Hurikán Bratislava – Lido Bratislava 3:5 (kon.) | Žilina – Nižná 6:4 (kon.) | Košice – Florko Košice 7:6 (kon.)
Záhorská Bystrica – Skalica 6:7 (kon.)
konec
FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina
6:4 (2:0, 3:2, 1:2)
TJ A-FbO Nižná
sk Úterý 17.11.2015, 17:00Slovenská Salming extraliga mužů
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci floorbalu! Vítam Vás pri sledovaní 11. kola najvyššej slovenskej súťaže. V dnešnom dueli si zmerajú sily FBC Grasshoppers AC UNIZATJ A-FbO Nižná.



    FBC Grasshoppers AC UNIZA domáci floorbalisti sa momentálne nachádzajú 5. priečke s 15 bodmi a so skóre 49:51. Žilinčanom sa v posledných dvoch kolách moc nezadarilo. Najprv podľahli pred domácim publikom ŠK 1.FBC Trenčínu a o deň neskôr si kobylky pripísali aj druhú prehru v rade proti M-Šport Salming Team 6:2. Domáci tento rok v sezóne 2015/2016 prehrali 5 zápasov. Rovnaký počet skončil výhrou. Predlžovalo sa len v dvoch súťažných stretnutiach.



    TJ A-FbO Nižná na opačnej strane máme tím, ktorý je na tom o čosi horšie ako Žilina. Nižnej patrí momentálne 8. priečka a na náprotivok strácajú len 2 body(13 b) Skóre hostí je po 10 zápasoch 68:69. Z doterajších zápasov vyhral hosťujúci celok len 4. Až 6 zápasov sa skončilo prehrou a z toho 1 v predĺžení. Nižná je na tom podobne ako Žilina a to dva prehraté zápasy za sebou. Posledná výhra hostí bola zaznamenaná v ôsmom kole proti Záhorskej Bystrici a to vysoko 4:10.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:02
    Úvodné Bully vyhrali hosťujúci floorbalisti. Tí sa bez váhania vrhli pred Kružela, no prvá strela si miesto v sieti nenašla.
     
    00:40
    A Nižná začala veľmi aktívne. Dočkali sme sa hneď v úvode strely, ktorá priniesla zákrok Kružela. Domáci gólman bez problému vyrazil nad.
     
    1:45
    Svoje chceli povedať aj domáci, no tím sa nepodarilo z hokejky Michala Miškeho priniesť strelu a tak sa Nižná poľahky oslobodzuje.
     
    02:19
    Po prihrávke Regulyho mohol do prázdnej bránky zakončiť Tomáš Cvoliga, no Tomáš v ideálnej pozícii loptičku jednoducho netrafil.
     
    03:47
    Pomaly ale isto sa prebúdzajú aj domáci hráči. Momentálne loptičku mieša Miške, ktorý hľadá nejakého spoluhráča pred bránkou.
     
    04:00
    Tak a Nižná sa mohla znovu dostať do vedenia a znovu to bol Tomáš Reguly, ktorý odmietol zakončiť z prvej do prázdnej bránky.
     
    04:50
    Treba povedať, že hostia vstúpili do tohto zápasu veľmi aktívne. Domáce kobylky sa zatiaľ len prizerajú kombinácii Nižnej.
     
    05:22
    Krásna prihrávka Miškeho spoza bránky našla Romana Masarovička, ktorý skúšal na dvakrát dostať loptičku za Kiša, no ten povedal NIE a loptičku chytil.
     
    06:02
    Z uhlu to skúšal ďalší domáci floorbalista, no ani Marián Hruška nedokázal prekonať pohotového Kiša.
     
    06:50
    Ale hostia sa nenechajú len tak biť. Presvedčil nás o tom aj Erik Hujo, ktorý to skúsil strelou zo strednej vzdialenosti. Tá len olízala tyčku, no sieť nerozvlnila.
     
    07:34
    Žilina dala gól!

