Heracles – Kerkrade 0:5 (kon.) | Graafschap – Heerenveen 0:1 (kon.) | Utrecht – Feyenoord 1:2 (kon.)
Ajax – Alkmaar 4:1 (kon.)
konec
BV De Graafschap
0:1 (0:0)
SC Heerenveen
Neděle 28.02.2016, 14:30 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem (kapacita: 12.600 diváků) • Nizozemská Eredivisie • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního dne. Nashledanou. (16:24:37)
     
    Jak nespravedlivý dokáže být fotbal, to v plné kráse ukázal dnešní souboj De Graafschapu a Heerenveenu. Domácí, ač aktuálně poslední tým tabulky, byl po většinu utkání lepším týmem a diktoval tempo hry.Jeho hráči však nedokázali využít žádnou ze šancí, kterou si vytvořili a hosté naopak udeřili hned z první nebezpečnější návštěvy domácí šestnáctky. O výhře Heerenveenu tak rozhodl jediným gólem utkání ze 66. minuty Morten Thorsby.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rohový kop už žádné nebezpečí před domácí brankou nepřinesl. Hosté se navíc udrželi u míče a utkání dohrají na útočné polovině.
    90+2. Zeneli své sólo do gólového konce nedotáhl, Jurjus ho parádně vychytal!
     
    90+2
    Do otevřené domácí obrany měli možnost zaútočit hosté, když jejich rychlý protiútok táhl po pravé straně Zeneli, který se nakonec, ač těsně bráněn, dostal k zakončení, jeho ránu po zemi ale dokázal Jurjus vyrazit na roh!
    90+1. Kabasele měl na kopačce vyrovnání, z voleje ale těsně minul!
     
    90+1
    Další dlouhý balon mířil do vápna hostů ze středu hřiště, ale nyní to málem vyšlo! Míč si našel ve vzduchu před brankou Vermeij, který jej přiklepl na Kabaseleho, který parádním volejem jen těsně přestřelil Mulderovu klec!
     
    90+1
    Tři minutky se bude hrát nad rámec základní hrací doby, povede se domácím vyrovnat nebo si hosté odvezou tři body?
     
    90
    Kabasele se rval o nakopnutý míč před brankou Heerenveenu, počínal si však až příliš aktivně a navíc v rozporu s pravidly.
     
    89
    Domácí to opět zkusili dlouhým centrem až své obranné poloviny, jenže obrana Heerenveenu nyní ve vzduchu jasně vládne. Poté se ještě útočného faulu dopustil jeden z domácích fotbalistů a hráči De Graafschapu přijdou o míč.
     
    87
    Vzduchem to ale opravdu nepůjde, jenže domácí hráči jsou v těchto minutách nepoučitelní. Další vysoký centr letěl k hostující brance a opět se k míči jako první dostal gólman Mulder.
     
    86
    Necelých pět minut zbývá do konce základní hrací doby. Domácí mají míč na svých kopačkách a ještě se určitě pokusí o vyrovnání.
     
    85
    Další dlouhý centr letěl na branku hostů z hloubi pole, to ale asi nebude ta vhodná taktika, jak dosáhnout vyrovnání. Znovu se totiž k míči ve vzduchu dostal jako první brankář Mulder.
     
    84
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Caner Cavlan, přichází Lucas Bijker.
     
    84
    Veerman dostal míč do prostoru asi dvacet metrů před brankou domácích a jelikož měl dost času i prostoru na střelu, odhodlal se k zakončení, které nebylo vůbec špatné a po němž se míč stočil jen kousek vedle pravé tyče!
     
    82
    Domácí to již zkoušejí ze všech pozic a pokud mají možnost, okamžitě posílají balon před branku Heerenveenu. Dlouhý nákop Pröppera dokázal Mulder vyboxovat mimo vápno, následně hrají s míčem, alespoň na malou chvíli, jeho spoluhráči.
     
    81
    Trochu nepochopitelně hosté rozehráli míč vzduchem a také o něj zákonitě přišli. Domácí se ihned hnali vpřed, těžký centr z pravé strany v podání Vermeije byl ale nepřesný a balon se stočil za brankovou čáru mimo hrací plochu.
     
