Los Angeles – Ottawa 3:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:2 (kon.) | Buffalo – Washington 4:1 (kon.)
Columbus – Colorado 2:1 (kon.) | St. Louis – Montreal 4:3 (po pr.) | Nashville – Minnesota 3:0 (kon.)
Edmonton – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Dallas 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Carolina 5:0 (kon.)
NY Islanders – Vancouver 1:2 (0:1 po s.n.) | Tampa – Florida 3:1 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:2 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Florida Panthers
Neděle 17.01.2016, 23:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Hezký večer! Vítám všechny hokejové nadšence u sledování atraktivního "floridského derby" v rámci kanadskoamerické NHL, v němž od přívětivých 23 hodin našeho času Tampa Bay Lightning přivítá celek Florida Panthers. Tak si to nenechte ujít!
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Loňský finalista se zuby-nehty drží na horní hraně postupu do vyřazovacích bojů, Bleskům patří sedmé místo ve Východní konferenci s náskokem pouhého bodu na deváté New Jersey. Svěřenci Jona Coopera drží sérii čtyř výher v řadě, naposledy udolali Pittsburgh 5:4 po prodloužení. Hattrickem se v tomto duelu blýskl Vladislav Namestnikov.


    FLORIDA PANTHERS

    Panteři se ve třetím utkání po sobě budou muset obejít bez klíčového zadáka Aarona Ekblada, jenž by měl být k dispozici až koncem příštího týdne. O minulý zápas Cats v Calgary přišel i trenér Gerrard Gallant, jenž neočekávaně musel odjet na matčin pohřeb. Floridští se v zápase bez svého kouče na lavičce rozsypali a prohráli 0:6, dnes se tak budou chtít určitě odrazit vstříc další bodové šňůře.


    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    14.11.2015 Tampa – Florida 4:5sn
    16.11.2015 Florida – Tampa 1:0


    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Ondřej Palát (TBL) 24 zápasů, 11 bodů (3+8)
    Andrej Šustr (TBL) 42 zápasů, 9 bodů (1+8)
    Jaromír Jágr (FLA) 41 zápasů, 32 bodů (15+17)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Coburn, Nestěrov, Šustr, Garrison – Stamkos, Naměstnikov, Palát – Kučerov,Johnson, Killorn – Callahan, Filppula, Paquette – Boyle, Brown, Carle

    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Gudbranson, Mitchell, Kampfer, Campbell, Petrovic, Kulikov – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Shaw, Bjugstad, Pirri – Thornton, MacKenzie, Howden

    Rozhodčí: Dwyer, Kowal – Brisebois, Racicot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Utkání začne o něco později, což je u NHL zcela běžné.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Buly se ve středním pásmu opakuje znovu. Tentokrát vyhrávají domácí, kteří se dostávají do útočného pásma. Na ledě je druhá hostující formace, Trocheck otáčí směr hry.
     
    00:47
    Brankář Floridy si připisuje první zákrok utkání. Jednalo se o střelu ze střední vzdálenosti, s níž neměl hostující gólman žádné problémy.
     
    01:31
    Tampa se nyní snaží ovládnout střední pásmo a vybudovat si dobrým pohybem výhodnou pozici pro přechod do útočné třetiny. Florida ale svému soupeři nedává ani metr ledu bez boje.
     
    02:38
    Sledujeme rychlý hokej, opticky mají více ze hry domácí hráči, Luongo si už jeden zákrok připsal, Bishop zatím žádnou práci neměl.
     
    03:54
    Čtyři minuty první třetiny jsou minulostí, nyní se do útoku propracovali hosté. Blesky však rychlou akci Floridy překazily, a tak se směr hry otáčí.
     
    04:43
    Zakázané uvolnění vrací hru do útočného pásma domácího týmu. Florida se tak bude muset bránit. Hedman střelou od modré čáry trefil prostor, kde byl brankář. Luongo byl pozorný, a tak si připisuje druhý zákrok.
     
    05:33
    Třetí hostující formace Shaw, Bjugstad, Pirri si vytvořila aktivním pohybem sérii několika dobrých střeleckých pozic. Bishop na střely viděl, což pro něho znamenalo snadnou práci. Florida se pomalu dostává do tempa.
     
    06:53
    Následuje komerční přestávka. První část úvodního dějství přinesla zajímavý hokej, aktivnější jsou střelecky domácí hokejisté, ale i Florida se pomalu dostává do šancí.
     
    07:12
    Smith, Trocheck, Jokinen. Tato trojice se dostala do přečíslení tři na dva. Smith přihrával na volného Trochecka, který kotouč netrefil přesně, protože do pasu vložil hůl vracející se domácí bek.
     
