Losování osmifinále Evropské ligy Sparta - Lazio (kon.)
konec
Losování osmifinále Evropské ligy

Sparta - Lazio

Pátek 26.02.2016, 13:00Losování soutěží
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný víkend! (13:57:52)
    Grafická podoba osmifinálových dvojic

     
    OSMIFINÁLE EVROPSKÉ LIGY:

    Šachtar Doněck (UKR) – Anderlecht Brusel (BEL)
    Basilej (SUI) – Sevilla (ESP)
    Villarreal (ESP) – Bayer Leverkusen (GER)
    Athletic Club Bilbao (ESP) – Valencia (ESP)
    Liverpool (ENG) – Manchester United (ENG)
    Sparta – Lazio (ITA)
    Borussia Dortmund (GER) – Tottenham Hotspur (ENG)
    Fenerbahce Istanbul (TUR) – Braga (POR)
     
    Pěkné souboje čekají i české hráče v Basileji. Tomáš Vaclík s Markem Suchým budou mít těžkou práci se španělskou Sevillou, zatímco Michal Kadlec by mohl naskočit do zápasů s Bragou.
     
    Italský celek se v Praze představil naposledy před necelými třinácti lety v rámci základní skupiny Ligy mistrů. Sparta tehdy dovezla ze Říma remízu 2:2 a v posledním domácím utkání potřebovala italský celek porazit.

    To se jí nakonec podařilo historickou brankou Marka Kincla ze závěrečného nastavení zápasu, po němž mohli sparťané slavit postup do osmifinále Ligy mistrů.
    Na souboj Dortmundu a Tottenhamu se těší i německá legenda

     
    Máme to za sebou a podle mého názoru panuje na Letné spíše sportovní spokojenost. Do Prahy se po necelých třinácti letech vrátí italské Lazio, jehož barvy hájí několik výborných fotbalistů.

    Nejedná se sice o nejatraktivnějšího soupeře z možného výběru, ale přece jen jde o tým, který bude fanoušky zajímat a rozhodně nebude výrazným favoritem. Svěřenci Zdeňka Ščasného určitě šanci mají.
     
    Losovací ceremoniál je u konce!
     
    8
    Poslední dvojicí je turecké Fenerbahce s Michalem Kadlecem. Turecký celek čeká dvojzápas s portugalskou Bragou, přemožitelem Liberce ze základní skupiny.
     
    7
    Zajímavé bitvy jistě nabídne střetnutí Borussie Dortmund a anglického Tottenhamu. Atraktivní dvojice.
     
    6
    ... a 10. března zavítá na Letnou italské Lazio! S ním se Sparta utkala během památného působení v základní skupině Ligy mistrů v ročníku 2003/2004.
     
    6
    Na řadě je Sparta, začne doma...
     
    5
    Hráči i fanoušci Sparty budou zklamaní, ale v osmifinále uvidíme bitvu Liverpoolu s Manchesterem United!
     
    5
    První anglický tým je venku. Je jím Liverpool trenéra Jürgena Kloppa!
     
    4
    Čeká ho španělská bitva s Valencií.
     
    4
    Dalším španělským týmem, vytaženým z osudí, bylo Bilbao.
     
    3
    A utká se s Leverkusenem.
     
    3
    Na řadu přichází další španělský tým a soupeř Plzně ze základní skupiny – Villarreal.
     
    2
    No, české hráče v barvách švýcarského týmu čeká velmi tvrdý oříšek. Do Švýcarska zavítá Sevilla.
     
    2
    Na řadu přichází švýcarská Basilej!
     
    1
    Prvním vytaženým celkem je ukrajinský Šachtar Doněck, který začne 10. března doma s Anderlechtem Brusel.
     
    Los právě začal!
     
    Za potlesku všech přítomných přichází Alexander Frei, ambassador aktuálního ročníku Evropské ligy a bývalý útočník švýcarské reprezentace. Dnes rozdělí všechny týmy na osm dvojic.
    Basileji fandí i švýcarský tenista Roger Federer

     
    Nejlepší šestnáctka týmů se popere o finálovou účast v Basileji, kam se může probojovat i domácí tým s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým v týmu.
     