    80
    Tlak domácích nyní na chvíli poleví po útočném faulu Vidy, hosté s rozehrávkou příliš nespěchají.
     
    79
    Hostům se podařilo se štěstím volný kop ubránit, domácí ale zůstanou u míče a nebude to příliš daleko od branky Heerenveenu. Domácí ještě reklamují hru rukou v podání hostů, to se však ale nestalo.
     
    78
    Po faulu van den Berga budou domácí zahrávat standardku z pravé strany hřiště a jistě přijde centr do vápna.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Joey van den Berg (SC Heerenveen).
    77. Larsson sám proti Jurjusovi neuspěl!
     
    77
    Domácí už musí otevřít hru při cestě za vyrovnáním a to se jim také nemusí vyplatit! Hosté ubránili rohový kop a do brejku se z levé strany hřiště prodíral Larsson, který byl sice těsně bráněn, i tak ale dokázal z úhlu vystřelit, Jurjuse v domácí brance ale nedokázal překonat!
     
    76
    Rohový kop pro domácí celek, tlak Graafschapu se pomalu stupńuje a nutno dodat, domácí by si branku určitě vstřelit zasloužili.
     
    76
    Domácí hledali na hranici vápna centrem Kabaseleho, toho si ale hosté dobře pohlídali a míče před tímto borcem odhlavičkovali mimo nebezpečí.
     
    75
    Po delší době jsou v držení míče hosté, kteří samozřejmě za stavu 1:0 nebudou dopředu příliš spěchat.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Tolgahan Çiçek (BV De Graafschap).
     
    73
    Kabasele zkusil míč prostrčit z levé strany hřiště do pokutového území na Vermeije, jeho úmysl ale vystihl jeden z bránících hráčů Heerenveenu.
     
    72
    Larsson dostal dlouhou přihrávku vzduchem napravo od pokutového území a pokusil se s balonem prokousat až do šestnáctky, proti dvojici domácích obránců ale neuspěl.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Karim Tarfi (BV De Graafschap).
     
    71
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Cas Peters, přichází Nathan Kabasele.
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Youssef El Jebli, přichází Piotr Parzyszek.
     
    70
    Domácím se nyní směrem dopředu příliš nedaří. Hosté se po vstřelené brance ještě více zatáhli a zdárně zahuštují střed hřiště, kde se dá opravdu jen velice těžko projít.
     
    68
    Hosté se dopředu netlačí ani s jednogólovým náskokem v zádech a ani nečekám, že by tomu mělo být do konce zápasu jinak.
     
    67
    Domácí se po inkasované brance snaží o rychlou odpověď, zatím se jim ale nedaří ohrozit branku Heerenveenu.
    66. Morten THORSBY - 0:1
     
    66
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalistů je mi v tuto chvíli upřímně líto, neboť jsou po většinu utkání lepším týmem, ale co naplat, fotbal se stále hraje na góly a ten první si připisují na své konto hosté! Přízemní centr do vápna z levé strany zpracoval na hranici penalty Veerman a z otočky vypálil levačkou, jeho ránu sice dokázali domácí hráči zblokovat, jenže přím na nohu MORTENA THORSBYHO, který neměl problém uklidit balon k levé tyči domácí branky!
     
    64
    Domácí hráči vzápětí vybojovali rohový kop na opačném konci hrací plochy.
     
    64
    Ojedinělá možnost pro hosty, ale nejednalo se o nic vážného. Larsson poslal z levé strany před branku centr na Veermana, balon byl však tečován a tak v poklidu zapadl do rukavic Jurjuse
     
    62
    Oba týmy nyní bojují o balon ve středu hřiště a je to opravdu boj než nějaká ukázka fotbalového umění. Oproti první půli toho zatím k vidění příliš mnoho není, hosté dokázali zlepšit svou práci v defenzivě a svého soupeře nepouští do šancí.
     
    60
    Peters se nedokázal prosadit ve vápně Heerenveenu proti bránícímu soupeři a míč po jeho zásahu končí mimo hřiště Odkopu od své branky se ujme gólman Mulder.
     
    59
    Hosté se pokoušeli probít k domácí brance středem hřiště, ani jednu ze tří zamýšlených přihrávek do vápna ale domácí nepropustili. Larsson poté ukončuje útočnou snahu svého týmu zbytečným faulem.
     
