Heracles – Alkmaar 3:6 (kon.) | Willem II – Graafschap 0:0 (kon.) | Kerkrade – Twente 0:1 (kon.)
Arnhem – Heerenveen 3:0 (kon.)
konec
Roda JC Kerkrade
0:1 (0:0)
FC Twente
Sobota 13.02.2016, 19:45 • Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FC TWENTE
    Twente hrálo ještě před pár lety pravidělně evropské soutěže, a patřilo k nizozemské fotbalové špičce. Momentálně však tento klub zažívá menší ústup ze slávy. Před 23. kolem se Twente nachází na čtrnáctém místě tabulky se ziskem 22 bodů, a na šestnáctý Excelsior má náskok tři bodů ... I pro Twente je dnešní utkání hodně důležité hlavně z pohledu na boj o záchranu!

    Z poslední třích zápasů svěřenci trenéra Hakeho vybojovali šest bodů. Nejprve sice prohráli v Nijmegenu 0:2, zbylé dva zápasy však Twente vyhrálo! Nejprve porazilo doma Utrecht 3:1, a stejným poměrem následně uspělo také na hřišti Heerenveenu!
     
    RODA JC KERKRADE
    Roda v letošní sezóny nepodává úplně ideální výkony, a bude muset ještě zabojovat, aby se dokázala udržet v nejvyšší soutěži. Kerkrade se momentálně nachází na třináctém místě tabulky se ziskem 24 bodů. Na šestnáctý Excelsior ztrácí pět bodů ...Dnešní utkání je pro Rodu velmi důležité, v případě vítězství by se vzdálila sestupovým příčkám, a měla by solidní náskok.

    V posledních zápasech Kerkrade podává poměrně dobré výkony. Tento nizozemský celek překvapil na konci ledna, kdy doma dokázal remízovat 2:2 se slavným Ajaxem. Následně však Roda vypadla z poháru, když doma prohrála s Feyenoordem. V posledním ligovém utkání už to však bylo lepší, Kerkrade remízovalo na hřišti Den Haagu 2:2, a připsalo si cenný bod!
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má o tomto víkendu na programu 23. kolo. My se společně zaměříme na utkání Rody JC Kerkrade s FC Twente. Úvodní výkop je naplánován na Parkstad Limburg Stadion v 19:45, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jeroen Maschot právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici fotbalisté Rody, kteří tak mají výhodu úvodního útoku.
     
    3
    Hned ve třetí minutě vybojovala Roda rohový kop, kterého se ujal van Hyfte. Centr nizozemského záložníka však dokázala obrana Twente odvrátit!
     
    5
    Domácí celek je zatím daleko aktivnější v dnešním utkání, nicméně si zatím ještě nedokázal vytvořit nějakou větší šanci.
     
    7
    Kerkrade velmi dobře zakombinovali na útočné polovině, a dostalo míč na Poepona, který vystřelil. Jeho ránu však zablokoval jeden z hostujících hráčů na roh!
     
    8
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Faik, jehož následný centr nebyl příliš přesný. Obrana Twente si dokázala v pohodě poradit!
     
    11
    Kerkrade vstupovalo do dnešního utkání v pozici favorita, a tuto roli zatím povtvrzuje. Momentálně mají domácí míč pod kontrolou, a kombinují na vlastní polovině.
     
    13
    Domácí van Hyfte našel v pokutovém území van Duinena, který následně spadl po souboji s Uvinim, nicméně penalta se dle rozhodnutí rozhodčího pískat nebude!
     
    15
    Domácí Hicham Faik dostal před vápnem dostatek místa, a tak natáhl ke střele. Jeho pokus byl však tečovaný, a míč prolétl těsně vedle branky Twente!
     
    16
    I následného rohového kopu se ujal Hicham Faik, jehož centr však příliš povedený nebyl, a míč skončil v náruči brankáře van Leera!
     
    18
    Hostující Twente je zatím poměrně pasivní, a nechávají spíše tvořit domácí celek, který se však prosadit zatím nedokázal.
     
    20
    Domácí celek velmi dobře zakombinoval na útočné polovině, a po přihrávce Incemana se ve vápně ocitl Slovinec Milec. Jeho následná rána však byla zblokována ter Avestem na rohový kop!
     
