Trnava – Pov. Bystrica 2:3 (po pr.) | Spišská N. Ves – Topoľčany 1:3 (kon.) | Humenné – Senica 5:4 (1:0 po s.n.)
Bardejov – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.) | Prešov – Michalovce 6:0 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:0 (kon.)
konec
HC Prešov
6:0 (0:0, 2:0, 4:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 25.09.2015, 18:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A na ľadovej ploche máme momentálne možnosť vidieť ďakovačku domácich hráčov, ktorí sa po nemastnej-neslanej úvodnej tretine, ktorá skončila bezgólovo doslova zahryzli do svojho súpera a z domáceho ľadu ho vyprevadili debaklom, keď Michalovciam strelili poltucet gólov a automaticky Duklu predbehli v tabuľke.
    To je od nás všetko. Ďakujeme za pozornosť. Lúčime sa s konštatovaním, že Prešov po skvelom výkone obzvlášť v druhej a tretej tretine zaslúžene uštedril Michalovciam vysokú porážku v pomere 6:0 a pripísal si na svoje konto tretie víťazstvo v riadnom hracom čase. (20:10:21)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Bezradnosť Michaloviec dokonale vyobrazujú posledné sekundy zápasu, v ktorých sú hostia veľmi pasívni a viditeľne čakajú na záver zápasu.
     
    59:08
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    No predsa sa domáci fanúšikovia dočkali. Obšut to všetko odštartoval delovkou od modrej, ktorú Dzúr len vybil pred seba, kde stál postavený Fajčák, ktorý sa síce nedokázal presadiť, no puk upratal do brány dobre postavený Juraj PROKOP. Prešov vyhráva 6:0!
     
    58:48
    Prešovčania viac menej kontrolujú hru a do zakončenia sa už netlačia.
     
    58:21
    A Prešov si môže užívať ešte vyše 30 sekúnd početnú výhodu o dvoch hráčov.
     
    58:07
    Domáci v plnom počte.
     
    57:50
    Na ľade tak vidíme štvoricu prešovských hráčov a michalovský brániaci sa trojlístok.
     
    57:45
    A opäť sa bude vylučovať. A opäť na strane hostí. Drotár nezvládol svoje emócie a pustil sa viacerých prešovských hráčov. Na trestnej lavici vidíme trojicu Michalovčanov. Okrem Čížeka tam pribudli aj skúsení matadori Faith a Drotár.
     
    57:16
    A Fajčák sa pri prešovskej striedačke pochytil s Petrom Čížekom. Bude sa vylučovať na strane hostí. Na trestnú lavicu si sadá spomínaný Michalovčan.
     
    56:56
    Strela Voronova od modrej skončila na zadnom mantineli, Marton si drží čisté konto.
     
    56:30
    No prešovská štvorica sa opäť veľmi dobre bráni a získala cenných 30 sekúnd. Ďalší útok Michaloviec zakladá Urban.
     
    56:00
    Novický teraz nepustil do hry Huňadyho, no michalovské snaženie bolo odmenené aspoň získaním početnej výhody o jedného hráča. Za podrazenie si na trestnú lavicu sadá Erik Nitriansky.
     
    55:26
    V závere zápasu ale obom stranám chýbajú sily a po nepresnej rozohrávke Voronova sme svedkami zakázaného uvoľnenia.
     
    54:40
    Domáci fanúšikovia neúnavne ženú svojich miláčikov dopredu. O šiesty gól v michalovskej sieti sa teraz usiluje prvá prešovská formácia.
     
    53:46
    Prešovčania aspoň získavajú útočné pásmo. Vhadzovať sa bude po pravici Dzúra.
     
    53:40
    Dancsák vynikajúco hľadal na druhej strane rozbehnutého Prokopa, ktorého šancu na strelu z bezprostrednej blízkosti zmaril skvelým defenzívnym zákrokom Dolgoš.
     
    53:25
    Dancsák síce padol na zem, no dokázal udržať puk na prešovskej strane.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 25. Šechný, 26. Halás (Sabol), 42. Kohutiar (Halás), 46. Halás (Sabol), 48. Chalupa (Šechný), 60. Prokop (Fajčák, Obšut)


    HC Prešov: Marton – Kihoon, Obšut, Novický, Tkáč, Briják, Valentín, Tartaľ, Nitriansky – Fajčák, Šechný, Chalupa – Halás, Ľ. Sabol, Kohutiar – Dancsák, Prokop, Kivader – Potoček, Horvát, Ferenc. Tréner: Ján Vodila
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Okoličány (48. Dzúr) – Drotár, Voronov, Urban, Dolgoš, Boboš, Buraľ – Banovský, Klouda, Faith – Hinďoš, Boltun, Luchnikov – Čížek, Huňady, Bezák – Schnelly, Salnikov, Fedorko. Tréner: Štefan Tóth

    Rozhodčí: Tornay – Jobbágy, Vyšný

    Diváci: 824
    thejrc.org