    Žilina napokon využíva svoj tlak smerom dopredu. K loptičke sa dostal Kozaňák, ktorý azda nemohol lepšie prihrávať. Loptička našla pred poloodkrytou bránkou MARTINA TRÚNEKA, ktorý bez problémov dostal loptičku do siete.
     
    08:59
    Výborne teraz zakročil aj domáci gólman, ktorý tesnej blízkosti vychytal Matúša Medža. Rýchla odpoveď tak neprichádza ani teraz.
     
    10:00
    Polka tretiny je za nami. Sledujeme celkom vyrovnané stretnutie, no na góly je to 1:0 pre domáce kobylky. Času je však stále dosť.
     
    10:48
    Tomáš Kvasnica to vymyslel naozaj geniálne. S loptičkou sa predral až pred brankára, no strela z otočky mu nevyšla a tak si môžu hostia z Nižnej vydýchnuť.
     
    11:33
    Domáci držia loptičku za svojou bránkou je na čase prestriedať hráčov. Túto situáciu využívajú aj hostia.
     
    12:26
    Kto iný ako Tomáš Reguly mohol vyskúšať pozornosť domáceho gólmana. Kružel sa však nenechal prekvapiť a loptičku veľmi jednoducho chytá.
     
    13:09
    Krásne to teraz skúšal od poliacej čiary Daniel Baránek. Daniel bohužiaľ netrafil loptičku ideálne a tá míňa bránku Nižnej o necelý meter.
     
    13:50
    Nižná chce odpovedať ešte v prvej 20 minútovke. Nepodarilo sa to však ani Dedinskému, ktorý si pripisuje aspoň prvú strelu dnešného stretnutia.
     
    14:45
    Momentálne sa hra trošku ukľudnila. Pri loptičke sú hostia, ktorí zatiaľ kombinujú len kúsok od poliacej čiary.
     
    15:35
    Žilina dala gól!

    Žilina zvyšuje náskok a na svetelnej tabuli nám svieti už 2:0. Z vlastnej polovičky poslal presnú prihrávku na krídlo Grlický. Loptičku si zobral pod kontrolu MICHAL MIŠKE, ktorý z ťažkej pozície predsa len dokázal rozvlniť sieť.
     
    16:36
    Loptička je v rohu za bránkou Kiša. Samozrejme sú domáci po dvoch strelených góloch stále pri chuti.
     
    17:18
    Pred Kruželom skúšal zakončiť tečom Medžo, no loptičku poslal priamo do rúk pripraveného gólmana kobyliek.
     
    18:07
    Nižná sa musela v plnom počte stiahnúť pred vlastného gólmana. Domáci floorbalisti naopak v plnom počte okupujú, no strela na tretí gól stále neprichádza.
     
    19:29
    Michal Miške sa chcel pripísať do streleckej listiny aj druhý raz. Strelou to skúšal z rovnakej pozície z akej už raz skóroval, no tento raz to bolo len do bočnej siete.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Je za nami prvá 20 minútovka stretnutia medzi FBC Grasshoppers Žilina a TJ A-FbO Nižná. V prvej tretine sme sa dočkali až dvoch presných zásahov a oboch na domácej strane. Postupne sa presadili : Trúnek a Miške.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Vhadzovanie do druhej tretiny vyhrali tento raz domáci floorbalisti. Tí neváhali ani sekundu a už ich vidíme pred gólmanom Nižnej.
     
    20:47
    Netrvá však dlho a svoje chcú povedať aj hostia. Bohužiaľ Pavol Zeman nedokázal spred bránky zakončiť smerom na Kružela.
     
    21:30
    Druhá tretina začala podobne ako tá prvá. Sledujeme dynamický zápas zo strany na stranu, no Nižná je v nevýhode o dva góly.
     
    22:17
    Hra je prerušená. Domáci gólman dostal s najväčšou pravdepodobnosťou hokejkou po prstoch.
     
    22:35
    Žilina dala gól!

    Žilinčanom sa darí pridať tretí kúsok za chrbát Kiša. Asistenciu si v tomto prípade pripisuje Michal Miške, ktorý loptičku naservíroval priamo na hokejku ROMANA MASAROVIČA. Roman sa z tejto pozície nemýlil a pripisuje si prvý gól v stretnutí.
     
