě inkasují branku. Autorem branky je Pesonen.
     
    18:22
    Mnichovu se také podařilo skórovat hned po zahájení druhé třetiny Michael Wolf přeci jen využívá přesilovou hru, ve které vteřinu před koncem inkasovali.
     
    18:33
    Právě bylo zahájeno utkání Sparta -Zurich.

    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Pöpperle (Lukáš) – Barinka (A), Čajkovský, Polášek, Mikuš, Hrbas, Glenn, Piskáček – Kumstát, Pech, Sabolič – Klimek, Hlinka (C), Netík – Réway, Přibyl, Buchtele – Forman, Kudrna, Procházka.

    ZSC Lions: Flueler – Geering, Soervik, Blindenbacher, Baltisberger, Seger (C), Bergeron – Suter, Shannon, Kuenzle – Matthews, Keller, Herzog – Malgin, Foucault, Trachsler (A) – Nilsson, Cunti, Baltisberger, Schappi, Bartschi (A).

    Rozhodčí: Fraňo, Piechaczek – Brejcha, Suchánek
     
    18:41
    30.minuta Rauma se opět ujímá vedení. Autorem branky je Lahti.
     
    18:42
    Sundh otáčí vývoj utkání a jeho HV 71 vedení 2:1.
     
    18:43
    Espoo vede od 30.minuty nad Mannheimem už 3:1, když Talaja využil přesilovou hru.
     
    18:44
    Jyväskyla vede už 2:0. První branku vstřelil ve 32.minutě Salmio a 35. zvyšoval na 2:0 Petr Hubáček.
     
    18:50
    Třinecký Erik Hrňa ve 38.minutě vyrovnává na 2:2.
     
    18:51
    Lukko Rauma vstřelilo další branku již třetí během šesti minut. Tentokrát se prosadil Koivisto.
     
    18:52
    40.minuta Espoo také vede již 4:1. Autorem čtvrté domácí branku je Pokkula.
     
    18:54
    Zackrisson zvyšuje vedení Skelleftei už na 2:0.
     
    24
    Bartánus ale o minutu později snižuje na 1:2 a stále tak drží svůj tým ve hře.
     
    18:58
    Jan Buchtele posílá v 10.minutě Spartu do vedení 1:0
    Gratulace Michalu Bulířovi k hattricku.

     
    19:08
    Ve Vítkovicích právě končí utkání, ve kterém Tappara vyhrává 2:0. Ostravané to budou mít na hřišti soupeře hodně těžké aby si vybojovali postup.
     
    19:12
    Davos ve 45.minutě vyrovnává na 1:1. Zásluhou Marca Wiesera.
     
    19:17
    Helsinky ale na inkasovanou branku rychle reágují a Raks svou druhou brankou v utkání posílá opět svůj tým do vedení.
     
    19:18
    TPS Turku ve 47.minutě snižuje na 1:2 po trefě Nummelina.
     
    19:24
    TPS Turku o 40 vteřin později vyrovnává na 2:2. Autorem vyrovnávací branky je Tukonen.
     
    19:27
    Robin Hanzl posílá ve 2.minutě Litvínov do vedení 1:0.
     
    19:27
    Jan Buchtele si ve 25.minutě také zadělává na Hattrick. Sparta – Zurich 2:0.
     
    19:28
    Grosslercher prostřeluje Petráska a tak skóre mezi Vídní a Litvínovem je 1:1.
     
    19:29
    Rauma vede nad Mnichovem už 5:1. Ve 49.minutě se prosadil Lahteenmaki.
     
    19:32
    František Lukeš posílá v 10.minutě Litvínov do vedení 2:1!
     
    19:34
    Sparta využívá ve 27.minutě přesilovou hru- Autorem branky je Gllen.
     
    19:41
    Espoo poráží Mannheim 4:1. Branky: 10. Kantola, 21. Hirschovits, 30.Talaja, 40. Pokkula – 11. Yip.
     
    19:42
    Helsinky poráží Davos 2:1 a Jyväskyla remízuje s Turku 2:2.
     
