Willem II – Groningen 1:1 (kon.) | Ajax – Heracles 0:0 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
1:1 (1:0)
FC Groningen
Úterý 26.01.2016, 18:30 • Koning Willem II Stadion • Nizozemská Eredivisie • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je již ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost. S konstatováním, že dnešní zápas se odehrál před kulisou přesně 12 000 diváku, se s Vámi loučím a těším se zase u dalších fotbalových onlajnů na počtenou! (20:34:00)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:17.
     
    Tak se hostům přeci jen povedlo vyrovnat a odvážejí si z Tilburgu alespoň bod. Každý bod se přeci počítá a navíc tenhle má vzhledem k vývoji a průběhu zápasu cenu zlata a možná ještě trochu vyšší.

    V první půli byli totiž domácí jasně lepším týmem, a i když jsme viděli šance před oběma brankami, vypadalo to na remízový první poločas. Až ve 44. minutě otevřel gólový účet domácí stoper Dries Wuytens a do kabin tak šli spokojenější hráči Willemu.

    Ani druhá půle nenasvědčovala zdramatizování zápasu, po celých 45 minut byli domácí lepší. Až v nastavení v sobě našli Groningenští zbytky sil a zamkli Tilburg ve vápně. Z toho nakonec přišel i druhý gól zápasu, o který se po rohu Linssena a závaru ve vápně postaral v 90+4. minutě Hedwiges Maduro.

    Zápas tak skončil 1:1 a myslím si, že bod se bude v táboře Tilburgu hodnotit jako zklamání. Naopak v Groningenu jej jistě budou brát všemi deseti, jelikož dnes si hosté remízu absolutně nezasloužili.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Hedwiges MADURO - 1:1
     
    90+4
    Groningen právě vstřelil branku!
    Ve vápně Tilburgu už stál i brankář hostujícího týmu Padt, ale Linssenův centr nakonec se štěstím doputoval až k HEDWIGESOVI MADUROVI, který jej propasíroval za záda Lamproua a vyrovnal! Neuvěřitelný závěr!
     
    90+4
    Hosté vybojovali roh.
     
    90+3
    K odraženému míči se ve vápně Tilburgu dostal stoper Reijnen, ale z otočky netrefil ideálně a bránu minul.
     
    90+2
    Domácí stále brání ze všech sil, Groningen má ale k dispozici aut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Nick van der Velden, přichází Adam Nemec.
     
    90+1
    Druhý poločas bude prodloužen o 5 minut.
     
    90
    Hosté se v samém závěru vrhají do útoku všemi silami a hrají na maximální riziko. Naopak domácí se urputně brání, čeká nás ještě zajímavých pár minut.
     
    88
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Lucas Andersen, přichází Lesly de Sa.
     
    87
    Po zaváhání obrany Willemu se do zakončení protlačil Hoesen, ale na Lamproua si nepřišel.
     
    86
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Jesper Drost, přichází Oussama Idrissi.
     
    84
    Z toho navíc nevzešla žádná nebezpečná akce, Tilburg se opět ubránil bez větších problémů.
     
    83
    Centr z pravé strany propadl až k na zadní tyči stojícímu de Leeuwovi, který napálil obránce! Hráči i trenéři Groningenu reklamovali ruku, dočkali se ale pouze rohu.
     
    82
    Domácí fanoušci se dnes baví hrou svých oblíbenců. Průběh zápasu v posledních okamžicích dokresluje sborový zpěv z tribun slušně zaplněného stadionu.
     
    81
    Lamprou sebral míč, jenž se k němu dokutálel ze středu pole, a v poklidu jej vrátil do hry.
     
    79
    Lucasi Andersenovi se ale roh hrubě nevyvedl, centr byl moc přetažený a přeletěl úplně všechny ve vápně, načež se snesl k zemi až u reklamních bannerů.
    78. Nick van der Velden (WLM)
     
    78
    Sergio Padt hrdinou okamžiku! Prodloužený centr se dostal k nohám van der Veldena, který pálil z nebezpečné pozice a nemířil zle! Padt byl ale na svém místě a nohou vytěsnil na roh.
     
