Montreal – Minnesota 1:4 (kon.) | Florida – Philadelphia 5:4 (2:0 po s.n.) | Winnipeg – Colorado 3:2 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:0 (kon.) | Dallas – St. Louis 4:5 (po pr.) | Edmonton – Arizona 0:4 (kon.)
Vancouver – Nashville 4:2 (kon.) | San Jose – Washington 5:2 (kon.) | Los Angeles – New Jersey 1:2 (po pr.)
NY Rangers – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Columbus – Tampa 0:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 13.03.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 18 557 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:50:57)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:15
    Milan Michálek (TOR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:30
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Mark Stone (OTT) 1+2
    2. Craig Anderson (OTT) 29 zák., 0 gólů, 100%
    3. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 0+3
     
    Další Bitva o Ontario letošní sezóny je za námi a čtvrté vítězství v řadě si ve vzájemných zápasech připisuje Ottawa. Ta na začátku třetí třetiny zásluhou Zacka Smithe odskočila na rozdíl tří branek a v 56. minutě ještě pečetil vítězství svého celku Mark Stone. Domácí brankář Anderson si tak po hodně dlouhé době připisuje utkání vychytané s čistým kontem a Ottawa tak dále může živit naději na playoff.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Dion Phaneuf ještě vyprodukoval jednu střelu, avšak kotouč až ke Sparksovi nedoputoval. Nic zajímavého už v tomto utkání neuvidíme.
     
    59:18
    Ottawa jen protečovává kotouč do středního pásma. Domácí už se pomalu mohou radovat z naprosto pohodového vítězství, které dnes zaznamenají.
     
    58:43
    Methot už se také nesnaží nějak rychle rozjíždět ofenzivní akci svého celku a krouží poblíž modré čáry.
     
    58:23
    Hosté v plném počtu.
     
    57:49
    Až teď Sens rozestavěli přesilovkovou formaci a Erik Karlsson tvrdou střelou vylekal Sparkse v bráně Maple Leafs. Dělovka od modré nakonec nemířila mezi tři tyče.
     
    57:01
    Zatím se ale Ottawa neodkázala usadit v útočném pásmu. Toronto se brání v naprosté pohodě, ale nutno říct, že se Sens nikam moc neženou.
     
    56:23
    V závěru uvidíme ještě jednu přesilovou hru. Po podražení v podání Pierrea-Alexandrea Parenteaua (TOR) si v početní výhodě zahrají Senátoři.
     
    55:56
    Po komerční přestávce se bude pokračovat ve hře. Zápas bude navázán vhazováním po levé ruce domácího brankáře, který zavinil předchozí přerušení.
    55:21 Mark STONE - 4:0
     
    55:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A navíc přichází další hřebíček do rakve hostujícího týmu. Domácí využili chyby v rozehrávce soupeře, MARK STONE nejprve nahrál Pageauovi, ten mu kotouč vrátil a rychlé přečíslení poté skončilo pohodovým skórováním do prázdné svatyně Maple Leafs v podání prvního zmíněného hráče Sens. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
     
    54:50
    Hodně nebezpečnou střelu nyní vyprodukoval Corrado. Toronto zůstává v tlaku, ale ani tato tečovaná rána si cestu do sítě za zády Craiga Andersona nenašla.
     
    53:41
    Krátce po buly se k puku dostal Chiasson, jenž už už ujížděl do přečíslení dvou na jednoho. Nakonec byl postup Chiassona zastaven vracejícím se obráncem Toronta.
     
    53:16
    Ottawa zahrála puk jen na zakázané uvolnění. Domácím to ale vůbec nevadí, neboť se blíží posledních pět minut třetí třetiny s Sens stále vedou o tři branky.
     
    52:28
    Morgan Rielly byl na levé straně první u volného kotouče a okamžitě nahozením prověřil pozornost Craiga Andersona. Ten byl samozřejmě připraven.
     
    51:48
    Již několikátou střelu v dnešním zápase si připisuje slovenský bek Martin Marinčin. Andersonovi ale nikdo neclonil a ve výsledku to byl naprosto jednoduchý zákrok domácího brankáře.
     
