Linz – Znojmo 5:4 (kon.)
konec
Steinbach Black Wings Linz
5:4 (1:2, 2:2, 2:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Neděle 15.11.2015, 17:30 • Keine Sorgen Eisarena Linz • bet-at-home ICE Hockey League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemnou neděli z Rakouska! Vzájemná utkání Orlů s Linzem jsou vždy vypjatá a plná emocí. Znojmu se podařilo letos Linz doma už dvakrát porazit, poprvé se však představí v roli hostujícího celku. Černá křídla se mohou pyšnit nejvyšší průměrnou návštěvností v lize a také letos patří k nejlepším týmům EBEL. Nedělní utkání bude i proto velmi obtížné.
     
    Když se tyto dva celky střetly naposledy, Orli hájili na domácím ledě dvoubodový náskok v tabulce a Linz v roli vyzyvatele chtěl ukrást tři body a dostat se na jejich místo. V nedělním utkání je situace opačná. Znojemští hokejisté míří do hlavního města Horních Rakous a ze třetího místa budou chtít zaútočit právě na druhý Linz.
     
    LINZ

    Černá křídla využila reprezentační přestávku k odpočinku. Trenéři dali hráčům několikadenní volno, aby načerpali síly na náročný program ve zbytku měsíce. V pátečním utkání přivítali na svém ledě Vídeň. S jedním z favoritů soutěže sehráli vyrovnané utkání, které bylo dramatické až do samého závěru. Tři body nakonec zůstaly po těsném vítězství 2:1 v Linzi.

    "Vítězství pro nás bylo důležité, čeká nás teď těžký program. Znojmo proti nám hraje vždycky dobře, je to rychlý a kvalitní tým se čtyřmi dobrými útoky. Musíme být připraveni," varuje kouč Černých křídel Rob Daum.
     
    ZNOJMO

    Orly trápila řada zranění, reprezentační pauza proto přišla v pravou chvíli. Hráči zregenerovali síly a do pátečního utkání v Lublani vstoupili s jednoznačným cílem vrátit se zpět na vítěznou vlnu. To se jim povedlo, při vítězství 5:3 se blýskl Colton Yellow Horn čtyřmi body.

    Nedělní duel s Linzem nebude vůbec lehký, ale Orli věří, že navážou na páteční výhru. Do sestavy se po zranění vrátili specialisté na oslabení: Jiří Beroun, který v pátek odehrál jubilejní 500. duel za Znojmo, a Patrik Novák.

     
    Úvodní sestavy:

    EHC Black Wings Linz: Ouzas (Dechel) – Piche, Dorion, R. Lukas, Palin, Mitterdorfer, Altmann, Fechtig, Kirchschläger – Kozek, McLean, DaSilva – Spannring, Hisey, Hofer – Latendresse, Oberkofler, Ulmer – Moderer, P. Lukas, Göhringer.

    Orli Znojmo: Fučík (Nechvátal) – Štach, Biro, Šenkeřík, Šulák, Kousalík, Bořuta, Stehlík, Bača – Beroun, Lattner, Novák – Tomas, Pucher, Číp – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Csamango, Podešva, Rehuš.

    Rozhodčí: Smetana, Trilar – Ettlmayr, Kaspar.
     
    V zápise o utkání je na straně Orlů uveden jako první brankář Tomáš Fučík, uvidíme, zda se jedná jen o taktický tah, nebo mladý gólman dostane šanci. Ve čtvrté formaci místo Marka Špačka nastoupí Štěpán Csamango.
     
    Do branky Orlů se skutečně staví Tomáš Fučík, pro něj se jedná o první ligový start od začátku utkání.
     
    Úvodnímu buly předchází minuta ticha za oběti teroristického útoku v Paříži. Znojemský tým dnes také nastupuje s černými páskami na rukávech.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    "Checking" line Orlů začala velmi dobře, Beroun s Lattnerem kombinují v útočném pásmu.
     
    00:46
    Lattnerův sražený příklep končí v ochranné síti nad brankou, vhazování před Ouzasem.
     
