Columbus – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Tampa – Philadelphia 1:3 (kon.) | St. Louis – Anaheim 5:2 (kon.)
Dallas – Chicago 5:2 (kon.) | Calgary – Arizona 1:4 (kon.) | Boston – NY Islanders 3:1 (kon.)
Buffalo – Carolina 3:2 (po pr.) | Detroit – NY Rangers 3:2 (po pr.)
konec
Boston Bruins
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
New York Islanders
Sobota 12.03.2016, 19:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    David Pastrňák (BOS) (2 + 0)
    Loui Eriksson (BOS) (1 + 2)
    Tuukka Rask (BOS) (25 zásahů) (21:42:54)
     
    Československá stopa v utkání

    David Pastrňák (BOS) (2 + 0, 3 střely, čas na ledě 15:51)
    David Krejčí (BOS) (0 + 1, 2 střely, čas na ledě 16:35)
    Zdeno Chára (BOS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 21:21)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 565 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Boston Bruins: 31

    New Yorks Islanders: 26
     
    Více už se toho v dnešním utkání nestane, Boston Bruins si nakonec po kvalitním výkonu berou proti New York Islanders zasloužené vítězství 3:1. Vypadalo to, že moc branek dnes padat nebude, ale i čtyři góly musely fanoušky pobavit. Dvakrát z toho se navíc prosadil český forvard David Pastrňák, právě jeho formace dnes řídila tento zápas. Také je třeba podotknout, že se za celý duel jen dvakrát vylučovalo a dohromady padly tři tresty, což je poměrně málo. Ostrovanům jeden zásah nestačil, Boston poputuje na trip do Kalifornie z pozice prvního celku Atlantické divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Medvědům se podařilo dostat kus černé gumy do středního pásma a je jasné, že tohle už Ostrované budou jen těžko dohánět.
     
    59:11
    Oddechový čas také pro Boston Bruins, konec utkání se nám tak poměrně protahuje.
     
    58:58
    Znovu vyhráli Islanders buly v útočném pásmu a ještě se jeden z jejich obránců pokusil vyslat střelu z dálky. Ale dobrý obranný zásah předvedl domácí Patrice Bergeron.
     
    58:39
    New York Islanders si ještě vybírají oddechový čas na poradu.
     
    58:39
    Hostující hráči se sice drží s pukem v útočném pásmu, ale zatím to vůbec nevypadá, že by se měli pokusit o zlepšení výsledku, Tuukka Rask ještě nemusel v posledních momentech zasahovat.
     
    58:15
    Hra přerušena ve středním pásmu, bude se tak muset znovu vhazovat.
     
    58:03
    Začínají poslední dvě minuty třetí třetiny, Islanders už hrají s prázdnou brankou a šesti muži v poli.
    57:26 David PASTRŇÁK - 3:1
     
    57:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zdá se, že teď už to budou mít hostující hokejisté s vyrovnáním hodně těžké, protože Boston zhruba dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby uniká do vedení o dvě branky a vypadá to, že se domácí dnes budou radovat z výhry nad svým soupeřem z Metropolitní divize. A hádejte, kdo se dočkal vstřelení této branky? Ano, byl to znovu český hokejista DAVID PASTRŇÁK, který vůbec neváhal, prostě se v prostoru za pravým kruhem napřáhl a prostřelil vše, včetně brankáře Thomase Greisse. Hodně pohledný zásah, teď je na Islanders, jak budou reagovat. Asistence: Loui Eriksson.
     
    57:05
    Necelé tři minuty do konce třetí třetiny ještě komerční přestávka, poté nastanou rozhodující momenty celého duelu.
     
    56:40
    Beleskey se sice nejdříve sám ocitl mezi kruhy, ale puk mu nespadl ze vzduchu přímo na hokejku, takže zakončovat nemohl. Pak ještě v šanci Marchand.
     
    56:01
    Znovu hodně podobný obrázek hry jako doposud. Sotva se Islanders dostanou s pukem přes modrou čáru, už o něj přicházejí a hrají bostonští Medvědi.
     
    55:20
    Loui Eriksson má dnes, zdá se, energie na rozdávání. To, co nezvládl sám, poslal rychlou příhrou na Pastrňáka. Český útočník jen těsně minul klec Greisse.
     
    54:48
    Zpátky v útočné šance Ostrované, konkrétně Kyle Okposo, ale jeho střela z první teď jen trefil prostor nad horní tyčkou Raskovy klece.
     
