Arménie – Lucembursko 1:1 (kon.) | Ázerbájdžán – Finsko 0:1 (kon.) | Kypr – Bělorusko 0:1 (kon.)
Gruzie – Estonsko 3:0 (kon.) | Itálie – Irsko 1:0 (kon.) | Litva – Srbsko 0:2 (kon.)
Řecko – Portugalsko 0:4 (kon.) | Sev. Irsko – S. Makedonie 1:2 (kon.) | Česko – Černá Hora 3:3 (kon.)
Andorra – Slovinsko 0:5 (kon.) | Faerské ostrovy – Německo 0:6 (kon.) | Španělsko – Švédsko 1:1 (kon.)
Anglie – Kazachstán 3:0 (kon.) | Skotsko – Island 0:0 (kon.) | Maďarsko – Albánie 2:2 (kon.)
Francie – Ukrajina 2:0 (kon.) | Dánsko – Bulharsko 1:0 (kon.)
konec
Maďarsko
2:2 (1:2)
Albánie
Úterý 13.10.2015, 18:45 • Pancho Arena, Felcsút (kapacita: 4.500) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání tedy končí remízou. O tu se jedinou brankou v druhé poločase postaral Dániel Prosser, který v 63. minutě srovnal na konečných 2:2. Pro tuto chvíli se s vámi loučím, ale již za pár minut vám přiblížím utkání mezi Maltou a Chorvatskem. (20:38:39)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Rozhodnout utkání se pokusil Latifi, ale jeho rána končí na zdi. Hlavní sudí ukončuje utkání!
     
    90+4
    Hosté budou mít ještě jednu velkou šanci. Kocsis na hranici šestnáctky zboural svého soupeře a je z toho velmi slibná standardka.
     
    90+3
    Dohráno má aktivní Milot Rashica. Na trávník přichází Enis Gavazaj.
     
    90+2
    Solidní centr z pravé strany přistál přesně do rukavic albánského brankáře. Hosté mezitím chystají druhou změnu v sestavě.
     
    90+1
    První minuta nastavení proběhla celá na polovina Albánie a na jejím konci se faulem provinil Laci. Míč je však daleko od brány Strakoshi, kterou by domácí ještě chtěli ohrozit.
     
    90
    Rashica sice tratil míč, ale domácí nedokázali využít momentu překvapení a Osváth (HUN) vidí po faulu žlutou kartu.
     
    89
    Latifiho rána zablokována a následně letí do velkého vápna vysoký míč, který shrábne Nagy. Domácí gólman hru okamžitě přenáší na útočnou polovinu.
     
    88
    Slibný pokus Rashici končí na rohovém kopu. Před tím se však do výborné střelecké pozice dostal Laci, ale toho dokázala maďarská obrana vytlačit.
     
    87
    Prosser rozehrál volný přímý kop opět hned na bránu, ale Strakosha stál přesně tam, kde letěl míč a schoval kulatý nesmysl v náruči.
     
    87
    Rohový kop domácí rozehráli na krátko, ale poté vyprodukovali centr, který zastavila ruka Latifiho. Slibná standardní situace pro Maďarsko.
     
    86
    Chystá se rohový kop Maďarů, ale ještě před ním dojde ke střídání. Hřiště opouští Çekiçi, jehož místo zaujme Damian Gjini.
     
    85
    Poměrně dlouhou dobu Albánci obléhali šestnáctku domácí reprezentace, ale celá akce končí jen hodně nepřesnou střelou z kopačky Vojvody.
     
    84
    Novothny se ještě snažil zachránit nepovedenou přihrávku na Prossera, ale právě první zmiňovaný se nacházel v ofsajdu, který je mu také odmáván.
     
    83
    Hodně odvážně teď Maďaři vypustili obranu nabíhajícího Manaje. Ten se zjevil sám před domácím brankářem, ale prudký centr Latifiho již zasáhnout nedokázal.
     
    82
    I přes velkou nevůli hostujícího celku je pískán faul Latifiho. Osobně si myslím, že byl souboj s Osváthem vyrovnaný na obě strany, ale hlavní sudí byl jiného názoru.
     
    81
    Po útočném faulu domácích reprezentantů se Albánci dostali na útočnou polovinu a další faul na Broju znamená volný kop ve prospěch hostů.
     