    21
    Následného rohového kopu se opět ujal Faik, jehož centr však příliš přesný nebyl, a obrana Twente se ubránila. Následně ve středu hřiště fauloval van Hyfte, a hosté zůstanou u míče.
     
    23
    Hostující "špílmachr" Ziyech rozehrával z levé strany standardní situaci, a jeho centr prolétl až na druhou stranu. Náslendě na hranici vápna spadl hostující Mokotjo, nicméně hlavní rozhodčí nechává hru plynout dál!
     
    24
    Twente ještě vybojovalo rohový kop, kterého se také ujal Ziyech. Jeho centr však opět nebyl povedený, a obrana Rody dokázala centr odvrátit.
     
    26
    Domácí celek momentálně kontroluje hru na vlastní polovině, a pomalu se připravuje na přechod na polovinu soupeře.
     
    27
    Domácí celek hodně zariskoval při rozehrávce, a celou situaci musel řešit Sankoh, který odkopnul míč před Cabralem ke svému brankáři. Van Leet následně raději odkopl míč na polovinu soupeře!
    Do Kerkrade přijela i početná skupinka hostujících fanoušků

     
    28
    Hostující celek měl k dispozici standardní situaci, které se opět ujal Ziyech. Nizozemský záložník hledal na zadní tyči Andersena, ten sice míč zpracoval, ale dostal se z úhlu. Twente tak zůstává u míče!
     
    30
    První žlutou kartu dnešního utkání udělil hlavní rozhodčí hostující Mokotjovi, který ve středu hřiště ostře zajel pod nohy van Hyfteho.
     
    31
    Následnou standardní situaci si vzal na starost Hicham Faik, jehož centr však odrazem o zem doskočil přímo do rukavic Marsmana.
     
    33
    Hakim Ziyech se dostal k míči u postranní čáry, a následným centrem hledal na levém křídle naběhlého Cabrala, avšak ten se k míči přes obránce nedostal.
     
    34
    Po delší době další náznak šance domácího týmu. Akci Kerkrade táhl po levé straně Poepon, který následným přízemním centrem oslovil ke skórování van Duinena. Těsně před ním mu však míč vypíchl Andersen!
    Fanoušci Twente o sobě dali před úvodním výkopem dostatečně vědět ...

     
    35
    Na polovině hřiště upadl Mokotjo, který tak založil protiútoku domácích. Roda to však neudělala dobře, a akce domácích byl strašně pomalá, tudíž se hosté stihli vrátit.
     
    37
    Twente se po špatném začátku dokázalo vzpamatovat, a v posledních minutách je tím lepším týmem na hřišti.
     
    38
    Twente opět postupovalo do postupného útoku, a Ziyech následně dostal míč na El Azzouziho, který si udělal prostor, a vystřelil na přední tyč. Jeho pokus však skončil mimo!
    38. Střela El Azzouziho mířila mimo
     
    40
    Twente opět postupovalo do útoku po levé straně, přihrávka Schildera sice našla Cabrala, ten ale nedokázal sklepnout míč do míst, kam si nabíhal Ede!
     
    41
    Roda na druhé straně postupovala do zajímavého protiútoku, který nakonec zakončil van Hyfte. Technická rána domácího záložníka však nakonec skončila vedle branky Marsmana ...
     
    42
    Ziyech se pokoušel něco kloudného vymyslet před vápnem, nicméně si nevšiml napadajícího Faika, který hostujícího klíčového hráče o míč obral.
     
    43
    Kerkrade postupovalo do zajímavého protiútoku, na jehož konci byla technická rána Hachima Faika, nicméně jeho pokus skončil v náruči Marsmana.
     
    44
    Stoper Swinkels bránil míč před napadajícím Cabralem, nicméně při této snaze trefil svého protihráče rukou do obličeje. Hlavní rozhodčí však situaci pustil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas dnešního bohužel branku nenabídl. Hned od úvodních minut bylo vidět, že se střetávají týmy s podobným herním stylem. Úvod vyšel lépe domácím, následně se o slovo přihlásili také hosté, nicméně žádnou velkou šanci si ani jeden z týmů nevytvořil!

    Druhý poločas začne v Parkstad Limburg Stadion přibližně v 20:46!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Robbert Schilder, přichází Jeroen van der Lely.
     
