Sunderland – Newcastle 3:0 (kon.) | Manchester Utd. – Manchester City 0:0 (kon.) | Bournemouth – Tottenham 1:5 (kon.)
Liverpool – Southampton 1:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:1 (0:0)
Southampton FC
Neděle 25.10.2015, 17:15 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:10:24)
     
    Dnešní utkání sledovalo 44 171 diváků!
     
    Pro Liverpool ale přišla početní výhoda moc pozdě, Liverpool tak opět remizoval, tentokrát 1:1 se Southamptonem. Ve druhém poločase jsme byli svědky hned dvou branek. Nejprve explozi ovací způsobil v 77. minutě Christian Benteke, jenže následně všechny oslavy zhatil v 86. minutě Sadio Mané. Na jeho hlavičku už domácí odpověď nenašli. Body se tedy na Anfield Road opět dělí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sadio Mané okusí sprchy na Anfield Road o něco dříve, protože za svůj ostrý skluz zezadu obdržel druhou žlutou kartu, následovat tedy musela červená.
     
    90+4
    Z rohového kopu ale nic nevzešlo, hra se navíc přesouvá ke středovému kruhu.
     
    90+3
    Roberto Firmino v osudný moment raději zvolil pas na Bentekeho, který nedokázal propasírovat míč za záda Maartena Stekelenburga. Domácí mají v závěru utkání veliký tlak, nyní navíc budou mít rohový kop.
     
    90+2
    Konec tady začíná být hodně divoký. Sadio Mané se provinil faulem a obdržel žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Liverpool měl možnost vrátit si vítězství díky rohovému kopu. Stekelenburg si pro míč ale vyskočil a svými rukavicemi sebral kulatý nesmysl všem ostatním hráčům.
     
    89
    V závěru utkání si domácí Liverpool drží míč a snaží se projít skrze obranu Southamptonu. Hosté ale přesunuli veškeré své síly do defenzivní činnosti.
     
    88
    Cédric Soares svůj centr nasměroval pouze na zaskočené zadáky Liverpoolu. Domácí se trochu oklepali a už se stěhují zpět na polovinu Southamptonu.
    86. Sadio MANÉ - 1:1
     
    86
    Southampton právě vstřelil branku!
    Po tomto volném přímém kopu Jürgenovi Kloppovi úsměv na tváři hodně rychle spadl. Míč se dostal do šestnáctky Liverpoolu, kde si jej po velkém zmatku získal SADIO MANÉ, ten svoji hlavičkou poslal míč za Mignoleta a vyrovnává stav utkání – 1:1!
     
    85
    James Milner nehrál moc čistě, rozhodčí mu za to udělil žlutou kartu. Milner kvůli jejich velkému počtu vynechá příští utkání proti Bournemouthu.
     
    84
    Rohový kop se domácím ale vůbec nepovedl a dopředu se neprodleně dere Southampton.
     
    83
    Christian Benteke svedl souboj o míč s Fontem na polovině Southamptonu. Benteke míč vyhrál, jenže se souboj strhl zase. Vše vyústilo v rohový kop pro Liverpool.
     
    82
    Southampton předvedl sérii hlaviček, které vyústily v zisk míče pro Liverpool. Domácí se stále derou dopředu a chtějí si pojistit vedení.
     
    81
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Steven Davis, přichází Gastón Ramírez.
     
    80
    K hlavičce se dostal Pellè, Simon Mignolet byl připraven a nenechal si vzít čistý štít, prozatím.
     
    79
    Fanoušci Liverpoolu jsou v extázi a stadionem zní několik jejich chorálů velmi nahlas. Zatímco hosté se snaží vyrovnat a kombinují na polovině Liverpoolu.
    77. Christian BENTEKE - 1:0
     
    77
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Anfield Road bouchl radostí, včetně Jürgena Kloppa – domácí jdou do vedení! Po centru se míč dostal na hlavu CHRISTIANA BENTEKEHO, který svou hlavičku zamířil přesně pod víko branky Stekelenburga – 1:0!
     
    76
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Juanmi.
     
