Tisk. konf. HC Dyn. Pardubice (kon.)
konec
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

Pondělí 12.10.2015, 11:40Tiskové konference
     
    Vedení klubu po neuspokojivém vstupu do sezony odvolalo jak generálního manažera klubu Ondřeje Šebka, tak oba trenéry A týmu – Miloše Říhu a Václava Baďoučka. Novým generálním manažerem je Pavel Rohlík, který byl doposud sportovním manažerem mládeže. Trenérský tandem utvoří bývalí vynikající hráči Richard Král a Marek Zadina, kteří doposud působili u mládežnických týmů. (11:53:26)
     
    11:52
    Oficiální část tiskové konference skončila.
     
    Pavel Rohlík: Možná jsme mohli vzít zkušenější trenéry, ale chtěli jsme, aby zůstala ta návaznost na Pardubice.
     
    Pavel Rohlík: Richard Král mě během svého působení v mládežnických týmech přesvědčil, že má u hráčů přirozený respekt, nemusí řvát a hokejisté ho berou. Proto nemám strach, že by působení u A týmu nezvládl.
     
    Roman Šmidberský o tříleté éře Ondřeje Šebka: Došlo k určité debordelizaci některých věcí, které tady historicky vznikly. Nechceme však, aby Pardubice patřily k průměru. Tři roky to k tomu spělo, a proto dochází ke změně.
     
    Richard Král o rolích v trenérském štábu: Já jsem hlavní trenér, Marek Zadina je asistentem.
     
    Richard Král, nový hlavní trenér A týmu: Začneme trénovat podle plánu zítra ráno. Všechno poběží víceméně stejně, razantní změny dělat nebudeme. Malé úpravy samozřejmě budou. Budeme se snažit zapracovat na hlavách hráčů, na jejich psychice, aby se nebáli hrát. Nejvíce nás tlačí boty v ofenzívě, nedáváme góly. Počítáme i s možností posílit stávající kádr, ale nechceme dělat změny jen proto, aby nějaké proběhly.
     
    Pavel Rohlík: Mrzelo mě, že v minulosti odcházelo mnoho pardubických talentů. Chceme, aby k tomu už nedokázalo. Cílem je donutit trenéry, aby hráli odchovanci klubu.
     
    Pavel Rohlík: S nabídkou jsem vůbec nepočítal, ale jsem za ni rád. Chtěl bych navázat na práci v mládeži, třeba ve větším využívání vlastních odchovanců. Chceme se ke klubu chovat tak, jak si vzhledem ke své historii zaslouží.
     
    Dušan Salfický: K dnešnímu dni byli od týmu odvoláni oba trenéři, Miloš Říha a Václav Baďouček. Jejich místa zaujmou Richard Král a Marek Zadina.
     
    Jaroslav Šuda, akcionář klubu: Jde o shodu všech akcionářů klubu. Pavlu Rohlíkovi přeji, aby se mu v nové pozici dařilo.
     
    Roman Šmidberský: Proč Pavel Rohlík? Před dvěma roky se vrátil do klubu a nastavil systém tak, že se mládež vrátila mezi tuzemskou špičku. Máme 23 mládežníků v reprezentačních výběrech. Ukázal své manažerské a organizační dovednosti. Pavel je obrovský patriot, má smysl pro detail a vyžaduje pevnou disciplínu.
     
    Martin Charvát, primátor města Pardubice: Celý víkend jsme o změnách diskutovali. Změny byly potřebné. Chceme vrátit hokej tam, kam patří. Rád bych Ondřeji Šebkovi poděkoval za jeho tříletou práci. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale musel jsem ho udělat.
     
    Roman Šmidberský: Aktuálním cílem je zachránit tuto sezonu. Dlouhodobě chceme provádět změny, které povedou k návratu Pardubic mezi top týmy extraligy.
     
    Roman Šmidberský: Proběhla změna na pozici generálního manažera. S okamžitou platností byl odvolán Ondřej Šebek, kterého nahradí Pavel Rohlík.
     
    Roman Šmidberský: Na základě výsledků v této i minulých sezonách jsme se s nejvýznamnějšími akcionáři dohodli na zásadních změnách ve struktuře klubu. Nechceme vidět sesun klubu do průměru extraligy.
     
    Účastníci tiskové konference: Roman Šmidberský (majitel klubu), Martin Charvát (primátor statutárního města Pardubice a člen představenstva klubu), Pavel Rohlík (nový generální manažer klubu), Dušan Salfický (sportovní manažer klubu), Richard Král (nový hlavní trenér A týmu), Jaroslav Šuda (člen představenstva klubu).
     
    11:40
    Tisková konference začíná...
     
    Začátek tiskové konference se o několik minut opozdí.

    David Záruba