Pittsburgh – Calgary 2:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (po pr.)
Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 6:0 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:2 (kon.)
Toronto – Ottawa 2:3 (kon.) | Arizona – Florida 5:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 1:6 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:6 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Ottawa – Dallas 1:2 (kon.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 06.03.2016, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Carolina na rozjetou Tampu nestačila

     
    Skvělý zápas v domácím dresu odehrál Ondřej Palát, jenž dal dva góly (z toho první skutečně výstavní) a má lví podíl na triumfu svého týmu. Přeji hezký zbytek noci. (03:58:40)
     
    Atraktivní duel získala Tampa Bay v prodloužení a natáhla svoji vítěznou sérii. Domácí chvílemi soka přehrávali, ale šance měla i Carolina. Ta ve třetí části dokonce sahala po vítězství v základní hrací době, Lightnings však vyrovnali a partii vyhráli v nastavení.
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 2+0, 4 střely, čas na ledě 18:51
    Michal Jordán (CAR) 0+0, 3 střely, čas na ledě 13:15
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Alex Kllorn (TBL) 1+0
    2. Ondřej Palát (TBL) 2+0
    3. Jeff Skinner (CAR) 1+1
     
    Konec zápasu.
    KILLORN - 4:3
     
    64:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Udeřilo na druhé straně. ALEX KILLORN se od mantinelu prosmýkl až těsně před Lacka, kterého si roztáhl a pak přišpendlil puk pod břevno. Tampa vyhrává deváté utkání v řadě. Asistence: Valtteri Filppula – 4:3.
     
    63:18
    Gólmani mají napilno. Rozhodnout mohl Hanifin, jenž střílel při přečíslení z těsné blízkosti. Bishop se fantasticky roztáhl v brankovišti a nedovolil soupeři skórovat.
     
    62:23
    Nestěrov se drze natlačil před Lacka z úhlu, lehkým bekhendovým dloubáčkem z hranice brankoviště si však na gólmana Caroliny nepřišel.
     
    62:04
    Skinner pálil dobře z první z mezikruží. Bishop jeho střelu dobře viděl a zakročil pravým betonem. Kupředu už se zase ženou domácí.
     
    60:54
    Šance na obou stranách. Staala nadvakrát vychytal Bishop a Palát z protiútoku útočil na hattrick. Bekhendovou kličku však nedotáhl do zdárného konce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Přestože Tampa Bay většinu zápasu vedla, nakonec nemusela mít ani bod. Branka Johnsona ale nakonec posílá duel do pětiminutového nastavení. V něm se bude hrát ve třech na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:21
    Callahan měl na holi rozhodující trefu! Domácí útočník objel branku a zakončoval k levé tyči. Lack se na poslední chvíli stihl přesunout a vytěsnit puk špičkou betonu. Carolina si následně vyžádala oddechový čas.
     
    58:17
    Tampa přesilovka nevyužila a hraje se v pěti. Domácí teď nicméně soka přitlačili a nechtějí jít do prodloužení.
     
    57:54
    Johnson si na Lacka nepřišel, po dorážce se vzápětí marně natahoval Palát. Hurricanes jsou pod tlakem, domácím chybí jen větší přesnost v koncovce.
     
    56:58
    Callahan měl přihrávku před brankoviště na dlouhou hůl. Pesce posléze svůj výběr osvobodil a Carolina může na chvilku vydechnout.
     
    56:06
    Rozhodčí opět trestají, podruhé v této třetině za faul na Paláta. Nyní ho přidržel Hainsey, jenž už vydechuje na trestné lavici a Tampa Bay hraje přesilovou hru.
     
    55:02
    Pět minut do konce základní hrací doby. Žádný z týmů nemá v této fázi duelu výraznější převahu, ale dá se očekávat rostoucí tlak Tampy.
    JOHNSON - 3:3
     
    53:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí, podobně jako před pár minutami soupeř, po ubráněném oslabení skórují. Kučerov trefil Lacka do masky a za brankou si dojel odražený puk, který naservíroval před brankoviště. Tam do něj plácl TYLER JOHNSON a vyrovnal na 3:3. Asistence: Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov.
     
    52:45
    Murphy rozdal od modré čáry tři přihrávky, střela jeho spoluhráče byla však sražená. Paquette už se vrátil na led a domácí jsou v plném počtu.
     
    51:34
    Nashův příklep z kruhu škrtl jen o kovový oblouk domácí klece a hokejisté Tampy následně odpálili černou pryž do bezpečí a střídají.
     