    75
    Mané se pokoušel svým centrem nalézt nějakého spoluhráče, jenže nalezl pouze hlavu Martina Škrtela, který míč zpracoval v pohodě a s přehledem.
     
    74
    Hosté se dostali k míči a snažili se vyšachovat obranu domácích. To se jim ale moc nepovedlo. Konkrétně Mané de facto odevzdal svým pasem míč Simonovi Mignoletovi, který bude rozehrávat od své klece.
     
    73
    Alberto Moreno vyslal nejspíše pas do běhu. Jenže pro jeho pas do běhu nikdo neběžel, tudíž se z něj stala lehounká přízemní střela, kterou neměl Maarten Stekelenburg problém zneškodnit.
     
    72
    Sakho přečetl hru a výtečný zákrokem odvrátil atak Southamptonu. Jenže, to bylo tak všechno. Domácí s míčem nic jiného nevymysleli.
     
    70
    Tak nakonec ne. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Emre Can. Míč si to ale od jeho hlavy zamířil akorát tak do zámezí. Maarten Stekelenburg bude vykopávat.
     
    69
    Roberto Firmino se ihned prodral dopředu podél postranní čáry a vybojoval rohový kop pro Liverpool. Dokáží jej domácí zužitkovat?
     
    68
    Southampton se stále drží míče na vlastní polovině a snaží se k ničemu moc Liverpool nepouštět. Momentálně tak na hřišti není nic moc zajímavého k vidění.
     
    67
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Adam Lallana, přichází Roberto Firmino.
     
    66
    James Ward-Prowse svým centrem uvolnil Pellèho, který na poslední chvíli hlavičkoval pouze do Mignoleta.
     
    64
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Dušan Tadić, přichází James Ward-Prowse.
     
    63
    Adam Lallana v téměř dokonalé šanci nastřelil pouze padajícího Maartena Stekelenburga.
     
    61
    Po chvilkovém ofenzivním výpadku domácích se dopředu dostal Benteke. Jenže, než stihl cokoliv vymyslet, tak ho obral Cédric Soares o míč.
     
    60
    Hostující fotbalisté Southamptonu si stále drží míč a Liverpoolu dost znepříjemňují jeho pobyt na své polovině hřiště.
     
    59
    Po chvíli se dostal hosté k rohovému kopu. Konkrétně Pellè se odhodlal k zmenšené verzi nůžek, jenže míč netrefil vůbec ideálně.
     
    58
    Ryan Bertrand zastavil útočící domácí faulem, což neuniklo pozornosti hlavního sudího.
     
    57
    Alberto Moreno se odhodlal ke střele z velmi ostrého úhlu a už už se zvedali příznivci Liverpoolu ze sedaček na Anfield Roadu k oslavě gólu, jenže bek Liverpoolu mířil těsně mimo tři southamptonské tyče.
     
    56
    Po pasu Coutinha se dostal do útoku Christian Benteke. Ten se ale rozhodl posunout hru více na křídlo a nešel přímočaře do zakončení.
     
    55
    Po chvilkovém záblesku snahy upadl opět Southampton do bránění se proti hře Liverpoolu.
     
    54
    Standardní situace se hosté rozhodli rozehrát nakrátko. Nakonec se to ukázalo jako správné rozhodnutí, neboť Wanyama svým centrem skvěle uvolnil Pellèho, jenže ten v osudný moment mířil do Mignoleta.
     
    53
    Po faulu Lucase Leivy mají hosté šanci na otevření skóre. Budou totiž zahrávat volný přímý kop.
     
    52
    A opět aktivní Christian Benteke. Tentokrát se Belgičan pokoušel prodrat k Maartenovi Stekelenburgovi skrze José Fonteho. Portugalský obránce ale nepustil Bentekeho za svá záda.
     
    51
    Tomuhle se říká smůla. Christian Benteke se prodral až ke Stekelenburgovi, jenže místo střely z bezprostřední blízkosti hledal Jamese Milnera. Pomezní rozhodčí nakonec odpískal ofsajd ve stoprocentní příležitosti pro Liverpool.
     
    50
    Po chvilkovém extrémním tlaku od Liverpoolu se dopředu dostali taktéž hráči Southamptonu. Martin Škrtel si ale skvěle počíhal na nabíhajícího si Tadiće a nedovolil hostům vystřelit na Mignoleta.
     