    48
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji hostující celek, který momentálně kombinuje na útočné polovině, a snaží se dostat do vedení.
     
    49
    Středopolař Mokotjo se uvolnil ze souboj s van Duinenem, nicméně následně podklouzl, a míč mu teukl k domácím hráčům.
     
    51
    Aktivní Twente se hnalo do dalšího postupného útoku, který táhl po pravé strany Gutiérrez, který postupoval po levé straně do vápna. Následně odcentroval, nicméně jeho centr odvrátila obrana Rody!
     
    53
    Hostující celek teď chyboval v obranné fázi, a volnou cestu do vápna dostal van Duinen. Domácí útočník následně posílal přihrávku před branku, nicméně tu zablokoval Andersen.
     
    55
    Kerkrade pokračovalo v útoku, a do zakončení se dostal van Hyfte. Domácí středopolař však mířil mimo!
    Momentka z prvního poločasu dnešního zápasu

     
    57
    Domácí Roda se usadila na útočné polovině, a pokoušela se prokombinovat do pokutového území. Inceman společně s Faikem však na pravé straně narazili na Ziyecha, který dostal míč do zámezí.
     
    58
    Nyní se dostává k postupné kombinaci na útočné polovině také hostující Twente, které se však zatím nemůže dostat do zakončení.
     
    60
    Twente v pohodě kombinovalo na útočné polovině, následně to však přehnal s důrazem domácí Poepon, který použil v souboji s Zieychem ruce, a fauloval.
     
    61
    Obrovská šance domácích, kteří mohli jít do vedení, nicméně šancí pohrdli! Na levé straně dostal prostor Swinkels, který následným centrem našel na zadní tyči Milce. Slovinský záložník chtěl ještě obejít Andersena, to se mu však nepovedla, a ve vyložené příležitosti o míč přišel!
    61. Obrovská šance domácích
     
    62
    Twente šlo velmi rychle vpřed, a celou akci táhl po levé straně Mokotjo. Jeho následný centr měl najít Edeho, nicméně ten se k hlavičce nakonec nedostal.
     
    62
    Twente právě vstřelilo branku!
    Pozor, pozor, zápletka je na světě! Twente je odměněno za svůj aktivní výkon, a půl hodiny před koncem dnešního zápasu se prosazuje. Ve středu hřiště operoval s míčem van der Lely, který krásným pasem našel ve vápně CHINEDU EDEHO, jenž poslal míč k tyči!
    62. Chinedu EDE - 0:1
     
    64
    Domácí celek teď má předsebou těžkou práci, neboť na vyronání má proti dobře organizované obraně Twente už jen necelou půl hodinu ...
     
    66
    Kerkrade je po obdržené brance pochopitelně hned aktivnější, a momentálně kombinuje na útočné polovině. Přes pevnou obranu Twente se však zatím nemůže dostat.
     
    67
    Domácí celek táhl svou akci přes pravou stranu, kde se pokoušel o průnik Gullón. Domácímu obránci však míč odskočil do zámezí, a vhazovat bude Twente.
     
    68
    Dlouhý odkop brankáře Marsmana měl najít na polovině soupeře Edeho. Zatím jediný úspěšný střelec dnešního zápasu se však přes Sankoha k míči nedostal.
     
    69
    Dopředu tak šel domácí celek, který se dostal i do zakončení. Středopolař Inceman natáhl z dobrých třiceti metrů, a jeho rána skončila vysoko nad brankou.
     
    70
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Hicham Faik, přichází Kristoffer Peterson.
     
    71
    Kerkrade má v posledních minutách tlak, a pokouší se o vyrovnání. Zatím se však domácímu týmu nedaří dostat do nějaké slibnější šance.
     
    72
    Domácí celek pokračuje v postupné kombinaci na polovině hřiště, a i nadále hledá nějaké mezírky, kterými by mohl projít do vápna Twente!
     
    73
    Obránce Milec se pokoušel dlouhým nákopem najít za obranou Twente van Duinena, nicméně nizozemský forvard si špatně načasoval svůj náběh.
    Twente se dostalo do vedení, a zatím současný stav drží ...

     
    77
    Belgičan van Hyfte dostal hodně prostoru ve středu hřiště, dokázal se uvolnit, a z hranice vápna vypálil. Jeho povedená rána však i tak letěla nad branku!
     
