NY Islanders – Columbus 5:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.)
Minnesota – Buffalo 2:3 (kon.) | Winnipeg – San Jose 1:4 (kon.) | Chicago – Nashville 3:2 (kon.)
Colorado – Tampa 0:4 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:3 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 13.01.2016, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Steven Stamkos (TBL) (2 + 0)
    Ondřej Palát (TBL) (1 + 2)
    Ben Bishop (TBL) (21 zásahů) (05:35:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) (1 + 2, 3 střely, čas na ledě 15:38)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 16:23)
     
    Dnešní utkání sledovalo 14 227 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 21

    Tampa Bay Lightning: 38
     
    Máme za sebou utkání mezi domácím Coloradem a hostující Tampou Bay. I podle výsledku je zřejmé, kdo měl po většinu základní hrací doby hru pod kontrolou, Tampa využila několik nabídnutých šancí a svého soupeře vesměs k ničemu nakonec nepustila. Čisté konto si tak připisuje brankář Blesků Ben Bishop, který podržel svůj tým v těžších situacích. Dvě branky nastřádal Steven Stamkos, tři kanadské body potom český forvard Ondřej Palát. Tampa si bere dva body za výhru v základní hrací době. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Už to ale Laviny pravděpodobně nestihnou. Naopak na druhé straně ještě jedna šance pro Stamkose.
     
    59:04
    Už začala poslední minuta základní hrací doby, vhazuje se před Benem Bishopem, domácí muži mají jednu z posledních šancí, jak s gólově prosadit.
     
    58:41
    Hned po novém buly po levé ruce Semjona Varlamova pálil Steven Stamkos, který se chce ještě pokusit o hattrick. Ale pak už puk mířil pryč z hostujících hokejek.
     
    58:16
    Avalanche kompletní, moc času na změnu skóre už jim ovšem nezbývá. Ještě se minimálně jednou bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:53
    Semjon Varlamov má puk ve své náruči, nikdo už nestihl další dorážku na brankovišti. Už to dlouho nepotrvá a Colorado bude znovu na ledě kompletní.
     
    57:25
    Už hraje Colorado ve čtyřech a nejhorší část oslabení má pravděpodobně za sebou. Lightning navíc musejí rozehrávat z vlastního obranného pásma.
     
    56:55
    Stejně tak si puk vyměnili Hedman a Stamkos. Ale ani tihle dva se neprosadili, v přesilovce pět na tři má Tampa Bay trefit branku Colorada.
     
    56:31
    Kučerov po nahrávce od Johnson pálil z první z mezikruží, ale netrefil branku, orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    56:14
    Tampa Bay si zahraje dokonce přesilovku v pěti proti třem. Domácí kapitán Gabriel Landeskog (COL) totiž inkasuje dvě minuty za podražení svého soka. Další problémy pro Avalanche.
     
    55:50
    Namestnikov si vyměnil puk se Stralmanem, ale jejich kombinace nakonec nepřesná.
     
    55:25
    Coloradu se daří hned na úvod oslabení vyhodit puk, ale domácí by si určitě rádi i v oslabení vytvořili šanci na zakončení.
     
    55:10
    Uvidíme poslední komerční přestávku, poté také dost možná poslední přesilovku zápasu. Tu si zahrají hosté. Na trestnou lavici totiž míří domácí hokejista Zach Redmond (COL), který je trestán za sekání.
     
    54:32
    Nesterov si dal pozor, aby jej Comeau zezadu neobral o kotouč. Zdá se ovšem, že Tampa Bay už nebude nikam spěchat.
     
    54:03
    Do rány od modré čáry Semjon Varlamov zasahovat nemusel, pouze se za ní ohlédl. Duchene poté vepředu jen těsně nedostal šanci na střelu.
     
    53:30
    Po přerušení ve středním pásmu už pokračujeme, domácí se snaží rychle získat puk na své hokejky, ale jsou to nyní spíše Bolts, kdo hraje s kotoučem.
     