    49
    A opět Christian Benteke! Ani tentokrát se střela belgického útočníka neujala, následuje rohový kop pro Liverpool, který je zatím velmi aktivní.
     
    48
    A to se také povedlo! Po pasu Lallany ale z bezprostřední blízkosti nedokázal Christian Benteke zakončit přesně.
     
    47
    Družina Jürgena Kloppa si neustále drží míč a pokouší se více otevřít obranu Southamptonu.
     
    46
    Po hvizdu, který spustil druhý poločas, se k míči dostává Liverpool a okamžitě si hledá cestičku k brance Stekelenburga.
     
    46
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Divock Origi, přichází Christian Benteke.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas tohoto atraktivního utkání. Branku jsme sice neviděli, ale akcí k vidění bylo dost. Jak na straně Liverpoolu, tak Southamptonu. I když domácí jich tedy měly více. Uvidíme, zda-li budou 3 body brát svěřenci Jürgena Kloppa, či Southampton. Nebo se budou body opět dělit? Na to si musíme počkat do druhého poločasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec řádné hrací doby.
     
    45
    Origi zkoušel pohlednou kličkou obelhat Bertranda u rohového praporku. Zadák Southamptonu na poslední chvíli přiťukl míč do autu pro Liverpool.
     
    44
    Simon Mignolet si vyskočil pro centr Clasieho na Pellèho a sebral tak Southamptonu míč na poslední chvíli. Svým následným odkopem posílá své spoluhráče dopředu k brance Stekelenburga.
     
    43
    Mané obdržel míč po pasu od Tadiće a hledal následně Pellèho před vápnem Liverpoolu. Domácí zadáci se ale skvěle brání a moc věcí hostům nedovolují.
     
    42
    Po chybě v rozehrávce Southamptonu se skvěle uvolnil Alberto Moreno! Jeho střela z voleje letěla ale vysoko nad klec Southamptonu.
     
    41
    Lucas Leiva zarazil rozehrávku hostujícího celku a následně okamžitě hledal Origiho. Ten si míč nedokázal patřičně zpracovat a dopředu můžou opět jít hosté.
     
    40
    Po rohovém kopu se k míči dostal opět Virgil van Dijk! Tentokrát hlavičkou nalezl pouze Alberta Morena, který okamžitě odhlavičkoval míč pryč z domácí šestnáctky.
     
    39
    Ale pozor! Po volném přímém kopu se skvěle uvolnil van Dijk, jehož hlavička dala Mignoletovi hodně zabrat. Belgický gólman stihl míč na poslední chvíli odrazit na rohový kop.
     
    38
    Steven Davis nalezl svou přihrávkou Pellèho, který se snažil střílet z bezprostřední blízkosti. Celá akce ale opět skončila na tom, že hrotový útočník Southamptonu nastřelil bránícího Sakha.
     
    37
    Tadić si nabíhal na pas od Bertranda. K tomu se také schylovalo, jenže míč na poslední chvíli stihl odrazit Martin Škrtel, ten jej poslal do zámezí.
     
    36
    Clasie sebral Canovi míč přímo z kopaček a následným centrem zakládá nový útok Southamptonu na polovině Liverpoolu.
     
    35
    Posléze se k míči opět dostali domácí, ti se drží na polovině Southamptonu a kombinacemi se snaží více otevřít obranu hostů.
     
    34
    Mané málem ohrozil branku Mignoleta, brankář Liverpoolu byl ale ve skvělém postavení a díky dotírajícímu obránci nestihl útočník Southamptonu ani vystřelit.
     
    33
    A opět James Milner! Tentokrát se opora Liverpoolu rozhodla pálit z voleje v šestnáctce Southamptonu. Milner ale střílel pouze do ležícího van Dijka.
     
    32
    Střely na branku jsou aktuálně 1:1. Jinak má ale větší převahu Liverpool, který si drží míč a dává obráncům Southamptonu zabrat. Nicméně ztrácí na nepřesné koncovce.
     