    51:13
    Ryan Dzingel hodně rychle přenesl hru na druhou stranu a vynutil si přerušení hry. Následuje komerční přestávka.
     
    50:46
    Aktivní William Nylander krouží v útočném pásmu a hledá prostor pro nahození kotouče na bránu Craiga Andersona. Žádná skulina se však zatím nezjevuje.
     
    50:28
    Příliš prudká přihrávka na Mikea Hoffmana končí zakázaným uvolněním. Právě Mike Hoffman nezažívá zrovna nejlepší období a kanonýr Ottawy se už několik zápasů neodkázal prosadit.
     
    49:31
    Domácí se již několik desítek vteřin drží v útočném pásmu. Curtis Lazar už dokázal naskočit jakožto čerstvý hráč, ale svižnou střelou brankáře Sparkse příliš neohrozil.
     
    48:35
    Carrick obstaral další zakončení, ale hned po buly bránu domácího celku minul a Ottawa vyváží kotouč.
     
    48:26
    Craig Anderson málem přišel o nulu! Rychlá souhra hostujícího celku skončila střelou Carricka, ale Anderson se dokázal rychle přesunout a zasáhl.
     
    47:51
    Nyní byl sice kotouč znovu v pásmu Senátorů, avšak jediná střela od obránce Toronta byla sražena Chiassonem a puk mizí v neutrální zóně.
     
    47:13
    Mark Methot se za bránou svého celku dostal pod tlak, ale nakonec Ottawa situaci zvládla a Stone vyvezl puk až ke Sparksovi. Hra je přerušena a vhazovat se bude právě u Sparkse.
     
    46:51
    Hráči Sens se v posledních minutách soustředí především na obranu. Domácím se daří zhušťovat prostor kolem modré čáry a Toronto pak střelami nachází jen připraveného Andersona.
     
    45:54
    Hosté jsou nyní jednoznačně aktivnějšími hráči a snaží se snížit. Nebezpečná teč rány od modré končí několik desítek centimetrů mimo.
     
    45:08
    K dalšímu střeleckému pokusu se dostal opět Marinčin, avšak tentokrát kotouč až k Andersonovi nedoputoval. Dobrý blok domácí obrany.
     
    44:32
    Martin Marinčin natáhl ke střele od modré čáry a razantním projektilem protáhl Andersona chytajícího v bráně Sens.
     
    43:59
    Morgan Reilly si z pozice obránce udělal výlet do útočného pásma, ale tam se prezentoval nepřesnou přihrávkou a musí se rychle soustředit na defenzivní činnost.
     
    43:37
    Icing Toronta znamenal buly po pravici Garreta Sparkse a záhy po tomto vhazování schytal dělovku od modré čáry Brooks Laich. Útočník Toronta jen hodně ztěžka kulhá na střídačku.
     
    43:08
    Gól na 3:0 už s největší pravděpodobností určil vítěze dnešního zápasu. Ottawa se opravdu velmi dobře brání a nepouští soupeře do vlastního pásma.
    41:21 Zack SMITH - 3:0
     
    41:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže domácím stačí hodně málo a z patnácté střely dávají třetí gól. ZACK SMITH měl dostatek času i prostoru, první střelou z mezikruží trefil jen hráče před brankovištěm, ale poté si znovu našel kotouč a bekhendem skóroval do odkryté brány. Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Mark Stone.
     
    41:07
    Ottawě se stále nedaří získat puk po kontrolu. Toronto vstoupilo do třetí třetiny trochu lépe, ale ani Maple Leafs se nedostávají do střeleckých pozic.
     
    40:29
    Úvodní snahy o obsazení útočného pásma v podání obou celků končí něúspěchem. Domácí dostávají hru zpátky do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:07.
     