    00:56
    Orli právě vstřelili branku!
    Skvělý start Znojma! Po vyhraném buly putoval puk okamžitě do brankoviště, kde vznikl velký závar. Volný puk vyšťoural u pravé tyče RADEK ČÍP a dorazil do sítě. Asistence: Roman Tomas, Peter Pucher.
    ČÍP - 0:1
     
    01:48
    Domácí se snaží o odpověď. Palinovo nahození od modré vyráží Fučík.
     
    02:43
    Bačův švih od modré Ouzasovi vypadl, tentokrát si domácí defenziva poradila.
     
    03:09
    Patrik Novák skvělým forčekingem obral o puk jednoho z obránců, jenže Ouzas se ke kotouči dostal dříve než znojemský útočník a schovává jej pod lapačku.
     
    03:50
    Velké šance Linze. Brett McLean dostal puk na pravý kruh, jeho první ránu skvěle vyrazil Fučík, následnou dorážku pak udržel s vypětím všech sil i s pomocí obránců před čárou.
     
    03:58
    Biro (ZNO) dostává dvě minuty za držení, domácí z tlaku těží přesilovku.
     
    04:38
    Linz právě vstřelil branku!
    Hezká přesilovková akce domácích. Po rychlé kombinaci našel Latendresse před brankou zcela volného MARIA ALTMANNA, který se z první trefuje ke vzdálenější tyči. Fučík neměl nárok. Asistence: Olivier Latendresse, Jason Ulmer.
    ALTMANN - 1:1
     
    05:44
    Odražený kotouč přistál přímo na holi volného Philippa Lukase před brankou, jeho střelu z otočky ale skvěle vyráží Fučík.
     
    06:02
    Na druhé straně vybojoval Lattner nahozením z pravého kruhu buly po Ouzasově levici.
     
    07:01
    Prvnímu útoku Znojma se zatím velmi daří, nyní po jeho akci zůstal mezi kruhy úplně volný Petr Šenkeřík, napřáhl, jenže trefil jen přesouvajícího se Ouzase. Dobrá možnost Orlů.
    Velká šance Znojma
     
    07:46
    A vzápětí další příležitost. Znojmo poněkolikáté získalo puk ve středním pásmu, rychle přešlo do útoku a Čípův švih nadělal Ouzasovi velké problémy.
     
    08:40
    Střelu Picheho od modré kryje Fučík, z protiútoku prověřil Yellow Horn nahozením zatím poměrně nejistého Ouzase.
     
    09:06
    Za držení je vyloučen Latendresse (LIN), přesilovka Znojma.
     
    09:30
    Pucher přenechal do druhé vlny Tomasovi, jeho příklep vykopává pohotově Ouzas.
     
    10:02
    Domácí hrají v oslabení velmi aktivně a agresivně, Yellow Horn inkasoval čistý hit ve vlastním pásmu a Orli zatím bojují o usazení se v útočném pásmu.
     
    10:38
    Teď už to před Ouzasem hořelo. Šulák s Lattnerem pálili ostře od modré a volný puk poskakoval po brankovišti, dorazit za čáru se jej ale Znojmu nepodařilo.
     
    11:06
    Domácí v plném počtu.
     
    11:58
    Pucher se prokličkoval do pásma, našel Čípa, jeho rána z první míří vedle.
     
    12:23
    Na druhé straně krásně sehraná situace tři na dva, po níž byl sám před Fučíkem DaSilva, zády k brance udělal otočku, ale narazil na připravený beton Fučíka, který se bleskurychle přesunul.
    Příležitost DaSilvy
     
    13:06
    Rozhodčí signalizovali výhodu pro Orly, z následné situace ale vzniká mnohem větší potyčka, při níž shodili rukavice Csamango a Spannring.
     
    13:06
    Sudí oba kohouty brzy roztrhli a nyní se radí o trestech.
     
    13:06
    Altmann (LIN) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl, Spannring (LIN) a Csamango (ZNO) oba na 2 + 10 minut. Výsledkem je signalizovaná přesilovka Orlů.

