Cádiz – Real Madrid 1:3 (kon.) | Linense – Ath. Bilbao 0:2 (kon.) | Huesca – Villarreal 3:2 (kon.)
Mirandés – Malaga 2:1 (kon.) | Ponferradina – Eibar 3:0 (kon.) | Levante – Espanyol 1:1 (kon.)
Las Palmas – Real Sociedad 2:1 (kon.)
konec
CD Mirandés
2:1 (1:0)
Malaga CF
Čtvrtek 03.12.2015, 21:00 • Estadio Municipal de Anduva • Španělský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem příznivcům španělského fotbalu. Copa del Rey má na programu další pokračování. V hře zbývá posledních 32 týmů. My se dnes společně zaměříme na souboj mezi CD Mirandés a Málaga CF. Výkop utkání je stanoven na 21:00.
     
    Málaga CF

    Málaga ještě v nedávné minulosti bojovala s absolutní evropskou špičkou, ale nyní zažívá hodně chmurné období. Ve španělské lize získala pouhých deset bodů a s nejhorším útokem v lize se pohybuje na sestupových pozicích. Málaga má navíc na kontě stejně bodů jako poslední Levante! O víkendu remizovala Málaga před vlastními fanoušky 2:2 s podobně se trápící Granadou. Do poháru vstupuje Málaga teprve v tomto kole a budu si v něm chtít napravit pošramocené sebevědomí.
    Málaga sice neprožívá povedené období, ale hráči drží při sobě, což potvrzuje i Duda!

     
    CD Mirandés

    CD Mirandés je druholigový španělský tým. V letošním ročníku získává body hlavně na domácím trávníku. V dosavadním průběhu ligové soutěže získal 21 bodů a patří mu desátá pozice. O víkendu hostil outsider dnešního zápasu Gimnastic a po vyrovnaném utkání podlehl svému soupeři až kvůli brance z nastaveného času. V poháru už má Mirandés za sebou dvě klání. V tom posledním si druholigový celek zajistil postup s Realem Oviedo až v prodloužení a dnes se bude chtít proti slavnějšímu soupeři předvést.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Mirandés: Raúl – Gaffoor, Ortiz, Corral – Lázaro, Moreno, Carnicer, Provencio, García, Íon – Abdón
    Náhradníci: Pérez, Cantero, Sangalli, Lago Junior, Néstor, Rúper

    Málaga CF: Ochoa – Torres, Albentosa, Filipenko, Boka – Espinho, Tissone, Horta, Tighadouini, Juanpi – Santa Cruz
    Náhradníci: Aarón, Juankar, Angeleri, Mastour, Fornals, Ontiveros, Cop

    Rozhodčí: Sánchez – Gallego, Martínez.
     
    Oba celky již dorazili na hrací plochu. Domácí nastoupí v červených dresech, Málaga bude hrát v modrobílé sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Santa Cruz uvedl míč do pohybu a zahájil utkání. Hosté se okamžitě tlačili upředu, ale hned v zárodku ukončil akci rukou Horta.
     
    2
    Ochoův dlouhý výkop směřoval na Tighadouiniho. Ten byl dobře střežen a v hlavičkovém souboji s Corralem neměl nárok.
     
    3
    Do otevřené obrany domácích se tlačil Santa Cruz. Před pokutovým územím ještě přenechal míč Tighadouinimu, který napálil míč do obránce.
     
    4
    Tighadouini si chtěl obhodit Gaffora. Ten však jeho úmysl dobře přečetl a zatarasil soupeři cestu kupředu.
     
    5
    Na přetažený centr z pravé strany si naběhl Tighadouini a z ostrého úhlu napálil míč tvrdou ranou do tyče!
    5. Tighadouiniho dělovka do břevna
     
    6
    Poprvé v utkání se do útoku hnali i domácí. Garcíův průnik kolem postranní čáry zastavil přesně načasovaným skluzem Boka.
     
    7
    Znovu se v hlavní roli ocitl Boka, který si skvěle pokryl míč a zamezil Morenovi v odcentrování míče do šestnáctky.
     
    8
    O dlouhý odkop srdnatě zabojoval Moreno. Ten ještě stihl udržet míč na hrací ploše a pustil se s ním mezi obránce. Nakonec vybojoval alespoň roh.
     
    9
    Ze standardní situace nebezpečí nepřišlo. Centr mířil na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval Filipenko a odhlavičkoval míč mimo vápno.
     