    Čtyřicet minut zápasu je úspěšně za námi a Bitvě o Ontario stále vládne domácí Ottawa. Ta hned na začátku druhé třetiny přidala druhou branku a vede tedy 2:0. Po devatenácti sekundách hry se v této části prosadil Cody Ceci. Toronto se sice snaží hrát hezký hokej, ale v kombinaci hostujících hráčů je až příliš velké množství nepřesností a i přes střeleckou převahu Maple Leafs jen těžko dostávají do větších šancí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Jenže místo domácích zahrozili hosté! Nazem Kadri dostal výbornou přihrávku a tvrdou dělovkou přímo z jízdy prověřil přesunujícího se Andersona v bráně Senátorů!
     
    38:59
    Nyní puk končí opět jen na hokejkách beků Sens, kteří se mohou pokusit o založení jednoho z posledních útoků druhé části.
     
    38:32
    Toronto je sice zpátky v útočném pásmu ale jejich útoky jsou zatím bez nějakého momentu překvapení. Na pozornou defenzívu domácích hosté takto nevyzrají.
     
    37:47
    O pár vteřin později ale Sparks musel zasahovat proti povedené teči Marka Stonea. Hra se poté rychle přesouvá do neutrální zóny.
     
    37:39
    Ottawa se znovu ubránila dalšímu ataku soupeře a mohla podniknout další rychlý protiútok. Tentokrát se však Senátoři nedostali ani k zakončení.
     
    36:48
    Anderson nejprve ustál střelu od modré i následnou dorážku a Ottawa se poté dostala do brejku. Ryan Dzingel vzal přečíslení dvou na jednoho na sebe, ale Sparkse se mu vymíchat nepodařilo!
     
    35:57
    Bobby Ryan sice mohl operovat u mantinelu v útočném pásmu, ale nepříliš povedenou přihrávkou vrátil puk hostujícímu celku. Oba týmy mezitím střídají.
     
    35:06
    Druhá třetina se přehoupla do závěrečné pětiminutovky a ani jednomu z celků se nyní nedaří přechod do útočného pásma. Ottawě je pískán ofsajd.
     
    34:24
    Craig Anderson si připisuje 16 úspěšný zákrok dnešního střetnutí. Dopustil to Pierre-Alexandre Parenteau, který pálil jen do hrudníku domácího gólmana.
     
    33:34
    Domácí v plném počtu.
     
    33:03
    Po přihrávce od Sošnikova se Kadri dostal do slibné střelecké pozice. Nadějně vzhlížející akce končí nepřesnou střelou a vyloučený Chiasson se za chvíli vrátí na led.
     
    32:44
    Curtia Lazar teď dokonce vyvezl puk až do útočného pásma a našetřil tam několik velmi cenných vteřin. Následně Lazar odjíždí na střídačku.
     
    31:59
    Ottawě se podařilo ubránit pokus o přechod modré čáry a následně Senátoři kotouč vyhodili přes celé kluziště. Přesilové hry dnes nejsou silnou stránkou ani jednoho z celků.
     
    31:34
    Jenže tuto možnost domácím zhatil faul Alexe Chiassona (OTT). Ten si dělal prostor, ale holí zasáhl tvář jednoho ze soupeřů.
     
    31:20
    Zakázaným uvolněním se tentokrát prezentovali hosté z Toronta. Ottawa si tak po buly může po delší době vypracovat tlak.
     
    30:36
    Torotnto se dokázalo udržet před soupeřovým brankářem a Anderson musel dávat velký pozor, aby zastavil Corradovu povedenou střelu.
     
    30:06
    Momentálně nesledujeme zrovna povedenou fázi zápasu. Ottawa se provinila icingem a hra se stěhuje před Craiga Andersona, který stráží bránu Sens.
     
    29:29
    Lazar skončil po tvrdém souboji na ledě, ale faul se nepíská a hosté tak mohli předvést rychlou útočnou akci. Ta neskončila úspěchem.
     
    28:31
    Ryan Dzingel se odhodlal k solidnímu prúniku, když se po levé straně protáhl kolem obránců Toronta a svižným pokusem zaměstnal Garreta Sparkse.
     
    28:08
    Domácí zase po pár slabších minutách zvýšili aktivitu a díky napadání se dostávají ke kotouči ve středním pásmu. Toronto nyní neví, kam dříve skočit.
     
