Belenenses – Arouca 0:2 (kon.) | Tondela – Marítimo 3:4 (kon.) | Setúbal – Nacional 1:1 (kon.)
Porto – Moreirense 3:2 (kon.) | Braga – Guimarães 3:3 (kon.)
konec
CD Tondela
3:4 (1:2)
CS Marítimo
Neděle 21.02.2016, 17:00 • Estádio João Cardoso • Portugalská Primeira Liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
    Smutný hrdina dnešního zápasu Nathan Júnior (2 góly).

     
    Závěr utkání na Estádio João Cardoso nabídl epický konec! Tondela po vyloučení Edgara Costy, který se hloupě nechal vyloučit po dvou žlutých kartách během pouhých dvou minut, otočila zápas na svou stranu, když se podruhé v zápase prosadil Nathan Júnior a jedenáct minut na to střídající Érick Moreno. Domácí vedli v první minutě netradičně dlouhého nastavení 3:2, jenže o vítězství vzápětí přišli. Ve druhé minutě nastavení nejprve vyrovnal Dirceu a neuvěřitelný obrat v deseti hráčích dovršil tři minuty na to střídající Baba Diawara. Tondela inkasovala dva góly po dvou hloupých chybách, které se ji nakonec staly osudnými. Konečný výsledek. CD Tondela 3 CS Marítimo 4. (19:08:01)
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Nad rámec normální hrací doby se hrálo více než deset minut, které se nakonec Tondele stávají osudným, když během nich inkasovali dva góly a v početní převaze přišli o cenné a důležité tři body.
     
    90+9
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Damien Plessis.
     
    90+5
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Na Estádio João Cardoso se dějí velké věci, Tondela sahala ještě v devadesáté minutě po třech bodech, jenže teď je všemu jinak, BABA DIAWARA navázal na gól Dricea a otáčí vývoj zápasu na stranu Marítima!! Dyego Sousa a João Diogo rozebrali obranu Tondely do posledního šroubku a Baba Diawara střelou do prázdné brány dokonal fantastický obrat.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Baba Diawara (CS Marítimo).
     
    90+2
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    DIRCEU střílí krásný gól a vyrovnává stav utkání těsně před koncem na 3:3!! Rúben Ferreira zachytil míč po špatném výkopu brankáře Zubikarii a poté přesnou přihrávkou našel Dircea, který ho poslal pod horní tyč.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Érick Moreno (CD Tondela).
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Romário (CS Marítimo).
     
    87
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Éber Bessa, přichází Baba Diawara.
     
    85
    Tento obrat může Tondele hodně pomoci do zbytku sezóny, ve které bude bojovat o záchranu.
     
    84
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Střídající ÉRICK MORENO střílí jeden z nejdůležitějších gólů Tondely v letošní sezóně Ligy NOS a otáčí vývoj zápasu na stranu outsidera!! Nathan Júnior odvedl na levém křídle fantastickou práci a po následné přihrávce uklidil míč z blízkosti do prázdné brány střídající Érick Moreno, který se stává společně s prvním jmenovaným hráčem obrovským hrdinou dnešního zápasu.
     
    84
    Éber Bessa vypálil z hranice pokutového území, brankář Zubikarai ale mohl zůstat klidný, protože jeho střela zamířila mimo.
     
    83
    Rúben Ferreira a Dyego Sousa založili protiútok Marítima.
     
    82
    Brankář Haghighi je po dlouhém ošetřování zpět na nohou.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 1028 diváků.
     
    78
    Érick Moreno se snažil otočit vývoj zápasu na stranu Tondely, jenže u míče byl jako první brankář Haghighi, se kterým se tvrdě střetl, a oba zůstali ležet na hřišti.
     
    75
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Alex Soares, přichází Ghazaryan.

    Tomáš Reiner

    Branky: 39. Nathan Júnior, 73. Nathan Júnior, 84. Érick Moreno – 3. Edgar Costa, 31. Dyego Sousa, 90+2. Dirceu, 90+5. Diawara

    Karty:   23. Hélder Tavares (TND), 90+1. Moreno (TND) – 10. Dyego Sousa (MAO), 23. Soares (MAO), 59. Costa (MAO), 90+1. Romário (MAO), 90+3. Baba Diawara (MAO)   61. Costa (MAO)


    CD Tondela: Zubikarai – Oto´o Zué (66. Érick Moreno), Bruno Nascimento, Tikito, Nuno Santos – Hélder Tavares, Bruno Monteiro, Karl (46. Wagner) – Murillo, Nathan Júnior, Romário Baldé (28. Dolly Menga).
    Náhradníci: Cláudio Ramos, Kaká, Luís Alberto, Jaquité.

    CS Marítimo: Haghighi – Patrick, Dirceu, Romário Leiria, Rúben Ferreira – Alex Soares (75. Ghazaryan), Fransérgio – João Diogo, Éber Bessa (87. Baba Diawara), Edgar Costa (90+9. Damien Plessis) – Dyego Sousa.
    Náhradníci: Welligton, Tiago Rodrigues, Lynneeker, Donald Djoussé.

    Rozhodčí: Tiago Martins. Asistenti: André Campos, Hernâni Fernandes. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Rebocho

    Diváci: 1028
    thejrc.org