Čeljabinsk – Jaroslavl 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Soči 2:1 (1:0 po s.n.) | Jokerit – Jekatěrinburg 4:1 (kon.)
Riga – Chanty-Mansijsk 7:1 (kon.)
konec
Dinamo Riga
7:1 (4:0, 2:1, 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Úterý 27.10.2015, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Za hlasitého skandování "Dinamo! Dinamo!" dochází ještě k jednomu vyloučení. Stanislav Kalašnikov (JUG) poslal puk přímo mezi diváky a to znamená dvě trestné minuty.
    54:25 Tomáš KUNDRÁTEK - 7:1
     
    54:25
    Riga právě vstřelila branku!
    Je tady sedmá branka domácího celku! Po ztrátě Jugry se domácí dostali k bleskovému protiútoku, který Darzinš vyřešil přihrávkou na TOMÁŠE KUNDRÁTKA, jenž dojížděl z druhé vlny a poté přesnou střelou pod břevno rozeštval Vladislava Fokina. Ten zlostně praštil hokejkou do tyče, ale sedmý gól v síti svého týmu tím samozřejmě neodčinil. Asistence: Lauris Darzinš, Steven Seigo
     
    51:21
    Výborně to teď udělal Seigo! Domácí obránce si od modré čáry nikým neatakován sjel blíže k bráně, kvalitně vystřelil, ale ani z dorážky nedokázal puk protlačit přes Fokina!
     
    50:29
    Po poměrně dlouhé době jsme byli svědky větší šance Rigy. Trochu náhodně se nyní kotouč odrazil na hůl Saulietise, který pálil z kruhu, ale Fokin byl připraven!
     
    47:46
    Varfolomejev si od mantinelu vybruslil až před Sedláčka, ale zády k bráně se k bekhendovému zakončení neodhodlal a poté jen nahrnul puk do brankoviště. zde odvedla dobrou práci obrana Dinama. Tohle byla ale velmi slibná střelecká pozice hostujícího hráče!
     
    39:04
    Tak gólovku si prozatím domácí nepřipraví, neboť dochází k vyloučení Edgarse Kuldy (RIG), jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    36:34
    Jeden z domácích po výborné přihrávce pálil z první, avšak tvrdou ranou trefil jen přesunujícího se Vladislava Fokina. Protiútok hostujícího celku skončil sraženou střelou.
     
    34:55
    Právě Meija si po dalších deseti sekundách vybojoval faul na svou osobu. Trestnou lavici obsadí opět Oleg Jašin (JUG).
     
    34:45
    Vzápětí to mohlo být 7:1, ale Gints Meija trefil tváří v tvář Fokinovi jen břevno!
    33:38 Tim SESTITO - 6:1
     
    33:38
    Riga právě vstřelila branku!
    Fokin jen nevěřícně kroutí hlavou, ale i on, stejně jako Gelašvili, loví puk zpoza svých zad už potřetí. Rychlou akci Dinama dlouho vedl Ville Leino, který až mezi kruhy přihrál na TIMA SESTITA. Americký útočník předvedl bleskovou ránu zápěstím a vsítil již šestý gól svého týmu. Asistence: Ville Leino
    31:38 Mikelis REDLIHS - 5:1
     
    31:38
    Riga právě vstřelila branku!
    Ale tohle byla nádhera! Domácí už nebavila hodně nudná přesilovková kombinace a tak vymysleli parádní akci. Na začátku stál kapitán Lauris Darzinš, který poslal puk ke Krišjanisovi Redlihsovi, jenž už byl ve střelecké pozici, ale všechno ještě vyšperkoval přihrávkou před brankoviště. Ta skončila u skvěle nastavené hole MIKELISE REDLIHSE, kterému už stačilo nasměrovat puk do odkryté sítě. Asistence: Krišjanis Redlihs, Lauris Darzinš
     
    29:42
    Oleg Jašin (JUG) byl za vlastní bránou až příliš aktivní, trefil Bicevskise loktem do tváře a jde si posedět na lavici hanby.
    25:51 Kirill RASSKAZOV - 4:1
     
    25:51
    Jugra právě vstřelila branku!
    Dinamo Rigy na začátku druhé třetiny nevypadá vůbec dobře a toho využívají hosté. Panov našel přihrávkou od mantinelu rozjetého KIRILLA RASSKAZOVA, který doslova prolétl kolem obránce domácího týmu a rychlou střelou mezi betony propasíroval puk za záda Jakuba Sedláčka. Asistence: Konstantin Panov, Alexander Ugolnikov
     
    24:52
    Jeden z domácích se uvolnil u mantinelu a poté vymyslel skvělou přihrávku přes předbrankový prostor ke vzdálenější tyči, kde stál Skvorcovs. Možná trochu překvapený útočník Dinama puk před odkrytou částí branky vůbec netrefil.
     