    77
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Simon Tibbling, přichází Danny Hoesen.
     
    76
    Ojojoj! Ojo pálil z uctivé dálky a svojí ránu opřel o břevno! Dobrá šance Tilburgu na zvýšení náskoku.
     
    75
    Bek Willemu byl odveden, v akci pokračují hosté. Dlouhý aut do vápna se těsně před Lamprouem odrazil a vznesl vysoko od země a gólman Tilburgu měl co dělat, aby jej zkrotil. Nakonec se mu to ale povedlo.
     
    73
    Po rohovém kopu zůstal na trávníku ležet domácí van der Struijk, který je nyní přímo na trávníku ošetřován.
     
    72
    Další akce Groningenu přišla po přihrávce Hateboera, po níž zakončoval Jasper Drost. Kostas Lamprou byl ale připravený a střela ho nepřekvapila.
     
    71
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Robbie Haemhouts, přichází Robert Braber.
     
    69
    K míči se na levé straně na hranici vápna dostal Lucas Andersen, zasekl míč a naznačil střelu. Místo zakončení však nesobecky předložil patičkou míč Haemhoutsovi, jehož zakončení vyrazil s námahou Padt nohou.
     
    68
    Dlouhým centrem zleva hledal Kappelhof Sørlotha, a málem jej i našel. Brankář Lamprou ale včas vyrazil na hranici vápna a letící balon stáhl do rukavic.
     
    67
    Van der Velden se poroučel k zemi, a to přímo před zraky Lindhouta. Rozhodčí ale nepokládal tento souboj jako nedovolený, hra plyne dál.
     
    66
    Po odvráceném centru se k odraženému míči dostal Guus Hupperts a pálil z první pravačkou. Nesklopil ale dostatečně nárt a poslal míč vysoko nad.
     
    65
    Domácí mají k dispozici přímý kop z levé strany.
     
    64
    Mladý sudí Lindhout viděl hru rukou, Tou se provinil domácí Funso Ojo, a tak je pískáno a míč jde k hostům.
     
    62
    Aktivní Erik Falkenburg se dostával do další šance, když si za vápnem mírně na pravé straně našteloval míč na levačku a vyslal nepříjemný, táhlý, technický pokus na zadní tyč. Padt nakonec zasahovat nemusel, míč šel mimo.
     
    62
    Po dalším z řady rohových kopů Willemu byl pískán útočný faul.
     
    60
    Aktivní Bryan Linssen nabral rychlost, doběhl na první pohled už ztracený balon a centroval před bránu. Jeho snaha ale nakonec nepřinesla nic než další pohodový zákrok Lamproua.
     
    59
    Centr z přímého kopu byl kopmutý prazvláštně, balon nabral výšku a zatočil se do vápna. Tam vylétl nejvýše Lamprou, jenž kulatý nesmysl uzmul a bez meškání rozehrál.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Jordens Peters (Willem II Tilburg).
     
    56
    Ke střeleckému pokusu zpoza vána se odhodlal Simon Tibbling, ale bohužel pro něj a celý Groningen si neseřídil mířidla optimálně a balon skončil vedle brány.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Hedwiges Maduro (FC Groningen).
     
    54
    Zatím to vypadá, že obraz hry z první půle se příliš nezměnil. I v prvních minutách druhého dějství jsou jasně aktivnější a lepší domácí. Teď se to pokusil změnit Bryan Linssen, který snad jako jediný z hostujícího týmu snese přísnější měřítka. Jeho rána byla ale nepřesná a míč proletěl mimo tři tyče.
     
    52
    Další nebezpečí přilétlo na Padta zleva! Nepříjemný nízký centr vyslal z kopačky bek Koppers a ve vápně míč minuli hned dva borci v pruhovaném.
     