    58
    Po souboji Peterse s Cavlanem zůstává ležet na trávníku hráč hosté, o nic vážného se ale určitě jednat nebude.
    57. Henk Veerman (HEE)
     
    57
    Jako blesk z čistého nebe přišla šance Heerenveenu, při které Zeneli uvolnil na pravé straně šestnáctky Veermana, který sice nedokázal obejít bránícího hráče soupeře, střelou z ostrého úhlu ale jen o kousek minul bližší tyč!
     
    56
    El Jebli to zkusil vzduchem dalekým centrem hledal ve vápně hlavu Peterse, před ním ale stáhl míč ze vzduchu Mulder.
     
    55
    Domácí i na začátku druhé půle důsledně napadají rozehrávku hostujícího týmu a obráncům soupeře nedají spát. Dostat do šance se však hráčům De Graafschapu podobně jako tomu bylo v první půli prozatím nedaří.
     
    53
    Podobně neúspěšně skončila i snaha domácího hráči se jmenovkou Tarfi na zádech, ke kterému se odrazil míč deset metrů před vápnem a domácí fotbalista jej okamžitě poslal směr hostující branka. Mušku však neměl příliš dobře seřízenou a tak balon proletěl na míle daleko vedle levé tyče.
     
    52
    Zeneli dostal míč někde na půl cesty mezi středem hřiště a pokutovým územím domácího celku. Hráč hostí se toho pokusil využít ke střeleckému pokusu, ten však nebyl příliš povedený a balon skončil přesně ve středu branky, kde stál připravený Jurjus.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Robin Pröpper (BV De Graafschap).
     
    51
    Přímý volný kop ale domácím hráčům příliš nevyšel a centr van Akena skončil na prvním hráči soupeře.
     
    50
    Hostům se však nepodařilo dostat míč ze své obranné poloviny a po faulu právě na El Jebliho budou domácí zahrávat standardní situaci.
     
    50
    El Jebli nedostihl rychlou přihrávku na levém kraji hřiště a míč skončil mimo hrací plochu.
     
    49
    Peters měl míč na noze a pokoušel se s ním něco vymyslet kousek před pokutovým územím soupeře, proti třem hráčům Heerenveenu ale byla jeho snaha předem odsouzena k neúspěchu.
     
    48
    Zeneli nedokázal udržet míč na hřišti u pravé postranní čáry, hrát tak mohou domácí fotbalisté.
     
    47
    Larsson hledal za obranou rozběhnutého Veermana přihrávkou vzduchem, k míči však měl blíže jeden z domácí hráčů a ten ho dokázal pohlídat před nabíhajícím útočníkem hostí.
     
    47
    Poměrně dost nepřesností vidíme na začátku druhé půle v podání obou týmů, míč tak často střídá svého majitele.
     
    46
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Andy Driver, přichází Kristopher Vida.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:34.
     
    Skončil úvodní poločas utkání nizozemské Eredivisie mezi týmy de Graafschap a SC Heerenveen a branku jsme v něm neviděli.. Po opatrném úvodu se do toho domácí pořádně opřeli a až do konce první půle řádně tlačili svého soupeře, jenže ani jednou se jim nepodařilo dostat míč do branky Heerenveenu i přes několik velkých šancí. Při pohledu na dnešní výkon domácích se tak stále musíme divit faktu, že se hráči Graafschapu nachází až na posledním místě prvoligové tabulky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Závěr první půle se odehrává v režii hostujících hráčů, kteří pomalu kombinují na své obranné polovině a jistě netrpělivě vyhlíží konec úvodní pětačtyřicetiminutovky.
     
    45+1
    Ještě dvě minuty se budou hrát v první půli.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Erwin Mulder (SC Heerenveen).
     
    44
    Parádní individuální akce v podání Drivera, který se uvolnil na levé straně hřiště přes tři hráče soupeře a dobrým centrem našel před brankou nepříliš hlídaného Vermeije, který však hlavičkoval ze záklonu jen nad hostující branku!
     
    43
    El Jebli poslal z levé strany hřiště před branku povedený centr, který letěl jen kousek nad zemí. Před malým vápnem jej ještě dokázal tečovat kdo jiný než Vermeij, balon ale nakonec proletěl ke smůle jeho i jeho spoluhráčů vedle branky!
     