    Losovací ceremoniál začal a pro věrné fanoušky začínáme smutnou zprávou. Tentokrát už na pódiu neuvidíme známého Gianna Infantina, který dnes bojuje o post předsedy FIFA.

    Při losu ho zastoupil ředitel klubových soutěží UEFA Michael Heselschwerdt a na úvod přivítal všechny zástupce nejlepší šestnáctky týmů Evropské ligy.
     
    Do startu losovacího ceremoniálu zbývají pouze minuty. Napětí sílí a sparťané už se těší na svého příštího soupeře. Co je ovšem zajímavé, s většinou týmu v osudí už má evropské zkušenosti.
    Elitní šesnáctka týmů Evropské ligy

     
    Pojďme se podívat, na koho tedy může Sparta narazit. V osudí budou zajímavá jména ze západní Evropy, ale také těžcí soupeři z východu. Do druhé skupiny týmů patří ukrajinský Šachtar Doněck, či tři roky starý přemožitel Plzně Fenerbahce Istanbul.

    Velkým zážitkem by pro samotné hráče i fanoušky byly zápasy s anglickým Manchesterem United, Liverpoolem či Tottenhamem. Letenští by se jistě nebránili ani dalšímu měření sil s Dortmundem či Leverkusenem a těžkou prověrkou by byly souboje se španělskými celky.
     
    Letenští by chtěli do Anglie, dočkají se?

    Už před losem uplynulého kola play off si sparťané přáli zvučnějšího soupeře. Po vyřazení Krasnodaru se jim sen určitě splní a Sparta má velkou šanci, že narazí na velké kluby ze západu Evropy.

    „Už si nejde vybírat, ale chtěl bych nějaké zvučnější jméno. Rád bych se podíval do Anglie,“ řekl ČTK Martin Frýdek. Ve stejném duchu se vyjádřil také střelec důležitého gólu na hřišti Krasnodaru Lukáš Mareček, který by se nebránil ani návratu do Bruselu, kde by se rád střetl s Anderlechtem.
    Cesta domů byla plná radosti

     
    Sparta býky zkrotila a navázala na Plzeň

    Svěřenci Zdeňka Ščasného zažívají další úspěšné působení v pohárové Evropě a jejich cesta není u konce. Přes Asteras a APOEL postoupili Letenští do prvního kola play off, kde narazili na ruský Krasnodar.

    Nevyzpytatelný klub nebyl pro fanoušky ani hráče příliš atraktivní a po fotbalové stránce zároveň nevyzpytatelný. Po velmi dobrém domácím výkonu ovšem sparťané odjížděli k odvetě s náskokem 1:0 a svůj postup stvrdili včerejší výhrou 3:0 na krasnodarském hřišti.

    Spartě se tak podařilo napodobit Plzeň, která došla do osmifinále Evropské ligy v roce 2014, kdy podlehla Lyonu a o rok dříve nestačila na turecké Fenerbahce.
     
    Přeji vám příjemné páteční odpoledne. Od 13 hodin budeme společně sledovat los osmifinále Evropské ligy, které bude zajímat i fanoušky českého fotbalu. V osudí totiž bude také pražská Sparta!

    Daniel Ryl

    Osmifinále Evropské ligy:
    Šachtar Doněck (UKR) - Anderlecht Brusel (BEL)
    Basilej (SUI) - Sevilla (ESP)
    Villarreal (ESP) - Bayer Leverkusen (GER)
    Athletic Club Bilbao (ESP) - Valencia (ESP)
    Liverpool (ENG) - Manchester United (ENG)
    Sparta - Lazio (ITA)
    Borussia Dortmund (GER) - Tottenham Hotspur (ENG)
    Fenerbahce Istanbul (TUR) - Braga (POR)
    Osmifinalisté Evropské ligy
    Athletic Club Bilbao (ESP), Sevilla (ESP), Valencia (ESP), Villarreal (ESP), Liverpool (ENG), Manchester United (ENG), Tottenham (ENG), Dortmund (GER), Leverkusen (GER), Braga (POR), AC Sparta Praha (CZE), Lazio (ITA ) Šachtar Doněck (UKR) Fenerbahçe (TUR) Basilej (SUI) Anderlecht (BEL).
    bahis siteleri