Cambuur – Utrecht 0:2 (kon.)
konec
SC Cambuur Leeuwarden
0:2 (0:0)
FC Utrecht
Pátek 12.02.2016, 20:00 • Cambuurstadion, Leeuwarden • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (21:54:11)
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6.
    Střely mimo: 1:6.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:6.
     
    Utrecht vítězí na stadionu Cambuuru o dvě branky. O první se postaral hostující kapitán Van der Maarel, který poslal svou hlavičku přesně do sítě. I druhý gól padl po centru. Tentokrát si naskočil na míč Haller a v úplném závěru stvrdil vítězství Utrechtu.

    Utrecht se tak posouvá již na pátou pozici v tabulce. Domácí tým je stále v krizi a zůstává na předposledním místě s třinácti body, jen bod před Graafschapem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavuje v druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    V nastaveném čase se dostal do vápna domácí Vloet, ale nedokázal si rychle zpracovat míč. Leeuwin k němu včas přispěchal a uklízí míč daleko z vápna.
     
    90
    V poslední minutě řádné hrací doby se ještě do šance dostal Barazite, ale nakonec si střelu rozmyslel a hosté pokračují v kombinaci.
    88. Sébastian HALLER - 0:2
     
    88
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A ten využívají a potvrzují své dnešní vítězství. Velmi agresivně si naskočil na míč SEBASTIEN HALLER a tvrdou hlavičkou o zem posouvá svůj tým do dvoubrankového vedení.
     
    87
    Utrecht šetří čas na polovině domácího celku. Rohový kop však zahrál Strieder velmi špatně a k míči se dostal Lachman. Ne na dlouho, po nepřesné přihrávce Monteira mají hosté další rohový kop.
     
    86
    Do úniku se mohl hnát Van der Streek. Přihrávka na něj ale končí jen u Letscherta, který zachraňuje svůj tým.
     
    85
    Monteiro chtěl přenést hru z pravé na levou stranu, ale jeho pas na Byrneho končí až za postranní lajnou.
     
    84
    Domácí mají poslední zhruba osm minut, aby vstřelením branky dosáhli alespoň nerozhodného stavu a připsali si jeden bod do tabulky.
     
    83
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Tom Hiariej, přichází Jergé Hoefdraad.
     
    82
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Vytautas Andriuškevičius, přichází Xander Houtkoop.
     
    81
    Ani postup po levé straně domácím nevyšel. Peersman neobešel Ligeona a přichází o míč u rohového praporku.
     
    80
    Deset minut před koncem utkání se domácí pokoušejí o rychlé vyrovnání. K míči se ale po dlouhém pasu nedostal Van Veen a akce končí.
    79. Mark van der Maarel - 0:1
     
    79
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Utrecht jde do vedení. Nejdříve přišel centr z pravé strany, který ještě Haller netrefil. Druhý pokus z druhé strany už našel MARKA VAN DER MAARELA, který hlavičkou k tyči posílá hosty do vedení.
     
    78
    Ludwig znovu loktem udeřil soupeře ve vápně domácího celku a ten zůstává ležet na trávníku. Rozhodčí ale znovu nepíská nedovolený zákrok.
     
    77
    Další nepřesný pokus, tentokrát na druhé straně. Míč si navedl na střed Byrne a z nepřipravené pozice střílí jen na tribunu za brankou.
     
    75
    Domácí zvýšili aktivitu a Utrecht s tím má potíže. Rozehrávka trvala o poznání déle než v předchozích minutách. Míč ale nakonec dostal do vápna na Hallera, který z otočky pálí nad branku.
     
    74
    Domácí stadion žene své hráče do napadání. A přece se Cembuur dostal k míči a hned Van Veen zkusil vypálit. Jeho pokus byl nepřesný a končí mimo tři tyče.
     
    73
    Lachman měl příliš řečí k neodpískané penaltě a dostává od rozhodčího žlutou kartu.
     
    72
    Po několika soubojích ve středu pole se dostal k míči domácí Van de Streek, který po kontaktu upadl ve vápně. Rozhodčí však byl blízko a nepíská penaltu.
     
    70
    Až nyní se dostal k míči domácí Monteiro, který chtěl najít rozběhnutého Vloeta. Míč se však dostal jen k Ligeonovi, který zastavuje protiútok.
     
    69
    Hostující rozehrávka se velmi zpomalila. Utrecht stále kombinuje na své polovině. Domácí hráči nebyli u míče několik minut a stále se posouvají v bloku.
     
    68
    Hosté pokračují v kombinaci na své polovině a vyčkávají na chybu soupeře. Nyní se dostal s míčem do vápna Ludwig, ale on se nedostal do zakončení přes Lechmana.
     
    66
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Patrick Joosten, přichází Ruud Boymans.
     
