Carpi FC – Juventus 2:3 (kon.) | Atalanta BC – Neapol 1:3 (kon.) | Fiorentina – Chievo 2:0 (kon.)
Hellas Verona – Sassuolo 1:1 (kon.) | AS Řím – Janov 2:0 (kon.) | Frosinone – AC Milán 2:4 (kon.)
Sampdoria – Palermo 2:0 (kon.) | Turín – Udinese 0:1 (kon.) | Inter – Lazio 1:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
1:3 (0:0)
SSC Neapol
Neděle 20.12.2015, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (kapacita: 26 562), Bergamo • Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    I k druhé penaltě Neapole se postavil kapitán Marek Hamšík, ovšem tentokráte úspěšný nebyl, poněvadž po jeho ráně míč zamířil zhruba metr nad Bassiho svatyni!
     
    90
    Neskutečné! Hamšík další ze svých parádních přihrávek uvolnil Mertense, kterého ve vápně fauloval Paletta a sudí tasí již druhou červenou kartu v tomto utkání!
     
    89
    Gonzalo Higuaín, hrdina dnešního klání, opouští travnatou plochu. Hostující lodivod Sarri si už nechce připouštět jakékoliv komplikace, proto do hry posílá obranáře Christiana Maggia.
    85. Gonzalo HIGUAÍN - 1:3
     
    85
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Neapol i v deseti zvyšuje své vedení! Hamšík povedeným bochánkem vyslal na zteč GONZALA HIGUAÍNA, který utekl svému strážci a přesnou ranou na vzdálenější tyč překonal Bassiho, čímž hostující tým hodně přiblížil k vítězství!
     
    80
    Na hřišti se začíná jiskřit, Hamšík se mohl řítit do další slibně vypadající šance, ovšem byl zcela jasně přidržen Cigarinim a sudí je znovu nekompromisní.
     
    79
    Tak ne, Raimondi dnes na hřišti pobyl všehovšudy patnáct minutek a nyní je kvůli zranění způsobenému tvrdým zákrokem Jorginha nucen opustit hřiště. Na jeho místo nastoupí Andrea Masiello.
     
    78
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Marten de Roon, přichází Marco D'Alessandro.
     
    73
    Tak pozor, tohle je výrazná komplikace pro Neapol! Jorginho předvedl další naprosto zbytečný zákrok, sudí na to konto tasil druhou žlutou a následně červenou kartu!
     
    72
    Další střídání na straně hostí, odpracováno má dnes velice aktivní Insigne, kterého na závěrečných dvacet minutek nahradí Belgičan Mertens.
     
    71
    Jorginho naprosto zbytečně dohrál Palettu, sudí mu zcela správně uděluje varování v podobě žlutého kartónku.
    70.
     
    70
    A znovu Cristian Raimondi! Domácí ofenzivní hráč milimetrově přesným pasem uvolnil Brivia, který se dostal až do šestnáctky, kde si jeho centrovaný balón málem do vlastní sítě srazil Koulibaly!
     
    66
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází David López.
     
    65
    Už to mohlo být 3:1! Ghoulamův pas totiž Hamšík zkušeně přenechal Lorenzu Insignemu, jehož rána byla opravdu povedená a branku domácích minula jen o vlásek!
     
    63
    První střídání tohoto mače, hlavní trenér Reja ze hry stahuje Belliniho, na jehož místo nastoupí Cristian Raimondi.
    62. Gonzalo HIGUAÍN - 1:2
     
    62
    Neapol právě vstřelila branku!
    No vida, na góly bohatý druhý poločas pokračuje – Neapol si ztracené vedení bere zpět! Hosté, konkrétně Insigne, vybojovali rohový kop a Jorginho svým přesným centrem našel GONZALA HIGUAÍNA, který hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal Bassimu šanci!
     
    60
    Vůbec ne špatně! Po rozehrávce na krátko se míč dostal k Hamšíkovi, který brilantním průnikovým pasem oslovil Higuaína. Argentinský útočník Neapole si sice položil Bassiho, ovšem už se dostal z úhlu a poloprázdnou branku jen přestřelil!
    54. Alejandro GÓMEZ - 1:1
     
    54
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Vypořádávají se s tím fantasticky, protože ihned vyrovnávají! Moralez sklepl míč pro Denise, který se neukvapil a ještě našel na hraně vápna stojícího ALEJANDRA GÓMEZE a ten technickou ranou prostřelil nic netušícího Reinu!
    52. Marek HAMŠÍK - 0:1
     
    52
    Neapol právě vstřelila branku!
    A hosté se dostávají do vedení! Exekuce pokutového kopu se ujal MAREK HAMŠÍK, po jehož bombě se míč od břevna nakonec odrazil kousek za brankovou čáru, tady neměl Bassi absolutně nárok!
    52.
     
    52
    Neapol bude kopat penaltu! Po rohovém kopu totiž míč ve vápně smolně rukou zasáhl Marten de Roon a sudí měl ihned jasno!
     
    51
    Fantastický Bassi! Dát tolik prostoru Higuaínovi se krutě nevyplácí, domácí obrana se o tom teď přesvědčila. Argentinský zabiják si potáhl míč na svou silnější pravačku, ovšem brankář Atalanty se proti jeho jedovce vyznamenal!
     
    42
    No tak tahle byla zdravá! Moralez rozehrál přímý kop na krátko, míč poslal k nohám Cigarinimu, který tvrdě vypálil, ale zkušený Pepe Reina se natáhl co to šlo a vyrazil kulatý nesmysl na roh!
     
    41
    Poprvé v utkání se bude žlutit, Koulibaly jasně fauloval unikajícího Moraleze, tady není o čem diskutovat. Hosté se však, vzhledem k neodpískanému faulu na Hamšíka z před pár okamžiků, cítí poškozeni.
     
    14
    Dobrá šance Neapole! Po pravé straně pláchl obránce Hysaj, který si počkal na ideální moment a poté nádhernou přihrávkou našel ve vápně si sbíhajícího Higuaína, ten však pálil jen do připraveného Bassiho.
     
    3
    To byla velká šance pro domácí! Obrana Neapole úplně zapomněla na zcela volného Moraleze, který se objevil sám před Reinou, ovšem technickou ranou jej prostřelit nedokázal!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 54. A. Gómez (Denis) – 52. Hamšík (pen.), 62. Higuaín (Jorginho), 85. Higuaín (Hamšík)

    Karty:   80. Cigarini (ABC) – 41. Koulibaly (NEA), 71. Jorginho (NEA)   73. Jorginho (NEA)   90. Paletta (ABC)

    Neproměněná penalta: 90+1. Hamšík (NEA), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:13.
    Atalanta Bergamo: Bassi – Bellini (63. Raimondi, 79. A. Masiello), Stendardo, Paletta, Brivio – Grassi, de Roon (78. D'Alessandro), Cigarini – Moralez, Denis (C), A. Gómez.
    Náhradníci: Radunović, Sportiello – Tolói, A. Masiello, Suagher, D'Alessandro, Migliaccio, Estigarribia, Raimondi, Monachello.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (66. David López), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Higuaín (89. Ch. Maggio), L. Insigne (72. D. Mertens).
    Náhradníci: Gabriel, Rafael Cabral – Strinić, Henrique, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah.

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi – Alfonso Marrazzo, Andrea Crispo
    bahis siteleri