    26:55
    Na druhé straně mohl udeřit Nick Paul. Ten se dostal k dorážce Smithovy střely, ale z předbrankového prostoru poslal puk mimo tři tyče!
     
    26:24
    Ottawa je poměrně v útlumu a Toronto bylo blízko gólu na 2:1! Sošnikov si našel střelecký prostor a svým zakončením minul Andersonovu bránu jen o centimetry. Následný pokus Kadriho už domácí brankář lapil.
     
    26:03
    Hodně rychlý ofenzivní výpad Toronta zakončil MIchael Grabner. Rakouský reprezentant pálil jen do Andersona, jenž kotouč na dvakrát přikryl pod lapačkou.
     
    25:49
    Nakonec to na sebe vzal Mike Hoffman, který se propracoval do středního pásma a nahozením zaměstnal Sparkse v bráně hostů. Vhazovat se bude právě u gólmana Maple Leafs.
     
    25:16
    Dotěrní hráči Toronta drží domácí celek před Andersonovou bránou. Ottawa se ne a ne vymanit z vlastního pásma.
     
    24:47
    Domácí v plném počtu.
     
    24:22
    Nikita Sošnikov se pokusil využít rozhozené obrany Sens a zakončoval z velkého úhlu. Craig Anderson opět na svém místě!
     
    23:56
    Až nyní se hostům daří rozestavit se v pásmu soupeře. U kotouče je Sošnikov, jenž je po tvrdém nárazu na mantinel očividně v pořádku.
     
    23:25
    Torontu se nepodařilo udržet útočné pásmo a tak se Nylander ke střele musel prodrat sólovým prúnikem. Bekhendové zakončení si Anderson pohlídal.
     
    22:47
    Sošnikov po odehrání kotouče narazil do mantinelu a vůbec to s ním nevypadá dobře. Chris Wideman (OTT) je každopádně vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    22:47
    Mark Stone ztratil puk ve středním pásmu a výsledkem byl rychlý protiútok Toronta. Nahození před bránu v pádu usměrňoval Sošnikov, ale Anderson byl opět připraven!
     
    21:59
    Po buly a následném souboji se ale Toronto přeci jenom dostává do dobrého postavení a kombinuje v pásmu domácího celku. Střelecká pozice z toho ale zatím není.
     
    21:39
    Hosté by určitě rádi odpověděli gólem na 2:1, ale zatím se jim nedaří přechod do útočného pásma. Teď je navíc pískán ofsajd.
    20:19 Cody CECI - 2:0
     
    20:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tohle je fantastický vstup Ottawy do druhé třetiny! Díky napadání se Sens bleskově dostali ke kotouči, Mark Stone vymyslel přesnou přihrávku, která přistála na holi CODYHO CECIHO, jenž se zjevil před bránou a rychlou bekhendovou kličkou si poradil s brankářem hostujícího Toronta. Asistence: Mark Stone, Jean-Gabriel Pageau
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní část dnešního zápasu je minulostí a do kabin jdou spokojenější domácí hráči z hlavního města Kanady. Ti totiž od šesté minuty vedou zásluhou Miky Zibanejada a zatím tedy potvrzují roli favorita. Druhá třetině začne přibližně v 2:12
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Zdá se, že tato třetina se už jen dohrává. Domácí kombinují ve vlastním pásmu a nikam se nehrnou.
     
    19:01
    Domácí v plném počtu.
     
    18:36
    Toronto se dostalo pod tlak během vlastní přesilové hry! Jeden z domácích našel zcela volného Chiassona, který si nejprve položil Sparkse, ale poté už nezakončil do odkryté části branky!
     
    18:04
    Dosud jediná zajímavější střela přesilové hry Toronta jen prolétla kromě Andersona a puk po chvíli vylétl do středního pásma.
     
    17:37
    Domácí se celkem bez velkých potíží dostali k puku a okamžitě ho poslali přes všechny čáry. Hosté se opět musí pokoušet o dobytí útočného pásma.
     