    52:50
    Bolts nadále pokračují v aktivní stylu hokeje, Brown nyní alespoň nahodil puk na branku.
    51:55 Tyler JOHNSON - 0:4
     
    51:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Zdá se, že o vítězi dnešního utkání je pomalu rozhodnuto. Poměrně dlouho jsme čekali na další gól v utkání, hosté se nakonec prosazují zhruba osm minut do konce třetí třetiny. A je jasné, že tato situace domácím barvám rozhodně na psychice nepřidá. Celá akce vznikla hned po vhazování, když obránce Hedman nahodil puk na branku Varlamova. Na brankovišti už byl připravený na dorážku TYLER JOHNSON, jenž nedal brankáři domácího týmu šanci na další úspěšný zásah. Tampa vlastní už pohodový náskok. Asistence: Victor Hedman, Nikita Kučerov.
     
    51:40
    Puk po střele Alexe Killorna v lapačce Semjona Varlamova, pokračovat budeme po konci komerční přestávky.
     
    50:58
    Barrie a MacKinnon spolupracovali ve středním pásmu, následně i v útočném. Ale Namestnikov byl hlavním důvodem, proč se ani jednomu z nich nepovedlo zakončit.
     
    50:29
    Söderberg už znovu musel zpátky za svou klec, tam si chvíli pohrál s toušem, aby poté rozehrál na spoluhráče. Ti ale nemohou zatím získat pásmo.
     
    49:45
    Comeau se uvolnil před brankou, na poslední chvíli netrefil puk, jinak by se pravděpodobně dostal do hodně slibné pozice.
     
    49:08
    Poměrně dobrá herní část ve třetí třetině, kterou aktuálně předvádí Colorado. Ale domácí by ještě potřebovali daleko více střílet a tvořit si nové šance.
     
    48:30
    Nikita Kučerov si nyní nepočínal moc dobře a Matt Duchene jej dokázal obrat o puk. Jenže Duchene ani Iginla nedokázali puk poslat do branky.
     
    47:51
    Do šance se dostal i kolega Paláta Stamkos, ale ten už střílel z příliš velkého úhlu.
     
    47:25
    Po komerční přestávce hra pokračuje, puk skončil na hokejkách obránců Blesků. Ondřej Palát o chvíli později zkusil ohrozit zařízení Varlamova.
     
    47:17
    Skille se dostal do slibné šance na pravém kruhu, zkusil oklamat Bena Bishopa. Jenže to mu nevyšlo a gólman Tampy Bay nadále drží čisté konto.
     
    46:50
    Ben Bishop vyjel za branku, aby tam mohl rozehrávat touš na hokejky svých spoluhráčů. To se sice nakonec povedlo, ale jen tak tak.
     
    46:03
    Také Nikita Kučerov poměrně aktivní ve třetí třetině. Stáli proti němu ale dva bránící hráči Avalanche, takže si nakonec nepočínal příliš úspěšně.
     
    45:25
    Alex Killorn po vyhraném buly svého týmu věděl, že se musí uvolnit, také tak učinil. Když už se chystal vystřelit z první, kotouč mu malinko skočil před hokejkou.
     
    44:58
    Namestnikov se rychle po vystřídání přesunul do pásma soupeře, tam čekal na přihrávku. Jenže ta nepřišla a hrají domácí hokejisté.
     
    44:06
    Vypadalo to, že Colorado Avalanche by se mohli zpoza branky vypracovat až do zakončení. Jenže ani dvojice hokejistů v domácím trikotu nebyla úspěšná.
     
    43:35
    Nikita Kučerov si na levé straně pásma dokázal udělat prostor pro svou střelu, ta se schovala za bránící hráče, jenže klec vůbec netrefila.
     
    43:05
    Beauchemin neměl moc co dělat s pukem, tak jej prostě nabral na levém kruhu na hokejku a vystřelil. Nakonec jen těsně netrefil zařízení.
     
    42:30
    Brown dělal u mantinelu vše pro to, aby puk zůstal na hokejkách Tampy. Jenže obránci Avalanche nyní důraznější, dostávají puk do středního pásma.
     
    42:05
    Varlamov nyní poměrně zariskoval, když vyjel daleko z branky za pukem. Ale nakonec se mu to vyplatilo, trefil hokejku spoluhráče.
     
    41:58
    Zdálo se, že jeden z domácích beků by mohl pálit puk na branku. Jenže nedal si pozor na brusle a rozhodčí si dobře všiml, že se jednalo o ofsajd.
     
    41:43
    Söderbergovo nahození na branku nebylo nebezpečné, Ben Bishop jej v pohodě vyrazil směrem do ochranné sítě.
     