    19:43
    Zurich snižuje na 1:3. Autor branky je Herzog.
     
    19:45
    Třinec v prvním utkání remízuje s HV 71 2:2. Branky: 10. Matuš, 38. Hrňa – 15. Laine, 32.Sundh
     
    19:46
    Lukko Rauma poráží Mnichov 5:3. Hostům se v samotném závěru utkání podařilo vstřelit dvě rychlé branky.
     
    19:48
    Liberec dnes odehrálo skvělé utkání a poráží Linkoping 4:1. Hattrickem se blýskl Michal Bulíř.
     
    19:52
    Peter Janský bleskově využívá přesilovou hru a Litvínov vede už 3:1.
     
    19:54
    Uběhlo pár vteřin a Litvínov se opět raduje ze vstřelené branky. Tentokrát se prosadil Petr Chaloupka.
     
    19:55
    Oulu vede v Düsseldorfu 1:0. Branku vstřelil v 16.minutě Aho.
     
    19:58
    Marek Bartánus po samostatné akci a střelou mezi betony vyrovnává na 2:2!
     
    19:59
    Lulea jde ve 22.minutě do vedení 1:0 branku vstřelil Mikkelson.
    Třinečtí hokejisté remízovali s HV 71 2:2.

     
    20:02
    Skelleftea se opět ujímá vedení. Šest minut před koncem se prosazuje Urbom.
     
    20:14
    Lelkeš se dostal před soupeřovou brankou do závaru, ve kterém dostal na hranici pravidel puk za čáru. Sudí po dlouhé poradě s kamerovou komisí branku uznal. Takže stav je tři minuty před koncem 3:3.
     
    20:18
    Lapšanský dvě minuty překonává brankáře a Košice tak otáčí vývoj utkání. Celá hala je nyní na nohou.
     
    20:20
    Košice po neuvěřitelném závěru poráží Skellefteu 4:3.
     
    20:22
    Lulea měla ve 36. minutě výhodu trestného nájezdu, ale ten neproměnili. O dvě minuty se ale již úspěšně prosadil Rajala a tak jeho mužstvo vede 2:0.
    Neuvěřitelné utkání až do poslední vteřiny.

     
    20:24
    Sparta ve 45.minutě inkasuje další branku. Tentokrát snižuje na 2:3 Foulcault.
     
    20:38
    Sedm minut musí Sparta ještě bojovat aby uhájila zatím těsné vedení 3:2. Za nerozhodnutého se v prvních zápasech neprodlužuje.
     
    20:47
    Vídeň ve 40.minutě vstřelila branku. Rotter využívá přesilovou hru a snižuje na 2:4.
     
    20:49
    Sparta právě poráží Zurich těsně 3:2.

     
    20:58
    Eisbären měl na začátku druhé třetiny možnost jet trestný nájezd, Tallackson ale selhal. Ve 38.minutě se už domácí radovali z branky, kterou vstřelil Talbot.
     
    21:08
    Litvínovští hokejisté vstoupili do třetí části velmi pasivně a domácí Vídeň to ve 42.minutě potrestala. Branku na 3:4 vstřelil MClean.
     
    21:14
    Loňský finalista Ligy Mistrů Lulea vítězí na půdě Färjestadu 3:0.
     
    21:17
    Reichenberg zvyšuje vedení Stohamaru na 3:1 a je blízko k vítězství nad Salzburkem. Do konce chybí zhruba tři minuty.
     
    21:18
    Je to tak Salzburg prohrává se Stohamarem 1:3.
     
    21:20
    Djurgardens vede po dvou třetinách nad loňským vítězem Ligy Mistrů 3:1.
     
    21:32
    Dvě minuty dělí Litvínov od vítězství, ale budou ještě muset pořádně zabojovat, neboť Vídeň je ve třetí třetině herně jasně lepší.
     
    21:37
    Eisbären dnes ukazuje, že krize kterou do nedávna procházeli je pryč a vedou nad Stavangerem 3:0.
     
    21:37
    Litvínov ze všech sil vybojoval vítězství 4:3.