    50:43
    Znovu se vylučuje, tentokrát na straně domácích. Paquette jde pykat za hákování, ale svému trestu se hodně diví a nevěřícně kroutí hlavou. Mužstvo každopádně oslabuje.
    SKINNER - 2:3
     
    50:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté přečkali čtyřminutové oslabení bez úhony a krátce nato zasazují soupeři nečekaný úder. Di Giuseppe, na nějž se nalepili obránci, pálil z úhlu a Bishop vyrazil puk před sebe. U brankoviště zcela neobsazený JEFF SKINNER se z dorážky nemýlil. Obrana Tampy teď zaspala. Asistence: Philip Di Giuseppe, Ryan Murphy – 2:3.
     
    49:23
    Méně než půlminuta do konce trestu vyloučeného Nashe a kotouč znovu klouže v neutrální zóně. Tampě se nedaří udržet na delší čas v útoku.
     
    48:07
    Teď už domácí soupeře přitlačili. Dvakrát pálil z dálky Stralman a dobrou pozici měl na kruhu Kučerov. Brankář vyškrábl puk lapačkou.
     
    47:02
    Více jak minuta přesilovky je pryč a domácí ještě skoro nic nevymysleli. Carolině se daří odpalovat kotouče do bezpečí ulevit tím Lackovi.
     
    45:45
    Tampa Bay má skvělou příležitost potřetí skórovat. Nash dostal za faul vysokou holí na Paláta trest na čtyři minuty a před domácími je tedy dlouhá početní výhoda.
     
    44:15
    Stralman byl chvilku v péči lékařů na střídačce, ihned po gólu se totiž skácel k ledu. V duelu by však měl pokračovat, kotouč v obličeji mu nezpůsobil větší zranění.
    STAAL - 2:2
     
    43:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka. Hurricanes se prosazují v úvodu třetí třetiny a podruhé srovnávají se soupeřem krok. Jejich gól jde ale do kategorie hodně šťastných: od JORDANA STAALA před brankovištěm se puk odrazil do tváře zadáka Stralmana a zapadl za Bishopa. Brankář byl v tenhle moment naprosto bezmocný. Asistence: Elias Lindholm, Victor Rask – 2:2.
     
    42:22
    Jenže teď se domácí budou bránit. Filppula si půjde na dvě minuty za podražení odpočinout na trestnou lavici.
     
    41:46
    Teď chvilku operoval před Lackem Kučerov, ale také neúspěšně. Tampa se snaží mít co nejvíce puk na holích a nejlépe co nejdříve přidat třetí gól.
     
    40:58
    Stamkosova formace chvíli držela útočné pásmo, avšak do větší příležitosti se nedostala. Obránci stihli včas přistupovat k hráčům s pukem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tampa Bay měla ve druhé části (především v jejím úvodu) navrch. Carolina postupně vyrovnala hru a dočkala se vyrovnání. Stav 1:1 ovšem neplatil dlouho, neboť Ondřej Palát podruhé v zápase skóroval a jeho tým opět vede.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:53.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Rask ještě pár minut před sirénou zaměstnal obránce a chtěl poslat navštívenku směrem k Bishopovi. Do klečícího puku ale u branky klekl protivník.
     
    38:42
    Brown netrefil hostující svatyni. Volný puk ve svém brankovišti vzápětí Lack přikryl lapačkou a přerušil hru. Buly po jeho levici.
     
    37:13
    Třetí formace Caroliny se v pásmu příliš dlouho neohřála. Agilní Palát už na druhé straně zase motal hlavy obráncům, tentokrát nezakončil.
    PALÁT - 2:1
     
    35:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dnes je to večer ONDŘEJE PALÁTA! Český forvard přidává druhý gól a domácí svému soupeři znovu odskakují. Palát si tentokrát zpoza branky najel na kruh a střelou zápěstím propálil Lacka. Ten měl zakrytý výhled, kotouč navíc těsně před ním možná ještě lehce tečoval obránce. Asistence: Nikita Kučerov – 2:1.
     
    35:19
    Hostující obránce Pesce ztratil u hrazení rovnováhu, ale stihl ještě napálit kotouč o hrazení až za Bishopa a míří střídat. Tampa rozehrává.
     
    34:58
    Tampa se snaží rychle odpovědět. Od modré čáry nahazoval puk Carle a před Lackem bylo rázem pořádně rušno. Doklepnutí Condry z otočky brankář vyrazil.
    33:24 RASK - 1:1
     
    33:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teď už Hurricanes slaví a vyrovnávají na 1:1. Po pasáži, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, vyrazili hosté do protiútoku tři na dva, který zakončil střelou z mezikruží VICTOR RASK. Bishop si na puk sáhl, ale jen ho ztlumil a skončil mu za zády. Asistence: Phillip Di Giuseppe, Jeff Skinner.
     
    32:29
    Skinner měl na své holi vyrovnání, ovšem jeho zakončení fantasticky lapačkou zneškodnil Bishop. Tohle byla zatím největší příležitost hostů v zápase.
     