     
    13:29
    Domácí získali u mantinelu puk a vyhazují.
     
    14:00
    Znojmo zatím marně bojuje o usazení v útočném pásmu.
     
    14:32
    Až nyní rozehrávají Orli přesilovkovou kombinaci, rána Šenkeříka od modré však byla zblokována.
     
    14:55
    Ouzas kryje další pokus Petra Šenkeříka.
     
    15:07
    Linz už je v plném počtu.
     
    16:08
    Znojmo je v posledních minutách i díky přesilovce aktivnější.
     
    17:10
    Po více jak minutě v pásmu Černých křídel si střeleckou možnost vypracoval Lattner, jeho pokus z ostrého úhlu kryje Ouzas.
     
    17:17
    Tomas pálil nečekaně ihned po buly, Ouzas byl rychle na ledě a kotouč zachytil.
     
    18:06
    Orli stále tlačí, Roman Tomas to zkoušel nadvakrát, nejprve z levého kruhu, následně objetím branky, oba pokusy však byly sraženy. Linz je přitlačen k vlastní brance.
     
    19:05
    Bartoš při přechodu do útočného pásma inkasoval hit, rozhodčí se chystají vylučovat.
     
    19:23
    Palin (LIN) vyloučen za krosček, závěr třetiny stráví Znojmo v další přesilovce.
     
    19:38
    Orli musí po vyhození začínat zpoza Fučíkovy klece.
     
    19:53
    Orli právě vstřelili branku!
    Když už se zdálo, že se do konce třetiny nestane nic, našlápl na levém křídle MARTIN PODEŠVA, prokličkoval se za záda obrany a protlačil puk skulinkou v Ouzasově postoji. Dlouho to vypadalo, že domácí brankář puk zachytil, ten se ale nakonec objevil za jeho zády a Podešva jej dorazil do sítě. Asistence: Lubomír Štach, Tomáš Fučík.
    Martin PODEŠVA - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vedou Orli na horkém ledě v Linzi 2:1, když se trefili v první i poslední minutě zásluhou Radka Čípa a Martina Podešvy. Viděli jsme skvělou podívanou: góly, šance i bitku. Domácím patřilo období po vyrovnávací brance, kdy měli více šancí, Znojmo zase ovládlo závěr dvacetiminutovky a veze do kabin těsné vedení. Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Beroun s Novákem pracují naplno a domácím to dělá ohromné problémy.
     
    21:12
    Orli právě vstřelili branku!
    Série nepřesností v domácí obraně spojená s výborným napadáním hostujících hráčů nese třetí gól za Ouzasovými zády, poté co se k volnému puku v mezikruží dostal PETER PUCHER, netypicky napřáhl a tvrdým příklepem nedal brankáři nejmenší nárok. Asistence: Roman Tomas, Radek Číp.
    Peter PUCHER - 1:3
     
    22:35
    Rehuš z ostrého úhlu míří těsně nad.
     
    23:06
    Linz působí trochu opařeně a momentálně na ledě kralují Orli. Lattner přenechal za sebe Berounovi, jeho švih kryje Ouzas lapačkou.
     
    23:39
    Birovo nahození domácí brankář kryje a raději přerušuje.
     
    24:09
    Kozek to zkusil z levého křídla, ale jeho pokusu chyběla přesnost.
     
    25:18
    Znojmo znovu vybojovalo díky forčekingu puk v útočném pásmu, Yellow Horn narýsoval fantastickou přihrávku na Šedivého, ale tentokrát Linz podržel skvělým zákrokem Ouzas, jenž se rychle přesunul a v pádu zachytil letící střelu.
     
    25:59
    Vzápětí znovu Ouzas proti ráně od modré.
     
    26:40
    Orli svého soupeře mačkají jako citron. Biro se Štachem si předávají puk na modré a Ouzas je v ohni střel, zatím i se štěstím odolává.
     
    27:30
    V hale je hrobové ticho, zatímco Znojmo už druhou minutu svírá stejnou pětici hráčů Linze před Ouzasem.
     