    41:18
    Také Bolts mají na začátku třetí třetiny problém dostat se do pásma svého soka. Ondřej Palát to dokázal, ale pálil hodně mimo.
     
    40:45
    Přestože Avalanche nyní vyhráli buly, jejich pokus o rozehrávku končí ve středním pásmu, kde si kotouč přebírá do své moci soupeř.
     
    40:28
    Už ale hraje také Nikita Kučerov ze strany Tampy, který se snažil prosadit zakončením z dálky. Nakonec pálil do náruče Varlamova také Johnson.
     
    40:08
    První vhazování ve třetí třetině zvládli lépe domácí hráči. Ti na nic nečekají a hned se snaží vyrazit směrem k brance soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše připraveno na začátek třetí třetiny, za chvíli budeme moci začít. Pokud chce Colorado ještě něco udělat s výsledkem, čeká ho spousta práce.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Colorado Avalanche: 17

    Tampa Bay Lightning: 27
     
    To je ze druhé třetiny vše. Tampa Bay v ní stačila odskočit o další dvě branky, před třetí periodou tak má slušný náskok tří gólů. Dokáže Colorado se zápasem ještě něco udělat? Uvidíme.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:06
    Už běží poslední minuta druhé třetiny, probíhá především ve středním pásmu, kde se obě strany přetahují o puk.
     
    38:23
    Tanguay rozehrával na Nathana MacKinnona, šikovný mladý forvard sice pálil z levé strany, ale pouze těsně nad úroveň horní tyčky.
     
    37:20
    Killorn neměl moc prostoru, přesto se zkusil sám protáhnout až před soupeřova brankáře soupeře. Semjon Varlamov si pak připisuje poměrně snadný zásah betonem.
     
    36:45
    Domácí mužstvo nyní možná až příliš dlouho váhalo s rozehrávkou, také proto přišlo ve středním pásmu o kotouč.
     
    35:58
    Obránce Holden neměl v dané situaci moc možností, tak jen nahodil puk po mantinelu. Ale někdo jej ještě tečoval, takže o zakázané uvolnění se nejedná.
     
    35:18
    Varlamov nyní proti nahození od modré čáry nemusel zasahovat. Musí ale dávat pozor, co se před jeho zraky bude dít v následujících vteřinách.
     
    34:45
    Ale ani domácí družina nemůže najít způsob, jakým se dostat před Bena Bishopa. Následně rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    34:15
    Hra pokračuje, druhá útočná formace Tampy tentokráte neúspěšná v přechodu do pásma soupeře, zatím se nemusí Bolts nikam hnát.
     
    34:02
    Ben Bishop zasahuje a bude se pokračovat po komerční přestávce, vhazování proběhne právě u zařízení Tampy Bay.
     
    33:45
    Znovu založená akce Holdenem zpoza svatyně Varlamova, ale skončila jen na hokejce Nesterova.
     
    33:03
    Teď už ovšem na chvíli Colorado zahrozilo, přestože se na puk dostalo pouze za klecí Bena Bishopa. Jarome Iginla pak v nebezpečné pozici na pravém kruhu.
     
    32:35
    Po konci komerční přestávce se opět hraje, puk získali na své hole domácí muži. Zatím se jim ale nedaří na delší dobu usadit v pásmu soupeře.
     
    32:28
    Semjon Varlamov dvěma rychlými zákroky po sobě dokázal zachránit svůj tým, bude z toho nakonec jen nové buly u domácího zařízení.
     
    32:02
    Steven Stamkos v pokusu o vstřelení hattricku, jenže teď se mu puk namotal na hokejku a bylo po šanci. Už se hraje dlouho bez přerušení.
     
    31:30
    Garrisonův pokus z dálky žádným problémem pro Varlamova, to na druhé straně se mohl prosadit Tanguay. Jenže minul branku.
     
    30:50
    Nikita Kučerov a jeho dobrá práce ve středním pásmu, nakonec ale hraje Alex Tanguay. Nyní se kus černé gumy pohybuje především ve středním pásmu.
     
    30:15
    Nahození Barrieho z dálky sice klec Bishopa neohrozilo, alespoň ovšem dovolilo Coloradu dostřídat celou formaci, která už byla dlouho na ledě.
     
