Soči – Jaroslavl 2:5 (kon.) | Záhřeb – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 4:2 (kon.)
konec
HK Soči
2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 16.01.2016, 15:00 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Soči odehrálo proti Lokomotivu Jaroslavl skvělé utkání, ačkoliv výsledek mluví úplně o ničem jiném. Domácím hokejistů nebyly uznány dva góly a výsledek tedy jednoznačně vyznívá pro hosty, kterým patřil závěr utkání, během něhož Jaroslavl vstřelila dva góly v řadě, když se prosadili Danijl Apalkov a Andrej Sigarjev. Oba týmy během zápasu sáhly ke střídání brankářů, ani to ale nakonec Soči nepomohlo. Konečný výsledek. HK Soči 2 Lokomotiv Jaroslavl 5. (17:23:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Soči dohrává zápas v přesilové hře, gól se mu už ale vstřelit nepodaří.
     
    59:28
    Hráči Soči si místy vytvořili obrovský tlak, jenže nedokázali na rozdíl od Jaroslavle vstřelit tolik gólů. Lokomotiv vyrážel do nebezpečných protiútoků, které navíc dokázal proměňovat.
     
    59:18
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl: Ilija Gorochov dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    58:22
    Hosté podrželi puk za vlastní bránou a ušetřili v obranném pásmu další cenné sekundy.
     
    57:44
    Pokud na něco Soči dnes doplatilo, tak je to podle mého osobního názoru nepřesná koncovka.
     
    57:00
    Do konce dnešního nádherného zápasu zbývají odehrát přesně tři minuty a v Ledovém paláci Bolšoj by se musel stát zázrak, aby Soči ještě zápas dotáhlo alespoň do prodloužení.
     
    55:56
    Dva hráči Soči se nyní nikým neatakováni dostali na hranici brankoviště do zakončení, ani jeden z nich ale brankáře Alexeje Mirygina střelou k levé tyči nepřekonal!
     
    54:15
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    ANDREJ SIGARJEV otupuje tlak Soči pátým gólem a s největší pravděpodobností přidává pojistku na vítězství Lokomotivu Jaroslavl!! Michajl Pašnin středem parádně zavezl puk do útočného pásma a poté krásnou bekhendovou přihrávkou přihrál do jízdy Andrejovi Sigarjevovi, který střelou bez přípravy zamířil z levého kruhu pro vhazování po ledě přesně mezi betony Andreje Gavrilova. Asistence: Michajl Pašnin.
     
    52:56
    Soči se ovšem nevzdává a snaží se zdramatizovat závěr dnešního zápasu.
     
    51:32
    Ilija Krikunov už se radoval z gólu a zvedal ruce nad hlavu, hlavní rozhodčí ale ukázal gestem, že branka nebude kvůli hře vysokou holí uznána!
     
    51:09
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    DANIJL APALKOV zakončil samostatný únik gólem a Lokomotiv Jaroslavl potřetí v zápase vede o dvě branky!! Jegor Avěrin našel v útočném pásmu krásnou kolmou přihrávkou rozjetého Danijla Apalkova, který nabral rychlost a poté puk přesnou střelou poslal do sítě. Asistence: Jegor Avěrin.
     
    49:46
    Soči se ocitlo v obrovské šanci, když na levém křídle nebezpečně vypálilo opět po objetí brány od mantinelu, střídající Alexej Mirygin ale vytáhl skvělý zákrok a ramenem puk vytěsnil mimo tři tyče!
     
    49:12
    Lokomotivu Jaroslavl se nyní nepodařilo přesně rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    49:10
    Také Lokomotiv sáhl ke střídání brankářů, místo Vitaly Koznajika zamířil mezi tři tyče Alexej Mirygin.
     
    47:35
    Soči právě vstřelilo branku!
    ANDREJ KOSTICYN skóruje a Soči opět prohrává pouze o gól!! Ilija Krikunov parádně objel bránu a poté puk zasunul ke vzdálenější pravé tyči. Ilija Krikunov předvedl krásnou individuální akci, po které nakonec byl gól připsán Andrejovi Kosticynovi, který se jako poslední dotkl puku. Asistence: Ilija Krikunov.
     