    31:17
    Ryan je zpět na ledě, Carolina v pěti. Domácím se přesilovka moc nepovedla, Lack nemusel kromě pokusu Stamkose řešit jedinou ošemetnější situaci.
     
    30:15
    Pěkná rána Stamkose z úhlu! Lack se proti ní musel rychle přesunout a pohlídat si, aby mu kotouč neprošel pod rukou. Povedlo se.
     
    29:12
    Tampa Bay si zahraje početní převahu. Ryan obdržel dvě minuty za hru vysokou holí. Jeho zákrok odnesl Boyle, jenž zůstal ležet u mantinelu. Na střídačku už odjel po svých.
     
    28:41
    Ryan vyhrál jedno z dalších buly před hostující klecí a z křídla pálil Jordán. Bishop si připsal snadný zákrok a potřetí v řadě se u jeho klece vhazuje.
     
    27:03
    Murphyho pokus byl sražen do ochranné sítě nad svatyní Bishopa. Následuje komerční přestávka, po které se bude v útočné třetině Hurricanes vhazovat.
     
    26:27
    Druhý útok Tampy je hodně aktivní. Znovu střílel Johnson a jeho zakončení ze spodní části kruhu vytěsnil Lack betonem do rohu.
     
    25:01
    Nash odpálil puk jen do středního pásma, ale Carolina může alespoň vystřídat. Hosté by potřebovali uklidnit hru, soupeř je nástupem do druhé části evidentně zaskočil.
     
    23:46
    Palát vyslal kupředu rozjetého Johnsona, který obkroužil branku, ale podél tyče kotouč v rychlosti do klece nezasunul. Po něm si připsal střelecký pokus i kapitán Stamkos.
     
    22:58
    Tampa teď na ledě jasně vládne, hosté se jenom brání a Lack vyráží jeden puk za druhým. Nyní mu pomohl i pořádný kus štěstí, neb příklep Hedmana orazítkoval levou tyč.
     
    21:28
    A znovu volný hráč před Lackem. Po odrazu kotouče od mantinelu se úplně sám před gólmanem zjevil Callahan a z výborné pozice trefil jen jeho hruď.
     
    20:40
    Paquette se z ničeho nic objevil po zaváhání hostujících obránců takřka sám před brankářem. Pálil ale nepřesně ve chvíli, kdy se na něj natlačil Hainsey a málem ho poslal k zemi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Carolina sice v úvodním dějství soupeře přestřílela 8:5, ale kromě dobře sehrané početní převahy toho zatím hosté příliš nevymysleli. Tampa byla určitě nebezpečnější a zaslouženě také vede, když se po parádní individuální akci prosadil Ondřej Palát.
     
    Další třetina začne asi ve 2:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    V akci tři na dva utekl útočníkům Caroliny kotouč, z nadějné situace tedy sešlo. Z protiútoku posléze napřáhl Nestěrov a orazítkoval zadní mantinel.
     
    18:02
    Puk vyskočil na střídačku hostů a vhazovalo se ve středním pásmu. Krátce nato si na Paláta počíhal Rask, jenž ho čistým hitem zastavil.
    PALÁT - 1:0
     
    16:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hlediště bouří, domácí jdou v sedmnácté minutě do vedení. Skóre utkání otevírá po parádní akci ONDŘEJ PALÁT, jenž projel přes dvě pásma, v mezikruží si hodil puk před beka a forhendem zavěsil pod víko. Pro českého útočníka je to třetí gól v posledních pěti zápasech. Tohle však byla nádherná trefa! Asistence: Tyler Johnson – 1:0.
     
    16:32
    Slavinovu střelu má domácí gólman ve výstroji. Domácí už jsou kompletní, ale měli namále. Hurricanes odehráli výbornou přesilovku.
     
    15:58
    Domácí jsou pod tlakem, Callahan navíc ztratil hůl, takže se brání skoro ve třech. Nash rozdal z kruhu několik přihrávek a Bishop nakonec musel zastavit teč Staala.
     
    14:31
    Carolina si zahraje poprvé v zápase přesilovku. Obránce Hedman vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    13:23
    Namestnikov si vyměnil puk s obráncem, ale od mantinelu do šance neprokličkoval. Tampa poměrně rychle útočné pásmo ztratila.
     
    12:20
    Skinner dvakrát zahrozil. Hostující forvard nejprve při rychlém protiútoku po spoluhráčově přihrávce minul a následně se snažil prosadit individuálně. To už Bishop musel zasahovat.
     
    11:29
    Tampu však tentokrát zastavil ofsajd, jehož se dopustil švédský obránce Stralman. Ten po verdiktu čárového jen zakroutil hlavou a odchází na střídačku.
     