    23:20
    Nechýalo veľa a Roman Masarovič si mohol ihneď pripísať aj druhý gól. Teraz však povedal Kiš nie a loptičku vyrazil do bezpečia.
     
    23:57
    Najaktívnejší floorbalista Nižnej je jednoznačne Reguly. Tomáš to skúšal aj tento raz individuálne , no cez Venenyho sa jednoducho nedostal.
     
    24:52
    Domáci floorbalisti majú už v druhej tretine dobre nakročené k tomu aby prerušili dvojzápasovú šnúru bez vyhratého zápasu.
     
    26:13
    Na trestnú lavicu ide domáci kapitán Veneny. Navyše uvidíme trestné strieľanie hostí.
     
    26:13
    O samostatný nájazd sa postaral Tomáš Reguly, ktorý šiel na Kružela pomaličky, no domáceho gólmana blafáčikom neoklamal a tak sa stav nemení a na svetelnej tabuli svieti stále 3:0 pre domácich.
     
    27:24
    Kružel je dnes naozaj fantastický. V oslabovke dokázal chytiť už dve strely. Obe prišli z čepele Matúša Medža.
     
    28:13
    Domáci sa dokázali obrániť v prvej oslabovke stretnutia. Navyše ihneď ako nabehol Veneny na hraciu plochu tak sme sa dočkali strely domácich. O projektil sa postaral Trúnek, ktorý nemieril presne. a loptička tak opúšťa hraciu plochu.
     
    29:17
    Erik Hujo neváhal a loptičku poslal smerom na Kružela z prvej. Pokus to bol dobrý, no loptička rozvlnila len bočnú sieťku. Šťastena dnes stojí na strane domácich
     
    30:00
    Grlický teraz včasným zákrokom zažehnal nebezpečenstvo pred vlastným gólmanom. Žilina hrá dnes naozaj excelentne.
     
    31:12
    Nižná dala gól!

    Hostia konečne dokázali prekonať dnes už aj tak dosť čarovného Kružela. Presnú prihrávku z krídla si pripísal Medžo, ktorý pred odkrytou bránkou našiel SAMUELA ZEMANČÍKA.
     
    32:07
    Žilina dala gól!

    Žilinské kobylky však nečakajú a ihneď odpovedajú na kontaktný gól v podaní Nižnej. Rozdiel je znovu o tri góly zásluhou ROMANA MASAROVIČA, ktorý sa z rovnakej pozície ak pri prvom góle nemýlil ani teraz. Asistenia: Veneny.
     
    33:04
    Žilina dala gól!

    Dámi a páni! V druhej tretine sa nám roztrhlo vrece s gólmi. Od vlastného gólmana prihral na krídlo Michal Miške. Loptičku si na strelu pripravil MARTIN GRLICKÝ, ktorý ďalekonostným projektilom bez problémov prekonal Kiša.
     
    34:04
    Domáci sú stále pri chuti. Momentálne drží loptičku za bránkou KIša domáci Damián Jurčík, ktorý bude každú chvíľu prihrávať pred bránku.
     
    34:48
    Prihrávka aj prišla no Romana Masaroviča, no ten si hattrick dnes nepripíše. Aspoň zatiaľ nie.
     
    35:45
    Po tvrdom zákroku padol na zem Hruška. rozhodca už pozýval na hraciu plochu zdravotníkov, no Hruška sa bez pomoci dvíha zo zeme.
     
    36:00
    Grlický to teraz skúšal tečovanou loptičkou po strele Masaroviča, no tento pokus si miesto za chrbtom Kiša nenašiel.
     
    36:14
    Nižná dala gól!

    Hostia znižujú na 5:2. Po prihrávke cez stred ihriska sa k loptičke dostal MARTIN LATKA, ktorý bez problémov prekonal nevidiaceho Kružela. Presnú prihrávku si v tejto situácii pripísal Tomáš Reguly.
     