    54:06
    Pomalu se blíží závěr třetí třetiny a New Yorku rychle utíká čas do konce, zatímco domácí se přibližují zisku výhry. Navíc se málem ke třetí brance Bostonu dostal Stempniak.
     
    53:26
    Zdálo se, že se bude pískat zakázané uvolnění, ale nestalo se tak a hra pokračuje. Tuukka Rask si musí dávat pozor na dějství před sebou.
     
    52:59
    David Krejčí pak s Erikssonem mířili hned rychle na druhou stranu. Ale tentokráte si tahle formace branku nepřipíše, přestože to nemyslela vůbec špatně.
     
    52:36
    Už se znovu hraje a Islanders neponechávají nic náhodě, Nelson dostával dobrou nahrávku na levý kruh, kterou ovšem nestačil trefit v daný moment moc dobře.
     
    52:13
    Chára pak dokonce v útočném pásmu dobře vypálil z dálky. Kus černé gumy ovšem následně vytečovaný na hostující střídačku.
     
    51:39
    Zdeno Chára na nic nečekal a hned dojel pro puk za Raskovu branku, přestože neměl zrovna na zádech nikoho ze soupeřů. A nakonec se mu to dost vyplatilo.
     
    51:17
    Rask a jeho další zákrok, znovu ale jen po střele z dálky, kterou neměl vůbec problém svou výstrojí pokrýt.
     
    50:46
    Je sice pravdou, že hosté se ve třetí třetině snaží hrát mnohem aktivněji, ale Boston se před svou brankou dobře orientuje a většinu kotoučů rychle odráží pryč.
     
    50:08
    Clutterbuck si hodně dobře vedl u mantinelu, kde předvedl dobrý důraz v souboji. Ale Islanders budou potřebovat daleko více střílet, pokud chtějí dorovnat skóre.
     
    49:33
    Okposova střela skončila v lapačce Tuukky Raska. Toto ovšem nebyla pro domácího ochránce klece tak veliká starost, měl dostatečně dobrý výhled před sebe.
     
    49:04
    John Tavares už puk na modré čáře neudržel, jeho tým tak musí pro puk na svou polovinu. Nebude dlouho trvat a oba celky budou opět kompletní.
     
    48:25
    Při hře ve čtyřech zatím mírně aktivnější Medvědi, jenže ti většinu zakončení kazí, a tak gólman hostů nemá takovou práci. Snažil se od modré čáry prosadit také Hamonic.
     
    47:56
    John Tavares si udělal dostatek prostoru na to, aby prošel v klidu do útočného pásma. A také že prošel, jen zakončení asi nebylo podle jeho představ.
     
    47:14
    Teprve druhé vyloučení v tomto utkání, které budeme sledovat. A také v tomto případě si půjde odpočinout hokejista hostů Thomas Hickey (NYI). Jenže se bude hrát ve čtyřech, protože vyloučen je i domácí Zdeno Chára (BOS), a to za hrubost. Hickey dostal trest za vysokou hůl.
     
    46:50
    David Krejčí sice prohrál puk na buly proti svému soupeři, jenže hosté se pak stejně dostali do postavení mimo hru, takže nemohli pokračovat ve své akci.
     
    46:42
    První komerční pauza třetí třetiny je tu, za okamžik pokračujeme.
     
    46:18
    Když už se Ostrovanům podaří dostat puk do útočného teritoria, nemohu se hokejisté v bílých trikotech dostat do takové pozice, ze které by mohli v klidu zakončit.
     
    45:58
    Boychuk udělal chybu a hned se toho snažil využít Connolly. Thomas Greiss si připisuje do statistik zásah poté, co zachytil touš do své rukavice.
     
    45:20
    Zdeno Chára předvedl svůj výborný důraz a hned se snažil co nejrychleji dostat puk na Spoonera. Ani Boston se teď nikam za každou cenu nežene.
     
    44:47
    Až nyní od modré čáry vystřelil tvrdou pecku obránce Strome, jenže na jeho zakončení gólman domácího celku moc dobře viděl a puk znovu odrazil pryč.
     
    44:18
    Puk už se ovšem pohybuje také za zařízením Raska. Tam ovšem je vše v pořádku pro domácí barvy, protože Islanders se zatím vůbec nemohou dostat do žádné střely.
     
