Tlačová konferencia MFK Ružomberok (kon.) | Tlačová konferencia FK Senica (kon.)
Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia MFK Ružomberok

sk Úterý 23.02.2016, 11:00Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia je na konci, ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ligových súbojoch. (11:30:49)
     
    Keďže Ružomberok posilnil hlavne v stredovej formácii, otázka na trénera znie, ako bude táto formácia vyskladaná: ,,Záleží od toho, či budeme hrať doma alebo vonku, či bude Marek zdravý. Som rád, že máme na kraji rýchlych hráčov, či je to Zoši, Kučera alebo Peťo Gal Andrezly. Základ stredových formácií sa bude vyvíjať od Saparu a Nagyho, ktorí by to mali zabezpečovať. Závisieť bude ako hovorím od toho, či hráme doma, vonku, taktiež to závisí od súpera. Budú hrať tí, ktorí majú aktuálne najlepšiu formu," prezradil Ladislav Pecko.
     
    ,,Zo SFZ nám prostredníctvom ministerstva školstva bolo poskytnutých 1 000 000€," prezradil Ľubomír Golis s rekonštrukciou, a dodal, že celková suma za trávnik, priestory vo východnej tribúne a turnikety bola cca 1,9 milióna eur.
     
    ,,Sme medzi ôsmimi najlepšími mužstvami slovenského pohára, veľa si sľubujeme od toho, aby sme sa dostali čo najďalej. Urobíme všetko preto, aby sme sa v pohári aj v lige prebojovali čo najďalej. Keď sme prišli do tímu, povedal som, že Ružomberok má káder na to, aby sa nachádzal v prvej šestke," povedal Dušan Tittel. Pri jeho príchode sa však klub nachádzal na 11. priečke a tak chýba bodové manko. Chváli však vystavanie mužstva.
     
    ,,Najdôležitejšie je, že budeme mať väčší komfort po zápasoch a tréningoch a budeme môcť lepšie zregenerovať," doplnil k východnej tribúne Marek Sapara.
     
    ,,Myslím si, že je skvelé, že som sa ako hráč dožil toho, že v Ružomberku sa to posúva dopredu. Desať rokov dozadu sme vyhrali double a konečne sme sa dopracovali k tomu, že máme tieto priestory," chváli Marek Sapara novú tribúnu. Ďalej chváli aj dobre vyskladané mužstvo. Dopĺňa ho Ladislav Pecko, ktorý si pochvaľuje vyhrievaný trávnik.
     
    ,,Od začiatku som mal s trénerom dohodnutý svoj plán, nechceli sme nič unáhliť, nič podceniť. Počas prípravy sa vyskytli nejaké sprievodné problémy s kolenom, čo sa po tej operácii dalo očakávať. V Turecku som vynechal nejaké zápasy, aby sme nespravili nejakú chybu. Po návrate z Turecka som pracoval naplno," povedal Marek Sapara na svoje zranenie, pričom priznal, že mu chýba lepšia zápasová prax, ale spraví všetko preto, aby bol potrebný pre mužstvo.
     
    ,,Kabína sa už teší na jarnú časť. Máme postavenie v tabuľke, na aké Ružomberok nepatrí," povedal kapitán tímu Marek Sapara, ktorý verí, že tím budú obchádzať zranenia a pochvaľuje si výbornú partiu.
     
    Slovo prevzal Dušan Tittel, ktorý je spokojný so ziskom odchovanca pražskej Sparty Adama Kučeru, ktorý prichádza do Ružomberka na hosťovanie a pripustil možnosť jeho definitívneho prestupu do Ružomberka po sezóne. Taktiež ho teší aj príchod Petra Gal Andrezlyho a po zranení návrat Mareka Saparu. Vyjadril sa aj na adresu Martina Jakubka, ktorý počas prípravy bojoval so zranením, no do dvoch týždňov by mal naplno pracovať s mužstvom. Okrem už spraveného vyhrievaného trávnika a dokončenia vnútorných priestorov východnej tribúny klub po zime plánuje rekonštrukciu umelého trávnika a aj vytvorenie ďalšieho tréningového ihriska.
     
    ,,Príprava je nutné zlo, je dlhá. Čo bolo v príprave ukážu majstrovské zápasy," povedal na margo prípravy Ladislav Pecko, pričom verí, že na jar budeme spokojní. ,,Verím, že ofenzívna sila bude lepšia, potrebujeme dávať viac gólov, verím, že s posilami to príde, ukážu to majstrovské zápasy," dodal tréner.
     
