Slovensko – Švýcarsko 4:0 (kon.)
konec
Slovensko
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Švýcarsko
sk Neděle 08.11.2015, 13:00 • Štadión Curta Frenzela, Augsburg • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Prajem vám pekný deň a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z posledného vystúpenia našich hokejistov na Nemeckom pohári 2015. O 13:00 začne súboj Slovenska so Švajčiarskom a o 16:30 je na pláne záverečný zápas turnaja medzi Nemeckom a USA.

    Slovenskí hokejisti vstúpili do turnaja prehrou s USA. Spojené štáty zdolali Cígerovu družinu futbalovým výsledkom 1:0. V rovnaký deň sa odohralo aj stretnutie Nemecka so Švajčiarskom, po ktorom boli veselší Helvéti, ktorí súpera zdolali 2:3.
    Včera Američania zdolali Švajčiarov 4:5 po predĺžení. Zaujímavosťou je, že USA prehrávali už 4:1, no nevzdali sa a dokonalým obratom nakoniec získali dva body.

    Slovenská reprezentácia prehrala aj druhý zápas. Po štyroch inkasovaných góloch do polovice stretnutia musel z bránky nútene odísť Samuel Baroš. V 29. minúte ho nahradil Michal Dzubina, ktorý si teda odchytal prvé minúty na turnaji.
    Slováci však dvihli hlavy hore a pokúsili sa s výsledkom 4:0 ešte niečo urobiť. V tretej tretine sa gólovo presadili dvakrát. O prvý presný zásah nášho tímu na turnaji sa postaral Pavol Skalický. Na konečných 4:2 pre Nemecko upravil Martin Réway.

    Naša reprezentácia už nemá ani teoretickú šancu na víťazstvo na turnaji a je už aj jasné, že prvý prípravný turnaj v sezóne ukončí na poslednom mieste. Ak by tretie Nemecko prehralo s USA a my by sme zdolali Švajčiarov, počíta sa vzájomný zápas, ktorý má usporiadateľ turnaja lepší.

    Držme palce našim chlapcom, aby z Augsburgu neodchádzali úplne naprázdno. Zápas Slovensko – Švajčiarsko môžete od 13:00 sledovať na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Dzubina (Baroš) – Ďaloga, Kotvan, Jánošík, Štajnoch, Luža, Šedivý, Jurčina (C) – Dravecký (A), Bartánus, Marcinko – Kukumberg (A), Miklík, Lušňák – Réway, Šťastný, Skalický – Preisinger, Hrnka, Hlinka – Zigo

    Švajčiarsko: Conz (Zurkirchen) – Loeffel, Leeger, Chiesa, Grossmann (C), Frick, Stoop, Baltisberger – Cunti, Suri (A), Martschini – Praplan, Moser (A), Mottet – Hofmann, Pestoni, Froidevaux – Lammer, Fuchs, Walker – Künzle

    Rozhodca: Bauer, Hunnius – Merten, Neutzer (všetci GER).
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche. Slovenskí hokejisti budú aj tretí zápas hrať v bielych dresoch. Švajčiari sa predstavia v červených. Vypočujeme si hymny oboch tímov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Leeger sa dostal k puku v medzikruží a vyslal prvú strelu na našu bránku. Dzubina bol pripravený a bezpečne vyrazil na naše hokejky.
     
    00:45
    Slovensko bude hrať presilovku. Larri Leeger dostáva dve minúty za držanie.
     
    00:54
    Na úvod sa nám nepodarilo po vhadzovaní vytvoriť presilovkovký formát. Dobre zapracoval Praplan, ktorý dostal puk za modrú čiaru.
     
    01:21
    Lušňák šikovnou prihrávkou popred bránkovisko našiel Michela Miklíka. Strela mu príliš nevyšla, ale nakoniec ohrozila brankára Conza.
     
    01:54
    Kvantum šancí pred Conzom! Miklík si najprv na ľavom kruhu spracoval puk od Lušňáka. Počkal si na Réwaya, ktorému servíroval do medzikružia. Conz si so strelou poradil a o pár sekúnd sa ku strele zblízka dostal Jánošík, pripravil si puk, no mieril vedľa! Boli sme naozaj veľmi blízko ku gólu.
     
    02:42
    Skalický potiahol puk do útočnej tretiny. Švajčiari už hrajú s piatimi hráčmi. Naši stále s pomocou bojovnosti Skalického držia puk v pásme.
     
