Chabarovsk – Omsk 2:4 (kon.) | Vladivostok – Barys 6:3 (kon.) | N.Novgorod – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
Čerepovec – Minsk 0:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Toljatti 1:2 (0:1 po s.n.) | Petrohrad – Magnitogorsk 5:3 (kon.)
Viťaz – Kazaň 3:2 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 3:1 (kon.) | Záhřeb – Soči 3:2 (2:0 po s.n.)
HC Slovan – Jaroslavl 0:1 (kon.)
konec
Spartak Moskva
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 11.12.2015, 17:30 • Sokolniki • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:43 Vjačeslav LEŠČENKO - 3:1
     
    55:43
    Spartak právě vstřelil branku!
    VJAČESLAV LEŠČENKO navyšuje čtyři minuty před koncem vedení! A teď je o vítězi prakticky rozhodnuto. Někde na modré čáře zkusil nahodit puk z otočky a ten se k překvapení všech dostal za záda Svedberga. Ten měl absolutně zakrytý výhled, vůbec nic neviděl. Asistence: Aleksandr Vasiljev.
    49:22 Vjačeslav LEŠČENKO - 2:1
     
    49:22
    Spartak právě vstřelil branku!
    Autorem branky je VJAČESLAV LEŠČENKO, který skóroval trošku se štěstím. Střela Vasiljeva z pravé strany se odrazila od zadního mantinelu přímo ke druhé tyčce, kde právě stálo pravé křídlo Spartaku, a pohodlně zakončil do prázdné svatyně. Asistence: Alexandr Vasiljev, Jevgenij Bodrov.
     
    47:03
    J. Bodrov (SPM) také odešel na trestnou lavici. Dopustil se nedovoleného bránění, obdržel dvouminutový trest.
    43:16 Alexandr MERESKIN - 1:1
     
    43:16
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí zaslouženě srovnávají stav. Radil přihrál zezadu na Glazačeva, který z pravého kruhu ihned vypálil. Puk skvěle tečoval před brankovištěm ve vzduchu ALEXANDR MERESKIN, jenž překonal dosud skvělého Svedberga. Na tohle hostující gólman zareagovat nemohl. Asistence: Konstantin Glazačev, Lukáš Radil.
     
    41:09
    Ufa bude hrát opět ve čtyřech hráčích na ledě. Za podražení je nyní na 2 minuty vyloučený D. Bodrov (UFA).
     
    38:34
    Spartak v závěru třetiny tlačí! Svedberg musel být v pohotovosti. Z dálky na něj ostře vypálil Gilroy, doráže se snažil J. Bodrov. Puk za brankovou čáru domácí zatím nedostali.
     
    34:55
    Moc pěkná kombinace hostujícího celku! Omark z pravé strany poslal puk blíže do středu na najíždějícího si Hartikainena, jenž se snažil si svou střelu z mezikruží dorážet. Domácí mu jasně vysvětlili, že takhle jednat v brankovišti nebude. Každopádně dodejme, že Ivannikov nezaváhal.
     
    33:09
    Fantastická lapačka Svedberga! Tohle byl parádní zákrok. Od modré čáry na něj dobře střílel Genoway, tečovat se navíc snažil Glazačev, takže nebylo snadné touš polapit. Hostující gólman je ovšem zatím neomylný.
     
    31:51
    Už popáté musí jeden z hráčů Ufy na trestnou lavici. D. Bodrov (UFA) se dopustil hákování.
     
    28:51
    Tohle hosté hodně, hodně podcenili! Gilroy doiázal využít zaváhání jednoho z protihráčů, ujel podél levého mantinelu a z vyložené pozice vypálil. Skvěle zasáhla lapačka Svedberga.
     
    25:38
    Lepistö (UFA) je už čtvrtým vyloučeným hráčem Ufy. Dopustil se dle rozhodčích nedovoleného bránění. Obdržel menší trest.
    Maxim GONČAROV - 0:1
     
    24:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    Jsou to nakonec hosté, kdo načali účet tohoto utkání. MAXIM GONČAROV z pravé strany nevymýšlel nic složitého, golfem napálil puk a ten zapadl za bezmocného Ivannikova. Byla to pořádná šleha. Asistence: Enver Lisin, Stěpan Chripunov.
     
    21:10
    Gilroy se dostal i v oslabení do úniku a dokázal zakončovat. Nicméně Svedberg se nenechal nachytat na švestkách soupeře z blízkosti vychytal.
     
    20:33
    Glazačev (SPM) je dalším vyloučeným hráčem. Rozhodčí se s tím dnes vůbec nemažou. Dopustil se podle nich držení.
     
    16:01
    Valentěnko (SPM) se dopustil držení a obdržel od rozhodčích 2 minuty. Také hosté si zahrají svou první přesilovku.
     
    12:35
    Máme tu další vyloučený Ufy. Makarov (UFA) se dopustil sekání, rovněž obdržel menší trest v podobě 2 minut. Třetí přesilovka pro Spartak.
     
    10:53
    Leščenko se řítil se svým spoluhráčem Vasiljevem do brejku dva na jednoho. Prvně jmenovaný nakonec nevolil přihrávku na druhou stranu, ale vystřelil. Svedberg jeho pokus dokázal vykrýt.
     
    10:10
    Po akci Lisina se musel mít Ivannikov poprvé výrazněji na pozoru! Z levé strany totiž ostře vypálil Makarov, jenže beton domácího gólmana zasáhl včas a pohotově. Na pořadu je nyní komerční přestávka.
     
    06:25
    A první opravdu nebezpečnější střela od modré čáry! V právě probíhající početní výhodě jí vyslal Genoway, i přes nějaké teče nakonec naštěstí pro Svedberga skončila vedle.
     
    06:10
    M. Vorobjov (UFA) je dalším potrestaným hráčem za hákování. Také on si museí odsedět dvouminutový trest.
     
    01:08
    Hákování se dopustil Prochorkin (UFA) a hned na začátku oslabuje svůj tým minimálně na 2 minuty čistého času.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 44. Mereskin (Glazačev, Radil), 50. Leščenko (Vasiljev, Bodrov), 56. Leščenko (Vasiljev) – 25. Gončarov (Lisin, Chripunov)


    Spartak Moskva: Ivannikov (Kudrjavcev) – Genoway, Korobov, Valentěnko, Dyblenko, Gilroy, Sorokin, Provolněv – Radil, Mereskin, Glazačev – Klimenko, J. Bodrov, Levickij – Leščenko, Vasiljev, Wellman – Judov, Voronin, D. Vorobjov – Li
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Gončarov, Arzamascev, D. Bodrov, Culygin, Děrljuk – Grigorenko, Engqvist, Omark – Hartikainen, Prochorkin, Majorov – Lazarev, M. Vorobjov, Něstěrov – Lisin, Makarov, Chripunov

    Rozhodčí: Bulanov, Naumov – Sivov, Šeljanin
    bahis siteleri