    79
    Rashica si to nyní namířil přímo k brána, ale narazil na dobrou obranu Maďarska. Následnou akci zakončil slabší střelou Kleinheisler a Strakosha si připisuje docela pohodlný zákrok.
     
    78
    Domácí mají dostřídáno. Na lavičku usedá Norbert Balogh, opačným směrem zamířil Roland Sallai.
     
    77
    Domácí se dožadovali pokutového kopu, ale místo toho se k bleskovému protiútoku dostali Albánci. Zakončení Çekiçiho ale končí sraženo na rohový kop.
     
    75
    Velké šance na obou stranách! V šestnáctce Maďarska si nejprve míč na střelu připravil Rashica, ale Nagy ho výborně vychytal. Na druhé straně mohl svůj tým do vedení poslat Kalmár, avšak i ten trefil jen soupeřova brankáře.
     
    74
    O poněkud akrobatické zakončení se pokoušel Rashica. Jeho nůžky jsou však posouzeny jako útočný faul.
     
    72
    Příliš vysoko nyní nohu zvedl hostující Endri Çekiçi (ALB). Hlavní rozhodčí tasí další žlutou kartu.
     
    71
    Důrazný souboj Manaje s Lezsérem hlavní sudí posoudil jako faul hostujícího hráče. Maďaři budou rozehrávat z hranice vlastní šestnáctky.
     
    70
    Albánci nyní nejsou schopni delší dobu udržet míč na kopačkách a koledují si o gól. K tomu by se ale Maďaři potřebovali přiblížit hostující brance.
     
    68
    Ke střele se nyní propracoval střídající Soma Novothny. Jeho pokus však byl zablokován a Maďaři se musí vrátit na vlastní polovinu.
     
    67
    Ron Broja (ALB) se prezentoval zbytečným útočným faulem a dostává žlutou kartu.
     
    65
    Kleinheiser se nyní až příliš snažil dostat k míči a je mu odpískán útočný faul. Albánská obrana si na chvíli může odpočinout.
     
    64
    Vyrovnávací branka domácí pořádně nakopla a Maďaři se opět velmi rychle dostávají na útočnou polovinu. Dlouhý pas za obranu Albánie však končí v zámezí.
    63. Dániel PROSSER - 2:2
     
    63
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí si vybojovali rohový kop a vyrovnávají! Míč po výborném centru propadl k DÁNIELU PROSSEROVI, který neváhal a poslal míč do odkryté části brány!
     
    60
    Maďaři střídají podruhé. Naprosto neviditelného Márkvárta na trávníku nahrazuje Novothny.
     
    59
    Velmi dobrou šanci měl Rei Manaj. Hostující útočník si v pokutovém území položil svého strážce, ale poté slabou střelou poslal míč jen do náruče Nagyho.
     
    58
    Obrovská chyba Kocsise teď mohla Maďary stát třetí gól v síti. Naštěstí pro domácí si Manaj příliš předkopl míč a kulatý nesmysl mu odebral vracející se stoper domácích.
     
    57
    Domácí kombinují na útočné polovině a snaží se najít skulinu v pohyblivé obraně Albánie. To se zatím nepovedlo a střelecký pokus ze střední vzdálenosti musel pro změnu řešit domácí brankář.
     
    55
    Je tady první střídání zápasu. Dohráno má maďarský kapitán Endre Botka, který Attila Osváth.
     
    54
    Pokus o vysunutí domácího útočníka končí dobrým obranným zákrokem albánského beka a míč končí v zámezí.
     
    52
    Domácí sice rozehrávali volný kop, ale poté záhy ztratili míč, který si na střelu připravil Manaj. Jeho pokus byl sražen.
     
    50
    Ani jednou týmu se nyní nedaří projít hlouběji na útočnou polovinu soupeře. Rashica se právě provinil útočným faulem.
     
    48
    Maďaři se nyní poprvé v druhém poločase dostali do pokutového území a hned z toho byla šance Kleinheislera. Ten si dokázal zpracovat přihrávku z pravé strany, ale jeho zakončení poté srazil jeden z hostujících obránců.
     
    47
    Stejně jako na začátku první půle tak i na startu té druhé se Albánci prezentují dobrým napadáním, které vedlo k zisku míče. Následná kolmice ale končí v rukavicích Nagyho.
     
    46
    Hned na začátku druhé půle se faulem provinil hostující Herdi Prenga. Míč tak připadne domácím.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:45.
     