    10
    Po chybě domácích v rozehrávce chtěl Santa Cruz vyslat kupředu rozběhnutého Tighadouiniho. Před ním včas zakročil Ortiz a zamezil pohromě.
     
    11
    Filipenko ukázal, kdo je pánem na hřišti. V souboji u rohového praporku to pocítil Gaffoor. Hosté budou odkopávat od branky.
     
    12
    Lazaro se dostal k odraženému míči a chtěl obloučkem najít Abdóna. Provedení přihrávky se mu vůbec nepovedlo a míč končí až za brankovou čarou.
     
    13
    Na druhé straně obdržel přesnou přihrávku Boka, který si přehodil míč na levačku a chtěl odcentrovat. Přes Ortize se míč do vápna nedostal.
     
    14
    Abdón dostal ve vzdušném souboji s Filipenkem pořádně naloženo. Domácí příznivci se sice zlobí, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    15
    Tighadouini si pořádně zkomplikoval situaci před vlastním pokutovým územím, když otálel z rozehrávkou. Naštěstí pro něj se napadající Carnicer k centru nedostal.
     
    16
    Z levé strany se s míčem do pokutového území dostal obránce Lazaro. Filipenko s Torresem k němu včas přistoupili a sevřeli jej do kleští.
     
    17
    Na druhé straně hledal Horta přihrávkou za obranu Tighadouiniho. Corral vyběhl proti míči a nekompromisně jej odkopl.
     
    18
    Hraje se ve velmi svižném tempu! Velez odcentroval na vzdálenější tyč, kde si nabíhal García, ale ve snaze dostat se k míči si pomohl šlapákem.
     
    19
    Íon si dobře kopl míč okolo obránce, kterému nezbývalo nic jiného, než jej poslat nedovoleným způsobem k zemi.
     
    20
    Z nařízeného přímého kopu hosté Raúlovu branku neohrozili. Prudký centr našel jen hlavu připraveného Corrala, kerému dnešní zápas zatím sedí.
     
    21
    Za odraženým míčem spěchal Abdón. Torres si situaci pohlídal, nekomplikoval si práci a raději nakopl míč zpět na polovinu domácích.
     
    22
    U vzdálenější tyče si na vysoký centr nabíhal Tighadouini. Tentokrát se však přes dobře pozičně hrajícího Ortize k zakončení neprodral.
     
    23
    Agilní Tighadouini naservíroval míč do otevřeného prostoru Hortovi, který se bohužel pro Málagu ukvapil a odevzdal míč Raúlovi.
     
    24
    Filipenko si v souboji s Abdónem pomohl loktem. Rozhodčí vše viděl a nabízí domácímu celku standardní situaci ze slušné pozice. Všichni hlavičkáři se již stěhují do vápna.
     
    25
    Exekuce přímého kopu se ujal samotný Abdón, jenže míč z jeho kopačky zlikvidoval na hranici pokutového území nekompromisním odkopem Tissone.
     
    26
    Gaffoor se vydal na výlet kolem postranní čáry. Přízemním centrem pod sebe hledal z druhé vlny nabíhajícího Carnicera, ale Espinho včas odkopl míč do bezpečí.
     
    27
    Carnicer se po špatném odkopu Boky dostal k míči u rohového praporku. Přes trojici fotbalistů Málagy se do pokutového území neprodral.
     
    28
    Tighadouini chtěl prodloužit míč na Santu Cruze. Naneštěstí pro Málagu se od jeho hlavy míč odrazil na opačnou stranu než si Santa Cruz nabíhal.
     
    29
    Po krásné kombinační akci se do pokutového území dostal Tighadouini, který ještě posílal přihrávku pod sebe. Míč ve vápně dlouho poskakoval, ale nikdo z hostů jej nedokázal poslat na Raúlovu svatyni.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry. Domácí zatím hrají s Málagou vyrovnané utkání. Přesto si hosté vypracovali zatím jedinou šanci utkání.
     
    31
    Do obrovské šance se málem dostal Santa Cruz, kterému v pokutovém území chyběly dva kroky k tomu, aby zakončoval do prázdné branky.
     
    32
    Velez dělá obraně Málagy velké problémy. Nyní si navedl míč na svou levačku a vnějším nártem hledal Abdóna. Hostující obrana si i tentokrát poradila.
     
    33
    Boka si parádně zpracoval vysokou přihrávku, obhodil si Morena a z ostrého úhlu přihrával na hranici malého vápna. Santa Cruz zakončovat nemohl, jelikož byl v ofsajdu.
     