    65
    Ani po více než hodině hry jsme branku neviděli. V druhém poločase jsou však mnohem aktivnější hráči Utrechtu.
     
    64
    Nienhuis musel znovu zasahovat. Z levé strany poslal míč do ohně Ligeon a domácí brankář si s ním na druhý pokus poradil.
     
    63
    Rychlý útok hostů končí již na středové lajně, kde se nedostal k míči Haller. Poslední obránce domácích mu na poslední chvíli bere míč.
     
    62
    Po delším čase se také domácí dostali na útočnou polovinu. Byrne poslal střílený pas do vápna, kde si ale s míčem poradil Leeuwin.
     
    61
    Ramselaar chtěl překvapit domácího brankáře dlouhým lobem ze čtyřiceti metrů. Jeho pokus šel přesně pod břevno, ale Nienhuis byl připravený a s přehledem si počkal na vysoký míč.
     
    60
    Domácí Peersman zůstal ležet po dalším souboji ve středovém kruhu. Rozhodčí si nyní ale nevšiml ruky v obličeji domácího hráče a tak netrestá žádného hráče.
     
    58
    Rohový kop Utrechtu rozehrál na přední tyč Joosten. K hlavičce se dostal Haller, ale jeho velmi lehký pokus končí u pravé tyče, kde je připravený Peersman a ten odkopává míč daleko z vápna.
     
    57
    Velký tlak hostů končí jen další nepovedenou přihrávkou na střed vápna. Do brejku tak mohli jít domácí, ale i jejich akce končí ve svém zárodku.
     
    56
    Utrecht je znovu u míče, konkrétně Ramselaar, který vhodil míč do hry. Barazite se ale k dlouhému hodu nedostal přes dobře bránícího Dammerse.
     
    55
    Velmi špatnou přihrávku nyní poslal Ludwig na Hallera. Míč se tak zadarmo dostává k domácím hráčům.
     
    53
    Ramselaar zkoušel vymyslet přihrávku do vápna. Míč mu ale před pokusem poodjel od kopačky a toho využil Lachman, který si bere míč pro sebe.
     
    52
    Nepřesný centr z pravé strany od Ramselaara došel bez doteku hráčů až za brankovou lajnu. V klidu tak může rozehrát Nienhuis.
     
    51
    Do druhé poločasu vstoupili mnohem aktivněji hostující hráč, kteří kombinují ve středu pole. Nyní se dostal dokonce k míči ve vápna Barazite, ale jeho střela z otočky končí mimo.
     
    50
    Rohový kop hostů se nevydařil. Míč se dostal z klubka hráčů k Ludwigovi, který pálí vedle branky.
     
    49
    Skvěle to nyní provedl Joosten, který si obhodil soupeře ve skluzu a pokračoval dál. Míč mu ale ukopává od kopaček Lachman.
     
    48
    Ligeon se dostal po levé straně až do pozice vhodné k centru. Také Ligeonův pokus končí jen zblokovaný pře vápnem.
     
    47
    Hosté v bílo-červených dresech rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu. K míči se ihned po rozehrávce dostal ale Vloet, který se dostal i do zakončení. Střelu blokuje dobře postavený Leeuwin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    Domácí Cambuur hraje na svém stadionu s Utrechtem po prvním poločase bez branek. Jedinou větší šanci v první půli obstaral Van de Streek, který ale jen nechal vyniknout hostujícího brankáře Ruitera při dalekonosné střele. V závěru poločasu jsme také viděli nepříjemný faul od Vloeta, který poslal na šití Striedera. Vrátí se středopolař hostů ještě do zápasů? To uvidíme na začátku druhého poločasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Strieder ještě před koncem prvního poločasu mizí do útrob stadionu na šití. Vloet při souboji roztrhl soupeři obočí.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Při souboji se Striederem si pomohl loktem také střídající Vloet a je oceněn žlutou kartou.
     
    44
    Barazite si chtěl počkat na kontakt se soupeřem a vybojovat faul. Rozhodčí byl velmi blízko a faul nepíská. U míče jsou tak domácí hráči.
     
    43
    Konec prvního poločase patří jednoznačně Utrechtu. Hostující hráč nepouštějí Cambuur vůbec k míči a čekají na svou příležitost.
     
    41
    Hosté se pokoušejí v závěru poločasu ještě dostat míč do vápna. To se jim povedlo hned z první akce. Haller přistrčil míč k Ramselaarovi, který ale střílí jen vedle branky.
     
    40
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Martijn Barto, přichází Rai Vloet.
     
    39
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Yassin Ayoub, přichází Andreas Ludwig.
     