    17:01
    Máme tady již třetí vyloučení za podražení. Tentokrát je provinilcem Zack Smith (OTT).
     
    16:22
    Garret Sparks čelil jedovatému nahození Bobbyho Ryana, ale puk se jen odrazil od zadního mantinelu a brankář Toronto v klidu přerušuje hru.
     
    15:38
    Domácí s hned dvakrát zrovna nerozuměli ve vlastním pásmu a způsobili si tak menší komplikace. Ve výsledku však puk aspoň do neutrální zóny dostali.
     
    14:59
    Nyní je puk dokonce v hledišti, kam se dostal po zásahu jednoho z hostujících hráčů. Vhazuje se u Sparkse.
     
    14:46
    Sens se sice po komerční přestávce a následném vhazování ujali kotouče, ale rozehrávka se jim hrubě nepovedla. Kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    14:10
    Hodně krátká přesilová hra Ottawy je u konce. Marinčin se vrátil na led a oba celky tak hrají v plném počtu.
     
    13:44
    Domácí v plném počtu.
     
    13:31
    Toronto se při hře čtyři na čtyři snaží obsadit útočné pásmo, nicméně momentálně se sami hosté vytlačili do neutrální zóny.
     
    12:52
    Bomba Methota z levé strany od modré čáry zamířila jen do náruče Garreta Sparkse. Ten puk sice zpracovával až na podruhé, ale nakonec to celkem v pohodě zvládl.
     
    12:20
    Toronto už hraje šest vteřin ve čtyřech a síly na ledě jsou tak vyrovnané. Dion Phaneuf však mezitím pálil těsně vedle tyče Sparksovy brány.
     
    12:10
    Teď už ale na trestnou lavici odjíždí Martin Marinčin (TOR), který hokejkou zasáhl tvář Zacka Smithe.
     
    11:57
    Nicméně jeden z hostů se záhy po vhazování v útočném pásmu dopustil faulu a za chvíli dojde k dalšímu vyloučení. Momentálně má Ottawa výhodu.
     
    11:44
    Přesilová hra je předčasně u konce. Dvě trestné minuty za sekání dostává Mike Hoffman (OTT).
     
    11:32
    Postup Diona Phaneufa je navíc zastaven ofsajdem. Na modré čáře se totiž neudržel Scott Gomez.
     
    11:03
    Ottawa zatím hraje hodně špatnou přesilovou hru. Jejich soupeř se prezentuje aktivním pojetím oslabení a domácí se ne a ne usadit v útočném pásmu.
     
    10:22
    Benu Smithovi se podařilo vyhrát vhazování a Toronto okamžitě vyhodilo kotouč až ke Craigu Andersonovi.
     
    10:14
    Tohle snad ani nemohlo skončit jinak než faulem hostujícího hráče. Nakonec je to Nazem Kadri (TOR), který si jde odsedět dvě trestné minuty za podražení.
     
    09:59
    Toronto se nyní dostává pod menší tlak a nemůže se vymanit z vlastního pásma. Senátoři znovu skvěle napadají a nedávají soupeři sebemenší kousek prostoru.
     
    09:05
    Jenže ani Ottawa se nepředvedla zrovna ideální rozehrávkou. Mike Hoffman ve středním pásmu nedokázal tečovat přihrávku spoluhráče a vše končí zakázaným uvolněním.
     
    08:52
    Toronto se poměrně lacině zbavilo kotouče a to se nedostalo ani přes červenou čáru. Zaútočit tak mohou domácí borci.
     
    08:08
    Domácí v plném počtu.
     
    07:42
    Zibanejad před chvílí dokonce ohrozil Sparkse a nyní se Ottawa opět prezentuje dobrým napadáním. Přesilová Toronta zřejmě zůstane nevyužita.
     
    07:09
    Skvěla napadající Zack Smith v útočném pásmu málem získal kotouč. Nakonec ale vše vyřešila defenzíva Toronta.
     
    06:58
    Dvě rány od modré čáry si cestu do sítě Craiga Andersona nenašly a následně dostal Methot puk mimo hrací plochu. Vhazování po levé ruce domácího brankáře.
     
