Boston – Anaheim 2:6 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:0 (kon.) | Carolina – Chicago 5:0 (kon.)
Ottawa – Buffalo 2:3 (kon.) | Florida – Toronto 5:1 (kon.) | Montreal – Columbus 2:5 (kon.)
Winnipeg – Arizona 5:2 (kon.) | Vancouver – Nashville 1:2 (kon.) | San Jose – Colorado 6:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Buffalo Sabres
Středa 27.01.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:00 Závěrečný tlak a pozdní gól Pageaua!
     
    60:00
    Neskutečné!!!! Robin Lehner předvedl několik dalších naprosto fantastických zákroků, ale Ottawa přeci jenom dostala puk do sítě. Jean-Gabriel Pageau rozpoutal obrovskou vlnu nadšení, nicméně po prozkoumání videa došli rozhodčí k závěru, že gól padl těsně po zaznění závěrečné sirény! Obrovská smůla pro Sens, avšak pro fantasticky chytajícího Lehnera by to bylo hodně kruté!
     
    59:38
    Lehner odolal dvěma ranám Hoffmana, ale poslední vteřiny budou pro Buffalo hodně těžké. Na trestnou lavici totiž usedá Mike Weber (BUF) – držení hole.
     
    58:38
    Až teď se Hoffmanovi podařilo zavézt puk do útočného pásma a poté donutit Lehnera k zákroku. Do konce zápasu zbývá 82 vteřin, Ottawa má obrovský tlak, hraje v powerplay, ale skvělý Lehner drží Buffalo nad vodou. Timeout pro Sens!
     
    57:50
    Sens se ne a ne dostat do útočného pásma a mohlo být definitivně rozhodnuto, neboť Anderson je na střídačce a Ottawa hraje powerplay. Evander Kane však trefil jen tyč.
     
    55:34
    Erik Karlsson měl dost prostoru na to, aby z mezikruží zamířil, avšak puk končí znovu jen v lapačce Robina Lehnera. To byla 17 střela Senátorů ve třetí třetině.
     
    55:21
    Ottawa se okamžitě usadila v útočném pásmu a svírá Buffalo! To je obrovský tlak, ale Lehner zatím odolává!
     
    52:30
    Ale je tady další souboj Ryan vs. Lehner! Skóre tohoto ministřetnutí je 0:2, neboť Robin Lehner vytáhl skvělý zákrok, když lapačkou vytáhl puk z brankové čáry!
     
    52:22
    Na žádném z opakovaných záběrů se puk nezjevil v bráně a pokračuje se tak vhazováním po pravici Lehnera.
     
    52:22
    Bobby Ryan a fanoušci už se sice radovali, ale jde se zkoumat video! Nikdo teď neví, zda puk přešel přes brankovou čáru. Záběr z horní kamery nic takového neprokázal.
     
    44:31
    Neuvěřitelné, co teď Zibanejad nedal! Ránu Hoffmana Lehner jen vyrazil přesně před volného Miku Zibanejada, na kterého čekala úplně prázdná brána. Švédský útočník však poslal kotouč vysoko nad!
     
    42:38
    Domácí pochopili, že musí zabrat a získali aspoň přesilovou hru. Na lavici hanby usedá Jamie McGinn (BUF), který se provinil držením protihráče.
    41:08 Jack EICHEL - 2:3
     
    41:08
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté jdou poprvé v zápase do vedení! Girgensons nabral rychlost na levé straně a skákavým nahozením zaměstnal domácího brankáře. Už to vypadalo, že Anderson kotouč zkrotí, ale v tom do něj najel Chris Neil a puk se zjevil u JACKA EICHELA, jenž nezaváhal a okamžitě skóroval do prázdné brány. Bez asistence.
     