    37:08
    Na trestnú lavicu si ide posedieť hosťujúci Stanislav Belko za sekanie. Nižná bude hrať 2 minúty v oslabení.
     
    37:36
    Domáci zatiaľ svoju presilovku nehrajú tak akoby mali. Loptička sa momentálne drží pred Kruželom a domáce kobylky môžu byť radi, že neinkasoval gól.
     
    38:50
    Zo stredu ihriska po sérii prihrávok napokon vystrelil Damián Jurčík. Pokus to bol síce razantný, no z tejto pozície gól nepadol.
     
    39:08
    Nižná hrá v plnom počte a tak je to na presilovky 0:0.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Je za nami aj druhá tretina stretnutia medzi FBC Grasshoppers AC UNIZA – TJ A-FbO Nižná. Po druhej 20 minútovke nám svieti na svetelnej tabuli stav 5:2 v prospech domácich. Hostia majú pred sebou posledných 20 minút na to aby dnes ešte niečo zmenili.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Vhadzovanie v tretej a teda poslednej tretine vyhrali hostia, ktorý vyrazili pred Kružela, no netrvá dlho a loptičku pod svoju moc berú Grasshoppers.
     
    40:58
    Výbore teraz zakročil domáci gólma Kružel, ktorý musel zakročiť po strele z prvej v podaní Samuela Zemančíka. Napriek tomuto zákroku sú stále hostia na polke Žiliny.
     
    41:48
    Krásne o teraz vymyslel Grlický, ktorý razantnou strelou z poliacej čiary minul bránku len o pár desiatok centimetrov.
     
    42:32
    Vidno, že Nižná si v šatni povedala čo má hrať. V tejto tretine sú to práve floorbalisti tohto celku, ktorí hrajú o čosi lepšie.
     
    43:30
    Kružela aj tento raz výborne zasiahol proti sérii strieľ od Martina Latku. Tá posledná bola azda najlepšia, no miesto za gólmanom Žiliny si jednoducho nenašla.
     
    44:16
    Výborne to na opačnej strane teraz skúšal Martin Trúnek, ktorého strela po zákroku Kiša chvíľu poskakovala na brvne Nižnej. Gól však nie a nie prísť.
     
    45:07
    Kapitán domácich mal teraz obrovské šťastie. Takmer sa mu podarilo loptičku po kolmici Regulyho zraziť do vlastnej bránky.
     
    45:38
    A domáci si môžu opäť raz vydýchnuť. Tento raz po krížnej strele Matúša Medža, ktorý popod rameno Kružela nemieril presne.
     
    46:55
    Ale výborne sa prezentovali aj domáci hráči. Konkrétne to bol Tomáš Kvasnica, ktorý pálil z ideálnej pozície. Kiš však pohotovo zakročil a loptičku doslova vyboxoval pred seba.
     
    47:26
    Domáci budú hrať oslabovku po sekaní Martina Grlického
     
    48:11
    Všetci domáci hráči teraz stoja pred vlastným gólmanom. Ani jedna z troch strieľ si zatiaľ nenašla cestu na ohrozenie Kružela.
     
    49:05
    Až teraz sa dostal domáci gólman k loptičke a to po strele Erika Huja. Tento pokus Kružela neprekvapil a tak si domáci gólman pripisuje úspešný zákrok.
     
    49:54
    Domácim sa darí v oslabovke nie len vzadu ale aj vpredu. Presvedčil nás o tom aj Lukáš Kozaňák, ktorý strieľal len kúsok od pravej tyčky Kiša.
     
    51:08
    Výborná oslabovka v podaní domácich kobyliek. Síce sa už hrá 5 na 5, no hostia sú v poslednej tretine oveľa nebezpečnejší.
     
    52:00
    K strele z ťažkej pozície sa teraz dostal hosťujúci Matúš Medžo, ktorý nemal šancu ohroziť Kružela. Domáci sa stále neoslobodili.
     
    52:07
    Nižná si vypýtala TimeOut. Taktické porady momentálne prebiehajú na oboch stranách.
     