     
    21:45
    Eisbären poráží v první utkání Stavanger 3:0 a Oulu si odváží z Düsseldorfu výhru 2:0.
     
    21:47
    Växjö sice dokázalo v zápase s Djurgardens snížit na 3:2, hned vzápětí ale dostalo gól na 4:2 a rozdíl mezi oběma celky je tak stále dvoubrankový.
     
    21:51
    Hraje se již pouze poslední zápas, který ale nadále přináší ve Stockholmu zajímavé drama. Växjö totiž dokázalo opět snížit a stav zápasu s Djurgardens je nyní 4:3 pro domácí.
     
    22:06
    Do konce zápasu ve Stockholmu chybí poslední tři minuty a domácí zatím bez větších problémů drží svůj jednobrankový náskok.
     
    22:11
    Právě se dohrál i poslední zápas dnešního programu hokejové Ligy mistrů. Domácí Djurgardens nakonec zdolali po boji Växjö 4:3 a do odvety tak půjdou s výhrou.
     
    Známe tak již všechny výsledky prvních zápasů šestnáctifinále Ligy mistrů. České celky mohou být s dnešními zápasy vesměs spokojené. Pouze Vítkovice doma prohrály s Tapparou 0:2 a Třinec remízoval s HV71 2:2. Další tři celky (Liberec, Sparta a Litvínov) vyhrály a mají tak před odvetnými zápasy dobrou výchozí pozici.
     
    Děkujeme za sledování našeho liveblogu a těšíme se nashledanou při odvetných zápasech, které jsou na programu 6. října. (22:16:54)

    Jiří Kosejk

    Dnešní utkání
    17:00 Vítkovice – Tappara 0:2
    Branky:25. Aalto, 26. Peltola (TS)

    17:30 Espoo – Mannheim 4:1
    Branky: 10. Kantola, 21. Hirschovits, 30.Talaja, 40. Pokkula – 11. Yip

    17:30 IFK Helsinki – Davos 2:1
    Branky: 10.Rask, 47. Rask - 45. Wieser

    17:30 Jyväskylä – TPS Turku 2:2
    Branky:32.Salmio. 35. Hubáček - 47. Nummelin, 47. Tukonen

    17:30 Liberec – Linkopings 4:1
    Branky: 4.Bulíř, 7. Bulíř, 15.Bulíř, 17.Řepík - 15. Juland

    17:30 Lukko – Mnichov 5:3
    Branky: 20.Riska, 30Lahti, 33. Niskala, 36. Koivisto, 48. Lahteenmaki - 21. Wolf, 19. Sparre, 20. Maurer

    17:30 Třinec – HV 71 2:2
    Branky: 10. Matuš, 38. Hrňa - 15. Laine, 32.Sundh

    18:00 Košice – Skelleftea 4:3
    Branky: 24. Bartánus, 51. Bartánus, 56. Lelkeš, 58. Lapšanský - 15. Pesonen, 23. Zackrisson, 54. Urbom

    18:30 Sparta Praha – Curych 3:2
    Branky: 10. Buchtele, 25. Buchtele, 28. Gllen - 31. Herzog, 45. Foulcault

    19:00 Farjestads – Lulea 0:3
    Branky: 22. Mikkelson, 38.Rajala, 48. Harju

    19:15 Salcburk – Storhamar 1:3
    Branky: 49.Beach - 29. Berglund, 39. Larrivee, 57.Reichenberg

    19:15 Vienna – Litvínov 3:4
    Branky: 6. Grosslercher, 40. Rotter, 42. MClean - 2. Hanzl, 10. Lukeš, 18. Janský, 19.Chaloupka

    19:30 Düsseldorf – Kärpät 0:2
    Branky: 16. Aho, 21. Pirnes

    19:30 Eisbaren Berlin – Stavanger 3:0
    Branky: 38.Talbot, 44. Ziegler, 54. Dupont

    20:00 Djurgardens – Vaxjo 4:3
    Branky: 6. Sorensen, 15. Ljungh, 35. Brodin, 46. Forsberg – 15. Hennessy, 45. Josefsson, 48. Hillding
    bahis siteleri