Winnipeg – Buffalo 2:4 (kon.) | Washington – Ottawa 7:1 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.)
Minnesota – New Jersey 1:2 (kon.) | Anaheim – Detroit 1:2 (kon.) | Edmonton – Florida 1:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Ottawa Senators
Pondělí 11.01.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (OTT) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:40 (03:54:54)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Ovečkin (WSH) 2+0
    2. Nicklas Bäckström (WSH) 0+3
    3. Philipp Grubauer (WSH) 32 zák., 1 gól, 97,0%
     
    Každý, kdo sledoval dnešní utkání si kladl otázku, dosáhne Alex Ovečkin proti Ottawě Senators v domácím prostředí Verizon Center na jubilejní 500. gól v kariéře NHL? A odpověď zní, ano! Alex Ovečkin vstřelil ve druhé třetině jako 43. hráč v historii NHL 500. gól a v té třetí k němu následně přidal další. Skvělé utkání kromě Ovečkina odehráli také Nicklas Bäckström, Jason Chimera a Andre Burakovsky, kteří všichni tři zaznamenali dva kanadské body za dvě asistence, tedy až na prvního jmenovaného, ten zaznamenal o jednu asistenci více. Jediný gól hostů vstřelil v úvodu prostřední části Mike Hoffman, jinak se ale Ottawa na nic nezmohla a domácím hokejistům Washingtonu absolutně nestíhala. Konečný výsledek. Washington Capitals 7 Ottawa Senators 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Přece jen ještě střela Ottawy přišla z levého křídla, Philipp Grubauer ji ale v pohodě vyrazil za svou bránu a to je tečka za dnešním utkáním.
     
    59:27
    Philipp Grubauer vyjel za bránu, aby zastavil nahození Ottawy ze středního pásma, a v dnešním zápase se už zřejmě nic nestane.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát posledních 60 sekund.
     
    57:53
    Ještě jedna zajímavost, v poslední třetině se na rozdíl od těch předchozích dvou ani jednou nevylučovalo.
     
    57:22
    Jevgenij Kuzněcov číhal před bránou a pokusil se puk tečovat, mezi tři tyče ho ale zády k ní neusměrnil.
     
    56:59
    Hráči Ottawy se snaží nahazovat puky na Philippia Grubauera, jenže se jim je poté nedaří dobruslit.
     
    56:38
    Utkání ve Verizon Center pomalu spěje ke svému konci a víceméně už se pouze dohrává.
     
    55:15
    Pokud se Alex Ovečkin nezraní a současná forma mu vydrží až do mistrovství světa, tak se může klidně stát nejlepším střelcem turnaje, ačkoliv je to hodně vzdálená budoucnost.
     
    55:05
    Cody Ceci se jako jeden z mála hráčů pokusil ještě se zápasem něco udělat a vstřelit alespoň gól, jeho střela od modré čáry ovšem zamířila doprostřed brány, kde byl připravený Philipp Grubauer.
     
    54:22
    Ottawě Senators už se ani nechce bruslit, a když se jí podaří vyhodit puk do obranného pásma Washingtonu, považuje svůj úkol za splněný.
     
    53:51
    Utkání ve Verizon Center se liší tím, že o osudu utkání už je prakticky rozhodnuto od první třetiny a Washington Capitals nemusel zápas otáčet.
     
    53:02
    Dnešní utkání trochu koresponduje s utkáním KHL mezi Novosibirskem a Metallurgem Magnitogorsk, kde hráči hostujícího celku během poslední třetiny vstřelili pět gólů a vyhráli 6:2, přičemž domácí Sibir nasazenému tempu vůbec nestačil.
     
    52:29
    Senators se konečně dostali k ohrožení brány Washingtonu, Philipp Grubauer si ale s nahozením od modré čáry z pravého křídla v pohodě poradil a ukryl puk v lapačce.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Williams (Burakovsky), 11. Oshie (Kuzněcov, Bäckström), 27. Sill (Chimera, Alzner), 28. Orlov (Schmidt, Bäckström), 37. Ovečkin (Chimera, Burakovsky), 49. Wilson (Chimera, Ness), 50. Ovečkin (Bäckström, Oshie) – 24. Hoffman


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Ness, Chorney – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie (A) – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Sill, Wilson – Laich, Galijev, Carey. Hlavní trenér: Barry Trotz.
    Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Claesson, Karlsson (C), Methot, Ceci, Wercioch, Borowiecki – Ryan, Turris (A), Stone – Hoffman, Zibanejad, Michálek – McCormick, Pageau, Lazar – Prince, Smith, Neil (A). Hlavní trenér: Dave Cameron.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Trevor Hanson – Shandor Alphonso, Don Henderson
    bahis siteleri