    38
    Po srážce s Letschnerem zůstal na trávníku ležet domácí Byrne, který se z pažitu zvedá velmi pomalu.
     
    37
    Také hosté zahrozili z ojedinělé akce. K míči se dostal Barazite, který ale nenašel žádného spoluhráče ve vápně a akce tak končí.
     
    36
    Na pravé straně vykombinovali obranu Monteiro a Van Veen, který ale následně je o míč obrán Ligeonem.
    35.
     
    35
    Opět Ruiter, který zachraňuje Utrecht. K hlavičce se dostal Monteiro. Míč však byl zblokovaný a Ruiter měl více času se dostat do pozice, kde zasáhl.
    34.
     
    34
    Ruiter musí znovu excelovat. K ničeho nic se dostal k míči na třiceti metrech od branky Van de Streek, který se s míčem otočil a vypálil. Hostující brankář, ale pohotově vyráží míč na rohový kop.
     
    33
    Skvěle do nyní udělal ve vápna Barazite, který obešel protihráče ve skluzu. Poté měl volnou cestu k brance. Hostující útočník zvolil ale zpětnou přihrávku na Hallera, která se už ke svému cíli nedostala.
     
    32
    Haller zavezl míč na útočnou polovinu, kde se ale dostal až k brankové lajně a tak ho velmi šikovně nastřelil Lechman a hosté tak nebudou míč ani rohový kop.
     
    31
    Po kombinaci hostů se dostal k míči znovu Ramselaar, který poslal míč před Nienhuise. Míč nenašel žádného hráče v bílo-červeném drese a končí mimo hrací plochu.
     
    30
    Dlouhý aut do vápna si pohlídala domácí obrana. U míče však zůstávají hráči Utrechtu.
     
    29
    Utrecht uklidňuje hru a kombinuje ve středu pole. K míči se ale dostal Joosten, který také vybojoval vhazování na útočné polovině.
     
    28
    Barto vybojoval autové vhazování v blízkosti rohového praporku. O dlouhý aut do vápna se postaral Peersman, který ale našel svým hodem jen Ruitera.
     
    27
    Následný rohový kop domácího týmu končí jen nepovedenou hlavičkou Monteira, který za záklonu trefuje jen hráče před sebou.
     
    26
    Volný přímý kop z třiceti metrů domácího celku končí jen perfektním zákrokem Ruitera. Van Veen zakroutil míč na zadní tyč, ale hostující brankář byl připraven.
     
    25
    Domácí se dostali po delším časovém úseku k míči a hned z toho bylo nebezpečí. Po levé straně se dostal až k centru a hosté zastavuje akci jen za pomoci faulu.
     
    24
    Joosten si vyměnil míč na pravé straně s Barazitem, který se pokusil překvapit soupeře střelou na první tyč, ale míč končí jen v boční síti.
     
    22
    Do tempa se dostávají také hostující hráči a nyní tlačí na soupeřovu obranu. Haller přichází o míč po souboji s Lachmanem a hosté tak budou muset svůj další útok začít až od obránců.
     
    21
    Rozhodčí nešetří a přidává další žlutou kartu. Ayoub přišlápl kopačku Monteirovi a vidí také jednu.
     
    20
    Barto udeřil při hlavičkovém souboji protihráče loktem do obličeje a rozhodčí to oceňuje za žlutou kartu.
     
    19
    Dlouhý pas na rozběhnutého Hallera končí jen na jeho zádech. Hostující útočník se nedokázal zorientovat a o míč přichází.
     
    17
    O další centr do vápna se postaral z pravé strany Ramselaar, ale ani jeho pokus nekončí zakončením, když se k míči dostal jen Lachman, který hlavičkuje do bezpečí.
     
    16
    Van Veen zajel příliš agresivně do Van der Maarela, který nestihl nadskočil a končí na trávníku. Domácí hráč získává první žlutou kartu v zápase.
     
    15
    Domácí jsou v úvodu utkání aktivnějším týmem. Větší šanci si však ještě nevypracovali.
     
    14
    Barto se už už hnal do samostatného úniku. Na poslední chvíli se ale u míče zjevil hostující kapitán Van der Maarel, který odkopává míč do bezpečí.
     
    13
    První rohový kop zápasu jde pro domácí. K míči se u rohového praporku postavil Byrne. Jeho pas do vápna, ale našel jen hlavu Letscherta.
     
    12
    Van de Streek si pokusil obejít na středu hřiště Leeuwina, který ale výtečně vykrokoval svého soupeře a bere si míč pro sebe.
     
    11
    Dlouhý pas na Barta končí až u Ruitera, který si pro míč vyběhl až na hranici vápna a bere míč před dobíhajícím útočníkem domácích.
     
    10
    Po pravém kraji se dostal k míči Monteiro. Ligeon ho zakřižoval a odkopnul míč zámezí. U míče tak jsou stále domácí hráči.
     