    38:31
    Na ledě je první pětka Ottawy a ta je momentálně jediná, která soupeře přehrává. Mike Hoffman výborně vypálil z otočky a Ryan zřejmě tuto ránu dokázal tečovat. Puk zamířil jen kousíček vedle Lehnerovu svatyni.
    33:48 Jack EICHEL - 2:2
     
    33:48
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla paráda! JACK EICHEL využil toho, že Ottawa střídala, nabral velkou rychlost ve středním pásmu a poté už byl nezastavitelný. Mladý Američan si v souboji s Cowenem pomohl svým tělem a po bleskurychlém obkroužení brány zasunul kotouč do sítě. Velkou zásluhu na tomto gólu má také brankář Robin Lehner, který na nic nečekal a okamžitě rozehrál do středního pásma na svého spoluhráče. Asistence: Robin Lehner
     
    32:02
    Mikeu Hoffmanovi (OTT) se sice rozhodnutí sudích vůbec nelíbí, ale na svém dvouminutovém vyloučení za sekání už nic nezmění. Druhá přesilovka pro Buffalo.
    30:03 Bobby RYAN - 2:1
     
    30:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Teprve třetí střela mířila ve druhé třetině na bránu, potřetí to bylo na bránu Robina Lehnera a Ottawa si následně bere své vedení zpět. Tvrdý projektil od modré čáry sice Lehner zastavil, ale puk znovu zůstal u brankoviště, BOBBY RYAN se skvěle zorientoval a dorazil kotouč do odkryté brány. Asistence: Cody Ceci, Shane Prince
     
    21:26
    Senátoři se dostali do přečíslení dvou na jednoho! Zack Smith šel z pravé strany, McCormick z levé, ale byl to první zmiňovaný, kdo celu situaci vyřešil tvrdou střelou. Lehner dokázal vykopnout pravý beton a nepříjemnou chvilku ustál.
     
    18:11
    Bleskový protiútok vyřešil Bobby Ryan, který předal kotouč do druhé vlny Hoffmanovi a nejlepší domácí střelec trefil z mezikruží tyč Lehnerovy svatyně!
     
    15:06
    Budeme svědky první přesilové hry zápasu. Dvě trestné minuty za hákování totiž obdržel Curtis Lazar (OTT) a hosté budou mít početní výhodu.
     
    13:59
    David Legwand si to v úniku mašíroval na Andersona, avšak v poslední možné chvíli ho skvěle dobruslil Patrick Wiercioch a ten svého bývalého spoluhráče připravil o kotouč a také velkou šanci ke skórování.
     
    11:39
    Osekávaná mezi Zackem Smithem (OTT) a Zachem Bogosianem (BUF) skončila vzájemnou bitkou. Hodně vyrovnaný souboj těchto těžkých vah je na obou stranách ohodnocen pěti trestnými minutami za rvačku a dalšími dvěma za sekání.
    11:12 Evander KANE - 1:1
     
    11:12
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hodně šťastná branka Buffala a je vyrovnáno! Jared Cowen poslal ze středního pásma malou domů k Andersonovi, puk se odrazil na boční síť brány, s čímž si domácí brankář neporadil a pohotový EVANDER KANE poslal kotouč do betonů ottawského gólmana. Od chráničů Craiga Andersona se pak černý kus pryže došoural do brány. Bez asistence.
     
    08:43
    Anderson nejprve zastavil Eichelův pokus a záhy poté se předvedl fantastickým zákrokem, když levým betonem zlikvidoval bekhendovou dorážku Matta Moulsona!
    06:42 Erik KARLSSON - 1:0
     
    06:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    První šance domácího týmu a hned je z toho vedení! Ve vlastním pásmu se nejprve Ottawa dožadovala vyloučení jednoho z hostů, ale poté hodně rychle přešla do útočného pásma a Neil dělovkou prověřil Lehnera. Kotouč nakonec zůstal na hranici brankoviště, Zibanejad ho nevědomky přisunul na hůl dojíždějícího ERIKA KARLSSONA a domácí kapitán už měl jednoduchou práci. Hostujícímu trenérovi se nezdálo postavení Zibanejada a zkusil tedy využít svou challenge. U rozhodčích však nepochodil a přišel tím o timeout! Asistence: Mika Zibanejad, Chris Neil

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Karlsson (Zibanejad, Neil), 31. Ryan (Ceci, Prince) – 12. Kane, 34. Eichel (Lehner), 42. Eichel


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Borowiecki (A), Ceci, Wiercioch, Wideman, Cowen – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Puempel – Chiasson, Smith, Lazar – Neil (A), McCormick, Prince
    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Bogosian, Franson, McCabe, Pysyk, Weber – McGinn, R.O'Reilly (A), Kane – Girgensons, Eichel, Moulson – Gionta (C), Larsson, Foligno – Legwand, Schaller, C.O'Reilly

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert – David Brisebois, Michel Cormier

    Diváci: 16.815
    bahis siteleri