    ,,A mužstvo začalo prípravu 7. 1. 2016, na začiatku bolo kondičné sústredenie v Liptovskom Jáne, nasledovali prípravné zápasy, výjazd do Čiech, potom pre nás už tradičné Turecko. Poslednú sobotu sme odohrali generálku s FK Fotbal Třinec. Čo sa týka kádra, veľké zmeny sme neurobili. Optimalizovali sme hlavne ofenzívu, zhodli sme sa, že tam potrebujeme spraviť zmeny, aby sme boli efektívnejší. Prišli dvaja noví hráči Peter Gal Andrezly z Podbrezovej a na hosťovanie Adam Kučera. Od jari sa k tímu zapája aj Marek Sapara. Boli tam aj odchody, ukončili sme zmluvy s hráčmi, s ktorými sme veľmi nepočítali a ani v jeseni nedostávali priestor," vraví Ľubomír Golis a dodáva, že po skončení tlačovej konferencie si novinári prehliadnu vnútorné priestory východnej tribúny.
     
    Tlačovú konferenciu otvoril Ján Svrček, ktorý privítal prítomných, pripomenul, že ide už o devätnástu jar pre MFK v rade, ktorú odohrá v najvyššej súťaži a odovzdal slovo generálnemu riaditeľovi.
     
    Novinári sa usádzajú na svoje miesta, o chvíľu môžeme začať.
     
    Realizačný tím:

    Tréner “A“ mužstva: Ladislav Pecko
    Asistent trénera “A“ mužstva: Ján Bíreš
    Tréner brankárov: Marek Rodák
    Technický vedúci: Peter Adamčiak
    Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
    Masér: Juraj Hervartovský
     
    Hráčsky káder – A mužstvo:

    Brankári: Darko Tofiloski, Ľuboš Hajdúch, Matej Šavol

    Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Lukáš Lupták, Peter Maslo, Gagik Daghbashyan, Antonín Rosa, Martin Boszorád

    Stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Peter Gal Andrezly, Tomáš Gerát, Tomáš Ďubek, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Ondrek, Štefan Zošák, Adam Kučera, Ivan Kotora, Marek Sapara

    Útočníci: Andrej Lovás, Martin Jakubko, Miloš Lačný
     
    Zmeny v kádri:

    Odchody: Tomáš Lešňovský (ukončenie zmluvy), Erik Liener (ukončenie zmluvy), Pavol Masaryk (koniec zmluvy), Štefan Senecký (ukončenie zmluvy), Anatoli Cheptine (ukončenie zmluvy), Boris Turčák (ukončenie zmluvy), Matej Lovás (hosťovanie Sereď), Viktor Miklós (ukončenie hosťovania)

    Odchody v riešení: Matúš Macík, Miroslav Almaský

    Príchody: Ľuboš Hajdúch (prestup MFK Skalica), Peter Gal Andrezly (prestup ŽP Šport Podbrezová), Adam Kučera (hosťovanie FC Graffin Vlašim)
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:

    Generálny riaditeľ: Ing. Ľubomír Golis
    Športový a marketingový riaditeľ: Ing. Dušan Tittel
    Tréner A mužstva: Ladislav Pecko
    Kapitán A mužstva: Marek Sapara
     
    Priebeh prípravy:

    Ružomberské A mužstvo odštartovalo prípravu na jarnú časť sezóny 7. januára 2016. Na úvodnom zraze nechýbali navrátilec Ľuboš Hajdúch, nová posila stredopoliar Peter Gal Andrezly a do prípravy zasiahli aj niekoľkí hráči zo staršieho dorastu. Počas priebehu prípravy sa k tímu pripojil český stredopoliar Adam Kučera. Naopak, na jar sa v oranžovom drese nepredstaví útočník Pavol Masaryk, ktorému sa skončila zmluva. Viac o príchodoch a odchodoch si povieme počas tlačovej konferencie.

    Hráči na úvod absolvovali sústredenie v Liptovskom Jáne, následne odohrali prvé dva prípravné súboje na domácom umelom trávniku s Tatranom Prešov a Dolným Kubínom. Následne si v Spišskej Belej zmerali sily s Košicami, v Česku s Duklou Praha, Vlašimom a Znojmom a v dňoch od 5. do 14. februára sa zúčastnili na sústredení v Turecku. Počas sústredenia hrali s tímami FC Botosani, FC Oleksandriya a Esbjerg fB. Prípravu ukončili domácou generálkou s Třincom, na ktorej prvýkrát vyskúšali vyhrievaný trávnik v zimnom období a ten zniesol krst ohňom na jednotku.