    10:10
    Střela Nestěrova prolétla vedle hru vzápětí přerušuje komerční přestávka. K vidění je zatím hodně rychlý hokej, v němž mají navrch domácí.
     
    08:57
    Velká šance Tampy. Gólman Lack zaváhal za vlastní klecí, čehož mohl využít Killorn. Puk sebral u hrazení a chtěl se rychle obtočit kolem tyčky a skórovat, brankář ale rychle zareagoval a do střely mu vložil hůl.
     
    07:43
    Hraje se hlavně před brankou hostů. Teď ale zahrozila i Carolina. Slavin dostal na levé straně až příliš mnoho prostoru, jenže pálil jen do betonů brankáře.
     
    06:40
    Hedman vystřelil z dálky a Boyle jeho pokus tečoval. Vzápětí se útočník tlačil na brankovišti ještě k dorážce, avšak obránci ho včas zpacifikovali.
     
    05:45
    Až nyní má Lack kotouč po pokusu Garrisona od modré čáry v lapačce a sudí foukl do píšťalky. Hráči si mohou po svižném začátku oddychnout.
     
    05:03
    Stále čekáme na první přerušení. Kučerov se protáhl po křídle a vypálil příklepem, hůl obránce ovšem srazila kotouč za branku.
     
    04:18
    Namestnikov pálil z dobré pozice, ale Lack jeho pokus vyrazil. Na druhé straně musel Bishop krotit kotouč, který ze své hole vyslal útočník Nordström z vrcholu kruhu.
     
    03:02
    Od začátku duelu se ještě nepřerušovalo. Domácí jsou více na puku a snaží se tvořit hru, Carolina však se soupeřem stíhá bruslit a hraje se hodně u mantinelů.
     
    01:49
    Tampa poprvé pozdravila brankáře Lacka, jmenovitě Brown. Hostující muž s maskou s jeho střelou neměl sebemenší problémy a hned rozehrál.
     
    00:19
    Bishop si musel hned po dvaceti vteřinách dávat pozor, neb se hosté málem dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Staalovi ale puk utekl a domácí brankář ho nakonec holí odpálil pryč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V domácí sestavě chybí kvůli zranění bek Andrej Šustr, Carolina zase musí oželet služby dalšího z Čechů Andreje Nestrašila, jenž je s dvěma zlomenými obratli mezi dlouhodobými marody.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevsij) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Nestěrov – Callahan, Stamkos "C", Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Brown, Filppula, Paquette – Condra, Namestnikov, Boyle.
    Trenér: Jon Cooper.

    Carolina Hurricanes: Lack (Ward) – Hainsey, Slavin, Pesce, Hanifin, Murphy, Jordán – Lindholm, Staal, Nordström – Di Giuseppe, Rask, Skinner – Terry, Ryan, McGinn – Malone, Nash, Gerbe.
    Trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: O’Rourke, Hanson – Sericolo, Racicot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 44 zápasů, 21 bodů (8+13)
    Michal Jordán (CAR) 25 zápasů, 1 bod (1+0)
     
    Favoritovi utkání hraje do karet i bilance vzájemných zápasů, Tampa totiž v letošní dokázala soupeře v obou případech porazit. Na ledě Caroliny zvítězila 4:3 a 4:2.
     
    Carolina je jedenáctá a zahájila misi s názvem play-off. Hurricanes ve středu ve svém posledním utkání zvítězili v New Jersey 3:1, předtím ale ve třech duelech po sobě nedokázali získat ani bod.
     
    Hokejisté Tampy mají v současnosti parádní formu: vyhráli osm zápasů v řadě (z toho sedm v základní hrací době) a v tabulce Východní konference už poskočili na třetí místo před Floridu.
     
    Hezkou noc při sledování NHL, v Amalie Areně v Tampě Bay je dnes na programu duel mezi domácími Lightnings a Carolinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 17. Palát (Johnson), 36. Palát (Kučerov), 54. Johnson (Kučerov, Namestnikov), 65. Killorn (Filppula) – 34. Rask (Di Giuseppe, Skinner), 44. Staal (Lindholm, Rask), 51. Skinner (Di Giuseppe, Murphy)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevsij) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Nestěrov – Callahan, Stamkos "C", Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Brown, Filppula, Paquette – Condra, Namestnikov, Boyle.
    Trenér: Jon Cooper.

    Carolina Hurricanes: Lack (Ward) – Hainsey, Slavin, Pesce, Hanifin, Murphy, Jordán – Lindholm, Staal, Nordström – Di Giuseppe, Rask, Skinner – Terry, Ryan, McGinn – Malone, Nash, Gerbe.
    Trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: O’Rourke, Hanson – Sericolo, Racicot.
    bahis siteleri