    34
    Mirandés právě vstřelilo branku!
    Mirandés jde do vedení po dobře zahraném rohovém kopu. Míč mířil na zadní tyč, kde byl Corral, který jej ještě vrátil před branku na ÁLEXE GARCÍU a ten z bezprostřední blízkosti propálil Ochou!
    34. Álex GARCÍA - 1:0
     
    36
    Malága přispěchala s rychlou odpovědí. Na nadýchaný centr si naskočil Santa Cruz, jenže slabou hlavičkou z velké dálky neměl proti Raúlovi nárok.
     
    37
    Santa Cruz přihrál míč na hranici pokutového území, kde se k němu dostal Horta, který chtěl ještě vylepšit situaci právě pro Santa Cruze, ale jeho oblouček končí v rukavicích Raúla.
     
    38
    Tribuny se hodně zlobí! Albentosa nabral na polovině hřiště Carnicera, ale rozhodčí nechává tento ostrý zákrok bez karetního trestu.
     
    39
    Po standardní situaci se do souboje s Filipenkem pustil Abdón. Druhý jmenovaný přizvedl v záklonu míč na rohový kop.
     
    40
    Domácí vyzkoušeli signál. Prudký centr jen u přední tyče lehce lízl Abdón, jenže míč nenabral správný směr a končí v zámezí.
     
    41
    Standardní situace se kopala na druhé straně. Espinho vyzkoušel z velké vzdálenosti Raúlovu pozornost. Domácí brankář míč v pohodě sebral ze vzduchu.
     
    42
    Tady se už žlutit bude! Tighadouini nenechal Raúlovu prostor k rozehrávce, za což vidí žlutou kartu a slyší nevoli domácích příznivců.
     
    43
    Espinho přitlačil u rohového praporku na Gaffoora, ale obránce Mirandés situaci s velkým přehledem ustál a ještě přesně rozehrál.
     
    44
    Na druhé straně napadal rozehrávku Málagy Carnicer, jenže i hosté si s elegantně poradili a vykombinovali se až na polovinu hrací plochy.
     
    45
    Carnicer dojel potácejícího se Boku a za ostrý šlapák vidí zaslouženě žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! K vidění je zatím hodně bojovná hra plná nepřesností ve finální fázi. Hned v úvodu utkání měl velkou možnost Tighadouini, ale z voleje pálil jen do břevna. Domácí poté vyrovnali hru a deset minut před koncem první půle se dostali do vedení. Po rohovém kopu se z velké blízkosti prosadil Álex García, a proto se do kabin odchází za stavu 1:0!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází Carnicer, přichází Kijera.
     
    46
    Hned v úvodu druhé půle mohlo být srovnáno! Horta se dobře uvolnil. Jeho rána levačkou se zastavila až o tyč!
    46. Hortova střela do tyče
     
    47
    Na druhé straně se o podobnou finesu pokoušel García. Ten si však nedokázal obhodit Filipenka a o míč přišel.
     
    48
    Do vápna domácích mířil další centr. Před rozběhnutým Tighadouinim sebral míč ze vzduchu pozorný brankář Raúl.
     
    49
    Málaga zkoušela překonat domácí obranu kombinační hrou. Boka chtěl akci urychlit kolmou přihrávku na Santa Cruze, ale míč našel jen kopačku Gaffoora.
     
    50
    Na vysoký centr si na hranici velkého vápna naskakoval Abdón. Filipenko si v souboji s ním opět poradil s velkým přehledem a odvrátil nebezpečí.
     
    51
    Horta se Santa Cruzem kombinovali na malém prostoru. Druhý jmenovaný ještě signalizoval ruku Morena. Píšťalka rozhodčího zůstává němá.
     
    52
    Málaga právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Horta parádně dloubl míč přes obranu. Na míč si naskočil ROQUE SANTA CRUZ, který nejprve hlavičkoval jen do tyče, ale dorážka do odkryté branky pro něj byla snadnou prací!
    52. Roque Santa CRUZ - 1:1
     
    54
    Málaga po vstřelené brance nepolevuje v aktivní hře a snaží se rychle přidat i druhou branku. Santa Cruz se nyní k míči přes Gaffoora neprobil.
     
    55
    Po delší době o sobě dali vědět i domácí. Kijera centroval do ohně, ale Ochoa včas vyrazil ze své branky a stáhl míč ze vzduchu.
     
