Sev. Irsko – Slovensko 0:2 (kon.)
konec
Severní Irsko
0:2 (0:1)
Slovensko
sk Pondělí 16.11.2015, 12:00 • Sputnik - Sport, Soči, Ruská federácia • Kvalifikace mistrovství Evropy do 19 let
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Severné Írsko: Long – Ives, Edgar, Newberry, Gordon, Kennedy (C) – Paul, Shevlin – Thompson, Owens – Stachini
    Náhradníci: Hazard (NB), Kane, Lavery, Salley

    Slovensko: Jakubech – Špalek, Horník, Laczkó, Hancko – Kopičár, Mihálik – Vajs, Bénes (C), Jirka – Balaj
    Náhradníci: Greif (NB), Šulek, Ďurek, Šalata, Mráz, Jančo.
     
    Vážení čitatelia, mimoriadne pre vás zaraďujeme priamy prenos z kvalifikačného zápasu o postup na ME 2017 do 19 rokov, v ktorom sa rozhodne o postupe nášho tímu z 1. časti kvalifikácie. Prajeme vám príjemný športový zážitok!
     
    1
    V úvode sa do akcie dostali Severní Íri, Gordon sa snažil preniknúť cez našu obranu, bol ale v postavení mimo hru.
     
    4
    Na opačnej strane sa dopredu dostali aj Slováci, Ives nedovolene zastavil Vajsa, máme k dispozícii prvú zaujímavú štandardku.
     
    4
    Po centri Bénesa sympaticky zakončoval práve faulovaný Vajs, napokon však minul priestor Longovej brány.
     
    6
    Ešte pripomeniem, že sa hrá na štadióne v ruskom Soči, kde panuje pomerne príjemná teplota okolo 12 stupňov celzia. Na trávniku prebieha klasická úvodná taktická bitka, čakáme na prvú vážnu šancu.
     
    8
    Ide o súboj kvalifikačnej skupiny č. 9, kde okrem dnešných aktérov bojujú o postup aj Nórsko a Rusko. Z 1. časti kvalifikácie postúpia dva najlepšie tímy z každej skupiny, plus najlepší z tretích miest. Aktuálne poradie je nasledovné:
    1. Severné Írsko 2 1 1 0 3:2 4 body
    2. SLOVENSKO 2 0 2 0 3:3 2 body
    3. Rusko 2 0 2 0 2:2 2 body
    4. Nórsko 2 0 1 1 3:4 1 bod
     
    12
    Naši sú o niečo aktívnejší a nútia Írov k faulom, Kennedy teraz nedovolene zastavil Vajsa a znovu máme k dispozícii štandardnú situáciu.
     
    13
    Bénes rozohral štandardku, Balaj vpredu vybojoval aspoň rohový kop, hráči sa presúvajú pred bránu Severného Írska.
     
    13
    Erik Jirka, mladík hrajúci za Spartak Trnava, vyslal center z rohu, v pokutovom území sa však naši vysokí hráči nepresadili, súper sa úspešne ubránil.
     
    15
    Hra sa rýchlo presunula na opačnú stranu, náš obranca Hancko nedovolene zastavil Kennedyho, to môže byť nebezpečná štandardka pre Severné Írsko!
     
    15
    A sa Severné Írsko na konci prvej štvrťhodiny takmer ujalo vedenia, Thompson vystrelil z priameho kopu parádne a jeho pokus zastavila až bránková konštrukcia, mali sme kus šťastia!
     
    16
    Slováci odpovedajú, aktívny Erik Jirka unikol obrane a dostal sa k zakončeniu, bránku však tesne minul.
     
    17
    Hra začína mať tempo a potrebný náboj, Severnému Írsku stačí na istotu postupu aj bod, naopak, naši potrebujú zvíťaziť. Balaj sa snažil otvoriť skóre na hrote nášho útoku, previnil sa však faulom.
     
    20
    Aktivita Filipa Balaja sa vyplatila a mladý nitriansky útočník mohol poslať Slovákov do vedenia! Skvele sa uvoľnil na hrote a zakončoval, jeho pravdepodobne gólový pokus bol zablokovaný na roh!
     
    21
    Bénes centroval z rohového kopu, ten ešte obrancovia odvrátili, následne však pravý obranca Ives fauloval Jirku. Ostávame v ofenzíve.
     