    51
    Lamprou odkopl daleko za půlku a k míči se dostali hosté, ale jen na okamžik.
     
    50
    Akce Tilburgu po pravé straně byla zastavena, hosté se mohou vrhnout vpřed.
     
    48
    Tentokráte Andersenův centr nebezpečí nepřinesl, balon se snesl na horní síť Padtovy brány.
     
    48
    Za vápnem se do střelecké pozice dostal opět Falkenburg, bude z toho roh.
     
    46
    Hned zkraje druhé půle přišla šance domácího týmu! Balon po předlouhém odkopu gólmana Lamproua proskákal až k Falkenburgovi, který se s notnou dávkou štěstí protáhl mezi třemi bránícími hráči a střelou bez přípravy mířil jen těsně mimo!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství je za námi, a jak to zpočátku vypadalo nevalně, tak ke konci nám aktéři nabídli hned několik povedených fotbalových momentů. Žádná z opravdových gólovek však první branku nepřinesla, naopak z nenápadné akce po rohovém kopu se ve 44. minutě prosadil Dries Wuytens, vstřelil nepopulární „gól do šatny“ a do kabin se tak šlo za stavu 1:0. Je otázkou, jak inkasovaná branka ovlivní morálku hostí. Ti sice v prvním poločase nehráli nijak dobře, ovšem spolehlivě bánili. To už ale bylo zlomeno, a tak je tedy na nich, aby se pokusili také nějakou tu branku vstřelit.

    Uvidíme, jak to celé dopadne, pokračujeme cca v 19:31!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    O 1 minutku bude nastavena první půle.
    44. Dries WUYTENS - 1:0
     
    44
    Willem II právě vstřelil branku!
    Balon po centru Lucase Andersena se dostal do chumlu hráčů, kde se nejlépe zorientoval stoper DRIES WUYTENS a překonal neskonale překvapeného Padta!
     
    43
    A veliká příležitost přišla následně i na druhé straně! Bryan Linssen se zbavil svého strážce a lobem přes překvapeného Lamproua orazítkoval břevno!
     
    42
    Po parádním centru z pravé strany hlavičkoval osamocený Falkenburg v jasné tutovce jen do Padta! Ohromná šance domácího týmu!
     
    42
    Sørloth srazil v souboji van der Struijka, píská se faul.
     
    40
    Lucas Andersen teď ve středu pole potěšil oko nejednoho fanouška efektní a efektivní „zidanovkou“, poté byl však bohužel příliš pomalý a nahrávku od spoluhráče dostihl až v zámezí.
    39. Guus Hupperts (WLM)
     
    39
    Ohromná šance Tilburgu! Van der Velden vyslal z pravé strany lahůdkový pas na do vápna nabíhajícího Huppertse, jenž z prvního doteku mířil těsně mimo!
     
    37
    Rychlé střídání na straně hostí, Burneta nahradí Hedwiges Maduro.
     
    36
    Domácí útočníci se rozhodli zvýšit své nasazení a pustili se do důtazného napadání. Tím byl mírně rozhozen Etiënne Reijnen, který si pod tlakem vypomohl s Padtem, jenž odpálil míč daleko do bezpečí.
     
    35
    Andersenova snaha zrychlit hru se ukázala býti marná. Kolmice z dílny dánského forvarda dojela až do vápna k Padtovi, úmysl domácího útočníka zůstal nepochopen.
     
    33
    Po delší dobu si nyní balon užívali hosté, ale vše zkazil dlouhý a hlavně nepřesný centr na Sørlotha, který pohlídal van der Struijk a následně i Lamprou.
    31. Erik Falkenburg (WLM)
     
    31
    Hupperts vybojoval balon v souboji s Burnetem, načež po autu a centru van der Veldena hlavičkoval nebezpečně a zblízka Falkenburg, šanci však zazdil a skóre se tedy nemění!
     
    30
    Centr zleva ale defenziva hostujícího celku odvrátila a tak musí Tilburští vymyslet něco zcela jiného. Už na tom pracují a postupnou rozehrávkou zakládají další útočné manévry.
     
    29
    Burnet si dvakrát zopakoval proces vhazování autu, ale ani jednou z toho hosté nezískali vůbec nic, Naopak teď jde vpřed bílá lavina.
     
    28
    Zprava se s rychlou zásilkou hnal Linssen, ale Jordens Peters mu nedal „čuchnout“ a učebnicovým skluzem odvrátil nebezpečí.
     
    28
    Johan Kappelhof se provinil faulem v souboji s van der Struijkem, je pískáno a domácí získali balon do své moci.
     
    26
    A teď se právě tento domácí křídelník dopustil faulu a balon tak opět získali hosté.
     
    25
    I přesto, že se Guus Hupperts všelijakými gymnastickými prvky snažil udržet míč ve vymezeném území, tak nepochodil a balon se zakutálel do autu.
     
    24
    Domácí ale mé doporučení (nebo spíše přání) nevzali příliš vážně a založili akci směrem k vlastní bráně, kde se rozehrávky ujala stoperská dvojice Wuytens, Peters.
     
    23
    Po rychké kombinaci na jeden až dva doteky vybojovali hráči Willemu aut na úrovní šestnáctky, z toho by se dala založit nějaká kloudná ofenziva.
     
    21
    Hra se uklidnila a domácí dostali míč pod kontrolu. Snaží se i rozehrát, ale obrana Groningenu he velmi kompaktní a nedává soupeři žádný prostor zadarmo.
     
    19
    Lorenzo Burnet vyvezl míč po levé lajně a založil akci, která ale skončila dříve, než pořádně začala. Míč se pak vrátil k Padtovi a ten odkopl pryč.
     
    17
    S centrem si formace Groningenu poradila, s rozehrávkou už tolik ne. Přesto z toho byl alespoň náznak šance, když ke střele z dálky napřáhl Hans Hateboer. Ke vší smůle ale pálil přímo na Lamproua, který nemohl udělat chybu a míč ukryl v náručí.
     
    15
    Pastův dlouhatánský odkop se stal kořistí domácí obrany, která následně zakládá dalšíofenzivní manévry. Na pravé straně následně vybojoval Hupperts přímý kop.
     
    13
    Poprvé v utkání jsme svědky útočné snahy Groningenu. Vše ale skončilo u Kostase Lamproua, který situaci pohlídal a míč lapil.
     
    12
    Sørloth stáhl v pokutovém území Tilburgu stopera Wuytense, což neuniklo pozornosti sudího Lindhouta a máme znovu pískáno.
     
    11
    Průnik Rasmuse Lindgrena po pravé lajně byl zastaven, načež ve středu pole fauloval Michael de Leeuw. Míč tak putuje na kopačky domácích hráčů,
     
    10
    Van der Struijk v obranné činnosti nemeškal a odkopem poslal míč až k bráně Padta.
     
    9
    Do rozehrávky hostů vlétl jako utržený vagón domácí Hupperts a přerušil ji. Následovat bude aut.
     
    8
    Míč doputoval až k Sergiu Padtovi, jenž rozehrál nakrátko se svými obránci.
     
    7
    Akce Groningenských po pravém křídle nebezpečí nepřinesla, naopak z ní vytěžili domácí. Ti mohou vhodit aut.
     
    6
    Defenziva Groningenu se ubránila výpadu po pravé straně, načež pálil Falkenburg těsně mimo.
     
    5
    Padt opět odkopával rozhodně rozehrávku neuspěchal, což se znovu nelíbilo fandům Willemu.
     
    4
    Nick van der Velden neuspěl v souboji s přesilou obránců hostujícího týmu a balon se následně ocitl až u Lamproua.
     
    3
    Hostující gólman Padt odkopl daleko na půlku Tilburgu, což domácí fandové neopomněli ohodnotit bučením a nespokojeným křikem.
     
    2
    Bryan Linssen vzal exekuci na sebe a přízemní bombu nasměroval jen těsně vedle pravé tyče domácí brány!
     
    1
    A hned v úvodu bude Lamprouova svatyně v ohrožení, Groningen má k dobru přímý kop z nějakých 26 metrů.
     
    1
    Míč do hry uvedli hosté hrající v černých dresech. Domácí oblékli bílé dresy s rudými a modrými pruhy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters (C), Koppers – Haemhouts, Falkenburg, Ojo – Hupperts, van der Velden, Andersen.
    Náhradníci: Meul – Ligeon, Braber, de Sa, Kuiper, Nemec, Kawaya.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren (C), Burnet – Tibbling, de Leeuw, Kappelhof – Linssen, Sørloth, J. Drost.
    Náhradníci: van der Vlag – Larsen, Payne, Maduro, Hoesen, Idrissi, Veendorp.

