Soči – Jaroslavl 2:5 (kon.) | Záhřeb – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 4:2 (kon.)
konec
HK Soči
2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 16.01.2016, 15:00 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Soči odehrálo proti Lokomotivu Jaroslavl skvělé utkání, ačkoliv výsledek mluví úplně o ničem jiném. Domácím hokejistů nebyly uznány dva góly a výsledek tedy jednoznačně vyznívá pro hosty, kterým patřil závěr utkání, během něhož Jaroslavl vstřelila dva góly v řadě, když se prosadili Danijl Apalkov a Andrej Sigarjev. Oba týmy během zápasu sáhly ke střídání brankářů, ani to ale nakonec Soči nepomohlo. Konečný výsledek. HK Soči 2 Lokomotiv Jaroslavl 5. (17:23:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Soči dohrává zápas v přesilové hře, gól se mu už ale vstřelit nepodaří.
     
    59:28
    Hráči Soči si místy vytvořili obrovský tlak, jenže nedokázali na rozdíl od Jaroslavle vstřelit tolik gólů. Lokomotiv vyrážel do nebezpečných protiútoků, které navíc dokázal proměňovat.
     
    59:18
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl: Ilija Gorochov dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    58:22
    Hosté podrželi puk za vlastní bránou a ušetřili v obranném pásmu další cenné sekundy.
     
    57:44
    Pokud na něco Soči dnes doplatilo, tak je to podle mého osobního názoru nepřesná koncovka.
     
    57:00
    Do konce dnešního nádherného zápasu zbývají odehrát přesně tři minuty a v Ledovém paláci Bolšoj by se musel stát zázrak, aby Soči ještě zápas dotáhlo alespoň do prodloužení.
     
    55:56
    Dva hráči Soči se nyní nikým neatakováni dostali na hranici brankoviště do zakončení, ani jeden z nich ale brankáře Alexeje Mirygina střelou k levé tyči nepřekonal!
     
    54:15
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    ANDREJ SIGARJEV otupuje tlak Soči pátým gólem a s největší pravděpodobností přidává pojistku na vítězství Lokomotivu Jaroslavl!! Michajl Pašnin středem parádně zavezl puk do útočného pásma a poté krásnou bekhendovou přihrávkou přihrál do jízdy Andrejovi Sigarjevovi, který střelou bez přípravy zamířil z levého kruhu pro vhazování po ledě přesně mezi betony Andreje Gavrilova. Asistence: Michajl Pašnin.
     
    52:56
    Soči se ovšem nevzdává a snaží se zdramatizovat závěr dnešního zápasu.
     
    51:32
    Ilija Krikunov už se radoval z gólu a zvedal ruce nad hlavu, hlavní rozhodčí ale ukázal gestem, že branka nebude kvůli hře vysokou holí uznána!
     
    51:09
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    DANIJL APALKOV zakončil samostatný únik gólem a Lokomotiv Jaroslavl potřetí v zápase vede o dvě branky!! Jegor Avěrin našel v útočném pásmu krásnou kolmou přihrávkou rozjetého Danijla Apalkova, který nabral rychlost a poté puk přesnou střelou poslal do sítě. Asistence: Jegor Avěrin.
     
    49:46
    Soči se ocitlo v obrovské šanci, když na levém křídle nebezpečně vypálilo opět po objetí brány od mantinelu, střídající Alexej Mirygin ale vytáhl skvělý zákrok a ramenem puk vytěsnil mimo tři tyče!
     
    49:12
    Lokomotivu Jaroslavl se nyní nepodařilo přesně rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    49:10
    Také Lokomotiv sáhl ke střídání brankářů, místo Vitaly Koznajika zamířil mezi tři tyče Alexej Mirygin.
     
    47:35
    Soči právě vstřelilo branku!
    ANDREJ KOSTICYN skóruje a Soči opět prohrává pouze o gól!! Ilija Krikunov parádně objel bránu a poté puk zasunul ke vzdálenější pravé tyči. Ilija Krikunov předvedl krásnou individuální akci, po které nakonec byl gól připsán Andrejovi Kosticynovi, který se jako poslední dotkl puku. Asistence: Ilija Krikunov.
     
    47:18
    Jegor Morozov se snažil mezi kruhy pro vhazování dostat k dorážce, Vitaly Koznajik se ale skvěle natáhl a vleže ukryl puk pod lapačkou!
     
    46:11
    Lokomotiv Jaroslavl se konečně dostal v přesilové hře do zakončení, když jeden z hostujících hokejistů vypálil na levém křídle od modré čáry, Andrej Gavrilov byl ale připraven a po skvělém zákroku puk ukryl v lapačce!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Maxwell (Petersson, Skačov), 48. Kosticyn (Krikunov) – 6. Lokšinov (Gavrikov, Čistov), 10. Mosalev (Lokšinov), 44. Koledov (Lokšinov, Čistov), 52. Apalkov (Avěrin), 55. Sigarjev (Pašnin)


    HK Soči: Barulin (10. Gavrilov) – Bernatsky, Jalasvaara, Wilson, Pajgin, Mamašev, Malevič, Glazkov – Krikunov, Ignatuškin, Kosticyn – Petersson, Maxwell, Skačkov – Denis Kazionov, Ščegolkov, Dmitry Kazionov – Jakubov, Ščerbina, Morozov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Koznajik (48. Mirygin) – Hersley, Kronwall, Pašnin, Gorochov, Koledov, Gavrikov, Rafikov – Konkov, Avěrin, Apalkov – Čistov, Malcev, Lokšinov – Sigarjev, Mosalev, Kapastin – Ajlajenko, Kraskovsky, Korškov.

    Rozhodčí: Alexej Vasiliv, Pavel Komarov – Alexej Medvěděv, Stanislav Raming
    thejrc.org