Boston – Tampa 1:4 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 3:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Los Angeles Kings
Pondělí 29.02.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Corey Perry přepsal historické tabulky:

    Corey Perry dosáhl proti Kings na svůj devátý hattrick v kariéře NHL a v počtu tří branek vstřelených během jednoho zápasu překonal Paula Kariyu. Corey Perry se stal druhým hráčem, který v historii organizace Anaheimu zaznamenal nejvíce hattricků. (06:17:22)
    Ledová plocha Honda Center po hattricku Coreyho Perryho, který byl po zásluze vyhlášen první hvězdou dnešního utkání.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Corey Perry (ANA) 3+0
    2. Sami Vatanen (ANA) 0+2
    3. Simon Despres (ANA) 0+0

     
    Fantastický souboj o Pacifik vyvrcholil ve třetí třetině, ve které padly tři góly, respektive čtyři, ten v podání Kings ale nebyl uznán. Corey Perry odehrál úžasný zápas a v poslední části během čtyř minut vstřelil dva góly, kterými dovršil hattrick, a na led začaly létat čepice. Skvělou jízdu dovršil čtvrtým gólem David Perron. Kings poté měli k dispozici přesilovou hru, během které Milan Lucic u pravé tyče po přihrávce Jakea Muzzina skóroval do prázdné brány, jeho gól ovšem nebyl kvůli ofsajdu uznán. Anaheim si připsal důležité body a na vedoucí Kings ztrácí v pacifické divizi pouhé dva body, přičemž má ještě zápas k dobru. Konečný výsledek. Anaheim Ducks 4 Los Angeles 2.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Ryan Kesler se zvedl z ledu a je tu závěrečná siréna.
     
    59:58
    Jake Muzzin po vyhraném vhazování ještě vypálil od modré čáry a jeho tvrdou střelu s příklepem za cenu vlastního zdraví zablokoval Ryan Kesler, kterého puk zasáhl do helmy!
     
    59:53
    Po sražené Kings do ochranné sítě se přece jen ještě jednou bude vhazovat po pravici Johna Gibsona.
     
    59:25
    Anze Kopitar nedokázal po vyhraném vhazování udržet puk na modré čáře a to je zřejmě definitivní konec.
     
    59:21
    Ducks vyhodili puk za zakázané uvolnění a hlavní trenér Los Angeles Darryl Sutter si vzal oddechový čas.
     
    58:38
    Jakob Silfverberg mohl na pravém křídle skórovat do prázdné brány, jenže jeho střela po ledě se od vnějšího oblouku brány u pravé tyče odrazil mimo!
     
    58:17
    Tyler Toffoli na pravém křídle tvrdě vypálil od mantinelu a pozorný John Gibson jeho jedovatou střelu s příklepem mířící ke vzdálenější levé tyči pravým betonem vyrazil! Skvělý zákrok.
     
    58:00
    Do konce zápasu zbývají odehrát přesně dvě minuty.
     
    57:29
    Jonathan Quick zůstal před vhazováním na střídačce a Los Angeles Kings to zkouší necelé tři minuty před koncem bez brankáře! Není na co čekat.
     
    57:29
    Střela Kings byla sražena do ochranné sítě a na řadu přichází poslední krátká reklamní přestávka.
     
    57:08
    Kris Versteeg:

    Los Angeles Kings během dnešního zápasu posílil zkušený útočník Kris Versteeg, který získal Stanley Cup v roce 2010 a 2015 a určitě hladově touží po tom třetím.
    Sidney Crosby a jeho radost ze zlatého gólu! Je tomu již šest let.

     
    56:16
    Pokud zápas skončí tímto výsledkem, bodový rozdíl na čele pacifické divize se mezi oběma týmy ztenčí na pouhé dva body a Anaheim Ducks bude mít navíc jeden zápas k dobru.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 17. Perry (Vatanen, Getzlaf), 38. Perry (Fowler), 42. Perry (Vatanen), 46. Perron – 20. Martinez (Doughty, Kopitar), 30. Pearson


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson – Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf (C), Santorelli – Ritchie, Rakell, Perry (A) – Cogliano, Kesler (A), Silfverberg – Maroon, Thompson, Garbutt. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Muzzin, Doughty, Martinez, Schenn, McNabb, Scuderi – Lucic, Kopitar (A), Brown (C) – King, Carter (A), Toffoli – Pearson, Lecavalier, Lewis – Clifford, Shore, Mersch. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Tom Kowal – Jay Sharrers, Kiel Murchison

    Diváci: 17174
    bahis siteleri