    47:18
    Jegor Morozov se snažil mezi kruhy pro vhazování dostat k dorážce, Vitaly Koznajik se ale skvěle natáhl a vleže ukryl puk pod lapačkou!
     
    46:11
    Lokomotiv Jaroslavl se konečně dostal v přesilové hře do zakončení, když jeden z hostujících hokejistů vypálil na levém křídle od modré čáry, Andrej Gavrilov byl ale připraven a po skvělém zákroku puk ukryl v lapačce!
     
    44:38
    Vyloučení v týmu HK Soči: Janne Jalasvaara dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    44:38
    Lokomotiv Jaroslavl vzápětí mohl vstřelit další gól, jeden z hostujících hráčů byl ale těsně před bránou podražen a poté nepříjemně narazil do levé tyče! To muselo hodně bolet.
     
    43:24
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    PAVEL KOLEDOV skóruje a posílá Lokomotiv Jaroslavl zpět do dvoubrankového vedení!! Pavel Koledov před bránou parádně potáhl puk k pravé tyči a poté ho poslal do odkryté brány. Andrej Gavrilov z pozice střídajícího brankáře dlouho neinkasoval, nyní ale i on musí lovit puk ze své brány. Asistence: Andrej Lokšinov, Stanislav Čistov.
     
    42:04
    Andrej Gavrilov ukryl nahození Soči od modré čáry v lapačce a přerušil hru.
     
    41:44
    Vladislav Gavrikov se ocitl před bránou v obrovské šanci, pozorný Andrej Gavrilov ale jeho střelu vyrazil a poté si poradil i s následnými dorážkami Lokomotivu!
     
    40:59
    Domácí hokejisté Soči pouze nahodili puk za bránu Vitalyho Koznajika a oba týmy odjely střídat.
     
    40:33
    Staffan Kronwall bojoval v levém rohu útočného pásma o puk, získat se mu ho ale nepodařilo a Soči může vyrazit do útoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:38.
     
    Také ve druhé třetině se hrál pohledný hokej a oba týmy si vytvořily několik slibných šancí. Největší z nich měl domácí Andrej Kosticyn, který u pravé tyče mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže mu v rozhodující chvíli sjel z čepele hole, zatímco Jevgenij Skačov necelých sedm minut před druhou sirénou zahájil parádní zadovkou nádhernou kombinaci a poté ji sám zakončil střelou do prázdné brány, jeho gól ovšem nebyl uznán kvůli postavení mimo hru. Skóre po 40 minutách. HK Soči 1 Lokomotiv Jaroslavl 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Někteří fanoušci jsou hodně kreativní a jeden z nich sleduje utkání v kabátu s motivem krávy. K tomu má navíc parádní kapuci.
     
    39:05
    Další zakázané uvolnění Lokomotivu Jaroslavl a vhazovat se bude po pravici Vitalyho Koznajika.
     
    39:00
    Nyní to ale hostujícím hráčům úplně nevyšlo a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    38:44
    Lokomotiv nyní hraje hodně jednoduše a pouze vyhazuje puk do obranného pásma Soči tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    37:36
    Soči před pár okamžiky neproměnilo obrovskou šanci a vypadá to, že také do třetí třetiny bude Jaroslavl vstupovat s jednobrankovým vedením.
     
    36:41
    Sergej Bernatsky se ocitl před bránou v obrovské šanci, jeho první střelu ale zastavil pravým betonem skvělý Vitaly Koznajik a jeho následná dorážka skončila nad!
     
    36:00
    Nevím, zda se to zdá jen mě, ale druhá třetina utekla jako voda a pomalu se blíží její samotný závěr.
     
    35:36
    Vladislav Gavrikov napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele, ta ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Konstantin Barulin a hrudí jeho těžkou ránu vyrazil.
     
    34:40
    Škoda, že gól Soči nebyl uznán, protože kombinace domácích hokejistů opravdu stála za to a určitě by se stala terčem různých sestřihů z letošní sezóny KHL.
     
    33:22
    Jevgenij Skačov zahájil nádhernou zadovkou na Andreho Peterssona parádní protiútok a poté nádhernou kombinaci sám zakončil střelou do prázdné brány! Jeho gól ale nebyl uznán. Pískalo se postavení mimo hru.
     