    První poločas je tedy za námi a do kabin odcházejí spokojenější hostující borci. Ti sice nebyli lepším a aktivnějším týmem, ale díky branám Manaje a Latifiho vedou. Na první zásah Albánie ještě dokázal odpovědět ve 28. minutě Prosser, nicméně i tak budou domácí favorité dotahovat ztrátu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nakonec nastavil pouhou minutu a ukončuje první poločas!
     
    45
    Hosté jsou tak v samotném závěru opět ve vedení a zdá se, že si půjdou do kabin s překvapivým vedením. Uvidíme však, kolik minut hlavní rozhodčí nastaví.
    43. Liridon LATIFI - 1:2
     
    43
    Albánie právě vstřelila branku!
    Naprosto z ničeho teď dokázali udeřit Albánci, kteří si berou své vedení zpět. Nenápadná akce na pravé straně skončila přízemním centrem, na který si naběhl LIRIDON LATIFI. Toho domácí obránce neubránil a Nagy již nohou proti důraznému zakončení zasáhnout nedokázal.
     
    42
    Hosté po ofsajdu domácích rozehrávali z vlastní poloviny hřiště, ale dopustili se obrovské chyby. Maďaři následně mohli zaútočit do otevřené obrany, avšak Prosser svého spoluhráče vysunout nedokázal.
    40. Laciho výbornou střelu vytáhl Nagy
     
    40
    Skvělý zákrok domácího gólmana! "Přímák" sice Nagy dokázal vyboxovat, ale míč se dostal jen k Lecimu a ten výstavní ranou protáhl brankáře Maďarska.
     
    39
    Po rohu se sice Lenzsér dostal k hlavičce, ale Albánie dokázala bleskově otočit hru a vybojovat volný kop.
    38. Nebezpečný volný kop Kalmára
     
    38
    Strakosha se nyní vyznamenal! Kalmárův volný kop jakousi záhadou proskákal až k hostujícímu brankáři a ten musel na nastalou situaci hodně rychle reagovat. Kapitán Albánie vytáhl výborný zákrok a je z toho roh domácích.
     
    37
    Jenže ani domácí se nepředvedli zrovna nejpřesnější kombinací. Ta končí až u Strakoshy, jenž následně posílá daleký míč na polovinu Maďarska a tam fauluje Manaj.
     
    36
    Albánci se příliš dlouho na útočné polovině neohřáli a záhy ztrácí míč. Šance pro rychlejší útok Maďarska.
     
    35
    Hráči maďarské jednadvacítky se opět dostali velmi blízko šestnáctky soupeře, jenže tentokrát si albánská obrana poradila a László Kleinheisler (HUN) po zbytečném faulu dostává žlutou kartu.
     
    33
    Maďaři mají stále převahu a v pohodě kombinují. Albánské napadání se od začátku poločasu pomalu vytratilo a domácí se tak jednodušeji dostávají na útočnou polovinu.
     
    32
    Na konci 32. minuty Kalmár výborně roztáhl hru na nabíhajícího si Hangyu, ale ten poté prakticky zastavil celou akci a vybojoval pouze vhazování.
    31. Výborná střela Dániela Prossera
     
    31
    Po faulu jednoho z hostujících hráčů měli domácí k dispozici přímý volný kop, který opět rozehrál Prosser. Jeho jedovatou nevyzpytatelnou ránu vyrazil Strakosha.
     
    29
    Zaútočit se nyní pro změnu pokusili opět hosté, avšak tentokrát si obrana Maďarska poradila na výbornou a míč končí v rukavicích Nagye.
    28. Dániel PROSSER - 1:1
     
    28
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Domácí konečně zužitkovali větší aktivitu a dočkali se zasloužené branky na 1:1. Hostující Hoxhallari opravdu mizerně odvrátil nakopávaný míč a k volnému balonu se na hranici šestnáctky dostal DÁNIEL PROSSER, který parádní ranou nedal Strakoshovi šanci.
     
    26
    Rohový kop sice přistál přesně na hlavě zcela osamoceného Lulaje, avšak ten v lehkém záklonu mířil nepřesně. Odkop od brány domácího strážce svatyně.
     