    42
    Hráči v modrobílých dresech znovu dokázali dostat balon až do velkého vápna, kde se k němu dostal Peters, který střelou z otočky trefil ruku van Anholta. Jednalo se však o ruku nastřelenou a navíc u těla a tak jsou veškeré emoce v hledišti stadionu zcela zbytečné.
     
    41
    Domácí měli po faulu možnost standardní situace. Vermeij vyl hledán uvnitř pokutového území nadýchaným centrem, byl však těsně bráněn a tak jeho hlavička skončila jen vedle pravé tyče hostující branky.
     
    40
    Hosté to zkouší zatím spíše na náhodu, než nějaký promyšleným útočným plánem. Dlouhý nákop do vápna sice Pröpper nezpracoval úplně precizně, zezadu ho však jistil brankář Jurjus, který míč dokázal sebrat ze vzduchu.
     
    38
    Po předchozích pořádně nebezpečných momentech před hostující brankou se hráči Heerenveenu snaží držet míč a uklidnit hru, to se jim zatím poměrně daří.
     
    37
    Připomněli se i dnes velice pasivní hosté. Střelu Larssona z hranice šestnáctky ale v pohodě lapil do svých rukavic gólman Jurjus, rána hostujícího útočníka totiž směřoval přesně do středu branky.
     
    36
    A znovu bylo pořádně horko před Mulderem! Vermeij hledal vepředu naběhnutého Drivera, jehož ránu z první ale na poslední chvíli srazil jeden z bránících hráčů mimo pokutové území!
    35. Vincent Vermeij ve skluzu balon přes Muldera do sítě nedostal!
     
    35
    Domácím prostě není přáno! Peters se vydal za kolmou přihrávkou, kterou patičkou prodloužil jeden z jeho spoluhráčů směrem k hostující brance, v souboji s brankářem Mulderem byl sice u míče dřív, ve skluzu však poslal balon jen do boční sítě!
     
    33
    No páni, veliké štěstí měli nyní hosté! Vermeij se pokusil převzít dlouhou přihrávku za hostující obranu, ke které však měl blíže brankář Mulder, jenž vyběhl daleko ze své branky, při pokusu o odehrání míče ale nebyl příliš šikovný a mohl děkovat samotnému fotbalovému bohu, že poblíž nebyl nikdo z protihráčů!
    31. Před Vermeijem na poslední chvíli stihl míč odehrát St. Juste do bezpečí.
     
    31
    Další dobrá šance pro domácí, kteří jsou doposud jasně lepším týmem! Peters si šikovně poslal míč před sebe a dostal se tak před bránícího van Anholta, v situaci dva na dva hledal před brankou Vermeije, toho však na poslední chvíli dokázal ubránit St. Juste a míč odkopnout mimo pokutové území!
     
    30
    Na druhé straně hřiště se pokusil Larsson z levé strany vniknout do šestnáctky domácího celku po levé straně, proti dvojici protihráčů ale neuspěl.
     
    29
    Domácí hráči dlouho kombinovali kolem šestnáctky Heerenveenu, o míč však přichází poté, co ho Çiçek neudržel na levém kraji pokutovém území proti přesile protihráčů a po zákroku jednoho z nich se kácí k zemi. Hraje se však dál, píšťalka sudího Bloma zůstává němá.
     
    27
    Hráče Heerenveenu jakoby poslední okamžik před domácí brankou přeci jen trochu nakopl a nyní se jim poměrně daří držet míč na svých kopačkách, i když je to stále jen ve středu hřiště.
     
    26
    Zničehonic přichází asi doposud největší šance hostů v průběhu prvního poločasu! Veerman si naběhl za domácí obranu na dlouhou přihrávku vzduchem, domácí beci mu trochu nepochopitelně nechali hodně prostoru a hostující útočník z halfvoleje levačkou jen těsně minul levou tyč domácí branky!
     
    25
    Hra hostů směrem vpřed stále pokulhává, na vině je hromada nepřesností v samém zárodku útočných akcí Heerenveenu. Domácí se tak často dostávají k míči bez větší námahy.
     
    24
    Domácí fotbalisté dostávají od začátku utkání pořádně naloženo od svých protihráčů, sudí Blom ale zatím příliš hru nepřerušuje. Hraje se pěkně od podlahy, ale stále v mezích pravidel.
     