    29:45
    Buly po levé ruce Bena Bishopa vyhráli domácí muži, ti ale jen stihli nahodit puk po mantinelu. A Matt Duchene nemohl do pásma, byl v postavení mimo hru.
     
    29:14
    Hned jak se dostali hosté do plného počtu, snaží se ohrozit klec Varlamov. Teď sice jen z dálky, ale gólman Lavin musel dávat dobrý pozor.
     
    29:02
    Zakázané uvolnění Colorado Avalanche, už se hraje v pěti na obou stranách.
     
    28:30
    Beauchemin na nic nečekal a pálil okamžitě po vhazování, avšak ani jemu se nedaří dostat puk do sítě. Hosté už budou za okamžik kompletní.
     
    28:20
    Ke střele z dálky zápěstím se odhodlal až Alex Tanguay, ale na jeho snažení si Ben Bishop počíhal. Vhazovat se bude znovu před klecí Tampy.
     
    27:55
    Söderberg získal puk na svou hokejku za brankou soupeře, už rozehrál na MacKinnona. Ale ten zatím nenašel prostor, kudy vypálit touš.
     
    27:25
    Teď už Matt Duchene pálil kousek za modrou čarou, ale jeho pecka pouze orazítkovala zadní mantinel.
     
    26:50
    Barrie už rozehrával puk z pravého kruhu na Duchena. Ale nikdo z domácích zatím nezakončil, hosté se poprvé v oslabení osvobozují vyhozením.
     
    26:36
    Šance pro domácí, jak se dostat zpátky do zápasu. Vyloučen je obránce Tampy Victor Hedman (TBL), který musí jít pykat za hákování. Početní výhoda pro Colorado Avalanche.
     
    26:20
    Už se znovu hraje a ve středním pásmu nabral puk na hokejku Nikita Kučerov. Jeho šance ale skončila ještě za modrou čarou.
    25:16 Steven STAMKOS - 0:3
     
    25:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak tohle už může být pořádný problém pro domácí celek, který se očividně nedokáže moc koncentrovat na začátek druhé třetiny a podruhé v krátkém časovém rozmezí inkasuje, teď už je to o tři branky pro hostující Tampu Bay. A znovu stál na konci celé akce šikovný forvard Lightning STEVEN STAMKOS, který propasíroval touš po ledě mezi betony Semjona Varlamova. Je pravda, že teď měl o něco jednodušší pozici, když se uvolnil na brankovišti. Jak bude Colorado reagovat? Asistence: Ondřej Palát, Vladislav Namestnikov.
     
    24:30
    Již se hraje v pěti proti pěti, aktivnějším týmem na ledě stále Lightning, kteří se snaží využít tlaku z předchozí přesilovky.
     
    23:56
    Poslední vteřiny hostující přesilovky, tohle už by mohlo být pro Colorado dobré. Stále ovšem domácí muži prohrávají o dva zásahy.
     
    23:25
    Hedman s Johnsonem zakombinovali, puk se pak dostal před branku na volného Nikitu Kučerova. Ten sice měl dost času zamířit, přesto trefil jen gólmana domácích.
     
    22:58
    Už se hraje druhá minuta hostující přesilovky, nechybí na ní ani Ondřej Palát. Avalanche zatím v dobrém obranném postavení.
     
    21:49
    Navíc si nyní hosté zahrají také přesilovku. Zach Redmond (COL) dostává od rozhodčího dvě minuty za faul loktem. Ještě jedna šance pro Blesky.
    21:49 Steven STAMKOS - 0:2
     
    21:49
    Tampa právě vstřelila branku!
    Začátek druhé třetiny nevypadá pro Colorado příliš dobře. Zatím se v úvodu prostřední části hosté téměř k ničemu nedostali, ale hned první větší možnost ve druhé periodě dokázali využít ve svůj prospěch. Krásná kombinace před Semjonem Varlamovem, na jejímž konci stál hostující kanonýr STEVEN STAMKOS. Ten pálil přesně do horní poloviny branky Semjona Varlamova. Je tu tedy náskok dvou branek pro Tampu Bay a tým Patricka Roye bude mít nyní spoustu práce. Asistence: Vladislav Namestnikov, Ondřej Palát.
     