    25
    Maďaři se okamžitě pokusili kontrovat a dostali se na útočnou polovinu. Výsledkem je ale jen ztráta a po rychlém přechodu na druhou stranu následuje rohový kop Albánie.
    24. Rei MANAJ - 0:1
     
    24
    Albánie právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovský šok pro domácí Maďarsko! Albánci se opravdu po dlouhé době dostali do blízkosti šestnáctky domácích, skvělý centr vykouzlil Çekiçi a REI MANAJ na zadní tyči z první s trochou štěstí překonal Nagye.
     
    22
    Domácí začínají být aktivnějším celkem. Albánie se již nějakou tu dobu nedostala hlouběji na polovinu Maďarska, ale teď ji trochu pomáhá faul na Prengu.
     
    20
    Maďaři získali první rohový kop zápasu a hned z toho byla velká šance. Pro centrovaný míč si u bližší tyče přiběhl Kleinheisler, který šikovnou hlavičkou usměrnil míč na bránu. Výborný obranný zákrok hostujícího obránce však na brankové čáře zastavil prakticky jistý gól.
     
    19
    Prosser byl tentokrát adresátem dlouhého pasu, jenže i ten končí mimo hrací plochu. Kombinace Maďarska postrádá více klidu a přesnosti.
     
    18
    Hodně nepřesnou kolmicí vzduchem se nyní prezentoval Dániel Prosser. Ten se pokusil vysunout svého spoluhráče, avšak míč místo toho poslal daleko za brankovou čáru.
     
    17
    Po krátkém ošetření jednoho z albánských hráčů se pokračuje ve hře. Hosté jsou na útočné polovině, ale k ohrožení Nagyho brány mají hodně daleko.
     
    15
    Ani hosté ani domácí po následném faulu z volného kopu vůbec nic nevytěžili a zaútočit tak mohli opět reprezentanti Albánie. Ti vybojovali pouze autové vhazování hluboko na polovině soupeře.
     
    14
    Liridon Latifi se na své pravé straně už už řítil do rozhozené obrany Maďarska, ale v rozletu ho přibrzdil Szilveszter Hangya (HUN) a právě ten dostává žlutou kartu.
     
    13
    Aktivita Maďarů se stupňuje. Díky výbornému tlaku na albánskou rozehrávku se domácí dostali k míči, jenže pak je znovu zklamala finální přihrávka.
     
    12
    Hodně špatná rozehrávka Lulaje skončila pouze u aktivního Zsolta Kalmára, který prováhal nejlepší moment pro přihrávku a poté poslal míč ranou mimo tři tyče.
     
    11
    Nyní to vypadalo hodně nadějně, když do velkého vápna přiletěl slibný centr z pravé strany, nicméně Kalmár nezvládl první kontakt a poslal mičudu jen k nohám soupeře.
     
    10
    Milot Rashica se nedokázal probít přes dobrou obranu Maďarska, jenže domácí po nepřesné kolmice záhy ztrácí míč. Favorita utkání prozatím sráží velké množství nepřesností.
     
    9
    I domácí Dániel Prosser zkusil přímou tvrdou střelu, avšak jeho pokus neměl ani zdaleka gólové parametry a zamířil hodně vedle brány.
     
    8
    Kleihnheisler končí na trávníku, neboť inkasoval úder do tváře. Výsledkem je volný kop ve prospěch Maďarska.
     
    7
    Albánci v poklidu kombinují na vlastní polovině. Napadání Maďarů zatím není tak důsledné jako to od hostujícího celku.
     
    6
    Hostující hráč to zkusil přímou střelou a razantním pokusem protáhl Nagyho. Nutno říci, že střela by zřejmě neskončila v bráně, ale vedle ní.
     
    5
    Domácí se zatím prezentují opravdu velkým množstvím nepřesností a opět se dopouští faulu. Další volný kop bude rozehrávat Çekiçi.
     
    4
    Exekuci volného kopu obstaral Rei Manaj, který dokázal obstřelit zeď, ale jeho rána nebyla dostatečně umístěná a skončila v náruči domácího brankáře.
     
    3
    Gergö Kocsis si v souboji s Manajem příliš pomohl svým tělem a je mu pískán faul. První standardní situaci zápasu budou zahrávat hosté.
     
    2
    Hosté od úvodních vteřin skvěle napadají rozehrávku Maďarska a dostávají tak domácí pod tlak. Již druhé autové vhazování, které vybojovali však končí na nohách Maďarů.
     