    23
    Larsson šikovnou přihrávkou za domácí obranu vysunul po levé straně obránce Cavlana, jeho pokus o centr do pokutového území Graafschaou byl ale neúspěšný, domácí ho dokázali zblokovat a následně vybojovali míč pro sebe.
     
    21
    První zákrok si na své konto připisuje domácí brankář Jurjus, s ránou Veermana ale neměl příliš mnoho práce.
     
    20
    Domácí ještě pokračují v obléhání hostujícího vápna a zpoza vápna se pokusil zakončit Tarfi, jeho pokus se ale hostům již povedlo zblokovat.
     
    19
    Will dostal trochu víc prostoru před hostující brankou a toho se pokusil využít k povedené dalekonosné střele, kterou protáhl hostujícího brankáře Muldera.
     
    18
    Hodně nepřesností nyní vzniklo při snaze hostů o založení útočné akce kousek před domácí šestnáctkou, hra je nakonec přerušena po faulu Cavlana, kterému úvod zápasu zatím příliš nevychází.
     
    17
    Tarfi hledal přihrávkou podél pravé postranní čáry rozběhnutého Drivera a nedá se říci, že by to provedl špatně, jeho spoluhráč se však v době převzetí míče nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    17
    Cavlan nyní zcela zbytečně připravil svůj tým o míč, když nepřesným pokusem o kolmou přihrávku našel pouze jednoho z domácích fotbalistů.
     
    16
    Hosté se poprvé v zápase dostali do blízkosti domácí branky. Z levé strany poslal míč do vápna přihrávkou pod sebe Van den Berg, v šestnáctce našel volného Veermana, který ještě míč posouval po zemi na pravou stranu na Zeneliho, k tomu se však míč zásluhou pozorné domácí obrany již nedostal.
     
    14
    Driver dostal míč do běhu na levou stranu hřiště a pozemním centrem se pokusil dostat balon do šestnáctky, jeho přihrávku ale stačili hostí ztečovat. Domácí však i nadále zůstávají u míče a poblíž pokutového území.
     
    12
    Nene, hostům se stále nedaří překonat dobře hrající zálohu domácího celku a ani nyní se nedostanou blíže k pokutovému území soupeře, míč ve středu hřiště vybojoval Tarfi.
    11. Neuznaná branka El Jebliho!
     
    11
    El Jebli se v souboji o míč směřující do vápna hostí utkal s Cavlanem a dokázal ho přetlačit a následně i dopravit balon do hostující branky, sudí však gól pro faul domácího hráče neuznávají! Jak však ukázal opakovaný záběr, hostující bek pádu hodně přidal!
     
    10
    Driver centroval z levé strany hřiště do pokutového území Heerenveenu, s úspěchem se ale nesetkal, neboť St. Juste dokázal míč odhlavičkovat mimo box.
     
    9
    Zeneli se pokusil kolmicí do vápna domácího celku nelézt některého z volných spoluhráčů, jeho úmysl ale stačila defenziva Graafschapu včas přečíst a míč zastavit.
     
    8
    Hosté se do této chvíle nedostali do blízkosti domácí branky a domácí fotbalisté tak stále mají mírnou optickou převahu a lépe na tom jsou i v držení míče, to je bez debat.
     
    7
    Tarfi se šikovnou přihrávkou podél pravé lajny pokusil najít rozběhnutého Vermeije, pas na něho však byl o něco delší a míč sebral před domácím útočníkem včas vyběhnuvší brankář Mulder.
     
    6
    Peters byl nyní až příliš důsledný při napadání hostující rozehrávky a po jeho nedovoleném zákroku je hra přerušena, hrát tak mohou hosté.
     
    5
    Hostům se zatím nedaří přechod přes střed hřiště a v tomto prostoru často ztrácí míč po nepřesných přihrávkách.
     
    4
    Domácí fotbalisté hned od začátku utkání okupují pokutové území svého soupeře a jasně dávají najevo, že chtějí v dnešním zápase zvítězit.
    2. Vincent Vermeij (GRA)
     
    2
    Tak to je neuvěřitelné, co nyní zahodil domácí Veerman! To byla opravdu tisíciprocentní šance! Veerman se ocitl po nakopávaném balonu sám před domácí brankou, jenže Mulder dobře zmenšil střelecký úhel a dokázal ránu hráče De Graafschapu vyrazit!
     