    22:03
    Nyní už se ale Fokin musel předvést. Skvělá přihrávka našla zcela volného Indrašise, který zakončoval z levého kruhu, avšak hostující brankář se stačil přesunout a obrovskou šanci zneškodnil.
     
    19:42
    Hru v pěti jsme si příliš dlouho neužili. Kristaps Sotnieks byl silně seknut nestíhajícím Vitalijem Sitnikovem (JUG), který dostává dokonce čtyři trestné minuty!
     
    18:28
    Nyní to vypadalo nadějně, avšak velmi dobrou přihrávku Darzinš v gól proměnit nedokázal. Vladislav Fokin se opravdu bleskově přesunul.
     
    17:02
    Menší převahu Jugry nyní naruuje vyloučení hostujícího hráče. Provinilcem je Andrej Taratuchin (JUG) jenž podrazil jednoho z domácích.
    14:01 Edgars KULDA - 4:0
     
    14:01
    Riga právě vstřelila branku!
    Tohle je doslova ledová sprcha pro Chanty-Mansijsk, který inkasuje hned po střídání brankářů. Podobně jako u předchozí branky byl domácí hráč, tentokrát Berzinš, zastaven před zakončením, avšak k volnému puku se dostal EDGARS KULDA, který Fokina s trochou štěstí dokázal překonat. Asistence: Armands Berzinš, Kristaps Sotnieks
     
    13:31
    Hostující trenér si bere oddechový čas a posílá do brány Vladislava Fokina.
    13:31 Maris BICEVSKIS - 3:0
     
    13:31
    Riga právě vstřelila branku!
    A vzápětí přichází další branka domácích! Dlouhá přihrávka našla rozjetého Meiju, který sice zakončit nedokázal, nicméně domácí útočník ještě stačil kotouč přistrčit k dojíždějícímu MARISI BICEVSKISOVI a ten puk poslal rychlou střelou do horní části brány hostujícího gólmana. Asistence: Gints Meija, Steven Seigo
    13:18 Miks INDRAŠIS - 2:0
     
    13:18
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí jsou opravdu neskutečně produktivní a po několika chybách hostujícího týmu jdou do dvoubrankového vedení. Špatná rozehrávka od mantinelu skončila přesně na hokejce Leina, který našel ještě lépe postaveného MIKSE INDRAŠISE, jenž se s pukem příliš dlouho nemazlil a poslal jej mezi betony Gelašviliho. Asistence: Ville Leino
    07:24 SOTNIEKS - 1:0
     
    07:24
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak zřejmě jsem gól přivolal! Obrana Jugry byla hodně pasivní a je potrestána gólem na 1:0. Miks Indrašis našel přihrávkou z rohu kluziště na modré čáře postaveného Erikse Ševčenka, jenž poslal kotouč na bránu. Kus černé pryže dokázal u brány skvěle tečovat KRISTAPS SOTNIEKS a překvapený Gelašvili jej tak v osmé minutě poprvé loví ze sítě. Asistence: Eriks Ševčenko, Miks Indrašis
     
    05:06
    Galvinš sice dokázal zablokovat střelu Volkova, jenže u brankoviště se ke kotouči dostal volný Ivanov. Hostující útočník měl před sebou už jen Sedláčka, ale toho překonat nedokázal.
     
    03:49
    Ville Leino (RIG) se provinil podražením a je prvním vyloučeným hráčem zápasu.
     
    03:39
    Riga se vůbec poprvé dokázala usadit v pásmu Jugry a hned z toho byl solidní závar před bránou. Gelašvili již ležel na boku, ale přes nikdo z domácích míč do sítě dostat nedokázal.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. Sotnieks (Ševčenko, Indrašis), 14. Indrašis (Leino), 14. Bicevskis (Meija, Seigo), 15. Kulda (Berzinš, Sotnieks), 32. M.Redlihs (K.Redlihs, Darzinš), 34. Sestito (Leino), 55. Kundrátek (Darzinš, Seigo) – 26. Rasskazov (Panov, Ugolnikov)


    Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – K.Redlihs, Galvins, Kundrátek, Seigo, Ševčenko, Sotnieks – Darzinš, Džerinš, M.Redlihs – Indrašis, Leino, Sestito – Saulietis, Bicevskis, Meija – Skvorcovs, Berzinš, Kulda – Locans
    Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili (Fokin) – Kalašnikov, Želdakov, Ugolnikov, Antonov, Vasilčenko, Pogorišnij, Mamkin – Rasskazov, Panov, Bortnikov – Varfolomejev, Ivanov, Volkov – Buljanskij, Jašin, Michnov – Sitnikov, Taratuchin, Medvěděv

    Rozhodčí: Viktor Gašilov, Antonín Jeřábek – Alexej Majtak, Jevgenij Pronskich

    Diváci: 5.582
    bahis siteleri