    78
    Twente se pokoušelo velmi aktivně napadat rozehrávku svého soupeře, a své ovoce to mále přineslo. Domácí celek se však dokázal z těžké siutace dostat ...
     
    79
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Hidde ter Avest, přichází Peet Bijen.
     
    80
    Twente je sice v posledních minutách hodně pasivní, nicméně dokáže také vyrazit do zajímavý protiútoku. Ziyech postupoval po pravé straně, a následnou přihrávkou hledal Mokotja, u míče byl však první van Leer.
     
    81
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Marcos Gullón, přichází Fred Ngombo.
     
    82
    Rodě se po delší době podařilo dostat míč na křídlo, odkud tentokrát odcentroval Ngombo. Jeho centr však dokázala odvrátit Andersena, a dopředu míří Twente.
     
    83
    Hostující celek sice na útočné polovině nic kloudného nevymyslel, nicméně ušetřil další cenné vteřinky navíc!
    Fanoušci Twente použili před zápasem i pyrotechniku

     
    84
    Twente mělo k dispozici zajímaovou standardní situaci, které se ujal Hakim Ziyech. Jeho centr měl najít ve vápně Uviniho, nicméně míč prolétl do zámezí, a van Leer pospíchá s rozehrávkou.
     
    85
    Ve středu hřiště si udělal prostor střídající Peterson, který natáhl ke střele. Jeho pokus však dokázali hráči Twente zablokovat!
     
    86
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Georgij Žukov, přichází Nathan Rutjes.
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Zakaria El Azzouzi, přichází Oskar Zawada.
     
    87
    Twente má momentálně míč pod kontrolou na vlastní polovině, a pokouší se s ním dostat co nejdále od branky Marsmana.
     
    89
    Domácí celek měl k dispozici standardní situaci, které se ujal Rutjes. Jeho centr nejdříve odvrátil van der Lely, nicméně míč zůstal před vápnem. Naštěstí pro hosty u něj byl jako první Zawada.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Twente získalo míč na vlastní polovině, a postupovalo do rychlého protiútoku, který táhl van der Lely. Střídající hráče poslal k zemi nedovoleným zákrokem van Duinen.
     
    90+2
    Domácí celek se ještě pokouší něco se současným stavem udělat, nicméně Twente si počíná v závěru utkání velmi dobře po taktické stránce!
     
    90+3
    Twente se ještě dostalo do velké šance! Střídající Zawada postupoval po pravé straně, a následnou přihrávkou našel Cabrala, jehož ránu však zablokoval Sankoh!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Roda JC Kerkrade nepodala v domácím utkání s FC Twente špatný výkon, avšak prohrála 0:1!

    První poločas dnešního bohužel branku nenabídl. Hned od úvodních minut bylo vidět, že se střetávají týmy s podobným herním stylem. Úvod vyšel lépe domácím, následně se o slovo přihlásili také hosté, nicméně žádnou velkou šanci si ani jeden z týmů nevytvořil!

    Ani ve druhém poločase nebyl k vidění záživný fotbal! Domácí Milec měl velkou šanci v 61. minutě, nicméně tu promrhal. Na druhé straně se o minutu později prosadil Chinedu Ede, který rozhodl o vítězi dnešního utkání, neboť domácím se již vyrovnat nepodařilo!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:37:12)

    Jan Havlovic

    Branky: 62. Ede

    Karty:   30. Mokotjo (TWE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8.
    Roda JC Kerkrade: van Leer – Gullón (81. Ngombo), Sankoh, Swinkels, Milec – Žukov (86. Rutjes), Inceman, Faik (70. Peterson) – van Hyfte – van Duinen, Poepon.
    Náhradníci: Verbist – Rutjes, Peterson, Ngombo, Dijkhuizen, Noor, Monteyne.

    FC Twente: Marsman – ter Avest (79. Bijen), Andersen, Uvini, Schilder (46. van der Lely) – Gutiérrez, Ziyech, Mokotjo – Ede, El Azzouzi (86. Zawada), Cabral.
    Náhradníci: Drommel – Zawada, Agyepong, Hölscher, van der Heyden, van der Lely, Bijen.

    Rozhodčí: Jeroen Manschot – Bexkens, Vandeursen (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri