Boston – Anaheim 2:6 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:0 (kon.) | Carolina – Chicago 5:0 (kon.)
Ottawa – Buffalo 2:3 (kon.) | Florida – Toronto 5:1 (kon.) | Montreal – Columbus 2:5 (kon.)
Winnipeg – Arizona 5:2 (kon.) | Vancouver – Nashville 1:2 (kon.) | San Jose – Colorado 6:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Buffalo Sabres
Středa 27.01.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 16 851 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (04:34:12)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    V dnešním utkání se nám nepředstavil ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Jack Eichel (BUF) 2+0
    2. Bobby Ryan (OTT) 1+0
    3. Erik Karlsson (OTT) 1+0
     
    Nesmírně dramatické utkání je tedy u konce a dva body za vítězství 2:3 si domů povezou hráči Buffala. Ti se dostali poprvé v zápase do vedení ve 42. minutě, když se i díky notné dávky štěstí podruhé v utkání prosadil Jack Eichel, a toto vedení už také udrželi. Ottawa měla v závěru obrovský tlak, během třetí třetiny vyprodukovala 22 střel, ale na skvělého Lehnera si přišla až několik desetin sekundy po závěrečné siréně. Pro Senátory to je nepříjemná ztráta, neboť se jim pomalu začínají vzdalovat pozice zajišťující playoff. Naopak pro Šavle to je jistě velmi příjemný zisk.
     
    Konec zápasu.
    60:00 Závěrečný tlak a pozdní gól Pageaua!
     
    60:00
    Neskutečné!!!! Robin Lehner předvedl několik dalších naprosto fantastických zákroků, ale Ottawa přeci jenom dostala puk do sítě. Jean-Gabriel Pageau rozpoutal obrovskou vlnu nadšení, nicméně po prozkoumání videa došli rozhodčí k závěru, že gól padl těsně po zaznění závěrečné sirény! Obrovská smůla pro Sens, avšak pro fantasticky chytajícího Lehnera by to bylo hodně kruté!
     
    59:38
    Lehner odolal dvěma ranám Hoffmana, ale poslední vteřiny budou pro Buffalo hodně těžké. Na trestnou lavici totiž usedá Mike Weber (BUF) – držení hole.
     
    58:58
    Senátoři vyhráli vhazování, ale po Zibanejadově střele se Buffalu podařilo vymanit z vlastního pásma.
     
    58:38
    Až teď se Hoffmanovi podařilo zavézt puk do útočného pásma a poté donutit Lehnera k zákroku. Do konce zápasu zbývá 82 vteřin, Ottawa má obrovský tlak, hraje v powerplay, ale skvělý Lehner drží Buffalo nad vodou. Timeout pro Sens!
     
    57:50
    Sens se ne a ne dostat do útočného pásma a mohlo být definitivně rozhodnuto, neboť Anderson je na střídačce a Ottawa hraje powerplay. Evander Kane však trefil jen tyč.
     
    56:38
    Domácí kapitán Karlsson musí rozjet další útok až zpoza vlastní brány. Z ledu už švédský zadák vůbec neodchází.
     
    56:11
    Ryan O'Reilly teď výborně ubránil Stonea a vytlačil Senátory do středního pásma. Skvělá práce nejproduktivnějšího hráče Sabres.
     
    55:34
    Erik Karlsson měl dost prostoru na to, aby z mezikruží zamířil, avšak puk končí znovu jen v lapačce Robina Lehnera. To byla 17 střela Senátorů ve třetí třetině.
     
    55:21
    Ottawa se okamžitě usadila v útočném pásmu a svírá Buffalo! To je obrovský tlak, ale Lehner zatím odolává!
     
    55:04
    Třetí třetina se přehoupla do závěrečné fáze a Lehner přerušuje hru po nepřesném nahození. Ottawa však získala útočné pásmo a během komerční přestávky může vymyslet recept na pozorného brankáře Šavlí.
     
    54:49
    Blíží se posledních pět minut zápasu a Ottawa ztrácí kotouč. Protiútok Buffala je však tzv. do plných a zřejmě z něho nic nebude.
     
    54:12
    Zpětná přihrávka Ceciho doputovala od brány až na modrou čáru, avšak následný pokus Borowieckiho nemířil mezi tři tyče a puk se odrazil k hokejkám hostujících hráčů.
     
    53:26
    Po dlouhé době jsou v útočném pásmu také hosté, kteří svému brankáři chtějí dopřát aspoň několik chvil klidu. Zatím se to daří na výbornou.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Karlsson (Zibanejad, Neil), 31. Ryan (Ceci, Prince) – 12. Kane, 34. Eichel (Lehner), 42. Eichel


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Borowiecki (A), Ceci, Wiercioch, Wideman, Cowen – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Puempel – Chiasson, Smith, Lazar – Neil (A), McCormick, Prince
    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Bogosian, Franson, McCabe, Pysyk, Weber – McGinn, R.O'Reilly (A), Kane – Girgensons, Eichel, Moulson – Gionta (C), Larsson, Foligno – Legwand, Schaller, C.O'Reilly

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert – David Brisebois, Michel Cormier

    Diváci: 16.815
    bahis siteleri