    32:35
    Andrej Sigarjev dostal přihrávku na modrou čáru a poté si najel mezi kruhy pro vhazování, kde napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, ta ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji pozorný Andrej Gavrilov hrudí zastavil a poté puk ukryl v lapačce!
     
    31:10
    Vyloučený Kirill Kapastin je zpět na ledové ploše a Jaroslavl hraje v plném počtu.
     
    30:50
    Třetí přesilová hra Soči v dnešním zápase se chýlí ke konci a vypadá to, že ani tentokrát se mu ji využít nepodaří.
     
    29:25
    Andrej Kosticyn se ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a mohl puk uklízet z úhlu do prázdné brány, jenže v rozhodující chvíli mu sjel z čepele hole a jeho střela po ledě skončila za bránou!
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl: Kirill Kapastin dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    29:07
    Ilija Krikunov se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké šanci, Vitaly Koznajik ale jeho střelu zastavil a poté v leže přikryl puk na ledě lapačkou, aby hráči Soči nepustil k dorážce! Hráči domácího celku už se tam sjížděli jako vosy.
     
    28:20
    Alexander Ščerbina mohl potrestat chybu v rozehrávce Jaroslavle, jeho tvrdá rána z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ale zamířila těsně vedle horního rohu brány!
     
    28:02
    Lokomotiv Jaroslavl se vydal na pravém křídle do útočného pásma, jeho následnou akci ale zastavil ofsajd a hra byla vykázána do středního pásma.
     
    27:40
    Lokomotiv Jaroslavl je v dnešním zápase poměrně nedisciplinovaný a Soči si zahrálo dvě přesilové hry, ani jednu z nich ale nevyužilo.
     
    26:53
    Soči využilo tlak ze závěru přesilové hry, která mezitím skončila, ke střele z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování, Ben Maxwell ale zamířil doprostřed brány a Vitaly Koznajik po včasném zakleknutí ukryl jeho pokus ve výstroji.
     
    26:43
    Andre Petersson se v závěru přesilové hry dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, která zamířila těsně vedle pravé tyče!
     
    25:38
    Denis Mosalev z vlastního obranného pásma vyrazil do rychlého protiútoku a z pravého kruhu pro vhazování se snažil zamířit do bližšího horního rohu brány, Andrej Gavrilov ale vytáhl skvělý zákrok a levým ramenem jeho střelu vytěsnil mimo!
     
    25:05
    Lokomotiv Jaroslavl vyhodil puk k bráně Konstantina Barulina, který musel holí zasahovat.
     
    24:46
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl: Patrik Hersley dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    23:02
    Dmitry Malcev napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele, která letěla těsně nad ledem a nepříjemně směřovala mezi betony Andreje Gavrilova, ten ale vleže jeho pokus dokázal s vypětím všech sil zastavit! To byl skvělý a důležitý zákrok.
     
    22:05
    Vladislav Gavrikov se skvěle natlačil před bránu a poté se snažil zamířit k pravé tyči, Konstantin Barulin ale vytáhl dobrý zákrok a jeho střelu vyrazil mimo.
     
    21:33
    Ivan Glazkov napřáhl na levém křídle od modré čáry k jedovaté střele s příklepem a Vitaly Koznajik měl co dělat, aby ji u své pravé tyče vyrazil mimo tři tyče, nakonec se mu to ale podařilo!
     
    20:03
    V Ledovém paláci Bolšoj právě začala druhá třetina, do které Lokomotiv Jaroslavl vstupuje po pohledném první dějství s jednobrankovým vedením 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:51.
     
    Soči sice vstoupilo do utkání aktivněji, ze svého mírného náporu ale nic nevytěžilo a během necelých pěti minut naopak dvakrát inkasovalo, když se prosadil krásnou střelou do horního rohu brány Andrej Lokšinov a po něm stejným způsobem Denis Mosalev. Nicméně, dva inkasované góly Soči do kolen neposlaly a v čase 15:35 se mu podařilo snížit, když se prosadil střelou přes obránce do horní části brány Ben Maxwell. Skóre po první třetině. HK Soči 1 Lokomotiv Jaroslavl 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Soči se v závěru úvodní části dostalo do útočného pásma, Lokomotiv ale dobře brání a vypadá to, že už se domácí ke střele nedostanou.
     