    08:15
    Na ledě je první hostující formace, která si ze začátku střídání vytvořila zajímavou šanci. Jágr číhal před brankou, ale puk nedostal, protože jeho parťáci si nepřihráli přesně.
     
    09:20
    Naměstnikov pálil od modré, jeho rána byla tečovaná, prostor vymezený třemi tyčemi netrefila. Florida se dostala do rychlého protiútoku, který zakončoval nepřesnou střelou Bjugstad.
     
    10:20
    Polovina první třetiny je minulostí. Po opatrnějším úvodu získala hra tempo, šance střídá šanci a diváci zde v Amalie Areně musí být spokojeni.
     
    11:09
    Následuje komerční přestávka, po níž bude hra znovu pokračovat.
     
    11:30
    Střelecky jsou aktivnější domácí hokejisté, kteří vyslali na branku Luonga dvě střely. Panteři zatím vyprodukovali jeden střelecký pokus.
     
    12:23
    Jaromír Jágr v souboji v útočném pásmu podklouzl a upadl. Možná se jednalo o drobný faul z dílny domácího týmu.
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Filppula – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    13:30
    Hostující celek hraje přesilovou hru poměrně dobře. Stabilně se dostal do útočného pásma, kde kombinuje a snaží se střílet ze všech možných pozic.
     
    13:50
    Minuta přesilovky je pryč a domácí se nyní osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Florida tak zakládá útočnou akci od své vlastní branky, což stojí cenné vteřinky početní výhody.
     
    14:47
    Domácí v plném počtu. Florida to nesehrála špatně, ale chyběla aktivnější střelba a důraz před brankou Bishopa, kterému pomohli obránci. Právě beci zblokovali několik střel.
     
    15:30
    Oba týmy v dosavadním průběhu utkání vyslaly na branku soupeře dva střelecké pokusy. Maskovaní muži jsou zatím bezchybní.
     
    16:16
    Do zajímavé střelecké pozice se dostal Nestěrov mající dostatek prostoru pro zakončení. Rána z jeho hole však přesná nebyla. Brankář Luongo se jen tak ohlédl za sebe, zda puk neskončil v brance.
     
    17:05
    Bishop kryje střele Trochecka. Po komerční přestávce se bude vhazovat v útočném pásmu hostujícího mužstva.
     
    17:37
    První formace domácího týmu udělala v obraně Floridy pořádný zmatek. Po přihrávce Paláta střílel Naměstnikov, jehož rána byla dobře technicky zvládnutá. Gólman Panterů tak tak zasáhl.
     
    18:00
    Probíhají poslední dvě minuty hry v první třetině, která branku zatím nepřinesla a nezměnila to ani další Jágrova rána.
     
    18:27
    Callahan a Filppula překombinovali akci, kterou si vytvořili. Domácí hráči se snaží hrát hodně aktivně a možná až příliš složité kombinace, které vymýšlí.
     
    19:00
    Poslední minuta hry v této třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodních dvacet minut branku nepřineslo, a tak po první třetině jsou týmy do kabin za stavu 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Druhá hostující formace si vytvořila dvě dobré šance, ale ani jednu nedokázala proměnit. Rychlý domácí protiútok ztroskotal na brankář Panterů.
     
    21:15
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Šustr – 2 min., podražení).
     
    21:34
    Bjugstad po Jágrově přihrávce zkusil rychlou střelu, s níž si ale brankář Bishop poradil.
     
    22:18
    Polovina hostující početní výhody je pryč, Florida nehraje špatně, ale domácí čtveřice se dokáže celkem v pohodě bránit.
     
    22:56
    Další akce hostů od vlastní branky končí ve středním pásmu, kde se puku zmocnili domácí a posílají ho zpátky za branku Floridy.
     
    23:35
    Střelecky je aktivnější domácí celek, v tomto ohledu vede 6:5. Florida Panthers se ke střelám dostává zejména v přesilových hrách.
     
    24:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Sedmá střela na hostující branku znamená gól, domácí jdou do vedení díky povedené střele NIKITY KUČEROVA, který se trefil opravdu velmi dobře. Luongo nestačil zareagovat na ránu ze střední vzdálenosti. Asistence: Nikita Nestěrov, Anton Stralman.
    24:21 Nikita KUČEROV - 1:0
     
    24:56
    Buly v obranném pásmu dokázali vyhrát hokejisté Floridy, a tak se směr hry rychle přesunul do středního a následně útočného pásma.
     
    25:22
    Po rychlé akci domácího celku raději přidržel brankář Luongo kotouč. Buly po jeho pravé ruce.
     