    Z 10 zápasov si Ružomberok pripísal 5 víťazstiev, 3 remízy a 2 prehry, prípravu ukončil s aktívnym skóre 21:9.

    Výsledky prípravných zápasov:

    MFK Ružomberok – 1. FC Tatran Prešov 0:0
    MFK Ružomberok – MFK Dolný Kubín 8:0
    FC VSS Košice – MFK Ružomberok 0:1
    FK Dukla Praha – MFK Ružomberok 3:1
    FC Graffin Vlašim – MFK Ružomberok 1:0
    1. SC Znojmo FK – MFK Ružomberok 2:4
    FC Botosani – MFK Ružomberok 1:1
    FC Oleksandriya – MFK Ružomberok 0:1
    Esbjerg fB – MFK Ružomberok 2:2
    MFK Ružomberok – FK Fotbal Třinec 3:0

    Góly v príprave:

    Miloš Lačný (4), Martin Boszorád (2), Tomáš Ďubek (2), Andrej Lovás (2), Martin Nagy (2), Marek Sapara (2), Peter Gal Andrezly (1), Tomáš Gerát (1), Adam Kučera (1), Jakub Kudlička (1), Lukáš Lupták (1), Adrián Omasta (1), Štefan Zošák (1)
     
    Na úvod si pripomeňme priebeh jesennej časti sezóny 2015/16.

    Tak, ako záver minulej jari, aj začiatok jesene bol poznačený budovaním nového vyhrievaného trávnika na hlavnom ihrisku ružomberského štadióna. Z tohto dôvodu odohrali Liptáci prvé tri domáce stretnutia v NTC Poprad. Prechodný domov im však nepriniesol šťastie a po piatich kolách nového ročníka mali na svojom konte len tri body za remízy v Senici a v Poprade so Žilinou a Trnavou. V následnom šiestom kole sa síce Ružomberčanom podarilo zásluhou Andreja Lovása ako prvým rozvlniť trenčiansku sieť a dokonca boli prví, kto si po remíze 1:1 odniesol bod od úradujúceho majstra, no čakanie na prvé ligové víťazstvo sa stále neskončilo. V sobotu 29. augusta 2015 sa tím predstavil prvýkrát na novom trávniku, ale nezvíťazil ani pred vlastnými fanúšikmi. Súboj s Michalovcami sa skončil remízou 2:2.

    Po stretnutí 7. kola Fortuna ligy s Michalovcami došlo v klube k dvom zmenám. Miesto trénera Ivana Galáda zasadol na lavičku Ladislav Pecko a novým športovým a marketingovým riaditeľom klubu sa stal Dušan Tittel. Po zmenách prišli na rad víťazstvá, keď v ďalších piatich ligových súbojoch Ruža štyrikrát zvíťazila a raz prehrala. Úspešné ťaženie trvalo do reprezentačnej prestávky v polovici októbra. Išlo o pre slovenský futbal výnimočné momenty, pretože Slovensko definitívne potvrdilo svoj postup na EURO 2016. Pre Ružomberok však následne prišlo päť ligových súbojov so ziskom jediného bodu. Posledné dva jesenné merania síl však futbalisti spod Čebraťa zvládli, keď zvíťazili v Michalovciach a následne aj doma s Podbrezovou.

    Počas jesene Liptáci celkovo zaznamenali šesť víťazstiev, šesť remíz a sedem prehier. Na svoje konto si pripísali 24 bodov a v ligovej tabuľke im patrí priebežná ôsma priečka. Na 7. Senicu strácajú jeden bod a pred 9. Zlatými Moravcami majú päťbodový náskok.

    Ružu čaká na jar aj pokračovanie púte v Slovnaft Cup-e. Ružomberčania mali v 2. kole voľný žreb a následne potvrdili úlohu favorita vysokými víťazstvami nad Šarišskými Michaľanmi, Dunajskou Lužnou a Topoľčanmi.

    Tak v lige, ako aj v Slovnaft Cup-e čaká Ružu na úvod jari súboj v Zlatých Moravciach. Ligové meranie síl s ViOnom sa uskutoční v sobotu 27. februára 2016 o 17:00 a pohárové štvrťfinále, ktoré sa hrá na jeden víťazný zápas je naplánované na 15. marec 2016 o 15:00.

    Ján Kmeť

    bahis siteleri