    27:53
    Roman Tomas se prokličkoval z ostrého úhlu před branku, ale Ouzasův beton mu vystavil stopku.
     
    28:19
    Orli právě vstřelili branku!
    Zmar domácích dokonala nešťastná a tvrdá srážka dvou spoluhráčů na útočné modré čáře, po níž se do úniku dostal ROMAN TOMAS a příklepem propálil brankáře. Znojmo vede už o tři góly a tuhle třetinu zatím jednoznačně ovládá! Asistence: Radek Číp.
    Roman TOMAS - 1:4

     
    29:03
    Nadále se hraje před Ouzasem, Bačova rána po vyhraném buly prosvištěla mimo tři tyče.
     
    29:40
    Icing Linze. Domácí hráči i fanoušci tohle nečekali a bouřlivá atmosféra z úvodní třetiny je pryč.
     
    30:23
    Spannring dostal ve vlastním pásmu pukem do obličeje, odjíždí po přerušení hry na střídačku s krvavým šrámem.
     
    30:28
    Po vyhraném buly se protlačil k zakončení znovu Tomas, bekhend pod břevno ale zachytila Ouzasova lapačka.
     
    30:48
    Po dlouhé době v akci Tomáš Fučík, který betonem zastavuje Hiseyho švih z pravého křídla.
     
    31:35
    Fučík přidržel nahození ze středního pásma a snad poprvé v této třetině se bude házet buly před znojemskou brankou.
     
    31:51
    Přečíslení tří na jednoho sehrálo Znojmo ukázkově, jen zakončení se úplně nepovedlo a natahující se Ouzas zřejmě stačil puk mířící do odkryté branky zastavit ještě před čarou. Rozhodčí každopádně odchází kontrolovat video.
    Obrovská šance Znojma
     
    31:51
    Branka to není, pokračuje se buly před Ouzasem.
     
    32:09
    Bartoš zpoza branky nabídl možnost Yellow Hornovi, toho si dnes ale domácí obrana pozorně všímá a v tísni nedokázal znojemský střelec přesněji zakončit.
     
    32:20
    Bača na hranici pravidel přibrzdil unikajícího Latendresse a vzápětí sám na druhé straně donutil Ouzase k zásahu.
     
    34:02
    Linz právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je tu ale snížení a potenciální živá voda pro domácí. Hisey připravil střeleckou pozici a SEBASTIAN PICHE propálil Fučíka. Asistence: Rob Hisey, Fabio Hofer.
    PICHE - 2:4
     
    34:55
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Šedivý přihrávkou, kterou obránce dokázal zblokovat.
     
    35:55
    K velké nevoli domácího publika si Rehuš vynutil v útočném pásmu faul.
     
    35:55
    Moderer (LIN) vyloučen na 2 minuty za hákování a za následné protesty ještě 2 minuty za nesportovní chování.
     
    36:12
    Linz se dostal k puku a vyhazuje.
     
    36:43
    Tomasovo nahození od modré kryje Ouzas. Atmosféra je opět bouřlivá, domácím příznivcům se nelíbí poslední výrok rozhodčích.
     
    37:35
    Orli kombinovali nebezpečně před Ouzasem, ale Šulákovu ránu brankář vyráží.
     
    37:44
    Linz právě vstřelil branku!
    Tak tohle je hodně nechtěný dáreček pro domácí, kteří jsou zpět v zápase. Po špatné rozehrávce se k puku dostal McLean, vyslal do samostatného úniku JASONA ULMERA, který švihem k pravé tyči překonává Fučíka. Asistence: Brett McLean.
    ULMER - 3:4
     
    38:53
    Dva momenty zápas postavily na hlavu, domácí jsou polití živou vodou a tribuny je ve stoje ženou dopředu.
     
    39:12
    Zchladit nadšení v hale mohl Pucher, jenže jeho dorážku po Birově střele lapil Ouzas.
    Příležitost Petera Puchera
     
    39:42
    Tomas z mezikruží pálí nad. Orli mají šance, ale teď by moc potřebovali využít zbytek přesilovky.
     
    39:59
    Linz je znovu v pěti, Ouzas natřikrát udržel puk před čárou proti Pucherovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Znojmo i po čtyřiceti minutách skvělého zápasu v Linzi vede o gól, jenže tento stav tentokrát rozhodně za úspěch považovat nebude. Ještě šest minut před sirénou svítilo na tabuli skóre 4:1 pro hosty, pak ale dva momenty dostaly nevýrazné domácí zpátky do zápasu a probudily zamlklé publikum. Mrzet bude zejména třetí branka inkasovaná ve vlastní přesilovce. I tak ale český tým vede, na střely naprosto jednoznačně a vytváří si šance. Klidný průběh třetí části ale očekávat nemůže, právě naopak. Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    Střely na branku po 2. třetině zobrazují těžko uvěřitelný poměr 16:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Kousalíkovo nahození přidržuje OUzas, Orli vybojovali buly v útočném pásmu.
     
    40:36
    Biro to zkusil od modré, pravý beton brankáře vyráží puk do rohu.
     
    41:23
    McLean nabil na modrou Pichemu, jeho sražená rána padala někam do prostoru brankoviště, nakonec skončila až u zadního hrazení.
     
    41:33
    Bartoš vyhrál buly před Fučíkem, Yellow Horn se hezky vyhnul napadajícím útočníkům a nahozením vybojoval vhazování po Ouzasově pravici.
     
    42:22
    Zakázané uvolnění domácích po nevydařené rozehrávce.
     
    43:08
    Bača se vydal na útočný výlet po pravém křídle, bekhendem to zkusil a Ouzas musel zasahovat.
     
    43:28
    Lattner (ZNO) vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení, Linz bude hrát přesilovku.
     
    43:33
    McLean tečoval nahození od modré nad břevno.
     
    43:59
    Biro se dostal ke kotouči a vyhazuje.
     
    44:23
    McLean mezi kruhy místo jasné střely raději přihrával a to neměl dělat, domácí na tuto variantu nebyli připraveni.
     
    44:59
    Linz právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Přihrávka před branku byla ztečována přímo na hokejku ANDREWA KOZEKA, a ten pohotově zblízka dostal puk do sítě mezi Fučíkovými betony. Asistence: Dan DaSilva, Marc-Andre Dorion.
    Andrew KOZEK - 4:4
     
    45:30
    Orli si vyžádali oddechový čas.
     
    45:35
    Linz právě vstřelil branku!
    Timeout nepomohl. Po vyhraném buly a rychlé kombinaci napřáhl na vrcholu kruhu ROB HISEY a vymetl levý horní roh Fučíkovy branky. Velký obrat domácích dokonán. Asistence: Fabio Hofer, Mario Altmann.
    ROB HISEY- 5:4
     
    45:35
    V brance Orlů dochází ke střídání, místo Tomáše Fučíka přichází Patrik Nechvátal.
     
    47:04
    Nechvátal je přivítán obrovským závarem v jeho brankovišti, po němž následuje velká pošťuchovaná, vylučovat se nebude.
    Závar před Nechvátalem
     
    47:24
    Na druhé straně měl dobrou možnost z druhé vlny najíždějící Štach, ale trefuje pouze Ouzase.
     
    47:50
    Orli po divokých minutách uklidnili hru a snaží se o vyrovnání.
     
    48:20
    Kousek scházel Yellow Hornovi, aby dosáhl na odražený puk a mohl unikat sám na brankáře.
     
    48:35
    Signalizovaná výhoda pro Linz.
     
    49:04
    Bartoš (ZNO) dostává dvě minuty za hákování.
     
    49:45
    Úvod oslabení zvládli Orli velmi dobře, Nechvátal ještě nezasahoval.
     
    50:52
    Hiseyho ránu od modré pokryl padající Novák.
     
    51:04
    Orli jsou kompletní, ale pod tlakem. Po zakázaném uvolnění se unavená pětice bude znovu bránit a potřebuje vystřídat.
     
    51:58
    Nechvátal pokryl Modererovo nahození z ostrého úhlu a Orli můžou poslat na led čerstvé síly.
     
    53:03
    Domácí mají navrch, po vývoji skóre to lze pochopit. Kombinaci na jeden dotek zakončovala teč McLeana mimo branku.
     
    54:01
    Pucherova formace nyní kombinuje v útočném pásmu, ale zatím bez větší šance.
     
    54:51
    Mezi třemi protihráči se Yellow Horn neprosadil.
     
    55:36
    Prapor znojemského celku pozvedl kapitán. Beroun po Podešvově průniku pálil nebezpečně příklepem, Ouzas švihl lapačkou a chytá.
     
    56:12
    Piche nabil McLeanovi do pravého kruhu, Nechvátal se rychle přesunul a kryje.
     
    56:23
    A situace Orlů se ještě více komplikuje, poté co Bača (ZNO) dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    56:55
    Beroun hodně nepříjemně dýchal na záda Dorionovi, domácí obránce situaci s problémy ustál.
     
    57:12
    Kousalík mohl postupovat dopředu, hledal před brankou Nováka, ten byl ale dobře hlídán.
     
    57:40
    Znojmo vyhazuje, brání se dobře, ale čas rychle ubíhá.
     
    58:09
    Toms se Šenkeříkem po levém křídle projeli do útočného pásma, Ouzas jejich střely vyráží.
     
    58:23
    Znojmo je kompletní.
     
    58:55
    Na jedné straně rozhodčí přehlédli jasný icing Znojma, na druhé pískají poměrně přísně zakázané uvolnění domácím. Hra se vrací před Ouzase, i když Rob Daum na domácí střídačce se hodně zlobí.
     
    58:55
    Nechvátal míří na střídačku, Znojmo to zkusí v šesti.
     
    59:17
    Znojmo kombinuje v útočném pásu, zatím bez střelby.
     
    59:28
    Podešva dorážel u levé tyčky, Ouzas vytěsnil puk mimo.
     
    59:49
    Linz při snaze trefit prázdnou branku vyrobil ofsajd, Nechvátal zpět v brance.
     
    59:55
    Orli už to nestihnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Končí zápas, ve kterém bylo Znojmo na nejlepší cestě k vítězství, vedlo o tři góly a soupeře jasně přehrávalo. Jenže stačil jeden moment, který otočil vývoj duelu a od té doby domácí hnaní plnou halou pracovali na obratu. Ten se jim povedlo dokonat v úvodu třetí třetiny a přestože dnes asi nebudou spokojeni s výkonem, odnáší si z utkání všechny body. Orli míří domu s prázdnou.

    V příštím utkání vyzvou v úterý na domácím ledě v přímém přenosu Sport 5 první tým tabulky Salzburg. Díky za pozornost a příjemný zbytek večera. (19:50:34)

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 5. Altmann (Latendresse, Ulmer), 35. Piche (Hisey, Hofer), 38. Ulmer (McLean), 45. Kozek (DaSilva, Dorion), 46. Hisey (Hofer, Altmann) – 1. Číp (Tomas, Pucher), 20. Podešva (Štach, Fučík), 22. Pucher (Tomas, Číp), 29. Tomas (Číp)


    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (Dechel) – Piche, Dorion, R. Lukas, Palin, Mitterdorfer, Altmann, Fechtig, Kirchschläger – Kozek, McLean, DaSilva – Spannring, Hisey, Hofer – Latendresse, Oberkofler, Ulmer – Moderer, P. Lukas, Göhringer.
    HC LERAM Orli Znojmo: Fučík (46. Nechvátal) – Štach, Biro, Šenkeřík, Šulák, Kousalík, Bořuta, Stehlík, Bača – Beroun, Lattner, Novák – Tomas, Pucher, Číp – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Csamango, Podešva, Rehuš.

    Rozhodčí: Smetana, Trilar – Ettlmayr, Kaspar
    bahis siteleri