    Rozhodčí: Lindhout – Balder, Jansen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    FC Groningen
    Ani hostům se letos příliš nedaří. V minulém ročníku se Groningen umístil na 8. příčce, i přesto se ale kvalifikoval do Evropské ligy, a to díky vítězství v domácím poháru. V základní skupině méně prestižního evropského poháru se Groningen utkal mimo jiné i s Libercem, ale postup do jarní fáze nedokázal vybojovat, když ve skupině skončil beznadějně poslední. Letos je to prozatím velmi podobné jako tomu bylo loni, po 19 kolech jsou hosté na 9. příčce tabulky.

    Jejich forma ale není optimální, a tak nelze vyloučit možnost dalšího propadání se směrem ke dnu. V posledních třech kolech totiž Groningenští získali jediný bod, a to konkrétně v minulém kole za remízu 0:0 s Nijmegenem. Předtím ze dvou zápasů vyšli naprázdno (1:2 s Almelem, 1:4 s Utrechtem) a ani dnes nejsou hosté v roli jasného favorita.

    Nejlepším střelcem Groningenu je mladý Mimoun Mahi. Tenhle jednadvacetiletý nizozemský forvard nastoupil k 11 zápasům a skóroval 5x, což je slušný střelecký počin. Nejvíce asistencí pak má na kontě rychlonohý křídelník Jarchinio Antonia. Ten nahrál na 3 branky, ale dnešní duel by z důvodu zranění měl podle všeho vynechat a je otázkou, nakolik jeho případná absence ovlivní výsledek zápasu.
     
    Willem II Tilburg
    V minulé sezoně skončil Tilburg na 9. místě, ale letos je to o něčem jiném. Po 19 kolech se Tilburg krčí až na 14. místě s náskokem jen dvou bodů na sestupové příčky, a pokud chce udržet pozici mezi fotbalovou elitou Nizozemska, musí zabrat.

    Forma domácího týmu ale není nikterak valná – z posledních 3 ligových mačů pouze 3 body za vítězství nad Rodou (to bylo ještě v prosinci, v rámci posledního kola před pauzou). V roce 2016 je to o poznání horší – Tilburští prohráli oba zápasy a dokázali vstřelit jedinou branku (NEC – Willem 1:0, Heerenveen – Willem 3:1). Není pochyb o tom, že dnešní duel budou chtít domácí využít jakožto odrazový můstek za lepšími zítřky.

    K tomu by měl pomoci 27letý záložník Erik Falkenburg. Letní posila z Bredy je zatím jasně nejlepším střelcem týmu, když v 19 odehraných zápasech dokázal Falkenburg skórovat osmkrát. Nejlepším nahrávačem je potom Lucas Andersen, mladý talentovaný borec, jenž ve Willemu hostuje z Ajaxu (a není rozhodně jediný, kdo v Tilburgu hostuje právě z týmu úřadujícího lídra). Ten pro spoluhráče připravil 3 branky.
     
    Přeji hezký úterní večer a vítám Vás u nizozemské Eredivisie. 20. kolo Divize ctí otevře zápas celků ze středu tabulky – Willem II Tilburg na svém stadionu vyzve FC Groningen. Úvodní výkop bude rozehrán v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Konvalina

    Branky: 44. D. Wuytens – 90+4. Maduro

    Karty:   58. Peters (WLM) – 54. Maduro (GRO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:17.
    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters (C), Koppers – Haemhouts (71. Braber), Falkenburg, Ojo – Hupperts, van der Velden (90+1. Nemec), Andersen (88. de Sa).
    Náhradníci: Meul – Ligeon, Braber, de Sa, Kuiper, Nemec, Kawaya.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren (C), Burnet (37. Maduro) – Tibbling (77. Hoesen), de Leeuw, Kappelhof – Linssen, Sørloth, J. Drost (86. Idrissi).
    Náhradníci: van der Vlag – Larsen, Payne, Maduro, Hoesen, Idrissi, Veendorp.

    Rozhodčí: Lindhout – Balder, Jansen

    Diváci: 12 000
    bahis siteleri