    56
    Málaga dostává dobrou šanci! Juanpi nabral s míčem směr branka domácích a vymodlil si faul těsně před vápnem!
     
    57
    K míči se postavil faulovaný Juanpi. Jeho rána placírou končí vysoko nad brankou.
     
    57
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází Abdón, přichází Sangalli.
     
    58
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází García, přichází Lago Junior.
     
    59
    Domácí zahrávali rohová kop. U přední tyče se patičkou snažil zakončovat nováček na hřišti Liga Junior, ale nakonec vybojoval jen další roh.
     
    60
    Rozběhnutý Boka chtěl překvapit domácí obranu nečekaným centrem. Provedení se mu vůbec nepovedlo a Ortiz bez problémů uklidil vysoký míč do bezpečí.
     
    61
    Sangalli si sice zpracoval prudkou přihrávku do středu hřiště, jenže už nepočítal s napadajícím Filipenkem a o míč zase rychle přišel.
     
    62
    Domácí zahrávali další rohový kop. V pokutovém území kraloval Albentosa a Málaga se i tentokrát ubránila.
     
    63
    Skvělý Ochoa! Brankář Málagy dokonale přečetl Velezův úmysl nahrávat před branku, kde si nabíhal Sangalli a včasným výběhem ukončil rodící se šanci domácích.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Lazaro (CD Mirandés).
     
    65
    Ani další standardní situace Mirandés nepřinesla nebezpečí pro branku Málagy. Ochoa mohl zůstat v klidu, jelikož míč odvrátil skvěle hrající Filipenko.
     
    66
    Santa Cruz prodloužil míč na Tighadouiniho, který mu jej chtěl vrátit patičkou za obránce, ale efektní způsob přihrávky nenašel adresáta.
     
    67
    Horta udržel míč na hrací ploše, nasadil jesličky Velezovi a přihrávkou hledal Santa Cruze. Míč však mířil pouze na paty střelce vyrovnávací branky.
     
    68
    Raúlovi poskočil míč těsně před nohou a brankář domácích měl co dělat, aby před dotírajícím Hortou odkopl míč do bezpečí.
     
    69
    Mirandés právě vstřelilo branku!
    Domácí se berou ztracené vedení zpět! Na centr na hranici malého vápna si naběhl LAGO JUNIOR a ve skluzu se štěstím propálil brankáře Málagy! Ochoa nebude mít čisté svědomí!
    69. Lago JUNIOR - 2:1
     
    71
    Na druhé straně to pořádně jiskří! Hosté zahrávali rohový kop, jenže ve vápně se strhly hned dvě potyčky. Nakonec se hosté k zakončení nedostali a domácí obrana odkopla míč do bezpečí.
     
    72
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Tighadouini, přichází Ontiveros.
     
    72
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Juanpi, přichází Fornals.
     
    73
    Santa Cruz se dokázal skvěle uvolnit a už postupoval sám na branku domácích! Na poslední chvíli mu míč čistým skluzem ukopl Corral!
     
    74
    Na druhé straně zahrával domácí tým rohový kop. Vysoký centr odvrátil nikým neatakovaný Filipenko a hosté mohou podniknout další útočný výpad.
     
    75
    Lago Junior spěchal za prodlouženým míčem. Pod nohy se mu včas položil Gaffoor a odpravil míč pryč z hrací plochy.
     
    76
    Znovu byl v hlavní roli Lago Junior. Ten tentokrát míč dostihl před svým strážcem, kterého vyzval na taneček a dokonce odcentroval. Po sraženém centru zůstanou domácí u míče.
     
    77
    Centr od rohového praporku propadl až na zadní tyč, kde jej překvapený Corral vůbec netrefil!
     
    78
    Santa Cruz nadvakrát centroval do pokutového území. Poprvé zastavil centr pozorný Lazaro a napodruhé doletěl balón do zámezí.
     
    79
    Diváci na tribunách se rozhodně musí bavit! Jejich miláčci vedou nad prvoligovou Málagou deset minut před koncem 2:1 a navíc nepouštějí hosty do větších příležitostí.
     
    80
    Lago Junior se od svého příchodu na hřiště ještě nezastavil. Nyní předvedl další třicetimetrový sprint, ačkoliv tentokrát míč na hrací ploše nedostihl.
     
    81
    Provencio zkoušel z velké vzdálenosti překvapit brankáře Málagy centrem přímo na branku. Ochoa si s rychle padajícím míčem poradil.
     