    20:55
    Callahan a Garrison si vyměnili puk už v útočném pásmu, ani jeden z nich ovšem nepálil přesně kotouč směrem na branku, Tampa zatím zatažená příliš vzadu.
     
    20:25
    Už se tak stalo, ale kotouč stačil ve středním pásmu přebrat domácí hokejista Barrie. Ten jen lehkým nahozením na branku prověřil pozornost Bena Bishopa.
     
    20:07
    První buly ve druhé periodě vyšlo lépe hráčům z hostujících řad, ti hned zaváží kotouč za svou branku a tam se jej snaží zpracovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zanedlouho bude moci začít druhá třetina mezi Avalanche a Lihtning. Vše bude připraveno na buly.
     
    Střely na branku v první třetině

    Colorado Avalanche: 9

    Tampa Bay Lightning: 15
     
    Jedinou branku jsme mohli sledovat v první třetině, postaral se o ni hostující a český útočník Ondřej Palát. Více už v prostřední periodě, která začne po přestávce mezi třetinami.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Pár vteřin před koncem úvodní části ještě jedno buly před Benem Bishopem.
     
    19:15
    Už se rozběhla poslední minuta první třetiny, Comeau nahazoval kotouč od modré čáry na branku. Landeskog jej tečoval jen těsně mimo tři tyče.
     
    18:45
    Jarome Iginla a jeho dobrá střela z levého kruhu. Ale ani on nepálil moc přesně.
     
    18:15
    Už se sice stihl Avalanche usadit před brankou Bishopa, ale první teč Nathana MacKinnona končí pouze na betonech brankáře Bolts.
     
    17:48
    Domácí tým si před koncem první třetiny zahraje přesilovou hru. Dvě minuty za hákování inkasuje od rozhodčího Valtteri Filppula (TBL), který bude inkasovat, že jeho tým neinkasuje.
     
    17:30
    Killorn ještě zůstal na ledě, ale už toho má očividně plné zuby. Hrají domácí a po delší šance, kterou si vytvořil Comeau.
     
    16:55
    Možnost pro Killorna z blízkosti, jenže ani toto zakončení brankou neskončí. Druhá polovina úvodní třetiny je spíše čekáním na chybu z obou stran.
     
    16:23
    Domácí gólman nyní sám vyjel z klece a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Nakonec ale touš doputoval jen na hokejky soupeře.
     
    15:50
    Namestnikov si dělal prostor na pravém kruhu, nakonec také vypálil. Ale mířil poměrně vedle, Varlamov nemusel zasahovat.
     
    15:13
    Už se znovu hraje, Bolts sice vyhráli buly, ale hned se jim puk odkutálel za modrou čáru. Jenže ani Holden na druhé straně nebyl s přechodem úspěšný.
     
    15:03
    Ještě jedna komerční přestávka v první třetině, za několik okamžiků pokračujeme.
     
    14:28
    Brown přebíral moc nad kotoučem ve středním pásmu, ale jeho postup směrem k brance skončil poměrně brzy, stáli proti němu dva soupeři.
     
    13:55
    A znovu pouze nahození o zadní mantinel, aby hned vzápětí domácí družina zamířila vystřídat. Rozehrávat touš tak mohou obránci Tampy.
     
    13:25
    Nové buly před klecí Semjona Varlamova zvládli lépe domácí hráči, hned touš nahodili směrem na Bishopa. Ale víc zatím Laviny nestihly.
     
    13:13
    Teď už budeme sledovat první komerční přestávku, po jejím konci pokračujeme.
     
    12:50
    Na druhé straně slibná šance pro Skilleho, jenže se na chvíli osamostatnil před zařízením. Ale ani on nestačila Bishopa překonat.
     
    12:13
    Bolts se snaží být aktivnější, ale teď se nemohou rychle propracovat do útočné třetiny.
     
    11:40
    Už s znovu hraje a domácí se snaží držet kotouč co nejdále od své branky. Zatím Tampa krouží ve svém pásmu.
    10:29 Ondřej PALÁT - 0:1
     
    10:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se Tampa Bay dočká vedení zhruba v polovině první třetiny, přestože využitou přesilovou hru už oslavit nemůže. Sotva se totiž stačil Alex Tanguay vrátit z trestné lavice, vyslali hráči v bílých trikotech ránu od modré čáry. Tu sice ještě stačil Semjon Varlamov velice dobře pokrýt. Jenže před jeho klecí byl ještě zaparkovaný český útočník ONDŘEJ PALÁT, který si stihl puk zpracovat na holi a pohotově jej zasunul za v tu chvíli bezmocného domácího ochránce svatyně. Domácí mužstvo tedy bude muset dotahovat. Asistence: Victor Hedman, Alex Killorn.
     
