Tlačová konferencia MFK Ružomberok (kon.) | Tlačová konferencia FK Senica (kon.)
Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia MŠK Žilina

sk Úterý 23.02.2016, 14:00Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia sa skončila, ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok dňa. (14:21:57)
     
    Otázka novinára: Hovorí sa o umelom trávniku v Žiline. V akom je to procese?

    Adrián Guľa: "Vidíme to v časovom horizonte asi niekedy v období leta. Asi od novej sezóny budeme hrať na umelej tráve. Aj kvôli tomu sme si vymenili zápasy s Michalovcami."

    Karol Belaník: "Rátame s tým, že by sme to mali stihnúť načas, respektíve ešte do začiatku predkôl Európskej ligy."
     
    Adrián Guľa: "Piatkové zápasy nás mrzia kvôli fanúšikom. Musíme to však rešpektovať, asi sa s tým nedá nič robiť. Máme však radi ťažké výzvy a na nich sa snažíme makať. Musíme byť neustále pripravení. Treba však o tom do budúcna porozmýšľať."
     
    Karol Belaník: "Pre odchádzajúcich futbalistov prišli veľmi dobré ponuky. Hráčom, ktorí odviedli množstvo pre tento klub, sme umožnili odísť. Nemohli sme im povedať – "Potrebujeme vás v boji o tretie miesto." Umožnili sme im prestup do zahraničia. Odchodov bolo viacero. Napríklad spolupráca s Lukášom Čmelíkom už nebola možná. Jožko Piaček odviedol množstvo pre Žilinu. Nemal však garantované miesto v základnej zostave. William bol kapitola sama o sebe. Ten si to viac-menej vynútil sám, Turci mu dali výborné podmienky. Potrebujeme hráčov, ktorí chcú makať naplno. Vieme, že tím môže byť po odchodoch viac hladný po úspechoch a môže sa zomknúť."
     
    Viktor Pečovský: "Ak je šanca sa dostať do veľkého klubu, ako napríklad Milan Škriniar, tak je to motivácia aj pre ostatných."
     
    Adrián Guľa: "Kabína je pripravená na konkurenčný boj. Vieme, že musia chlapci tvrdo pracovať, lebo na ich post sa tlačí niekto iný. Hráči to vnímajú pozitívne. Uvedomujú si, že sa môžu zo Žiliny dostať do väčšieho klubu. Som rád, že kabína funguje. Verím, že všetci chlapci, aj tí z akadémie, majú obrovskú motiváciu urobiť veľký výkonnostný progres a dostať sa ďalej."
     
    Adrián Guľa: "Veríme, že najlepší strelec prípravy Jakub Paur ešte viac ukáže svoj potenciál v zápasoch. Podstatné však bude, ako budú pracovať aj ďalší chalani."
     
    Viktor Pečovský: "Tešíme sa na jarnú časť a konfrontácia s ťažkými súpermi v príprave nám môže pomôcť aj v ostrých ligových zápasoch. Veríme, že Európsku ligu "urobíme". "
     
    Adrián Guľa: "Hráči mali na tréningoch testery a tak sme mali o všetkom prehľad. Ako zaujímavosť môžem povedať, že odbehali približne 365 kilometrov na hráča. Priemerne nabehané kilometre tvoria viac ako 11 kilometrov. Dáta sú pre nás dôležité."
     
    Adrián Guľa: "Môžem len potvrdiť, že sústredenia splnili účel. Zápasy nám dávajú ďalšiu nádej, že kvalita hráčov, ktorí sú v mužstve alebo prídu, majú potenciál. V Žiline sa pracuje systémovo, je to skvelý klub. Chlapci chcú napredovať a snažia sa. Nie je to len o sústredeniach, ale o denno-dennom režime – či už strava, tréningy a ďalšie."
     
    Karol Belaník: "Radi by sme sa etablovali v prvej trojke, ktorá nám garantuje účasť v pohárových stretnutiach. Odohráme aj zápas Slovnaft cupu proti Dunajskej Strede. Prioritou je však obsadenie najhoršie tretieho miesta v tabuľke. Jar bude náročná, odohráme množstvo zápasov v rýchlom slede. Chceme sa optimisticky naladiť už od prvého kola."
     
    Karol Belaník: "Mrzí nás zranenie Jánošíka, ktorý má dláhu na nohe a liečba bude trvať asi 4-6 týždňov."
     
    Karol Belaník: "Vítam všetkých prítomných novinárov. Prípravu sme rozdelili do troch fáz. Najskôr to bola príprava v domácich podmienkach, následne sme išli do Prahy a nakoniec do Slovinska. V Prahe sme opäť našli ideálne podmienky na prípravu. Vrcholom bol zápas so Spartou Praha, ktorý sme odohrali na hlavnom štadióne. V Slovinsku sme absolvovali aj generálku na Fortuna ligu. Ihrisko bolo veľmi dobré, aj keď poveternostné podmienky neboli ideálne."
     
    Na dnešnej tlačovke sa zúčastnia: Karol Belaník, športový manažér MŠK Žilina, Adrián Guľa, tréner A-tímu a kapitán Viktor Pečovský.
     
    Najlepším strelcom prípravy sa stal Jakub Paur, autor piatich gólov.
     
    Povedzme si bilanciu MŠK Žilina v príprave. Šošoni odohrali celkovo deväť zápasov s bilanciou šesť víťazstiev, dve remízy a jediná prehra.
     
    Príjemný dobrý deň, vážení športoví fanúšikovia. Hlásime sa vám zo Žiliny, priamo zo štadióna pod Dubňom, kde sa už o niekoľko desiatok sekúnd začne tlačová konferencia klubu pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Milan Gončár

    bahis siteleri