    23
    Mark Edgar je prvým hráčom, ktorý je dnes napomínaný žltou kartou.
     
    23
    Slovensko naďalej útočí, Bénes napokon zo štandardky vystrelil priamo na bránu a Long mal čo robiť, napokon loptu s námahou skrotil ešte pred bránkovou čiarou!
     
    24
    Horúco aj pred našou bránou, Shevlin tam z prakticky protiútoku nebezpečne vystrelil, Adam Jakubech bol pripravený a predviedol úspešný zákrok.
     
    25
    Slováci majú na opačnej strane k dispozícii štandardku, Kopičár nebezpečne vystrelil, Long však stihol zasiahnuť!
     
    26
    Slovensko dalo gól!
    Fantastické, Slovensko sa dostáva do vedenia a sme tak opäť o niečo bližšie k postupu do ďalšej fázy kvalifikácie! Slováci zatlačili súpera, Kopičár ešte z priameho kopu Longa neprekonal. Akcia však pokračovala a na jej konci bol stopér ADAM LACZKÓ, ktorý prekonal brankára Longa a posiela nás do vedenia!
     
    27
    Po našom góle snaha o okamžitú odpoveď v podaní Severného Írska, Vajs akciu aspoň na okamih prerušil, keď fauloval Ivesa.
     
    28
    Newberry rozohral následnú štandardku, skúšal to zaujímavo, Jakubech spoločne s obrancami však loptu upratali do bezpečia.
     
    31
    Tesne po skončení prvej polhodiny tu máme ďalšie napomínanie, Jordan Thompson nedovolene zastavil Lukáša Mihálika a vidí za to žltú kartu.
     
    33
    Zo štandardky sme napokon nevyťažili nič zaujímavé, Kopičár sa navyše previnil útočným faulom, musíme sa tak vrátiť na obrannú polovicu, pri lopte Severní Íri.
     
    35
    Naši súperi pekne zaútočili a Vajs prerušil ich akciu faulom na Gordona, Thompson rozohrá ďalšiu zaujímavú štandardku.
     
    36
    Thompsonova strela až k Jakubechovi neprešla, po ďalšej aktivite Severného Írska však nasleduje rohový kop.
     
    36
    Ešte medzitým je kapitán Severného Írska Ben Kennedy napomínaný žltou kartou.
     
    36
    Severní Íri napokon poslali loptu do hry z rohového kopu a Shevlin mohol zakončovať, vystrelil vedľa Jakubechovej brány! Pre Slovákov by bolo veľmi nešťastné teraz inkasovať.
     
    37
    Hrá sa teraz hore – dole, sledujeme množstvo súbojov, a aj faulov. Po jednom z nich centroval Kopičár zo štandardky, nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    38
    Na opačnej strane podobne dopadol Edgar, ktorý rozohrával štandardku po faule Bénesa na Shevlina. Naši sa ubránili, navyše potom Thompson nedovolene zastavil Bénesa a lopta tak na našich kopačkách.
     
    40
    V súbežne hranom zápase sa Rusko ujalo vedenia nad Nórskom. To by znamenalo, že pri týchto výsledkoch by Slovensko postupovalo z prvého miesta, Rusko z druhého miesta a Severným Írom by ostali oči pre plač.
     
    42
    Do konca však stále ďaleko, a Severné Írsko sa snaží vyrovnať ešte pred blížiacim sa koncom prvého polčasu! Kennedy vystrelil z väčšej vzdialenosti, bránu Jakubecha ale minul!
     
    43
    Severní Íri aj naďalej útočili, Owens ale potom fauloval nášho obrancu Hancka, môžeme si vydýchnuť. Naši sa určite pokúsia dohrať prvý polčas v pokoji a za tohto priaznivého stavu.
     
    44
    Tak ešte sa budeme musieť brániť jednej štandardke, Severné Írsko to tradične skúša najmä vysokými loptami na hlavičkárov. Bénes fauloval Kennedyho a hra sa sťahuje pred Jakubecha.
     
    44
    Po rozohrávke naši súperi napokon aj zakončili, Gordon je dnes strelecky aktívny, ani v tomto prípade však neuspel, keď netrafil priestor troch žrdí.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca napokon nenadstavil ani minútu, prvý polčas končíme s radostným konštatovaním, že Slovensko do 19 rokov vedie nad rovesníkmi zo Severného Írska 1:0! O jediný presný zásah sa v 26. minúte postaral stopér bratislavského Slovana Adam Laczkó. Pri tomto výsledku by sme postupovali do ďalšej fázy kvalifikácie, pred nami je však ešte celý druhý polčas. Pri jeho začiatku sa na vás teším od 13:00.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 5:5
    Strely na bránu: 2:3
    Rohové kopy: 1:2
    Žlté karty: 3:0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Adam Laczkó, prichádza Tomáš Šalata.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujú zverenci trénera Malatinského s jednou zmenou, strelca gólu Adama Laczká nahradil stopér trenčianskeho AS Tomáš Šalata.
     
    47
    Kapitán Slovenska László Bénes je dnes veľmi aktívny a bojuje o každú jednu loptu, občas sa pri tom dopustí aj faulu, ako teraz, keď nedovolene zastavil Thompsona. Severní Íri teda s loptou na kopačkách.
     
    49
    Dá sa očakávať, že Severní Íri budú zvyšovať svoju aktivitu, do karát im nehrá ani aktuálne vedenie Ruska nad Nórskom. Pokiaľ by sa v súbežne hranom zápase zrodila remíza, tak by spolu so Slovákmi pri tomto výsledku postupovali aj Severní Íri, na to sa však určite nemôžu spoliehať.
     
    50
    Nový muž na trávniku Tomáš Šalata sa previnil nedovoleným zákrokom, fauloval Shevlina. Severné Írsko má k dispozícii zaujímavú štandardku.
     
    51
    Owens centroval zo štandardky, naša obrana však zatiaľ pracuje spoľahlivo a ani teraz sme našim súperom nedopriali väčšiu gólovú príležitosť.
     
    51
    Na opačnej strane dobrá odpoveď Slovenska! Jirkovu strelu najprv zablokovali obrancovia, Bénes následne mieril mimo! Treba to skúšať, druhý gól by nás už veľmi výrazne priblížil k postupu.
     
    53
    Slováci naďalej aktívni, Jirka i Mihálik v krátkom slede zakončovali, obe ich strely ale zablokovali obetaví obrancovia Severného Írska.
     
    53
    Pozor ale aj pred našou bránou, Lukáš Mihálik to prehnal s agresivitou a fauloval Thompsona. Ten potom aj sám centroval na našu obrannú polovicu, ale bez úspechu.
     
    55
    Opäť sledujeme bojovnú fázu stretnutia, mužstvá si naozaj nedajú zadarmo ani centimeter trávnika. Po viacerých súbojoch fauloval Hancko Shevlina, pri lopte teda Severní Íri.
     
    56
    Thompson je dnes takmer všade, najprv sám neúspešne rozohral štandardku, aby ho potom fauloval Jirka. Severné Írsko teda naďalej v útočnom snažení.
     
    57
    Thompsonovi rozohrávka nevyšla, čo využil na protiakciu Bénes, mieril to zaujímavo, napokon však minul priestor troch žrdí.
     
    58
    Obrovská šanca pre Severné Írsko, mohlo byť vyrovnané! Po postupnej akcii zakončoval nebezpečne Shevlin, Adam Jakubech sa predviedol a výborným zákrokom stále drží čisté konto!
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a môžeme konštatovať, že Slovensko je polhodinu + nadstavenie od postupu z tejto kvalifikačnej fázy! Erik Jirka mohol navyše zvýšiť náš náskok, vystrelil však vedľa brány.
     
    61
    V týchto chvíľach odpovedáme na predchádzajúcu aktivitu Severného Írska, Kopičár to skúšal šikovnou strelou, obrancovia súpera však loptu zablokovali ešte pred Longom, ktorý tak zasiahnuť nemusel.
     
    61
    Ostávame však pri lopte, dopredu sa vydal Nikolas Špalek a bol faulovaný Ivesom, Bénes pošle loptu do hry zo štandardky.
     
    62
    Bénes hľadal voľných spoluhráčov, napokon sa mu to nepodarilo a dopredu tak môžu ísť Severní Íri, ktorým sa však už povážlivo kráti čas na vyrovnanie, či otočenie zápasu.
     
    63
    Nepriaznivý výsledok sa z pohľadu dnes oficiálne domáceho tímu snažil zmeniť Shevlin, nenamieril však presne a Jakubech bude vykopávať od vlastnej brány.
     
    64
    Nepríjemný pokus v podaní útočníka Stachiniho, ktorý sa až teraz prvý raz dostal dnes do zakončenia. Jakubech je skvelý a opäť úspešne zasiahol!
     
    65
    Po rýchlej akcii po pravej strane sa k zakončeniu spoza šestnástky dostal Thompson, lopta mu ale zle sadla a namieril vysoko nad, Jakubech loptu kontroloval.
     
    66
    Nikolas Špalek nedovolene zastavil Stachiniho, je prvým hráčom Slovenska, ktorý je dnes napomínaný žltou kartou.
     
    67
    Severní Íri začínajú byť nepríjemní a ich aktivita sa stupňuje. Ďalší strelecký pokus vyslal Paul, Jakubech je však v tempe a chytá aj tento pokus!
     
    67
    Bezprostredne po rozohrávke sa na opačnej strane presadil Erik Jirka, svoju strelu však namieril nad bránu. Severní Íri budú opäť útočiť.
     
    68
    Nóri vyrovnali skóre proti Rusku! Pri týchto výsledkoch by to znamenalo, že Severné Írsko postúpi z druhého miesta! Veru bude to ešte v závere dramatické.
     
    70
    Pekná akcia Slovákov, tí na šance Severného Írska odpovedajú tým najlepším možným spôsobom. Balaj si chcel prebrať dlhú prihrávku na hrote, Long bol pri lopte skôr.
     
    72
    Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Matthew Shevlin, prichádza Adam Salley.
     
    73
    Dvojica Jirka – Balaj znepríjemňuje vysokým napádaním rozohrávku Severného Írska, držíme tak loptu na našej útočnej polovici. Slovensko smeruje k veľkému víťazstvu!
     
    73
    Christopher Paul sa previnil útočným faulom, prehnane tvrdo dohral Hancka, za čo vidí žltú kartu, pre Severné Írssko už dnes štvrtú.
     
    74
    Jirka odvádza v ofenzíve penzum práce, teraz pri čiare donútil k chybe Gordona, ktorý len odkopol do autu. Slovensko získava loptu na útočnej polovici.
     
    76
    Vstupujeme do záverečnej štvrťhodiny, Hancko radšej v strede poľa zastavil rodiacu sa akciu Severných Írov a fauloval Salleyho.
     
    76
    Dávid Hancko je za tento faul napomínaný žltou kartou.
     
    77
    Parádna akcia našich, Bénes ešte centrom na zadnej žrdi nenašiel Balaja, do odrazenej lopty sa však z 20 metrov oprel Jirka a krížny volej už smeroval k ľavej žrdi, odkiaľ loptu vytlačil Long!
     
    78
    Bojovnosť Slovákov je obdivuhodná, na náročnom teréne sa bijú o každú jednu loptu. Balaj takto sklzom na poliacej čiare zastavil kombináciu Severného Írska.
     
    79
    V obrane súpera sa nám otvárajú príležitosti na brejky, jeden z nich ťahal po pravej strane Jirka, spoza šestnástky vystrelil tesne nad bránu!
     
    80
    Zmätky v pokutovom území Severného Írska, teraz sme my tí, ktorí držia opraty vo svojich rukách. Hancko dvakrát centrom hľadal Balaja, pred ním odvrátil Newberry.
     
    81
    Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Shea Gordon, prichádza Gary Lavery.
     
    82
    Momentálne je to najmä boj v strede poľa, snažili sme sa tam ísť dopredu, nahrávka na Vajsa však po ľavej strane neprešla. Opäť tak pri lopte Severné Írsko.
     
    83
    Pripomínam, že pri súčasnom vývoji by Slovákom na postup stačila dokonca aj remíza, keďže by v tom prípade mali proti Rusku výhodu lepšieho skóre. Na to sa však naši určite nechcú spoliehať a urobia všetko pre to, aby stretnutie doviedli vo víťazného konca.
     
    84
    Adrián Kopičár v bolestiach na trávniku v strede poľa, zdá sa, že ide o svalový problém. Verme, že bude môcť pokračovať, medzitým už pri lopte Severní Íri.
     
    85
    Adam Jakubech opäť v permanencii, tentoraz však stiahol dlhú nakopávanú loptu na pravom rohu pokutového územia. Môžeme postupne kombinovať.
     