    1
    Hosté se hned vrhli do útoku vybojovali autové vhazování nedaleko pokutového území.
     
    1
    Rozehrávky na začátku první půle se ujali hráči domácího týmu, který bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert, Çiçek – El Jebli, Kaak, Driver – Peters, Tarfi, Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Straalman, Linthorst, Tesselaar, Parzyszek, K. Vida, Kabasele.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, St. Juste, van Aken, Cavlan – Marzo, Thorsby, van den Berg – Zeneli, Veerman, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Namli, te Vrede, van den Boomen, Zahovič, Bijker, Huizing.

    Rozhodčí: Blom – Vandeursen, Hubers.
     
    Vzájemné zápasy

    V letošní sezoně se oba celky již v jednom vzájemném souboji utkali. Stalo se tak hned na úvod ligové sezóny, kdy v duelu hraném na hřišti Heerenveenu zvítězili domácí fotbalisté po výsledku 3:1. Při pohledu na dlouhodobější statistiky zjistíme, že domácí čekají na výhru nad dnešním soupeřem již čtyři utkání, naposledy se tak stalo před více než pěti a půl lety!
     
    BV De Graafschap – 18. místo, 14 bodů

    Hráči domácího celku drží v osmnáctičlenné tabulce nizozemské Eredivisie poslední, tedy osmnáctou příčku se ziskem pouhých čtrnácti bodů.Sezóna však pro fotbalisty Graafschapu ještě není úplně ztracena, neboť ztráta na předposlední příčku zajišťující alespoň účast v baráži o udržení v nejvyšší soutěži je pouze dvoubodová.

    Co se týče aktuální formy domácího týmu, tak záleží na úhlu pohledu, kterým se budeme na celou situaci dívat. Domácí fotbalisté sice již čtyři utkání v řadě nedokázali vyhrát, avšak v poslední tři zápasy dokázali dovést po 90 minutách k nerozhodnému výsledku, tudíž vždy zapsali alespoň jeden bod za uhranou remízu.

    Poslední zápasy


    De Graafschap – Vitesse 2:2
    Willem II Tilburg – De Graafschap 0:0
    De Graafschap – NEC Breda 1:1

    Nejlepší střelec

    Vincent Vermeij – 23 zápasů / 6 branek
     
    SC Heerenveen – 13. místo, 30 bodů

    Fotbalisté SC Heerenveen jak jsme již uvedli v úvodní pozvánce na toto utkání, se v průběžném pořadí nejvyšší fotbalové soutěže v Nizozemsku nachází na třináctém místě se ziskem 30 bodů. To určitě není pozice, se kterou by hosté byli spokojení, ale při pohledu na vyrovnanost pořadí si mohou ještě hodně polepšit do konce sezóny. Vždyť na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě ztrácí hosté jen sedm bodů!

    To by ovšem forma hostujících fotbalistů neměla mít v posledních zápasech sestupnou tendenci. Dvě porážky a jedna remíza za uplynulé tři týdny, to není nic, čím by se mohli hráči Heerenveenu chlubit.

    Poslední zápasy

    Heerenveen – NEC Breda 3:3
    Vitesse – Heerenveen 3:0
    Heerenveen – Twente 1:3

    Nejlepší střelec

    Mitchell te Vrede 21 záoasů / 8 branek
     
    Příjemné nedělní odpoledne, vítám Vás při sledování utkání 25. kola nizozemské Eredivisie, ve kterém se střetnou aktuálně poslední tým tabulky, domácí BV De Graafschap a celek umístěný na třinácté pozici, SC Heerenveen!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Daniel Kubelka

    Branky: 66. Thorsby

    Karty:   51. R. Pröpper (GRA), 71. Tarfi (GRA), 74. Çiçek (GRA) – 45. Mulder (HEE), 78. van den Berg (HEE)


    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert, Çiçek – El Jebli (71. Parzyszek), Kaak, Driver (46. K. Vida) – Peters (71. Kabasele), Tarfi, Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Straalman, Linthorst, Tesselaar, Parzyszek, K. Vida, Kabasele.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, St. Juste, van Aken, Cavlan (84. Bijker) – Marzo, Thorsby, van den Berg – Zeneli, Veerman, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Namli, te Vrede, van den Boomen, Zahovič, Bijker, Huizing.

    Rozhodčí: Blom – Vandeursen, Hubers
    bahis siteleri