    9
    První střela také na straně hostů. Strieder si vyměnil míč s Ramselaare, který to zkusil ze třiceti metrů. Jeho střela ale končí daleko od branky.
     
    8
    Volný přímý kop domácího celku rozehrál Van Veen, který svým pokusem přestřelil zeď, ale i branku Ruitera.
     
    7
    Hostující kapitán musel faulovat při obraně Barta a vytvořil tak nebezpečnou pozici pro domácí celek.
     
    6
    O první míč do vápna se postaral z levé strany Ayoub, který ale našel jen připraveného Nienhuise a ten si s míčem už poradil.
     
    5
    Domácí již od úvodu zápasu praktikují napadání rozehrávky soupeře po celém hřišti. Utrecht však výborně vykombinoval svou polovinu a pokračuje v postupném útoku.
     
    4
    Velkou chybu nyní udělal u pravé postranní lajny Ligeon, který přišel i míč na polovině hřiště. Van Veen se ale nedostal do brejku, když ho blokuje Letschert.
     
    3
    Také hosté se poprvé vydali na útočnou polovinu. Barazite si narazil míč s Hallere, který ale už nevrátil míč na spoluhráče a akce tak končí.
     
    2
    Domácí ve žlutých dresech rozehráli první polovinu dnešního zápasu. Po rozehrávce se dostal k míči Barto, který ale svou první individuální akci pokazil nepovedenou kličkou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    Hráči již přicházejí na trávník. Za malou chvíli zápas začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis (C) – Peersman, Dammers, Lachman, Andriuškevičius – J. Byrne, Hiariej, Monteiro – Barto, van de Streek, van Veen.
    Náhradníci: Zeinstra – Overgoor, Houtkoop, M. Rosheuvel, Hoefdraad, Vloet, van der Laan.

    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel (C), Leeuwin, Letschert, Ligeon – Ramselaar, Strieder, Ayoub – Haller, Barazite, Joosten.
    Náhradníci: Bednarek – Boymans, Ludwig, S. Amrabat, Kallon, Abena, Troupee.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap.
     
    Poslední tři vzájemné zápasy:

    12.01. 2016 Utrecht – Cambuur 1:0 (přípravný zápas)
    26.09. 2015 Utrecht – Cambuur 3:3
    14.03. 2015 Cambuur – Utrecht 3:1
     
    FC Utrecht

    Utrecht je na tom o něco lépe, než jeho dnešní soupeř a je na devátém místě v tabulce. Jeho forma je ale také mizerná. V posledních třech utkáních v lize si Utrecht nepřipsal ani bod a spadl z pozic zajišťující postup minimálně do kvalifikace play-off o Evropskou ligu. Utrecht ale nezvládl utkání na hřišti Rody, ani Twente. V domácím zápase padl v PSV Eindhoven, když nedokázal vstřelit branku. Jen v pohárovém utkání si Utrecht připsal cenné vítězství, a to znovu proti PSV a vyřadil tak velkého favorita zápasu.
     
    SC Cambuur Leeuwarden

    Cambuur se nachází až na sedmnácté, předposlední, pozici v tabulce nizozemské nejvyšší soutěže. Navíc poslední výhru v soutěži si připsal na konci minulého kalendářního roku. Poté přišlo hned pět porážek v řadě a hráči Cambuuru spadli tabulkou až téměř na samé dno. Hodně může hráče mrzet především domácí prohra s Heerenveenem, když celý zápas rozhodl jediný gól. V poledním zápase Cambuur zavítal na trávník Groningenu a také si připsal, bez vstřelené branky, porážku 0:2.
     
    Dobrý páteční večer, vítám všechny příznivce holandského fotbalu. Dnes se v rámci třiadvacátého kola střetne domácí SC Cambuur Leeuwarden s FC Utrecht.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vít Schück

    Branky: 79. van der Maarel, 88. Haller

    Karty:   16. van Veen (CMU), 20. Barto (CMU), 45. Vloet (CMU), 73. Lachman (CMU) – 21. Ayoub (UTR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:6.
    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis (C) – Peersman, Dammers, Lachman, Andriuškevičius (82. Houtkoop) – J. Byrne, Hiariej (83. Hoefdraad), Monteiro – Barto (40. Vloet), van de Streek, van Veen.
    Náhradníci: Zeinstra – Overgoor, Houtkoop, M. Rosheuvel, Hoefdraad, Vloet, van der Laan.

    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel (C), Leeuwin, Letschert, Ligeon – Ramselaar, Strieder, Ayoub (39. Ludwig) – Haller, Barazite, Joosten (66. Boymans).
    Náhradníci: Bednarek – Boymans, Ludwig, S. Amrabat, Kallon, Abena, Troupee.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap
    bahis siteleri