    03:07
    Ďalšia šanca pre náš tím! Bol v nej Tomáš Zigo, ktorý dostal prihrávku pred bránkovisko od Šťastného, no hráči súpera mu zblokovali strelu!
     
    03:12
    Budeme sa brániť vo štvorici. Miroslav Preisinger dostáva dve minúty za zdržiavanie hry.
     
    03:50
    Helvéti sú stále v našom pásme a držia si svoj presilovkový tvar. Puk si posielajú po obvode. Zatiaľ k strele nedošlo.
     
    04:03
    Reto Suri poslal od zadného mantinelu puk pred bránku, kde ho čakal Cunti. Puk sa však odrazil od korčule nášho hráča a potom ho už mal v moci Dzubina.
     
    04:30
    Lukas Stoop si spracoval puk na ľavom kruhu a snažil sa ihneď vystreliť. Skĺzol mu však puk z hokejky a následne ho mal v moci Jánošík.
     
    04:54
    Nasledujúca koncovka z hokejky Lukasa Stoopa už mala tvrdší charakter. Hráč Švajčiarska pálil príklepom z ľavého kruhu, Dzubina dostal puk priamo do hrude a pýtal si prerušenie hry. Je však v poriadku a môže ďalej chytať.
     
    05:08
    Lušňák perfektne čítal hru a v obrannom pásme zastavil nebezpečnú prihrávku krížom cez pásmo. Pomaly sa už naše oslabenie končí a my ho skončíme bez inkasovaného gólu.
     
    05:43
    Šedivý napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu a nekompromisne pálil. Conzovi vypadol puk z lapačky, no nik z našich hráčov nebol v blízkosti brány.
     
    06:33
    Slovenskí hokejisti nahodili puk do pásma, no do zakončenia sa nedostali. Puk sa skĺzol po obvode a Švajčiari sa dostali do protiútoku. Z pravého kruhu vystrelil LIno Martschini a trafil pravú žŕdku Dzubinovej brány!
     
    07:28
    Náš gólman sa musel mať opäť na pozore. Praplan namieril z pravého kruhu a hlavne Dzubinov betón mal veľa práce. Zvládol to.
     
    07:52
    Opäť sa budeme brániť vo štvorici. Tomáš Marcinko dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    08:05
    Gregory Hofmann si spracoval puk na pravom krídle a vystrelil. Puk bol tečovaný jedným z našich hráčov a následne sa bude vhadzovať po Dzubinovej ľavici.
     
    08:26
    Sily na ľade s vyrovnávajú. Etienne Froidevaux si v súboji s Jánošíkom dopomohol faulom a odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    08:57
    Réwayovi sa podarilo vypichnúť švajčiarsku rozohrávku a následne oslobodiť náš tím. Švajčiari začínajú od Conza.
     
    09:34
    Marek Ďaloga zužitkoval svoje korčuliarske prednosti a pretlačil sa z pravého kruhu až pred bránku. Tam už síce v koncovke úspešný nebol, no Benjamina Conza určite vystrašil.
     
    10:01
    V tejto chvíli už začína naša polminútová presilovka. Nemáme veľa času, aby sme vymýšľali zložité rozohrávky.
     
    10:28
    V závere sa ešte Draveckému podarilo potiahnuť puk do pásma, ale náš súper sa sebavedomo bránil a nepustil slovenských hráčov pred bránku.
     
    11:03
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti prvýkrát na turnaji vyhrávajú! Skalickému s podarilo získať puk za bránkou a posunúť ho pred bránu ANDREJOVI ŠŤASTNÉMU. Jeho strela z prvej mierila opačnej žrdi a Conz lapačkou nestihol reagovať!
    Asistencia: Pavol Skalický.
     
    11:33
    Dzubina musel brať na vedomie strelu z hokejky Hofmanna. Tá nakoniec mierila nad bránu a náš brankár teda nemal prácu. Švajčiari však naďalej vyvíjajú tlak.
     
    12:18
    Krásna akcia Švajčiarov! Puk sa na pravý kruh dostal ku Martschinimu. Ten chvíľu počkal a perfektnou krížnou prihrávkou našiel Reta Suriho, ktorý sa dostal do dobrej šance. Michal Dzubina sa urýchlene presunul a puk prakticky vyrazil lapačkou.
     
    13:13
    V tejto chvíli sa naši hráči s pukom nemaznali a iba ľahko ho vyhodili do útočného pásma, aby mohli poslať na ľad kompletnú formáciu.
     