    31
    Wanyama se lehce poranil při souboji s Coutinhem. Žádná karta, ani střídání z toho ale ve finále nebylo. Ve hře se pokračuje a u míče je domácí Liverpool.
     
    30
    James Milner si vybojoval míč, od postranní čáry s ním prošel až za hranici šestnáctky Southamptonu a pálil. Jeho dělovka nakonec letěla jen těsně vedle klece zaskočeného Stekelenburga! Dosud největší šance Liverpoolu skórovat.
     
    29
    Saints se drali do útoku, konkrétně Pellè se zkoušel prodrat skrze defenzívu Liverpoolu. Ofenzivní chvilku Southamptonu přerušil pomezní rozhodčí odpískáním ofsajdu.
     
    28
    James Milner při kombinacích přišel o míč a de facto jej tak daroval Southamptonu. Ovšem jen na malý moment, Origi jej ihned vybojoval zpět v souboji s Davisem.
     
    27
    Liverpool si stále drží míč na kopačkách a pouze vyčkává na vhodný moment pro rychlý přechod do útoku k brance Maartena Stekelenburga.
     
    26
    Mamadou Sakho odrazil útok Southamptonu a začíná kombinacemi s ostatními zadáky Liverpoolu uklidňovat hru.
     
    25
    Dopředu se po tomto útočném kiksu dostávají hostující hráči Southamptonu. Liverpool je ale drží dále od klece Mignoleta.
     
    24
    Podél postranní čáry se dostal do útoku opětovně Philippe Coutinho! Nedokázal ale nalézt Origiho, který běžel s ním. Posléze navíc míč ztratil a z celé akce tak nakonec nic nebylo.
     
    23
    Philippe Coutinho se pokoušel přejít do útoku po pasu od Clyneho, jenže narazil na skvěle bránícího Clasieho.
     
    21
    Ale Saints šli ihned do protiútoku! Konkrétně Steven Davis se snažil prostřelit Mignoleta, jenže jeho pokus byl zastaven Škrtelem, který odkopl míč do autu.
     
    20
    José Fonte předvedl bravurní zákrok proti hlavičce Origiho, na kterého se snesl centr Lucase Leivy.
     
    19
    Saints si vzali míč a přešli dopředu. Konkrétně Davis hledal svým centrem Tadiće, který nestihl kulatý nesmysl usměrnit za Mignoleta.
     
    18
    Následný atak Liverpoolu zastavil pomezní sudí, který viděl Lallanu v ofsajdu a odpískal.
     
    17
    Sakho našel přesným pasem Milnera, který okamžitě přenáší hru dopředu před klec Maartena Stekelenburga. Nizozemský gólman stále nemusel zasahovat.
     
    16
    Z rohového kopu ale nic nevzešlo a dopředu šli okamžitě hosté! Ke střele se dostal Graziano Pellè, který našel pouze připraveného Simona Mignoleta.
     
    15
    Posléze se do útoku dostali taktéž domácí. Svěřenci Jürgena Kloppa vytěžili rohový kop z jejich útočné akce.
     
    14
    Cédric Soares zarazil rozjíždějící se atak Liverpoolu a našel přesným pasem Pellèho! Hrotový útočník Southamptonu pálil zpoza šestnáctky Liverpoolu, jenže se míči vložil do cesty na poslední chvíli Martin Škrtel.
     
    13
    Po rohovém kopu se dostal k míči José Fonte. Zadák Southamptonu si pro míč vyskočil dost vysoko, jenže jeho hlavička byla taktéž moc vysoká a nezapadla do sítě Liverpoolu.
     
    12
    Fotbalisté Southamptonu se aktuálně drží před brankou Mignoleta, zatím ho ale nedonutili zasáhnout. Zadáci Liverpoolu pouze nečinně přihlíží.
     
    11
    Bertrand musel zasáhnout proti ráně Sakha vlastním tělem. Southampton se následně přesouvá na polovinu Liverpoolu a snaží se rozjet útočnou akci.
     
    10
    Emre Can skvěle přečetl hru a zmocnil se míče. Díky tomuto Liverpool opět přebírá míč na polovině soupeře a diktuje tempo.
     