    82
    Na kolmou přihrávku Veleze si nabíhal Lago Junior. Akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího, ofsajd.
     
    83
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Horta, přichází Cop.
     
    84
    Málaga se stále nemůže dostat na polovinu svého soupeře. Domácí dobře napadají rozehrávku prvoligového soupeře a nedávají hostům prostor ke kombinaci.
     
    85
    Lago Junior přiťukl míč Sangallimu, který okamžitě centroval do pokutového území. Ochoa byl tentokrát pozorný a sebral míč do svých rukavic.
     
    86
    Konečně se hosté dostali na polovinu soupeře. Nováček na hřišti Cop však nenašel recept na Corrala a hra se stěhuje zpět na polovinu Málagy.
     
    87
    Raúl si dal s odkopem pořádně na čas a poté poslal míč až ke svému kolegovi na druhé straně hřiště. Domácí hrají to, co potřebují.
     
    88
    Na prudkou přihrávku do pokutového území nedosáhl Santa Cruz. Raúl bude znovu odkopávat od branky a znovu našetří cenné sekundy.
     
    89
    Cop se hnal kupředu kolem postranní čáry. Jeho průnik zastavil přesně načasovaným skluzem Gaffoor, který poté vyvezl míč až na polovinu Málagy.
     
    90
    Domácí drželi míč u rohového praporku. Kijera napálil míč do Filipenka a vybojoval pro svůj celek výhodu rohového kopu.
     
    90+1
    Nastavují se 2 minuty!
     
    90+1
    Rozhodující branku mohl přidat Corral, který se uvolnil u vzdálenější tyče, ale v pádu nedokázal usměrnit koníčkem míč mezi tři tyče.
     
    90+2
    Santa Cruz v tísni nezpracoval míč, pouze jej hlavou prodloužil k Raúlovi, který s jeho opětovným uvedením do hry vůbec nespěchá.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! CD Mirandés poráží na domácí půdě slavnější Málagu v napínavém utkání 2:1! Zápas začal obrovskou šancí Málagy, jenže Tighadouini zamířil z bezprostřední blízkosti pouze do břevna. Poté se hra vyrovnala, domácí se nastěhovali před branku soupeře a odměnou jim byl vedoucí gól. Po rohovém kopu se z hranice malého vápna prosadil Álex García a do kabin se šlo za stavu 1:0! Po přestávce nastoupili hosté na trávník ve velkém stylu. Horta sice hned v úvodu druhé půle pálil jen do tyče, ale o pět minut později už bylo vyrovnáno. Svou hlavičku dorazil do sítě Roque Santa Cruz. Už se zdálo, že Málaga strhne vedení na svou stranu, ale z rychlého protiútoku se ve skluzu prosadil Lago Junior, který po zbytek utkání aktivně napadal rozehrávku Málagy a spolu se svými spoluhráči nedovolil hostům vytvořit si tlak!
    Málaga nedokázala zvítězit na půdě druholigového soupeře a do odvety si odváží porážku 1:2!

     
    CD Mirandés si tedy do odvety odváží nadějný výsledek, který může za dva týdny přetavit v postup do osmifinále Copa del Rey!
     
    To je z tohoto utkání všechno, Já se s Vámi loučím a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:57:44)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. García, 69. Lago Junior – 52. Santa Cruz

    Karty:   45. Carnicer (MIR), 64. Lazaro (MIR) – 42. Tighadouini (MLG)


    CD Mirandés: Raúl – Gaffoor, Ortiz, Corral – Lázaro, Moreno, Carnicer, Provencio, García, Íon – Abdón
    Náhradníci: Pérez, Cantero, Sangalli, Lago Junior, Néstor, Rúper, Kijera

    Malaga CF: Ochoa – Torres, Albentosa, Filipenko, Boka – Espinho, Tissone, Horta, Tighadouini, Juanpi – Santa Cruz
    Náhradníci: Aarón, Juankar, Angeleri, Mastour, Fornals, Ontiveros, Cop

    Rozhodčí: Sánchez – Gallego, Martínez
    Středa 16.12.2015
    Malaga - Mirandés 0:1

    Branky: 73. Júnior

    Karty:   64. Albentosa (MLG), 69. Recio (MLG), 88. Filipenko (MLG) – 27. Corral (MIR), 36. Provencio (MIR), 83. García (MIR)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:9.
    bahis siteleri