    18:55
    Andre Petersson krátce napřáhl z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Vitaly Koznajik.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl: Danijl Apalkov dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    17:36
    Sergej Konkov na pravém křídle vypálil v kruhu pro vhazování přes obránce a jeho nádherná diagonální střela se od levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    16:42
    Igor Ignatuškin napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke střele, kterou pozorný brankář Vitaly Koznajik vyrazil do ochranné sítě.
     
    15:35
    Soči právě vstřelilo branku!
    BEN MAXWELL se prosazuje a v závěru první třetiny vrací Soči zpět do zápasu!! Ben Maxwell popojel s pukem k bráně a z mezikruží napřáhl přes klečícího obránce Lokomotivu ke střele, která zamířila přesně do levého horního rohu. Asistence: Andre Petersson, Jevgenij Skačov.
     
    15:02
    Michajl Jakubov se snažil na levém křídle protáhnout do zakončení, jeden z hráčů Lokomotivu mu ale v poslední chvíli puk nataženou holí vypíchl.
     
    14:39
    Další zakázané uvolnění domácího Soči a vhazovat se bude po pravici Konstantina Barulina.
     
    14:22
    Soči se nepodařilo na útočné modré čáře tečovat puk a rozhodčí odpískali proti domácímu týmu zakázané uvolnění.
     
    13:32
    Ivan Glazkov byl zřejmě tím hráčem, který se z mezikruží snažil zamířit střelou přes obránce pod horní tyč, Vitaly Koznajik ale jeho pokus pravým ramenem vyrazil mimo!
     
    12:18
    Brankář Vitaly Koznajik zastavil střelu Soči z levého křídla a ukryl puk ve své výstroji.
     
    11:45
    Sledujeme velice pohledné utkání a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    10:54
    Sergej Konkov se před bránou ocitl v obrovské šanci a mohl zvýšit na 3:0, jeho následné zakončení ale Konstantin Barulin fantastickým zákrokem vyrazil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    10:16
    Soči se u pravé tyče dostalo do slibné šance, brankář Vitaly Koznajik u ní ale skvěle pokryl prostor a puk ukryl ve své výstroji.
     
    09:03
    Soči vystřídalo po dvou inkasovaných gólech brankáře a místo Konstantina Barulina naskočil do brány Andrej Gavrilov.
     
    09:03
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    DENIS MOSALEV střílí nádherný gól a zvyšuje na 2:0!! Denis Mosalev na levém křídle pronikl do útočného pásma a v levém kruhu pro vhazování poté napřáhl přes obránce Soči ke střele, která zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu. Asistence: Andrej Lokšinov.
     
    07:48
    Soči bylo během úvodních minut aktivnější, nyní ale z ničeho nic inkasovalo gól.
     
    05:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    ANDREJ LOKŠINOV střílí gól a posílá Lokomotiv Jaroslavl do vedení!! Vladislav Gavrikov našel v pravém kruhu pro vhazování Andreje Gavrikova, který poslal pud pod horní tyč a brankář Konstantin Barulin jen bezmocně pokrčil rameny. Asistence: Vladislav Gavrikov, Stanislav Čistov.
     
    05:01
    Vyloučení v týmu HK Soči: Jegor Morozov dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    05:01
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl: Michajl Pašnin dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    04:46
    Soči na pravém křídle vyrazilo do protiútoku a z kruhu pro vhazování jeho hráči napřáhli ke střele, která zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    04:16
    Jaroslavl na levém křídle nahodila puk do útočného pásma, tam ale nebyl žádný z domácích hráčů a Soči se opět snadno ubránilo.
     
    02:59
    Rušan Rafikov posílal před bránu z pravého kruhu pro vhazování nebezpečnou přihrávku, ta ale žádného z jeho spoluhráčů nenašla a následný útok Lokomotivu zastavilo postavení mimo hru poté, co nestačili vyklidit útočné pásmo.
     
    02:38
    Jaroslavl táhne většinu akcí v úvodu zápasu po levém křídle, tam jsou ale pozorní hráči Soči, kteří útoky domácích hokejistů v pohodě zastavují.
     
    01:46
    Soči vstoupilo do utkání pořádně zostra a po pár sekundách zápasu si vytvořilo první obrovskou šanci.
     