    13:45
    Švajčiari stále nebezpeční. Moser našiel pred bránkou Motteta, ktorý bol asi aj faulovaný našim hráčom, no nič sa nepískalo. Jeho zakončenie Dzubina aj so šťastím vyrazil.
     
    14:31
    Fuchs šiel do útoku s Künzlem, ktorému posunul puk na pravú stranu. Künzle nemal rýchlosť a jeho strela preto nebola až taká ohrozujúca.
     
    15:13
    Dzubina je stále viac a viac zamestnávaný švajčiarskymi projektilmi. Tentokrát ho vyskúšal Inti Pestoni z pravého kruhu, no slovenský brankár opäť s istotou lapil puk vo výstroji.
     
    15:58
    Slováci mali menšie komplikácie s rozohrávkou za bránkou. Dostali sa z nich nakoniec bez straty puku a môžeme ísť aj dopredu.
     
    16:34
    Hofmann sa nikam neponáhľal a puk zo stredného pásma iba poslal za našu bránu, odkiaľ môžu hráči v bielych dresoch niečo vyskúšať.
     
    17:05
    Suri naznačil strelu a potom sa snažil o krížnu prihrávku cez pásmo. Skalický vystihol zámer švajčiarskeho útočníka a puk vypichol.
     
    17:45
    Po dlhšom čase sme zamestnali brankára Conza. Strelu si do štatistík pripísal Michal Hlinka, ktorého pokus z pravého kruhu skončil na vyrážačke švajčiarskeho gólmana.
     
    18:55
    Froidevaux vystrelil z ľavého kruhu, avšak pokus mu zblokoval Šedivý a naši sa môžu dostať do pásma.
     
    19:33
    Bartánus sa nedostal k puku v medzikruží a súper mohol opäť ohroziť našu bránku. Naši sa snažia získať puk a pokojne ukončiť prvú ttretinu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Spočiatku sme videli veľmi vyrovnaný hokej. V priebehu 12. minúty sme sa dostali do vedenia gólom Šťastného, no potom náš tím v ofenzíve stagnoval a Švajčiari mali množstvo príležitostí. Svojimi zákrokmi nás podržal Dzubina.
    Druhá tretina sa začne približne o 13:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Slovenský tím sa bude brániť počas dvoch minút. Tomáš Marcinko dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:44
    Loeffel vystrelil z hranice pravého kruhu. Dzubina si musel dať pozor, pretože strela nebezpečne letela popri pravej žŕdke.
     
    21:18
    Cunti sa pokúšal o strieľanú prihrávku z ľavej strany pred bránku. Suri nestihol na pas reagovať a následne sa teda Švajčiari sami vyhodili z pásma.
     
    21:48
    Od modrej tvrdo pálil Loeffel. Puk skončil na zadnom mantineli a potom dobrú prácu odviedol Hlinka, ktorý ho vyviedol až do útočnej tretiny.
     
    22:21
    Marcinko už síce naskočil na ľad, no stále musíme odolávať švajčiarskym pokusom o skórovanie. Zatiaľ sa nám v tom úspešne darí.
     
    23:15
    Helvéti chybne rozohrali útok, dostali sa iba po červenú čiaru a následne sa musia vrátiť späť ku svojej bráne.
     
    23:38
    Ďaloga vyšprintoval po ľavom krídle, opäť sa korčuliarsky predviedol. Snažil sa obstreliť Chiesu. Mieril vedľa bránky.
     
    24:02
    Slovensko bude hrať v početnej prevahe. Alessandro Chiesa dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    24:48
    Bartánus si musel v jazde vzad spracovávať prihrávku na modrej čiare, a to mu šlo s ťažkosťami.
     
    25:08
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti strieľajú druhý gól! Bartánus pokračoval vo svojej akcii, keďže vybojoval puk v rohu klziska. Od zadného mantinelu prihrával pred bránu. Od Stoopovej korčule sa puk odrazil do medzikružia ku TOMÁŠOVI MARCINKOVI, ktorý pohotovou strelou do pravého horného rohu skóroval!
    Asistencie: Marek Bartánus a Vladimír Dravecký.
     
    26:06
    Luža nebezpečne vystrelil od modrej čiary. Dvojica slovenských hráčov stála pred bránkou a snažila sa o teč. Conz vyrazil do rohu klziska.
     
    26:48
    Helvéti sa opäť nebezpečne dostali do pásma a puk lietal v okolí našej brány. Nakoniec ho našťastie Suri neusmernil na bránku a zárukou Réwaya sme sa oslobodili.
     