    09:45
    A už puk znovu letí směrem za klec Bena Bishopa, Colorado Avalanche se tak podařilo potřetí v početní nevýhodě osvobodit.
     
    09:19
    Na přesilovce za hosty pochopitelně také Steven Stamkos, ale ani on teď nedokázal z první přesně zamířit na klec Varlamova.
     
    08:39
    Domácím hráčům se ale daří na úvod oslabení hned dvakrát vyhodit, zatím se Tampa v přesilové hře k ničemu nedostává.
     
    08:23
    Máme tu první vyloučení zápasu, přesilovou hru si zahrají hostující Bolts. Faul v útočném pásmu posílá na trestnou lavici domácího muže jménem Alex Tanguay (COL), který se provinil hákováním. Přesilovka Tampy.
     
    08:03
    Steven Stamkos sice spěchal k modré čáře, ale dříve tam byl jeho protihráč, který mu nedovolil zahrát touš. Následně hra přerušena u branky Tampa Bay Lightning.
     
    07:37
    Souboj o kotouče za hostujícím zařízením, tam jej lépe zvládli hráči v bílém. Ale puk zanedlouho končí na střídačce jednoho z celků.
     
    07:03
    Opět už stačili hosté vystřídat, zatímco Kučerov se zkusil individuálně prosadit před Varlamovem. Je to tedy další ze samostatných pokusů Blesků. Ale ani teď není úspěšný.
     
    06:35
    Tampa si tentokráte dává se svou rozehrávkou z obranné třetiny záležet, přesto nakonec neuspěla a byl to Iginla, kdo se snažil dostat na puk před klecí Bishopa.
     
    06:19
    Sotva se začalo hrát, už je hra zase přerušena. Rozhodčí si nejspíše všiml nějakého technického problému.
     
    06:08
    Budeme sledovat první komerční přestávku, ještě předtím puk na střídačce Colorado Avalanche.
     
    05:47
    Beauchemin měl co dělat, aby ubránil nápor protihráče na modré čáře, to se mu nakonec podařilo. Z druhé vlny se ještě tlačil na Varlamova Namestnikov.
     
    05:34
    Namestnikov a jeho druhý pokus o střelu v zápase. Jenže Semjon Varlamov na tohle zakončení v pohodě viděl, takže žádný problém pro domácího gólmana.
     
    05:03
    Velice odvážně kupředu postupoval i Comeau sám s kotoučem, jenže tomu se puk svezl z hokejky na modré čáře a bylo po šanci.
     
    04:35
    Callahan na druhé straně hrací plochy zkusil jen rychle nahodit kotouč o zadní mantinel, zpátky na puku ale byli znovu dříve hráči v domácím převleku.
     
    04:10
    Söderberg se najednou uvolnil sám před brankou a skoro už to vypadalo, že větší soupeřovy chyby využije. Ale hokejista Avalanche nakonec nemířil moc přesně, i když mu moc nechybělo.
     
    03:53
    Nathan MacKinnon a jeho první velká šance v zápase. Mladý štírek v trikotu Lavin ovšem trefil jen brankáře Bena Bishopa do výstroje.
     
    03:18
    Semjon Varlamov má první větší práci. Po střele z pravého kruhu musel likvidovat také dvě dorážky. Ale také ty stačil pokrýt a svůj tým podržel.
     
    02:40
    Poprvé v utkání se před klecí soupeře objevují také domácí hokejisté, ale ti se zatím nemohou dostat do nějakého lepšího zakončení.
     
    02:18
    Namestnikov hledat některého ze svých spoluhráčů před brankou, ale ten si toho všiml až na poslední chvíli, takže akce neskončila dobře pro Bolts.
     
    01:40
    Ani teď se ještě hostující parta nedostala do pásma soupeře na delší čas, opět jen nahození ze zadní linie a pokus o teč před brankou.
     