    86
    Slováci zastavili rodiacu sa akciu Severného Írska po pravej strane, realizačný tím burcuje našich futbalistov, tí sú už veľmi blízko k výbornému výsledku!
     
    87
    Kopičár fauloval na útočnej polovici Ivesa, Severní Íri sa sťahujú pred našu bránu a skúsia to dlhým nákopom.
     
    88
    Jirka pomáha aj defenzíve, Ives nahrával spoluhráčovi do behu pri ľavej postrannej čiare, Erik Jirka sa do lopty vrhol a odkopol do autu.
     
    89
    Slovensko dalo gól!
    Je snáď definitívne rozhodnuté, Slováci zvyšujú svoj náskok na dva góly a výrazne sa približujú k postupu do ďalšej časti kvalifikácie! Predviedli sme rýchly protiútok po ľavej strane, Mihálik sa pred šestnástkou neulakomil, nahral ešte na stred, kde bol LÁSZLÓ BÉNES a ten z hranice šestnástky nádherným oblúčikom k ľavej žrdi obstrelil brankára i obrancov!
    Asistencia: Lukáš Mihálik
     
    90
    Obrovská radosť Slovákov, ktorí sa zbehli k oslavujúcemu Bénesovi. Na opačnej strane ešte možno posledná snaha Severných Írov, faulom sa proti Kennedymu previnil Špalek.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Adrián Kopičár, prichádza Denis Jančo.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Mark Edgar, prichádza Lyndon Kane.
     
    90+3
    Íri mali ešte k dispozícii štandardku z ľavej strany, center Laveryho ale len preletel bez zásahu niektorého z hráčov cez celé pokutové územie.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Jozef Vajs, prichádza Samuel Mráz.
     
    90+5
    Nemáme informáciu o tom, koľko rozhodca nadstavil, momentálne ale Severné Írsko zrejme v záverečnej zúfalej snahe o skorigovanie skóre. Naši ale dobre bránia a nepúšťajú súpera do koncovky.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko zvíťazilo nad Severným Írskom 2:0 a postupuje do ďalšej časti kvalifikácie na ME 2016! V dnešnom stretnutí víťazia naši reprezentanti zaslúžene, vypracovali si viac príležitostí a najmä zásluhou veľkej bojovnosti si teraz užívajú cenný triumf. V tabuľke 9. skupiny končí Slovensko na 1. mieste so ziskom 5 bodov a pozitívnym skóre 5:3, napriek prehre postupujú do ďalšej časti aj Severní Íri, ktorí končia druhí so ziskom 4 bodov a skóre 3:4. Rusi len remizovali s Nórmi 1:1, znamená to, že ani jedno z týchto mužstiev ďalej nepostupuje.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 10:13
    Strely na bránu: 5:5
    Rohové kopy: 1:2
    Žlté karty: 4:2
     
    S konštatovaním, že slovenskí futbalisti do 19 rokov zvíťazili nad Severným Írskom 2:0 a postúpili do ďalšej časti kvalifikácie na ME 2016, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Na www.onlajny.eu vám dnes ešte prinesieme napríklad zápas HC Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec v KHL, či zápasy slovenských tenistov na svetových turnajoch. Ďakujeme za pozornosť a zostaňte s nami. (13:55:23)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 26. Laczkó, 89. Bénes

    Karty:   23. Edgar (NIR), 31. Thompson (NIR), 36. Kennedy (NIR), 73. Paul (NIR) – 66. Špalek (SVK), 76. Hancko (SVK)


    Severní Irsko: Long – Ives, Edgar (90. Kane), Newberry, Gordon (81. Lavery), Kennedy (C) – Paul, Shevlin (72. Salley) – Thompson, Owens – Stachini
    Náhradníci: Hazard (NB), Kane, Lavery, Salley

    Slovensko: Jakubech – Špalek, Horník, Laczkó (46. Šalata), Hancko – Kopičár (90. Jančo), Mihálik – Vajs (90. Mráz), Bénes (C), Jirka – Balaj
    Náhradníci: Greif (NB), Šulek, Ďurek, Šalata, Mráz, Jančo

    Rozhodčí: J. Kaludjerović (Čierna Hora) – D. Ražnatović (Čierna Hora), A. Voroncov (Ruská federácia)
    bahis siteleri