    27:36
    Pestoni sa natlačil po pravom krídle až ku Dzubinovi. Ten jeho strelu vyrazil pred seba a ešte sa tam ocitol aj nebezpečný Hofmann. Náš brankár si jednoznačne poradil s oboma pokusmi.
     
    28:36
    Ďaloga, Dravecký a Bartánus sa snažila v útočnom pásme vytvoriť si príležitosť. Hráči si hravo vymieňali pozície, aby získali čo najlepšiu. Nakoniec však nebezpečná koncovka neprišla.
     
    29:27
    Praplan sa od zadného mantinelu dostal ku kruhu, odkiaľ strieľal. Bolo vidieť, ako si naši hráči bezpečne a neustále držia protihráčov. Švajčiari teda nemali veľa priestoru na kombináciu.
     
    30:10
    Dzubina vykorčuľoval mimo svojej brány, keďže pomohol tímu zachytiť nahodenie od hosťujúcich hráčov.
     
    30:32
    Do samostatného zakončenia sa dostal Skalický, no strelou z medzikružia namieril iba do Conzovho betónu! Dostal sekeru od Loeffela, ktorý ide na trestnú lavicu, nebude to trestné strieľanie.
     
    30:32
    Romain Loeffel teda dostáva dve minúty za seknutie a naši hráči si vyskúšajú presilovú hru.
     
    31:06
    Našim hráčom sa za tridsať sekúnd presilovky zatiaľ nepodarilo zabezpečiť útočné pásmo a presilovkový formát.
     
    31:32
    Slováci si pekne vymenili puk na dvakrát krížnym spôsobom, no nakoniec to skončilo tak, že situáciu až príliš prešpekulovali a do zakončenia sa nedostali.
     
    32:05
    Lušňák získal puk v obrannom pásme a náš tím šiel do prečíslenia troch proti jednému. Lušňák posunul Miklíkovi do medzikružia, ten mu vrátil a Lušňá krížom posielal Kukumbergovi, ktorý už razantné zakončenie nedokázal vyprodukovať!
     
    33:19
    Našich hráčov aj naďalej vidíme veľmi aktívnych s chuťou do hry. V defenzíve sa slovenským hokejistom s istotou darí súpera vytláčať do rohov klziska.
     
    34:41
    Hlinka sa zapájal do napadánia a získal puk. Posunul ho Bartánusovi, ktorý sa potom individuálne snažil vytvoriť šancu. Nepodarilo sa mu to, no získavame presilovku.
     
    34:58
    Dve minúty za držanie dostáva Mike Künzle. Môžeme teda ešte zvýšiť svoje vedenie.
     
    35:42
    Puk si na ľavej strane spracoval Killian Mottet, následne pálil a Dzubina opäť podržal tím, vykorčuľoval z brány a hruďou zastavil puk.
     
    36:31
    Kotvan nahodil puk od modrej čiary. Benjamin Conz veľa toho nevidel, no akosi sa puk odrazil od jeho vyrážačky.
     
    36:45
    Naša presilovka sa končí. Marek Ďaloga dostáva menší trest za nešportový atak.
     
    37:46
    Už sa začala švajčiarska presilovka. Naši hráči si musia dávať pozor na priestor pred Dzubinom.
     
    38:33
    Hlinka vybojoval pred bránkoviskom puk a poslal ho von z tretiny. Zatiaľ je Hlinka jedným z najpotrebnejších hráčov v zápase. Už dokázal veľa pukov vybojovať v útočnom pásme a veľa ich aj získať v našej obrannej tretine.
     
    39:32
    Kukumberg v strednom pásme nečakal na Šedivého prihrávku, stratil puk spod kontroly a Švajčiari mohli ísť do útoku. Nedokázali sa však rýchlo zorganizovať v pásme a šancu si teda nevytvorili.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V priebehu prostrednej časti hry sa nášmu tímu podarilo zvýšiť vedenie. V 26. minúte sa presadil Marcinko. Celkovo aj v druhej tretine naši podali solídny výkon a Švajčiarov už púšťali menej pred Dzubinu, než tomu bolo v prvej tretine.
    V závere tretiny bol Réway faulovaný, trest zistíme na začiatku tretej tretiny. Potom sa tam do potýčky pustil Ďaloga aj s ďalšími hráčmi.
    Tretia tretina sa začne približne o 14:30.
     