    52:57
    Daniel Baránek to teraz skúsil prakticky strelou zo zúfalstva. Strela z poliacej čiary bola v ceste zblokovaná a tak ďalšie ohrozenie domácich nepríde.
     
    54:13
    Michal Miške si loptičku pred Kišom nedokázal pripraviť na strelu a tak sa ďalšej strely domácich kobyliek nedočkáme.
     
    54:37
    Domáci zatiaľ úspešne držia loptičku na polovičke Nižnej. Zatiaľ bezgólová tretina tak môže teraz priniesť svoj prvý gól.
     
    54:48
    Žilina má výhodu trestného strieľania. Na trestnú lavicu si pôjde posedieť Erik Hujo za sekanie.
     
    54:48
    Trestné strieľanie si zobral na starosti Michal Miške, no ten z bezprostrednej blízkosti opečiatkoval len brvno.
     
    54:51
    Hra j prerušená. Na hracej ploche ostáva ležať domáci kapitán Veneny. Nevyzerá to s ním dobre a tak na ihrisko mieri aj zdravotník domáceho tímu.
     
    54:59
    V hre sa konečne pokračuje, no vyzerá to tak, že domáci kapitán Veneny dnes na hru už môže zabudnúť.
     
    55:23
    Domáci držia loptičku za vlastnou bránkou niet sa kam ponáhľať. Ešte stále vyhrávajú totiž domáce kobylky o tri góly.
     
    56:13
    Grlický priniesol azda prvú presilovkovú strelu. Pokus z uhlu letel však priamo do rúk pripraveného Kiša.
     
    56:55
    Žilina dala gól!

    Žilina dokonáva svoje dnešné dielo. Prihrávku Jurčíka ešte pred Kišom sklepol jeden z hosťujúcich floorbalistov. Loptička sa dostala pred MICHALA MIŠKEHO, ktorý vo vzduchu loptičku zasiahol a pridáva šiesty gól Žiliny.
     
    57:11
    Nižná dala gól!

    Prešlo len 16 sekúnd a Nižná odpovedá na Žilinský gól. Ihneď po rozohrávke sa k loptičke dostal TIMOTEJ DEDINSKÝ, ktorý strelou popod rameno Kružela pridáva tretí gól Nižnej. Asistenciu si pripisuje: Reguly.
     
    58:10
    Hostia hrajú bez gólmana. Domáci sa musia ubrániť, no tri góly v takejto fáze hry je veľa.
     
    59:15
    Kiša sa musel vrátiť do bránky. Domáci už len v kľude držia loptičku v strede ihriska. Michal Miške sa nemá kam ponáhľať.
     
    59:49
    Nižná dala gól!

    Nižná už len upravuje stav na prijateľných 6:4. V samom závere zápasu pridáva gól SAMUEL ZEMANČÍK, ktorý prekonal Kružela pomedzi nohy. Prihrávkou cez polku hracej plochy sa prezentoval Matú Medžo.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami zápas medzi FBC Grasshoppers AC UNIZA – TJ A-FbO Nižná. Domáci floorbalisti prerušili svoju dvojzápasovú šnúru bez bez výhry. Naopak Nižná predlžuje šnúru prehier na tri zápasy.


    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (19:03:27)

    Patrik Ondrovič

    Branky a nahrávky: 8. Trúnek (Kozaňák), 16. Miške (Grlický), 23. Masarovič (Miške), 33. Masarovič (Veneny), 34. Grlický (Miške), 57. Miške (Jurčík) – 32. Zemančík (Medžo), 37. Latka (Reguly), 58. Dedinský (Reguly), 60. Zemančík (Medžo)


    FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina: Kružel (Król) – Baránek, Miške, Hruška, Masarovič, Veneny, Grlický, Kubička, Kuka, Kvasnic, Kozaňák, Kyselica, Málus, Hrín, Jurčík, Trúnek, Imrišík.
    TJ A-FbO Nižná: Staroň(Kiš) – Dedinský, Hujo, Cvoliga, Suľa, Bulla, Píši, Belko, Latka, Medžo, Zeman, Reguly, Zemančík, Mačnák
    bahis siteleri