    26:22
    Tampa Bay Lightning se nyní poměrně snadno dostává do útočného pásma, fanoušci ženou domácí tým za dalším vstřeleným gólem. Brankář Floridy je však pozorný.
     
    26:49
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Condra – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:00
    Přesilovou hru hraje Florida velmi dobře, Blesky se tak tak brání.
     
    28:20
    Po špatné hostující rozehrávce se do šance dostali při vlastním oslabení domácí. Luongo dokázal akci soupeře zastavit.
     
    28:49
    Hosté v plném počtu.
     
    29:21
    Blesky vedou na střely na branku 14:7. Optickou převahu mají rovněž domácí a také se dostali do jednobrankového vedení díky přesné ráně Kučerova.
     
    30:25
    Pirri stál na konci pohledné a rychlé kombinace Floridy, ale jeho střelecký pokus rozhodně nepatřil mezi to nejpovedenější, co tento útočník předvedl v letošní sezóně.
     
    31:10
    Hra plyne velmi rychle, rozhodčí nechávají hře volný průběh.
     
    31:43
    Bishop kryje další střelecký pokus, jeden z hostujících hráčů pálil od modré čáry.
     
    32:20
    První formace Panthers rychle dokázala přenést hru přes střední pásmo do útoku, Bishop puk raději kryje. Následuje komerční přestávka.
     
    33:00
    Barkov přišel na obranné modré o puk, což znamená, že se do útoku celkem snadno dostávají domácí. Luongo dokázal proti střele Paláta zasáhnout.
     
    33:36
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jágr – 2 min., držení protihráče).
     
    34:20
    Hostující čtveřice se brání zodpovědně, domácí nemají v útočném pásmu mnoho prostoru pro kombinace.
     
    35:25
    Domácí početní výhoda se blíží ke svému konci, až v tuto chvíli mají Blesky prostor pro kombinaci.
     
    35:36
    Jaromír Jágr opouští trestnou lavici, první hostující formace je nyní už v kompletním složení.
     
    36:31
    Již sedmnáct ran vyslal domácí tým na brankáře Floridy. Ten si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Panteři mají na svém kontě devět ran.
     
    37:18
    Naměstnikov se dostal do brejku, který nedokázal zakončit. Následuje komerční přestávka.
     
    37:32
    Florida se dostala do postavení mimo hru, což znamená, že se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    38:01
    Probíhají poslední dvě minuty hry ve druhé třetině.
     
    38:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    ANDREJ ŠUSTR využil odrazu o zadní mantinel a puk, který se odrazil před branku dokázal poslat za brankovou čáru. Domácí se i s trochou štěstí dostávají do vedení o dvě branky. Asistence: Jason Garrison, Valtteri Filppula.
    38:30 Andrej ŠUSTR - 2:0
     
    39:02
    Florida se nyní dostala do několika dobrých střeleckých pozic, ani jednu z nich však hostující celek nedokázal proměnit, a tak stále platí náskok domácích o dva góly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině padly dvě branky. K velké radosti se prosadili domácí, kteří tak vedou 2:0. Druhou branku vstřelil krátce před koncem třetiny Andrej Šustr.
     
    Vše je připraveno, třetí třetina za malý moment začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Do zakončení se dostal Johnson, který poslal puk do tyčky. Sudí ještě volá do centrály NHL v Torontu, zda kotouč nepřešel brankovou čáru. Kdepak, toto gól nebude.
     
    41:13
    Callahan vší silou poslal puk na branku hostujícího týmu. Luongo zasahovat nemusel, kotouč mířil vysoko nad.
     
    42:00
    Dvě minuty ze třetí třetiny jsou pryč, velké šance si vytvořila Tampa. Na druhé straně se první formace v čele s Jágrem nedokázala prosadit.
     
    42:59
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Pirri – 2 min., držení protihráče).
     
    43:13
    Florida hned z kraje oslabení vyhazuje kotouč přes všechny čáry až za branku Blesků.
     
    43:40
    Nyní jsou domácí v útočném pásmu, kombinují před brankou Floridy, ale střelba je opravdu nedostatkovým zbožím.
     
    44:12
    Hedman a jeho rána od modré čáry. Proti puku nastavil brankář beton.
     
    44:56
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Killorn – 2 min., podražení).
     
    44:59
    Domácí v plném počtu.
     
    45:10
    Stralman se dostal k odraženému kotouči, v oslabení chtěl nahodit na branku soupeře, ale při střele zlomil svůj nástroj.
     
    45:48
    Polovina přesilové hry je minulostí, Florida se nemůže stabilně dostat do útočného pásma.
     