    Oficiálny zápis trestu Simona Mosera sú nakoniec dva tresty v hre, čiže dvakrát päť minút. Dokopy 10 presilovkových minút. Na začiatku sa ešte dve minúty bude hrať v hre štyroch proti štyrom a potom má teda náš tím poriadnu presilovkovú porciu v podobe 8 minút!
     
    Tie dve minúty teda dostáva Pavol Skalický za hrubosť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Naši začínajú svoju akciu Ďalogovou rozohrávkou spoza brankára Michala Dzubinu.
     
    40:45
    V útočnom pásme sa im nepodarilo presadiť, Švajčiari dostali puk von z obrannej tretiny. Slováci prestriedali a znovu sa môžu vrhnúť do útočenia.
     
    41:32
    Veľká tutovka pre Švajčiarsko! Alessandro Chiesa si zbehol pred bránku, kde po línii Grosmann a Praplan dostal puk. Dzubina ležal na ľade, no puk nakoniec smeroval nad bránkou!
     
    41:47
    Budeme hrať presilovku piatich proti trom. Najprv štyroch proti trom pár sekúnd. Gregory Hofmann dostáva dve minúty za držanie.
     
    42:23
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hráči prakticky ihneď využili presilovú hru! Bartánus sa dostal k puku na ľavom kruhu, chvíľu počkal a na os ihriska nabil spoluhráčovi. VLADIMÍR DRAVECKÝ napriahol hokejku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste vrátane Conzovej výstroje!
    Asistencia: Marek Bartánus.
     
    43:00
    Nášmu tímu naďalej beží presilová hra, v ktorej ešte máme možnosť streliť nejaké góly. Dzubina pravdepodobne nebude až tak zamestnaný. V pozore bude gólman Benjamin Conz.
     
    43:38
    Gregory Hofmann vykorčuľoval po ľavom krídle a dostal sa do príležitosti. Dzubina bol v pozore a príklep švajčiarskeho hráča vyrazil svojím ramenom.
     
    44:21
    Šedivý nemal komu nahrať z útočníkov. Nakoniec sa slovenský výber dopustil zakázaného uvoľnenia a bude sa vhadzovať pred Dzubinom.
     
    45:00
    Práve sa končí prvý päťminútový trest Simona Mosera. Naši veľa striel na bránu nevyprodukovali. Chýba im väčšia aktivita v útočnom pásme. Zatiaľ viacmenej vyčkávame.
     
    45:55
    Štajnoch vypálil od modrej čiary, Conz vyrazil puk pred seba a z následnej dorážky Marek Ďaloga trafil hornú žŕdku bránky!
     
    46:39
    Kukumberg vybojoval puk za bránkou a snažil sa ho prihrať pred bránou voľnému Patrikovi Lušňákovi. Jeho zakončenie napokon úspešné nebolo.
     
    47:06
    Vidíme, že tréner Cíger do hry nasadil už aj nášho kapitána Jurčinu, ktorý bol písaný ako náhradník. Naši sú v pásme.
     
    47:54
    Švajčiarski hokejisti získali puk v obrannom pásme a poslali ho von. Bol tam teč od nášho hráča, ktorý usmernil puk mimo ľadovej plochy.
     
    48:21
    Ďalšie vylúčenie na švajčiarskej strane. Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Inti Pestoni.
     
    48:22
    Hneď po vhadzovaní spáchal faul Marek Bartánus. Odsedí si dve minúty za hákovanie. Budeme hrať presilovku štyroch proti trom.
     
    48:54
    Štajnoch sa snažil krížnym spôsobom nájsť Draveckého, no Švajčiari získali puk. Následne Helvéti spáchali ďalší faul. Je vidieť, ako je náš súper už frustrovaný z prehry.
     
    49:10
    Na trestnú lavicu odchádza Robin Grossmann, ktorý dostáva dve minúty za seknutie.
     
    49:35
    Luža krížnou prihrávkou našiel Michela Miklíka, ktorý si ešte chvíľu počkal, a tak vystrelil. Mieril nakoniec nad švajčiarsku bránku.
     
    50:17
    Marcinko prihral nepresne Lužovi. Súper získal puk a podarilo sa mu upokojiť hru a momentálne Švajčiari aj zbierajú nejaké tie cenné sekundy.
     
    50:52
    Ďaloga šikovne prekorčuľoval celé ihrisko, obtočil sa okolo brány a pred bránou perfektne našiel Mareka Bartánusa. Jeho strela z prvej bola zastavená na Conzovom betóne!
     