    43:49
    Další poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, Krejčí je zpátky na ledě i se svým mladším českým kolegou a znovu zatápějí Bruins hostům.
     
    43:10
    Okposo dělal vše pro to, aby se propracoval až do zakončení, jenže se proti němu sjeli hned dva bránící Bruins a bylo po šanci New Yorku.
     
    42:34
    Tuukka Rask musel vytáhnout svůj levý beton, aby stihl ještě zastavit puk letící z hokejky jednoho z útočníků Islanders. Ale tento zásah mu očividně nedělal žádný větší problém.
     
    42:05
    Pokus o akci ze středního pásma provedl hráč Ostrovanů Shane princ, ale jeho snažení přišlo vniveč, protože poměrně rychle o kus černé gumy přišel.
     
    41:39
    Ještě se ve třetí části nepřerušovalo, až nyní. To končí kus černé gumy sražený někde mezi fanoušky, nové buly proběhne ve středním pásmu.
     
    41:10
    Krejčí s Pastrňákem tedy zpátky na ledové ploše a znovu svým nebezpečím kolem Thomase Greisse ukazují, jak výborně umí zahrozit.
     
    40:45
    Hraje se v první minutě třetí třetiny hodně rychlý hokej, ani jedna strana se ale ještě nedostala ke střele. David Krejčí zkusil zahrozit alespoň z dálky.
     
    40:10
    Na rozdíl od prvních dvou třetin, tentokrát zvládli úvodní buly v periodě lépe hosté. Ale šanci si paradoxně vytvořil domácí Marchand.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho začne třetina. Podaří se New Yorku ještě vyrovnat, nebo domácí udrží své těsné vedení? Nechme se překvapit.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Boston Bruins: 25

    New York Islanders: 17
     
    V prostřední dvacetiminutovce nakonec padly dvě branky, i když se nejprve zdálo, že se do kabin půjde za vyrovnaného stavu. Krásnou akci do Davida Krejčího zakončil do sítě David Pastrňák. Uvidíme tedy, jak si Newyorčané ve třetí periodě poradí s další ztrátou o jeden gól.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:51 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    39:51
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tomu se tedy říká závěr druhé třetiny, jaký jsme už nejspíše nečekali. New York Islanders nyní pravděpodobně docela podcenili poslední vteřiny této dvacetiminutovky a nechali svého soupeře v černých trikotech, aby ještě dokázal vymyslet jednu kombinaci. A pro české fanoušky navíc dobrá zpráva, byla to česká dvojce Davidů, kdo celou akci režíroval. David Krejčí nahodil puk od modré čáry, aby jej v prostoru před brankou tečoval mladší z dvojice Čechů DAVID PASTRŇÁK. Ten tak posílá Boston do vedení a ve třetí části budou muset Islanders opět dohánět. Asistence: David Krejčí, Loui Eriksson.
     
    39:35
    Islanders se ještě snaží dostat do nějaké šance, ale nyní se sami připravili o puk v útočné periodě. A tak na druhou stranu hrací plochy míří Krejčí.
     
    39:12
    Už se rozběhla poslední minuta druhé třetiny a trable měl Tuukka Rask po střele Johna Tavarese. Nakonec ovšem finský gólman dokázal všechny problémy včas vyřešit.
     
    38:39
    Tři na dva mohli jít málem Boston Bruins, avšak Bergeronovi v mezikruží skočil puk pryč od hokejky, takže možnost Medvědů byl rázem menší.
     
    38:13
    Pomalu se blížíme ke konci druhé třetiny a zdá se, že také v prostřední periodě uvidíme pouze jednu branku. Ani jedna strana nyní nemá vyložené příležitosti.
     
    37:45
    Connolly si udělal dostatek prostoru na svůj průnik po pravé straně mantinelu. Jenže mezi tím už si Thomas Greiss dokázal vyjet z branky a vyhodit puk úplně pryč.
     
    37:15
    Akci na jeden dotek sehrál dobře Krug se svým spoluhráčem, ale tato domácí dvojice se dostala jen přes modrou čáru, dále ne. Pak už další hostující icing.
     
    36:36
    Ostrované zvládli nové vhazování v útočném pásmu a přes obránce se snažili co nejrychleji propracovat puk na branku. Místo toho celou situaci pokazili.
     
    36:20
    Teď zase icing Bostonu, poslední momenty provází hodně technických nepřesností z obou stran.
     