    9
    Adam Lallana vyslal dalekonosnou ránu k bližší tyče a Maarten Stekelenburg musel zasahovat! Nizozemský gólman si ale se střelou Lallany poradil bez problémů.
     
    8
    Domácí fotbalisté Liverpoolu se ujali míče na polovině Southamptonu a kombinují. Hosté se sice k ničemu nemají, ale Liverpool zatím brání dostatečně.
     
    7
    Lucas Leiva zarazil atak Southamptonu a svým pasem na Origiho přesunul hru na druhou polovinu hřiště. Jenže právě Origi byl sražen Wanyamou a píská se faul.
     
    6
    Pro změnu se nyní ujali rohového kopu hosté, nicméně nic z něj nevzešlo. Posléze se kulatý nesmysl dostat do držení Liverpoolu.
     
    5
    Po rohovém kopu pálil Emre Can. Jeho projektil z voleje nalezl pouze boční síť a Maarten Stekelenburg může vykopávat.
     
    4
    Ke střele na hranici šestnáctky se odhodlal Philippe Coutinho! Jeho projektil byl ale na poslední chvíli blokován Soaresem.
     
    3
    Milner se pokoušel dostat podél postranní čáry až do šestnáctky Southamptonu. Zde ale záložníka Liverpoolu čekal Cédric Soares, který ho obral o míč.
     
    2
    Liverpool hostující Southampton zatím do ničeho nepouští a momentálně se sám dere dopředu skrze zálohu hostů.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté hostujícího Southamptonu a okamžitě se snaží přesunout hru před Mignoleta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem zní You'll never walk alone a hráči se staví do svého základního postavení.
     
    Hráči právě vstupují na trávník Anfield Road za aplausu domácích příznivců. Samotné utkání začne za pár okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, M. Sakho, A. Moreno – Lucas Leiva, Can – Milner, Lallana, Coutinho – Origi.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Benteke, Firmino, Allen, Ibe, Randall.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie, Wanyama – S. Davis, Mané, Tadić – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Romeu, Ward-Prowse, Juanmi, Ramírez, Caulker.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Lee Bets, Mick McDonough, Martin Atkinson (všichni Anglie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    SOUTHAMPTON FC

    Hosté mají, stejně jako domácí, po devíti zápasech třináct bodů, ale drží se na osmé příčce v tabulce BPL. Na první Manchester City ztrácí oba celky 8 bodů, tuto ztrátu by oba chtěly dohnat vítězstvím v dnešním klání. Sázkové kanceláře favorizují mírně Liverpool, jenže papírové předpoklady leckdy nic neznamenají. Southampton bude chtít jistě výhrou odčinit remízu z posledního ligového kola proti Leicesteru City.
     
    LIVERPOOL FC

    Svěřenci Jürgena Kloppa se nachází přímo veprostřed tabulky anglické nejvyšší soutěže. Se třinácti body obklopují desátou příčku po devíti odehraných zápasech. Liverpool má za sebou sérii čtyř remíz, kterou by rád přerušil výhrou nad Southamptonem. Po dvou remízách v Evropské lize proti Sionu a Kazani remizovali fotbalisté z Anfield Road také proti Evertonu a Tottenhamu. Nastartují dnes vítěznou vlnu?
     
    Příjemný nedělní podvečer u sledování Barclays Premier League. Dnes nás čeká duel mezi celky Liverpool FC a Southampton FC. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    Karel Janeba

    Branky: 77. Benteke – 86. Mané

    Karty:   85. Milner (LIV) – 90+2. Mané (SOT)   90+4. Mané (SOT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:11.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, M. Sakho, A. Moreno – Lucas Leiva, Can – Milner, Lallana (67. Firmino), Coutinho – Origi (46. Benteke).
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Benteke, Firmino, Allen, Ibe, Randall.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie (76. Juanmi), Wanyama – S. Davis (81. Ramírez), Mané, Tadić (64. Ward-Prowse) – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Romeu, Ward-Prowse, Juanmi, Ramírez, Caulker.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Lee Bets, Mick McDonough, Martin Atkinson (všichni Anglie)

    Diváci: 44 171
    bahis siteleri