    51:37
    Naši hokejisti sa už príliš nehrnú do útoku. Pomaly sa blíži koniec slovenskej dlhočížnej presilovky. Ostáva už len pár sekúnd do jej konca.
     
    52:01
    Švajčiarsky tím sa teda po dvanástich minútach dostáva do pätice a teraz si na nášho súpera treba dať pozor. Helvéti budú určite chcieť skórovať aspoň raz. Držme chlapcom palce, aby pomohli Dzubinovi k čistému kontu!
     
    53:05
    Reto Suri získal puk za bránou a dostal sa pred ňu. Z otočky strieľal, ale niektorý z našich hráčov blokoval puk hokejkou.
     
    53:50
    Hokejisti Švajčiarska operujú v našom obrannom pásme. Zatiaľ však nie sú nebezpeční, pretože slovenskí obrancovia ich nechávajú hrať sa s pukom v rohu klziska a v obrannom pásme. Ale, budeme sa brániť v oslabení...
     
    54:03
    Na trestnej lavici už sedí Michal Hlinka. Patria mu dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    54:41
    Švajčiari stále v pásme v presilovkovom formáte. Podarilo sa nám ich von dostať až po Loeffelovej strele od modrej. Dzubina vyrazil puk a naši ho dostali do stredného pásma.
     
    55:44
    Jurčina dobre zapracoval hokejkou a zachytil prihrávku pred bránkou. Švajčiari tesne tesne nezastavili puk v útočnom pásme.
     
    56:10
    Michal Hlinka už naskočil na ľad a aktívne sa zapojil do bránenia. Zo stredného pásma nahodil puk na Conza a odišiel striedať.
     
    56:58
    Lušňák získal puk a snažil sa ho nahrať rýchlo pred bránu Miklíkovi. Nepodarilo sa to, ale stále ostávame v pásme.
     
    57:13
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti ešte nakoniec zvyšujú svoje vedenie a skrášľujú výsledok! EDUARD ŠEDIVÝ na modrej čiare zachytil prihrávku od Patrika Lužu a tvrdou delovkou rozvlnil sieť!
    Asistencie: Roman Kukumberg a Patrik Lušňák.
     
    57:56
    Trma-vrma pred Dzubinom! Ihneď po vhadzovaní sa dostal ku strele Fuchs, Dzubina ani nevedel, kde všade puk lieta. Nakoneic ho ešte dorážal aj Walker, no nepresne. Zatiaľ sa nášmu brankárovi darí držať čisté konto.
     
    58:43
    Švajčiari pália a pália zo svojich pušiek na bránu. Naši hokejisti majú čo robiť, aby udržali puk ďaleko od svätyne.
     
    59:10
    Milan Jurčina teraz nášmu tímu do konca zápasu nepomôže. Dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    59:35
    Našim sa podarilo dostať sa von z obrannej tretiny. Hlinka s Hrnkom zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme.
     
    59:50
    Naši majú puk v obrannom pásme, vyhadzujú ho von a Švajčiari už sú absolútne beznádejní.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenskí hokejisti zvládli aj tretiu tretinu, v ktorej strelili dva góly. Presadili sa Dravecký v 43. minúte a v 58. minúte Šedivý.
    Naši teda predviedli solídny, kompaktný a bojovný výkon. Poctivá obrana a premieňanie šancí boli základom úspechu. Michal Dzubina udržal čisté konto a naši si v poslendom zápase na Nemeckom pohári napravili reputáciu po dobrom zápase, v ktorom Švajčiarsko zdolali 4:0.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok dňa. (15:07:44)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 12. Šťastný (Skalický), 26. Marcinko (Bartánus, Dravecký), 43. Dravecký (Bartánus), 58. Šedivý (Kukumberg, Lušňák)


    Slovensko: Dzubina (Baroš) – Ďaloga, Kotvan, Jánošík, Štajnoch, Luža, Šedivý, Jurčina (C) – Dravecký (A), Bartánus, Marcinko – Kukumberg (A), Miklík, Lušňák – Réway, Šťastný, Skalický – Preisinger, Hrnka, Hlinka – Zigo
    Švýcarsko: Conz (Zurkirchen) – Loeffel, Leeger, Chiesa, Grossmann (C), Frick, Stoop, Baltisberger – Cunti, Suri (A), Martschini – Praplan, Moser (A), Mottet – Hofmann, Pestoni, Froidevaux – Lammer, Fuchs, Walker – Künzle

    Rozhodčí: Bauer, Hunnius – Merten, Neutzer (všetci GER)
    bahis siteleri