    36:08
    Boychuk poslal dlouhou nahrávku na Johna Tavarese. Ten si ale zatím druhou branku v zápase na konto nepřipíše, puk má totiž ve své moci domácí brankář.
     
    35:50
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, Strome tentokrát pálí od modré čáry. A puk má nakonec Rask ve své rukavici, pokračujeme po komerční přestávce.
     
    35:19
    Beleskey si dělal zálusk na zakončení ze vzduchu, jenže to mu nakonec vůbec nevyšlo.
     
    34:38
    Kuljomin zkusil vyvážet puk ze střední třetiny sám, ovšem ani jemu se samotném nedařilo. Medvědi pak počkali, až jim dostřídá zbytek formace a zbytečně nikam nespěchali.
     
    34:00
    A hned další zásah pro Greisse, kterému rychlým odpálením kotouče od branky pomohl také Okposo. Ale Ostrované si hodně zahrávají před svým zařízením.
     
    33:30
    Po pravém mantinelu dobře unikal Shane Prince, jenže na druhou stranu zase hned rychle uháněl český forvard David Pastrňák. Moc mu nechybělo a klidně mohl slavit branku.
     
    33:06
    Stempniakova střela pořádně rozezvučela halu, protože jen těsně nezapadla do sítě. Není pochyb o tom, kdo má aktuálně více ze hry.
     
    32:36
    Nelsonova střela se odrazila do náruče Raska, na druhé straně hrací plochy musel veliké problém řešit Thomas Greiss. A domácí s tvoří veliké šance.
     
    32:04
    Zkoušel to také Beleskey, ale spíše ještě pokračoval pomoc některého ze spoluhráčů, ten se mu ovšem v aktuálním momentě nenabídl.
     
    31:38
    Znovu se hraje a na Bostonu jde poznat, že by rád své vedení hned zpátky. Ale nyní nejsou domácí střelci tak přesní.
     
    31:35
    Následuje komerční přestávka, za chvíli pokračujeme.
    30:48 John TAVARES - 1:1
     
    30:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    Téměř úplně nečekaně se nyní dostávají New York Islanders k vyrovnanému stavu, když z první větší možnosti ve druhé třetině hned dávají branku a mohou se radovat. Boston Bruins si nedali pozor v situaci, kdy se hokejisté v bílých trikotech velmi rychle přesunuli do pásma a vytvořili kombinaci. Tu vytočením zpoza klece Tuukky Raska dobře vyřešil hráč Ostrovanů Kyle Okposo, aby jeho spoluhráč JOHN TAVARES doklepl puk do sítě, ten nedal gólmanovi Bostonu téměř žádnou šanci. Budeme tedy pokračovat za stavu 1:1, oba celky budou možná zase o něco opatrnější. Asistence: Kyle Okposo.
     
    30:20
    Hodně sporný Clutterbuckův zákrok ve středním pásmu, ale rozhodčí zůstává v klidu a ve druhé třetině prozatím ještě vylučovat nebude.
     
    29:55
    Torey Krug se postaral o to, aby v obranném pásmu Bruins nevznikly trable. Potom už střelec zatím jedné branky zápasu Eriksson zahrozil Greissovi z prava.
     
    29:38
    Dlouho jsme neviděli nějakou větší možnost, možná od začátku druhé třetiny téměř žádnou. Kombinace na obou stranách barikády jsou poměrně nepřesné.
     
    29:00
    Taktéž Hayes pouze napálil kus černé gumy do místa, kde nikdo nečekal. A tak Ostrované mohli puk s klidem rozehrát a počkat na dostřídání formace.
     
    28:26
    Spíše na náhodu teď poslali hokejisté v černých dresech puk do útočného pásma o mantinel, málem se jim to ovšem vyplatilo, protože touš se jim pak odrazil příhodně na hokejky.
     
    28:10
    Ten samý hostující přestupek také o několik vteřin později.
     
    28:03
    Islanders se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění, vhazovat se tak bude u jejich branky.
     
    27:44
    New York se snaží zahnat trable, jenže zatím se mu to moc nedaří. Místo toho dvojice Davidů Pastrňák a Krejčí tvoří nebezpečí před Thomasem Greissem.
     
    27:05
    Patrice Bergeron už v mnohem lepší pozici. Jenže když už se vytáčel ke střele, netrefil se, byl pravděpodobně už v příliš velikém úhlu na vypálení kotouče.
     