    01:03
    Paquette měl na pravé straně docela dost místa, jenže nejlepší moment pro střelu dávno promrhal. Mohou tak hrát obránci Avalanche.
     
    00:30
    Také Colorado Avalanche již sebevědomě na kotouči, jenže ani domácímu celku se zatím nedaří přesně přejít modrou čáru.
     
    00:07
    Jako první se na buly dnes předvedli dobře hosté z Tampy, hned to zkusil Killorn před branku Varlamova, ale beze střely.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, za několik okamžiků bude vhozeno úvodní buly utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov – Beauchemin, Bondarchuk, Holden, Barrie, Redmond, Guenin – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Martinsen, Grigorenko, Iginla – Landeskog, Söderberg, Comeau – McLeod, Mitchell, Skille

    Tampa Bay Lightning: Bishop – Hedman, Stralman, Nesterov, Coburn, Garrison, Šustr – Palát, Stamkos, Namestnikov – Killorn, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Callahan – Brown, Boyle, Condra.
     
    Vítejte ještě jednou u dnešního zápasu, za několik minutek začínáme.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Utkají se spolu celky z opačných konferencí, které na sebe narazí už podruhé v sezóně 2015/2016. Budeme sledovat klání mezi Colorado Avalanche a Tampa Bay Lightning.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) (2 + 6)
    Andrej Šustr (TBL) (1 + 8)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se spolu už v této sezóně jednou utkaly, a to hned na začátku ročníku v říjnu. Colorado Avalanche zajížděli na led Tampy Bay a zvítězili tam těsně 2:1.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Pořádně našlapaná Centrální divize rozhodně nečiní žádnou jednoduchou výzvu pro kádr Patricka Roye. Zatím to vypadá, že v Denveru budou mít s případným postupem do play-off pořádné starosti, jejich aktuálně umístění v divizi vykazuje až předposlední příčku, méně bodů sesbírali už jen Winnipeg Jets. Laviny se aktuálně přetahují s Nashvillem, který je na tom bodově stejně. Colorado každopádně zvítězilo ve třech z posledních čtyř případů, není ten rozhodně v útlumu a dnes proti Tampě si bude dělat zálusk na výhru v základní hrací době. Naposledy však Avalanche nestačili na Chicago Blackhawks, když jim podlehli poměrem 3:6. Tým pochopitelně nadále spoléhá na mladého rychlíka Nathana MacKinnona (15 + 22) a jeho kolegu jménem Matt Duchene (21 + 16), který je nejlépe bodujícím borcem v mužstvu. Dokáže Colorado na domácím ledě uspět?
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Finalista loňské sezóny National Hockey League by si možná představoval o něco lepší průběh základní části aktuálně hraného ročníku, nyní se Tampa Bay nachází na pátém místě Atlantické divize, přestože její ztráta na vyšší příčky není nikterak hrozivá. Přesto je jasné, že proti Bolts v divizi stojí hodně silná konkurence. Tampa ovšem zvládla poslední dva zápasy dotáhnout do vítězného konce, ten poslední až v prodloužení, když si poměrem 3:2 poradila s Vancouver Canucks. Ještě o utkání dříve Bleskové stačili přehrát jiný kanadský klub, Edmonton Oilers. Olejáře modrobílí přemohli po výsledku 3:2 v základní hrací době. Dnešní duel bude pro Tampu čtvrtý venkovní za sebou, takže Lightning rozhodně nečeká v Coloradu jednoduchá úloha zabodovat. Nejproduktivnějším hráčem kádru je Nikita Kučerov (16 + 17), nejlepším střelcem pak dle očekávání kanonýr Steven Stamkos (18 + 31).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Palát (Hedman, Killorn), 22. Stamkos (Namestnikov, Palát), 26. Stamkos (Palát, Namestnikov), 52. Johnson (Hedman, Kučerov)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Beauchemin, Bondarchuk, Holden, Barrie, Redmond, Guenin – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Martinsen, Grigorenko, Iginla "A" – Landeskog "C", Söderberg, Comeau – McLeod "A", Mitchell, Skille
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Nesterov, Coburn, Garrison, Šustr – Palát "A", Stamkos "C", Namestnikov – Killorn, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Callahan "A" – Brown, Boyle, Condra

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Heyer, Mach

    Diváci: 14 227
    bahis siteleri