Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.) | Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference SK Sigma Olomouc

Úterý 09.02.2016, 17:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.
     
    Jarní část fotbalové soutěže startuje o víkendu. Fotbalisty Olomouce čeká v nadcházejících měsících těžký úkol, dostat se ze sestupových příček. Hned v prvním kole je čeká střetnutí s týmem Bohemians 1905, který má v tabulce o bod víc. Na Hanou před druhou polovinou soutěže přišli Aidin Mahmutovic a lotyššký obránce Renars Rode, dvě výrazné posily, které by měly Sigmě na jaře pomoci. Olomouc se naopak bude muset obejít bez zkušeného obránce Romana Hubníka, kterému vypršelo hostování a vrací se zpět do Plzně, a útočníka Juraje Halenára, který nenaplnil očekávání.
     
    Trenér Jílek: V rámci našich možností jsme spokojeni s posílením obrany i útoku. Zacelila se díra po Hubníkovi, zároveň přibyla konkurence do útoku v podobě Mahmutoviče.
     
    Jílek: Rode udělal velký pokrok v práci, je vysoce profesionální a zvyká si na naše podmínky. V danou chvíli naše očekávání splňuje. Největší problém na začátku měl se čtením českého fotbalu, ale v přípravě ukázal, že kvalitou hrát za nás rozhodně má.
     
    Jílek: Aidin Mahmutovič je hráč, který je velmi dynamický. Hráči by ho měli hledat v náběhu za obranu soupeře, v této pozici je nejnebezpečnější.
     
    Jílek: Michal Ordoš s námi absolvoval celou přípravu, přestože jeho přestávku kvůli zranění byla dlouhá. Ale já mám na něj vysoká očekávání. Zároveň nebude kapitánem na jaře. Pásku převezme Michal Vepřek.
     
    Jílek: Udělali jsme velký pokrok v obranné hře.
     
    Jílek: Dostali jsme čas k tomu, abychom vtiskli naší hře nějakou tvář, ale některé návyky se budují několik měsíců.
     
    Jílek o zápase s Bohemians 1905: Chceme to utkání vyhrát. Rozhodně ho nesmíme prohrát. Bylo by alibistické říkat, že chceme alespoň bod.
     
    Sportovní manažer Minář: Neříkám, že ještě někdo nepřijde. Posílit by potřeboval střed.
     
    Jílek: Malec snáší konkurenci velmi dobře, fotbal je kolektivní hra. Tomáš tvrdě pracuje a výborně pro mužstvo. Příchod Mahmutoviče je pro mě další alternativa do útoku, ale určitě neodehraje všechna utkání.
     
    Jílek: Zápas s Bohemians 1905 je důležitý zápas, nicméně to rozhodně není ten klíčový. Naší prioritou bude opustit sestupové příčky. Nechceme se každý zápas strachovat, že bychom mohli spadnout, ale neočekávám, že vyhrajeme pět kol za sebou a budeme v poklidném středu tabulky.
     
    Jílek: Rozhodovat bude srdíčko, a to u kluků cítím. Hrají o život stejně jako my.
     
    Jílek: O sestavě mám jasno na 90%. Hra na dva útočníky může být jedno z překvapivých řešení, v přípravě jsem ale viděl určité nedostatky. Kluci nejsou ještě s tímto stylem sžití. Nicméně neříkám, že budeme hrát primárně na dva útočníky.
     
    Jílek: Alternativa za Šindeláře je složitá. Ještě ale neskončilo přestupové období, takže uvidíme. Ale můžou na tomto místě zaskočit i jiní.
     
    Jílek: Chtěl bych, aby všichni hráči byli rychlí jako Navrátil a Mahmutovič. Považujeme to za základní atribut, aby měl hráč rychlost.
     
    Jílek: Dostali jsme ohledně Davida Bystroně od lékaře zelenou. Má individuální plán, ale bude to běh na dlouhou trať, než se dostane do požadované kondice.
     
    Minář: Přestup Varadiho ještě dohodnutý není.
     
    Jílek: Na sestupových pozicích nechceme být dlouho.
     
    Jílek: Chorý je součástí trojice útočníků A-týmu, pokud nebude dostatečně vytížený, tak půjde do béčka.
     
    Jílek: Byl jsem mile překvapený komfortem v Turecku. Velká spokojenost za výběr hotelu i podmínky, které jsme tam měli.
     
    Minář: Mahmutovič nemůže nastoupit proti Plzni v lize ani poháru. Víme, že je na hostování na půl roku, ale máme mladého Yunise, který je reprezentantem. Chtěli jsme hotového hráče pro jaro. Sehnat útočníka takového typu není u nás vůbec snadné. Sigma si nemůže dovolit koupit Mahmutoviče. Takže na jaře se budeme muset poohlédnout po někom jiném.
     
    Jílek: Sigma stavěla vždy na mladých odchovancích a já bych chtěl v tom pokračovat. Yunis s námi trénoval a moc se mi líbil. Máme mladé kvalitní hráče, kteří by šanci měli dostat.
     
    Jílek: Brankářskou jedničkou bude Buchta, který velmi dobře pracuje. Prokázal to i v přípravných zápasech.
     
    Minář na dotaz fanouška ohledně loučení hráčů: Nemůžu stoprocentně říct, že se budeme s každým hráčem loučit před zápasem.
     
    Minář na dotaz ohledně získání Malce: Nevíme, jakým způsobem se to bude vyvíjet v létě. On by chtěl směřovat do zahraničí.
     
    Jílek: Nespatřuji žádnou paniku u hráčů před startem druhé části ligy. To se uvidí v průběhu, jak se mužstvu bude dařit.
     
    Minář ohledně Varadiho: Každý trenér má nějakou představu o mužstvu. Bývalý trenér Kalvoda také nevytěžoval Varadiho. Myslím, že jeho kariéra bude pokračovat v Polsku, jestli všechno klapne.
     
    Jílek ohledně Janotky: Hraje v Rakousku asi třetí ligu a působí jako trenér u U16.
     
    Jílek: Nechceme ustoupit ani z pohárových zápasů, bude to náročné, ale hodláme se poprat o každou výhru.
     
    Jílek: Proti Spartě a Plzni se nesmíme bát. Musíme hrát především zodpovědně v obraně. Pro sebevědomí hráčů budou klíčová první dvě utkání, jestli se nám podaří, tak půjdeme rapidně nahoru.
     
    Jílek ohledně vstupu čínské společnosti do Slavie: Chci, aby byl český fotbal konkurenceschopný v Evropě a podle mého to bez těchto bohatých investorů nejde.
     
    Jílek ohledně kvality béčka: V aktuálním týmu jsou dva zajímaví hráči, kteří by se mohli v nejbližší době uchytit v A-týmu. Mně se líbil Ševčík, Hladík a Kalvach.
     
    Jílek: Buchvaldek musí začít více pracovat pro mužstvo, potom jeho individuální kvality půjdou opět nahoru.
     
    Minář ohledně B-týmu: Chceme zůstat ve druhé nejvyšší lize.
     
    Minář: Škerle se nevrátí minimálně do léta. Potom uvidíme, jestli zůstane v kádru.
     
    Fanynka Boženka dostala k jubilejním sedmdesátým narozeninám dres od klubu. (18:01:11)

    Adam Baštinec

    bahis siteleri