    26:35
    Po krátkém přerušení tedy pokračujeme dále, do akce se zkusili znovu tlačit Medvědi, avšak Marchand sám nestačil na dva hokejisty v bílých trikotech.
     
    26:18
    Uvidíme první reklamní pauza ve druhé třetině, za chvíli budeme pokračovat.
     
    26:02
    Cizikas vůbec na nic nečekal a přesto, že měl k dispozici velmi velikou vzdálenost, vystřelil a málem se mu podařilo překvapit Tuukku Raska.
     
    25:39
    Velmi dobré přečíslení tři na dva, které nyní předvedli Boston Bruins. Ale byla to nepřesnost, jež zabránila tomu, aby se Bruins dostali do vedení o dvě trefy. Jinak ale dobrá souhra.
     
    25:09
    John Tavares vypomáhl svým spoluhráčům v obraně, Miller se totiž zkusil prokousat až do zakončení. Ale to se mu povedlo, puk totiž končí mimo hrací plochu.
     
    24:40
    Stepmniak ovšem v akci pokračoval a po novém buly z druhé vlny pálil také Zdeno Chára. Tomu se ovšem do střely položil jeden z hostujících hokejistů.
     
    24:14
    Stempniak si v klidu pohlídal puk na hokejce a poslal jej na Bergerona. Jenže kvalitní útočná formace Bostonu ztroskotala na modré čáře, zastavuje ji ofsajd.
     
    23:39
    Loui Eriksson byl připravený převzít kotouč na pravém kruhu, ale Pastrňák touš na jeho osobu nasměroval příliš pozdě. Následně si puk v klidu rozehrál brankář Greiss.
     
    23:14
    Až nyní rozhodčí přerušuje hru, a to před Tuukkou Raskem, jenž neměl vůbec snadnou práci s poskakujícím kotoučem na svém brankovišti.
     
    22:50
    Zdeno Chára převzal touš kousek za modrou čárou a už se jej snažil nastřelovat směrem na branku. Jenže u klece nestál nikdo, kdo by puk tečoval do sítě.
     
    22:20
    Hraje se zatím na startu druhé třetiny hodně ze strany na stranu a jde to vidět na šancích. Teď zase domácí, kteří zahrozili Greissovi.
     
    21:30
    Hned další možnost pro Ostrovany a dokonce zazvonila tyčka Raskovy klece! Ale puk zase rychle letěl od domácího zařízení pryč.
     
    21:08
    Okposo na nic nečekal a hned poté, co jeho celek vyhrál vhazování v útočném pásmu, se snažil natlačit ke střele. Jeho pokus minul klec.
     
    20:55
    Zakázané uvolnění Boston Bruins, Krugovi se rozehrávka teď moc nepovedla.
     
    20:25
    Už se pokračuje a touš letěl rychle směrem k brance Greisse. Jenže ten zatím nemá problémy, protože před ním moc dobře zapracovala defenzíva.
     
    20:18
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se také za chvíli bude opět vhazovat puk do hry.
     
    20:09
    První vhazování v prostřední části na své hokejky získali muži Boston Bruins, podobně jako v první třetině. Teď se ovšem nedostali tak snadno dopředu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Buly ve středním pásmu připraveno, druhá třetina může začít.
     
    Nebude dlouho trvat a začne druhá třetina utkání mezi Bostonem a Islanders. Jediná branka, která padla v úvodním dějství, více šancí si zatím vypracovali domácí, což odpovídá také počtu střel na branku.
     
    Střely na branku v první třetině

    Boston Bruins: 14

    New York Islanders: 5
     
    Více už se toho v první třetině nestane, přeci jen jsme se nakonec dočkali branky, kterou vstřelili v přesilové hře domácí hokejisté Boston Bruins, konkrétně Loui Eriksson. Jsou to tedy Islanders, kdo bude muset dohánět ztrátu jedné trefy. Uvidíme, co nabídne prostřední část hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Hned po vhazování po levici Greisse se pokusil vypálit Krejčí, ale jeho šance skončila jen na zadním mantinelu, možná kotouč ještě někdo tečoval.
     
    19:12
    Už začala poslední minuta prvních dvaceti minut, Marchand se ještě hnal do šance, ale v rozhodující chvíli mu puk přeskočil hokejku.
     
