NY Islanders – Columbus 5:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.)
Minnesota – Buffalo 2:3 (kon.) | Winnipeg – San Jose 1:4 (kon.) | Chicago – Nashville 3:2 (kon.)
Colorado – Tampa 0:4 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:3 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 13.01.2016, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Steven Stamkos (TBL) (2 + 0)
    Ondřej Palát (TBL) (1 + 2)
    Ben Bishop (TBL) (21 zásahů) (05:35:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) (1 + 2, 3 střely, čas na ledě 15:38)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 16:23)
     
    Dnešní utkání sledovalo 14 227 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 21

    Tampa Bay Lightning: 38
     
    Máme za sebou utkání mezi domácím Coloradem a hostující Tampou Bay. I podle výsledku je zřejmé, kdo měl po většinu základní hrací doby hru pod kontrolou, Tampa využila několik nabídnutých šancí a svého soupeře vesměs k ničemu nakonec nepustila. Čisté konto si tak připisuje brankář Blesků Ben Bishop, který podržel svůj tým v těžších situacích. Dvě branky nastřádal Steven Stamkos, tři kanadské body potom český forvard Ondřej Palát. Tampa si bere dva body za výhru v základní hrací době. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Už to ale Laviny pravděpodobně nestihnou. Naopak na druhé straně ještě jedna šance pro Stamkose.
     
    59:04
    Už začala poslední minuta základní hrací doby, vhazuje se před Benem Bishopem, domácí muži mají jednu z posledních šancí, jak s gólově prosadit.
     
    58:41
    Hned po novém buly po levé ruce Semjona Varlamova pálil Steven Stamkos, který se chce ještě pokusit o hattrick. Ale pak už puk mířil pryč z hostujících hokejek.
     
    58:16
    Avalanche kompletní, moc času na změnu skóre už jim ovšem nezbývá. Ještě se minimálně jednou bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:53
    Semjon Varlamov má puk ve své náruči, nikdo už nestihl další dorážku na brankovišti. Už to dlouho nepotrvá a Colorado bude znovu na ledě kompletní.
     
    57:25
    Už hraje Colorado ve čtyřech a nejhorší část oslabení má pravděpodobně za sebou. Lightning navíc musejí rozehrávat z vlastního obranného pásma.
     
    56:55
    Stejně tak si puk vyměnili Hedman a Stamkos. Ale ani tihle dva se neprosadili, v přesilovce pět na tři má Tampa Bay trefit branku Colorada.
     
    56:31
    Kučerov po nahrávce od Johnson pálil z první z mezikruží, ale netrefil branku, orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    56:14
    Tampa Bay si zahraje dokonce přesilovku v pěti proti třem. Domácí kapitán Gabriel Landeskog (COL) totiž inkasuje dvě minuty za podražení svého soka. Další problémy pro Avalanche.
     
    55:50
    Namestnikov si vyměnil puk se Stralmanem, ale jejich kombinace nakonec nepřesná.
     
    55:25
    Coloradu se daří hned na úvod oslabení vyhodit puk, ale domácí by si určitě rádi i v oslabení vytvořili šanci na zakončení.
     
    55:10
    Uvidíme poslední komerční přestávku, poté také dost možná poslední přesilovku zápasu. Tu si zahrají hosté. Na trestnou lavici totiž míří domácí hokejista Zach Redmond (COL), který je trestán za sekání.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Palát (Hedman, Killorn), 22. Stamkos (Namestnikov, Palát), 26. Stamkos (Palát, Namestnikov), 52. Johnson (Hedman, Kučerov)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Beauchemin, Bondarchuk, Holden, Barrie, Redmond, Guenin – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Martinsen, Grigorenko, Iginla "A" – Landeskog "C", Söderberg, Comeau – McLeod "A", Mitchell, Skille
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Nesterov, Coburn, Garrison, Šustr – Palát "A", Stamkos "C", Namestnikov – Killorn, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Callahan "A" – Brown, Boyle, Condra

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Heyer, Mach

    Diváci: 14 227
    thejrc.org