Omsk – Záhřeb 6:3 (kon.) | Barys – HC Slovan 5:4 (po pr.) | Jaroslavl – Čerepovec 3:1 (kon.)
Kazaň – Jokerit 4:1 (kon.) | Soči – Riga 1:2 (po pr.)
konec
Ak Bars Kazaň
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 03.12.2015, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Neskutečný Emil Garipov! Hostující hráči rozebrali obranu soupeře úplně a domácí brankář již seděl na ledě, když přišla rána Petera Regina. Ovšem v dráze střely do horní poloviny branky se objevila lapačka právě Garipova.
     
    59:24
    Ještě jedno vyloučení ke konci zápasu. Na trestnou minutu putuje Michail Gluchov a také Albert Jarullin, takže je tu početní výhoda Jokeritu o dva muže.
    Michail VARNAKOV - 4:1
     
    57:38
    Kazaň vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Brandon Kozun ztratil kotouč ve středním pásmu a dostal se k němu Justin Azevedo, který trefil brankovou konstrukci. K odraženému puku se dostal MICHAIL VARNAKOV, jenž bez potíží dává čtvrtou branku svého celku. Asistence: Justin Azevedo.
     
    57:27
    Henrik Karlsson míří opět na střídačku!
     
    57:13
    Hostující brankář je pochopitelně opět v brance.
     
    57:05
    Henrik Karlsson míří na střídačku a Jokerit posílá do hry dalšího hráče.
     
    56:39
    Za hákování je vyloučený Albert Jarullin, bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    55:05
    Za vražení na hrazení dostává dvě plus dvě minuty Philip Larsen, hraje se 5 na 3.
     
    54:02
    Menší trest za podražení dostává hostující Atte Ohtamaa. Kazaň má jedinečnou šanci na uklidňující zásah.
     
    47:44
    Alexandr Svitov měl na holi svou třetí branku! Domácí kapitán se obtočil kolem svého strážce, ale nebezpečným pokusem po ledě trefil jen Henrika Karlssona.
     
    47:25
    Vedle branky se ocitl Peter Regin, který si stáhl puk na hranici brankoviště, jenže trefil pouze beton Emila Garipova. Ovšem tato příležitost se dala proměnit v kontaktní gól.
    Alexander SVITOV - 3:1
     
    33:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Těsně po vypršení domácího trestu se Kazaň dokázala opět prosadit! Vasilij Tokranov získal puk za vlastní brankou a přesprintoval s ním celé kluziště. Jeho zakončení vyrazil Henrik Karlsson pod sebe a nejlépe se zorientoval ALEXANDER SVITOV, jenž druhou dorážkou dává dnes večer svou druhou branku. Asistence: Vasilij Tokranov.
     
    31:47
    Podražením si v útočném pásmu pomohl Oscar Möller, který dává Jokeritu šanci na vyrovnání.
    Albert JARULLIN - 2:1
     
    29:10
    Kazaň vstřelila branku!
    Bars využívá početní výhodu, když se prosadil ALBERT JARULLIN. Domácí obránce si sjel z modré čáry až na vrchol pravého kruhu, odkud svou dělovku poslal až za brankovou čáru. Před Henrikem Karlssonem ještě výborně clonil Alexander Svitov. Asistence: Jakov Rylov.
     
    28:33
    Za hákování dostává dvě minuty Brandon Kozun, který je teprve druhým vyloučeným mužem v dnešním zápase.
     
    26:42
    V dobré příležitosti se ocitl Jere Sallinen, který dostal střílenou přihrávku vedle branky. Jenže než kotouč zpracoval stihl se přemístit i Emil Garipov.
     
    22:03
    Do samostatného úniku se dostal Peter Regin, jehož bekhendový blafák končí na rameni domácího gólmana!
    Brandon KOZUN - 1:1
     
    21:05
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to je opravdu výborný nástup do druhé periody! Puk mířil před branku, kde se ke střele dostal Jesse Joensuu, jehož pokus vyrazil před sebe Emil Garipov. Po kotouči se natáhl BRANDON KOZUN, jehož zakončení končí v síti. Asistence: Jesse Joensuu.
     
    19:45
    Od modré čáry vypálil Ville Lajunen, jehož pokus zůstal ležet před beronem domácího brankáře. Ten odolal i následným dorážkám Mathise Olimba.
    Alexander SVITOV - 1:0
     
    18:31
    Kazaň vstřelila branku!
    Přeci jen jsme se branky dočkali a dala jí Kazaň! Dmitrij Archipov se s pukem dostal z rohu hrací plochy až před branku, ale jeho pokus vyrazil před sebe Henrik Karlsson. Jenže před ním se ocitl ALEXANDER SVITOV, jenž z dorážky otevírá stav duelu. Asistence: Dmitrij Archipov.
     
    10:21
    Do samostatného úniku se dostal Justin Azeveto, který nabral velkou rychlost, ale zakončení vyrazil vyrážečkou Henrik Karlsson.
     
    01:44
    Eetu Pöysti si pomohl podražení a posílá tedy Jokerit do oslabení.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 19. Svitov (Archipov), 30. Jarullin (Rylov), 34. Svitov (Tokranov), 58. Varnakov (Azevedo) – 22. Kozun (Joensuu)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Rynnas) – Kornějev (A), Musin, Jarullin. Rylov, Zacharčuk, Bělov, Tokranov – Gluchov, Azevedo, Varnakov (A) – Obuchiv, Sjögren, Möller – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Svitov (C), Archipov.
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Kulda, Lajunen (A), Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa – Jormakka, Kapanen (C), Sallinen – Joensuu, Regin (A), Kozun – Hagman, Olimb, Pöysti – Todd, Wirtanen, Rita.

    Rozhodčí: Jeřábek, Odins – Otmachov, Raming

    Diváci: 7157
    bahis siteleri