    18:57
    Bude se opět vhazovat před Greissem, hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
    18:26 Loui ERIKSSON - 1:0
     
    18:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak se přeci jen dočkáme první branky zápasu ještě v jeho první třetině, domácí muži Boston Bruins se prosazují v přesilové hře poté, co nedovolili soupeři z New Yorku, aby vůbec během svého prvního oslabení v utkání poslal puk pryč ze své obranné třetiny. Dobrou akci, která začala celá od pravého mantinelu, poté zakončil na brankovišti přesně LOUI ERIKSSON, jenž rozradostnil TD Garden a posílá svůj mančaft to vedení. Tohle může být pro Medvědy důležitý zásah, uvidíme, co na to Ostrované, zda se pokusí hrát riskantněji. Asistence: Ryan Spooner, Torey Krug.
     
    18:04
    Ještě stále se nepodařilo Islanders dostat touš ze své třetiny, aktuálně jej dostal na hokejku Spooner, který hned hledal Krejčího.
     
    17:55
    Domácí už rozehrávají svou první přesilovku, také se jim podařilo hned vyhrát buly. David Krejčí dorážel puk na brankovišti, ale to už jej měl Thomas Greiss někde ve své výstroji.
     
    17:44
    Bude se také poprvé v utkání vylučovat, Bruins ještě měli ponechanou výhodu, tu ovšem nevyužili. Je z toho trest pro hostujícího Thomase Hickeyho (NYI) za držení, a tak tu máme v závěru první třetiny šanci pro Medvědy.
     
    16:58
    Zdeno Chára si sjel z druhé vlny mezi kruhy a doufal, že tam dostane kotouč. Ale to se nestalo a jeho spoluhráči kombinaci před Greissem poměrně zkazili.
     
    16:25
    Nahození Hamonica skoro přes všechny čáry někdo tečoval, takže hra se přerušovat nebude. Ještě to zkusil Clutterbuck, ale ten chyboval.
     
    15:56
    Hraje se za svatyní domácích Bruins, ti se snaží dostat puk na své hokejky, ale druhá útočná formace Islanders je hodně důrazná. Do zakončení se jí ale dostat nedaří.
     
    15:18
    Po delší době si připisuje zásah také Rask, navíc se nejednalo o nic jednoduchého, gólman domácí na letící puk reagoval poměrně pozdě.
     
    14:50
    Ještě tlačenice na hostujícím brankovišti, ani jeden z dvojice hokejistů v trikotu Medvědů ovšem nestačil dostrkat puk až za brankovou čáru. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    14:09
    Eriksson a jeho velmi dobrá možnost, když se kolem levého mantinelu protáhl až do zakončení. Teď ovšem dokázal trefit jen připraveného Greisse.
     
    13:45
    Znovu Thomas Greiss hodně odvážně vyjel až skoro na pravý kruh za kotoučem, kde se jej snažil rozehrát. To se mu povedlo, ale poměrně dost zariskoval.
     
    13:27
    Zakázané uvolnění Boston Bruins, hra se tak bude muset znovu vrátit až před Tuukku Raska.
     
    13:10
    Už ovšem hrají také Ostrované, Thomas Greiss si s klidem vyjel za brankou s pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    12:50
    Liles odrazil kus černé gumy do středního pásma od zadního mantinelu, tam ale nečekal nikdo z jeho spoluhráčů připravený na převzetí touše.
     
    12:28
    Hamonic udělal chybu na levém kruhu a Beleskey se hnal do další dnešní šance. Thomas Greiss ale dokázal zavčas zareagovat, takže se bude jen vhazovat u branky Islanders.
     
    12:11
    David Pastrňák už si dělal zálusk na přejití do útočné periody, ale rozhodčí si moc dobře všimli, že byl v ofsajdu.
     
    11:43
    Až teď se Tavares dostal s kotoučem přes modrou útočnou čáru. Jenže zavčas jej dokázal zastavit slovenský obránce ve službách domácí Zdeno Chára.
     
    11:18
    Okposo a Tavares na ledě, teď ale nedělají starosti obraně soupeři, ba naopak musejí vypomáhat u svého zařízení. Ale vede se jim to velice dobře.
     
    10:38
    Dobře dohrávají hokejisté v černých trikotech své soky u mantinelu, ale zatím to nevede k tomu, aby si Bruins vytvořili gólové šance. Newyorčané dobře odrážejí kotouče pryč.
     
    10:19
    Už se znovu hraje, ale budeme si ještě nějakou chvíli na branky asi počkat, protože kus černé gumy se opět nachází pouze ve středním pásmu.
     