    46:24
    Jaromír Jágr dostal kotouč v předbrankovém prostoru, ale černý nesmysl nedokázal poslat za brankovou čáru. Nechybělo mnoho a český hráč se prosadil.
     
    46:57
    Hosté v plném počtu. Výtečně Florida sehrála konec přesilové hry, nikdo z elitní formace nedokázal snížit. Následuje komerční přestávka.
     
    47:38
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Paquette – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (MacKenzie – 5 min., bitka).
     
    48:06
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté snižují díky závaru před brankou domácích. NICK BJUGSTAD dorazil svou vlastní střelu za brankovou čáru. Bishop byl nyní bezmocný. Asistence: Jussi Jokinen
    48:06 Nick BJUGSTAD - 2:1
     
    49:05
    Pirriho rána letěla půl druhého metru nad branku. Florida je po vstřelené brance aktivnější, nyní se domácí musí bránit.
     
    49:21
    Trocheck to myslel velmi dobře, pokoušel se zasunout kotouč za bližší tyč, ale domácí brankář mezírku mezi svým tělem a brankovou konstrukcí utěsnil.
     
    50:01
    Třetí třetina se dostává do své druhé poloviny, na lede se elitní formace, kterou jako mozek řídí Jaromír Jágr.
     
    51:02
    Trocheck ve vyložené šanci v koncovce absolutně selhal.
     
    51:31
    O něco později se do zakončení dostal znovu, ani tentokrát neuspěl.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Filppula – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    52:40
    Hosté kombinují v útočném pásmu, ale do střelecké pozice se nemohou dostat. Huberdea netrefuje zařízení.
     
    53:20
    Trocheck řídí přesilovkovou formaci, velmi dobře hraji Florida, ale bez střelby to na vyrovnání nevypadá.
     
    53:40
    Domácí v plném počtu. Celé dvě minuty byli domácí v obranném pásmu.
     
    54:07
    Nyní se Tampa pokusí hru poněkud zklidnit a hrát zodpovědně. Naopak Floridě mnoho času na vyrovnání už nezbývá.
     
    55:04
    Bishop musí být pozorný, soupeř na něho pálí ze všech pozic.
     
    55:55
    Komerční přestávka v době, kdy se blíží konec třetí třetiny.
     
    56:01
    Probíhají poslední čtyři minuty hry ve třetí třetině.
     
    56:16
    Brankář Tampy byl nyní pozorný, puk raději podržel, a tak se bude vhazovat před Bishopem.
     
    57:01
    Tři minuty zbývají Floridě alespoň na vyrovnání.
     
    57:49
    Luongo si připisuje další zákrok. Blesky chtějí hrát do nejdál od své vlastní branky.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty základní hrací doby.
     
    58:31
    Hosté to zkouší v šesti, jsou v útočném pásmu.
     
    58:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak a je to jasné, Florida tento zápas nevyhraje. Do prázdné branky se trefuje NIKITA KUČEROV, pro kterého se jedná o druhý gól v tomto zápase. Asistence: Victor Hedman.
    58:36 Nikita KUČEROV - 3:1
     
    59:23
    Sympaticky se Florida snaží s výsledkem ještě něco udělat, ale už nemá čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nikita Kučerov (TBL) 2+0
    2. Ben Bishop (TBL) 26 zák., 1 gól, 96,3% 1+0
    3. Andrej Šustr (TBL) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Šustr (TBL) 1+0,1 střela, čas na ledě 20:05
    Ondřej Palát (TBL) 0+0,1 střela, čas na ledě 16:04
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:16
     
    Branky a nahrávky: 25. Kučerov (Nestěrov, Stralman), 39. Šustr (Garrison, Filppula), 59. Kučerov (Hedman) – 49. Bjugstad (Jokinen).

    Já se s Vámi loučím. (01:41:12)
    Roberto Luongo odchytal 900. utkání v NHL.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 25. Kučerov (Nestěrov, Stralman), 39. Šustr (Garrison, Filppula), 59. Kučerov (Hedman) – 49. Bjugstad (Jokinen)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Coburn, Nestěrov, Šustr, Garrison – Stamkos, Naměstnikov, Palát – Kučerov,Johnson, Killorn – Callahan, Filppula, Paquette – Condra, Brown, Audy-Marchessault
    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Gudbranson, Mitchell, Kampfer, Campbell, Petrovic, Kulikov – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Shaw, Bjugstad, Pirri – Knight, MacKenzie, Howden

    Rozhodčí: Dwyer, Kowal – Brisebois, Racicot
    bahis siteleri