    00:18
    Ilija Krikunov se mezi dvěma obránci Lokomotivu protáhl do samostatného úniku, u pravé tyče ale pozorného brankáře Vitalyho Konzajika překonat nedokázal!
     
    00:03
    Soči vyhrálo úvodní vhazování zápasu a okamžitě vyrazilo do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a po zaznění ruské národní hymny bude moci utkání začít.
    Jaroslavl má v letošní sezóně první obrannou dvojici vyřešenou velmi dobře - Patrik Hersley + Staffan Kronwall = 32 bodů!

    Jaroslavl je aktuálně druhým nejlepším týmem celé KHL! Lokomotiv dnes přijíždí na led Soči, které v letošní sezóně př...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 16. leden 2016
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Barulin (Gavrilov) – Bernatsky, Jalasvaara, Wilson, Pajgin, Mamašev, Malevič, Glazkov – Krikunov, Ignatuškin, Kosticyn – Petersson, Maxwell, Skačkov – Denis Kazionov, Ščegolkov, Dmitry Kazionov – Jakubov, Ščerbina, Morozov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Koznajik (Mirygin) – Hersley, Kronwall, Pašnin, Gorochov, Koledov, Gavrikov, Rafikov – Konkov, Avěrin, Apalkov – Čistov, Malcev, Lokšinov – Sigarjev, Mosalev, Kapastin – Ajlajenko, Kraskovsky, Korškov.

    Rozhodčí: Alexej Vasiliv, Pavel Komarov – Alexej Medvěděv, Stanislav Raming.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Jiří Novotný (LOK) 4+5, +/- +3
     
    Vzájemné zápasy:

    03.09.15 Lokomotiv Jaroslavl – HK Soči 3:0
    31.08.15 HK Soči - Lokomotiv Jaroslavl 2:1
     
    Lokomotiv Jaroslavl:

    Lokomotiv Jaroslavl se po třízápasovém tripu vrátil zpět domů a před vlastními fanoušky ukončil sérii dvou venkovních porážek v řadě, kterou vystřídaly dvě výhry. Lokomotiv v domácím prostředí porazil shodně rozdílem tří branek Nižnij Novgorod (3:0) a v posledním zápase Barys Astana (4:1). V dobré formě hraje Jegor Avěrin, který během posledních pěti zápasů zaznamenal tři kanadské body za dva góly a asistenci.
     
    HK Soči:

    HK Soči se po čtyřzápasovém tripu, během něhož dvakrát vyhrálo a dvakrát prohrálo, vrátilo zpět do domácího prostředí Ledového paláce Bolšoje, kde v posledním utkání zvítězilo v pohledném zápase nad Podolskem 5:4 a zaznamenalo druhou výhru v řadě. Igor Ignatuškin hrající ve skvělé formě během posledních pěti zápasů zaznamenal gól a tři asistence.
     
    Sobotní program KHL, který nabídne celkem tři utkání, otevře zápas mezi Soči a Jaroslavlí. Oba týmy se v letošní sezóně střetly celkem dvakrát, přičemž každý tým jednou zvítězil a lépe se vždy dařilo domácímu celku. Třetím vzájemným zápasem mezi Soči a Lokomotivem Jaroslavlí Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Maxwell (Petersson, Skačov), 48. Kosticyn (Krikunov) – 6. Lokšinov (Gavrikov, Čistov), 10. Mosalev (Lokšinov), 44. Koledov (Lokšinov, Čistov), 52. Apalkov (Avěrin), 55. Sigarjev (Pašnin)


    HK Soči: Barulin (10. Gavrilov) – Bernatsky, Jalasvaara, Wilson, Pajgin, Mamašev, Malevič, Glazkov – Krikunov, Ignatuškin, Kosticyn – Petersson, Maxwell, Skačkov – Denis Kazionov, Ščegolkov, Dmitry Kazionov – Jakubov, Ščerbina, Morozov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Koznajik (48. Mirygin) – Hersley, Kronwall, Pašnin, Gorochov, Koledov, Gavrikov, Rafikov – Konkov, Avěrin, Apalkov – Čistov, Malcev, Lokšinov – Sigarjev, Mosalev, Kapastin – Ajlajenko, Kraskovsky, Korškov.

    Rozhodčí: Alexej Vasiliv, Pavel Komarov – Alexej Medvěděv, Stanislav Raming
    bahis siteleri