    10:05
    Greiss si připisuje do statistik další zásah, dobrou střelou z levého kruhu jej prověřil Connolly. Uvidíme druhou komerční přestávku, hned poté samozřejmě pokračujeme.
     
    09:34
    Seidenberg už ale rozehrával na Beleskeyho a to byla mnohem větší možnost. Ještě pálil od modré čáry jeden z beků domácích, ale také vedle klece.
     
    09:05
    Hosté už se navíc poměrně v klidu dokázali osvobodit, hned poté to zkoušel sám s přechodem přes modrou čáru David Krejčí, ale ani on neměl zatím dostatek štěstěny.
     
    08:31
    Boston vyhrál buly v útočném pásmu, čehož se okamžitě snažil využít Krug, jenž napálil puk směrem na zařízení. Ale jeho šance mířila těsně vedle.
     
    08:08
    Bergeron a Tavares v souboji za klecí hostů, vítězem nakonec hráč Islanders. Jeho pokus o založení útočné akce ovšem poměrně brzy ztroskotal.
     
    07:37
    Clutterbuck udělal dobrou práci před svým gólmanem a zlikvidoval šanci Bostonu. Ani jedna strana se tak v prvních deseti minutách ještě nedostala do vyložené gólovky.
     
    07:07
    Po dalším vhazování si s kotoučem mohl zahrát brankář Tuukka Rask a také tak učinil. Jeho spoluhráči z obrany potom v klidu rozehráli kus černé gumy do středního pásma.
     
    06:58
    Domácí to zkoušeli rychle přes modrou čáru, ale je jim odpískáno postavení mimo hru. Pokračovat budeme po konci komerční přestávky.
     
    06:36
    Beleskey a jeho šance po střele z mezikruží, avšak hokejista Boston Bruins trefil pouze prostor za brankou, takže domácí fanoušci se radovat nemohli.
     
    06:03
    David Pastrňák ukazuje, že má zase chuť dávat góly. Nyní nabral puk v rohu na hokejku a snažil se vykroužit zpoza klece až do zakončení. To se mu nakonec jen těsně nepovedlo.
     
    05:30
    Zdeno Chára srazil soupeře u mantinelu a byla to tedy pořádná pecka, sotva se dokázal hráč Islanders zvednout a pokračovat ve hře.
     
    05:08
    Máme za sebou prvních pět minut základní hrací doby a viděli jsme doposud jednu lepší možnost, kterou musel likvidovat hostující brankář Greiss.
     
    04:33
    Seidenberg poslal krátkou nahrávku na Spoonera, ale ten ji špatně zpracoval. Přesto se pak ještě Marchand stačil dostat s kotoučem do útočného pásma a vystřelit.
     
    04:10
    Hrálo se poměrně dlouho bez přerušení, ale teď sledujeme dva hvizdy rozhodčího v krátkém časovém sledu. Bude následovat nové buly před brankou Bostonu.
     
    03:58
    Pastrňák vyhodil puk až za branku soka, ale o zakázané uvolnění se nejednalo, jelikož kus černé gumy ještě někdo tečoval.
     
    03:30
    Po delší době se hraje před domácí svatyní a zdá se, že také Islanders si budou chtít tvořit šance. Uvidíme, kdo udělá první větší chybičku.
     
    02:58
    Vhazovalo se po pravé ruce Raska, hned následně se dostal ke střele, a to hodně tvrdé, od modré čáry hostující hokejista Hamonic. Ale jeho pokus minul tři tyče.
     
    02:37
    Patrice Bergeron zpátky na ledové ploše a hned je kolem zařízení Ostrovanů nebezpečno. Zdeno Chára nakonec tečuje kus černé gumy mimo hrací plochu.
     
    02:01
    Až nyní se hraje kolem Tuukky Raska, jenže domácí gólman stále čeká na svůj první zákrok. Poté už se Bruins daří dostat touš daleko od své klece.
     
    01:40
    Zatím jednoznačně aktivnějším celkem na ledě Medvědi, New York zatím nemůže najít cestu k Raskovi a sotva se dostává na kotouč.
     
    01:18
    Spooner měl dostatek prostoru v místě za modrou čarou. A pak už se strhla mela před Greissem, jenž musel řešit Beleskeyho dorážku. Zatím ovšem hrajeme bez branek.
     