    1
    Domácí obstarali úvodní výkop střetnutí a okamžitě se pokusili přenést hru na útočníky. To se nepovedlo a Albánie díky dobrému napadání získává míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na stadionu zrovna dozněla státní hymny domácího Maďarska. Albánská hymny už je dávno za námi a utkání tak může za chvíli začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko: Nagy – Botka (C), Lenzsér, Kocsis, Hangya – Vida, Márkvárt – Prosser, Kleinheisler, Kalmár – Balogh
    Náhradníci: Banai – Szilvási, Osváth, Mervó, Sallai, Novothny, Forgács

    Albánie: Strakosha (C) – Hoxhallari, Lulaj, Prenga, Vojvoda – Broja, Laci, Rashica, Çekiçi – Latifi, Manaj
    Náhradníci: Teqja – Hakaj, Gurishta, Bare, Gavazaj, Gjini, Durmishaj

    Rozhodčí: Erik Lambrechts – Thibaud Nijssen, Philippe Vandecauter (vš. BEL).
     
    Vítejte u on-line přenosu! I dnešní večer je opravdu nabitý fotbalovými zápasy a my se spolu od 18:45 podíváme na střetnutí reprezentací do 21 let mezi Maďarskem a Albánií. Textovým onlajnem vás provede Lukáš Podleśny.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    14.11.2013 Maďarsko U21 – Albánie U21 0:2
    7.6.2013 Albánie U21 – Maďarsko U21 1:2
     
    ALBÁNIE U21

    Hostující Albánie rozhodně nepatří k adeptům na případný postup na EURO a ani dnes nebude favoritem. Po třech zápasech je sice Albánie před svým dnešním soupeřem, ale dosavadní čtyři body získala jen proti slabému Lichtenštejnsku a trochu překvapivě proti Izraeli, se kterým remizovali 1:1. Od Portugalska pak Albánci dostali nálož v podobě výsledku 1:6.

    Zápasy odehrané v roce 2015

    8.9.2015 Albánie U21 – Portugalsko U21 1:6
    3.9.2015 Albánie U21 – Izrael U21 1:1
    16.6.2015 Švédsko U21 – Albánie U21 4:1
    28.3.2015 Lichtenštejnsko U21 – Alánie U21 0:2
     
    MAĎARSKO U21

    Domácí mladíci vstoupili do kvalifikace výborně, když porazili slabé Lichtenštejnsko 6:0, ale poté přišla prohra s favorizovaným Portugalskem a po dvou zápasech je tedy Maďarsko se třemi body čtvrté. Oproti Albánii však má odehráno o jedno utkání méně. Co se týče postupu, tak největším favoritem je určitě Portugalsko. O druhé místo by pak měly bojovat reprezentace Řecka a právě Maďarska. Překvapit by mohl také Izrael.

    Zápasy odehrané v roce 2015

    9.10.2015 Portugalsko U21 – Maďarsko U21 2:0
    3.9.2015 Lichtenštejnsko U21 – Maďarsko U21 0:6
    12.8.2015 Maďarsko U21 – Itálie U21 0:0
    26.3.2015 Maďarsko U21 – Skotsko U21 1:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z kvalifikačního zápasu jednadvacítek, ve kterém Maďarsko přivítá na svém hřišti Albánii. Utkání začíná v 18:45.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 28. Prosser, 63. Prosser – 24. Manaj, 43. Latifi

    Karty:   14. Hangya (HUN), 35. Kleinheisler (HUN), 90. Osváth (HUN) – 67. Broja (ALB), 72. Çekiçi (ALB)


    Maďarsko: Nagy – Botka (C), Lenzsér, Kocsis, Hangya – Vida, Márkvárt – Prosser, Kleinheisler, Kalmár – Balogh
    Náhradníci: Banai – Szilvási, Osváth, Mervó, Sallai, Novothny, Forgács

    Albánie: Strakosha (C) – Hoxhallari, Lulaj, Prenga, Vojvoda – Broja, Laci, Rashica, Çekiçi – Latifi, Manaj
    Náhradníci: Teqja – Hakaj, Gurishta, Bare, Gavazaj, Gjini, Durmishaj

    Rozhodčí: Erik Lambrechts – Thibaud Nijssen, Philippe Vandecauter (vš. BEL)
    bahis siteleri