    01:03
    Už chtěli hrát také hosté, ale David Pastrňák se postaral o to, aby jeho celek obdržel kus černé gumy zpátky na hokejky ještě ve středním pásmu.
     
    00:32
    Až nyní má hostující brankář Greiss první zákrok, do jeho lapačky mířil Patrice Bergeron. Avšak tohle nebyl pro ochránce klece Islanders problém.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na vhazování ujali hokejisté Boston Bruins, ale Marchand při svém prvním přechodu přes modrou čáru nebyl úspěšný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše připraveno, budeme sledovat první buly.
     
    Obě mužstva jsou připravena k začátku utkání. Ještě si tradičně vyslechneme hymnu a budeme moci odstartovat tento duel.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jak je u NHL zvykem, začneme asi o deset minut později, než je naplánováno.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask – Chára, Liles, Morrow, Seidenberg, Krug, McQuaid – Marchand, Bergeron, Stempniak – Eriksson, Krejčí, Pastrňák – Beleskey, Spooner, Hayes – Ferraro, Acciari, Connolly

    New York Islanders: Greiss – Leddy, Boychuk, Hamonic, Hickey, Strait, Pulock – Bailey, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nielsen, Strome – Prince, Nelson, Lee – Martin, Cizikas, Clutterbuck

    Rozhodčí: Hebert, Joannette – McElman, Murphy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat zápas Východní konference. Narazí na sebe dva celky, které věří, že se letos podívají do play-off. Půjde o souboj mezi Boston Bruins a New York Islanders.
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) (14 + 37)
    David Pastrňák (BOS) (10 + 10)
    Marek Židlický (NYI) (4 + 11)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v listopadu loňského kalendářního roku. Hrálo se v New Yorku a Boston Bruins zvítězili jen těsně 2:1.
     
    BOSTON BRUINS

    O play-off by letos v Bostonu neradi přišli, vždyť Medvědi se stále přetahují o první příčku Atlantické divize, se kterou fanoušci před sezónou dost možná ani nepočítali. Aktuální zisk v tabulce v podobě čtyřiaosmdesáti bodů stačí na souboj s tabulkovými rivaly v podobě Tampa Bay Lightning a Florida Panhters. Pokud si Bostonští udrží formu, nejspíše by ve vyřazovacích bojích chybět neměli, čímž napraví nepovedený loňský hokejový ročník. Bruins zvítězili dvakrát z posledních tří zápasů, přestože naposledy podlehli v prodloužení Carolina Hurricanes. Zajímavostí je, že všechny čtyři předchozí mače Bostonu došly až do nastaveného času. Medvědi z toho dvakrát padli a dvakrát vyhráli. Týmovému bodování vévodí hokejista jménem Patrice Bergeron (28 + 33).
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Není to tak dlouho, co se Ostrované smiřovali s pověstí otloukánka Východní konference, jen pár sezón zpátky se celek z New Yorku trápil na nejspodnějších patrech tabulky. Jenže těmto dnům chtějí dát modrooranžoví vale, také proto se nyní nacházejí na třetí příčce pořadníku Metropolitní divize, se ziskem dvaaosmdesáti bodů na kontě. Ztráta na druhé New York Rangers, tedy úhlavní rivaly z nedaleké arény, činí jen dva body. Zdá se, že Islanders by neměli mít problém postoupit do play-off, ale zhruba měsíc před koncem základní části si určitě nemohou dovolit polevit. Z posledních pět případů hráči Islanders prohráli jen jednou, a to v minulém mači, když padli s Toronto Maple Leafs v nájezdech, jinak si ovšem drží solidní formu. Kanadské bodování celku vede John Tavares (25 + 28).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Eriksson (Spooner, Krug), 40. Pastrňák (Krejčí, Eriksson), 58. Pastrňák (Eriksson) – 31. Tavares (Okposo)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára, Liles, Morrow, Seidenberg, Krug, McQuaid – Marchand, Bergeron, Stempniak – Eriksson, Krejčí, Pastrňák – Beleskey, Spooner, Hayes – Ferraro, Acciari, Connolly
    New York Islanders: Greiss (Berube) – Leddy, Boychuk, Hamonic, Hickey, Strait, Pulock – Bailey, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nielsen, Strome – Prince, Nelson, Lee – Martin, Cizikas, Clutterbuck

    Rozhodčí: Hebert, Joannette – McElman, Murphy

    Diváci: 17 565
    bahis siteleri