    06:34
    Hostům se začátek přesilové hry příliš nepodařil. Kotouč totiž poměrně brzy letí přes všechny čáry až k bráně Garreta Sparkse.
     
    06:08
    Záhy po obdržené brance ale Toronto může srovnat v přesilové hře. Na lavici hanby totiž usedá Mark Stone (OTT), jenž se provinil podražením.
    05:40 Mika ZIBANEJAD - 1:0
     
    05:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Znovu se potvrzuje otřepané nedáš – dostaneš! Domácím se povedl přechod přes střední pásmo, Hoffman poslal puk na rozjetého MIKU ZIBANEJADA, jenž jako hurikán vlétl do pásma hostujícího celku a střelou mezi betony překonal povyjetého Sparkse! Asistence: Mike Hoffman, Mark Methot
     
    05:18
    Velká šance Toronta! Hosté se po vyhraném buly usadili v útočném pásmu a následná střela od modré Andersonovi způsobila velké potíže. dvakrát dorážel Parenteau, avšak domácí brankář to nakonec ustál.
     
    04:52
    Rychlý ofenzivní výpad Toronta vypadal opravdu hodně nadějně, ale Rielly celou akci trochu přibrzdil a čárový rozhodčí píská ofsajd.
     
    04:41
    tvrdý projektil Chrise Widemana zamířil jen do připraveného Garreta Sparkse. Následuje buly po levici hostujícího brankáře.
     
    04:19
    Bobby Ryan dobře zabojoval za Sparksovou svatyní, získal kotouč př rozehrávce Carricka, avšak nic dalšího už nikdo z domácích nepředvedl.
     
    03:49
    Gardiner s Kadrim nyní výborně zakombinovali u modré čáry a první zmíněný se dostal k tvrdé střele od modré čáry. Anderson zasahuje!
     
    03:08
    Domácí se ujali puku a Mika Zibanejad záhy z úhlu prověřil pozornost hostujícího brankáře. Sparks chvíli nevěděl, kde má kotouč, ale nakonec ho našel pod pravým betonem.
     
    02:57
    Kotouč se ocitl na střídačce domácího celku a vhazovat se tak bude v neutrální zóně. Proti sobě se staví Mika Zibanejad a Ben Smith.
     
    02:29
    Ryan Dzingel nyní trochu přitvrdil hru za bránou Garreta Sparkse. K zisku kotouče to však nevedlo.
     
    01:39
    Hostům se povedl přechod do útočného pásma, ale Reillyho střela z nepřipravené pozice pro Andersona nebezpečná nebyla.
     
    00:58
    Mark Methot se dostal ke své první střele v zápase, když se k němu odrazil sražený kotouč. Na modré čáře však domácí bek zlomil hůl a musel rychle vystřídat.
     
    00:24
    Od úvodního buly se u kotouče drží domácí hráči. Zibanejadova útočná formace se snaží vymyslet způsob, jak se usadit v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou konečně přítomni na hrací ploše. Čeká nás kanadská státní hymna a po ní už nic nebude bránit úvodnímu buly dnešního střetnutí!
     
    Úvodní buly dnešního zápasu je nakonec posunuto přibližně o 15 minut. Utkání by tak mělo být zahájeno někdy kolem jedné hodiny a patnácté minuty.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Gomez, Dzingel – Neil, Lazar, Paul

    Toronto Maple Leafs: Sparks (Bernier) – Rielly, Gardiner, Carrick, Marinčin, Corrado, Valijev – Komarov, Kadri, Sošnikov – Hyman, Nylander, Parenteau – Holland, Laich, Greening – Grabner, Smith, Michálek

    Rozhodčí: Luxmore, Morton – Brisebois, Kovachik.
     
    Velmi speciální bude dnešní Bitva o Ontario pro tři hráče základních sestav. Z dresu domácích se jedná o Dion Phaneufa, z hostujícího celku pak o Colina Greeninga a Milana Michálka. Právě tito tři totiž byli součástí velkého únorového obchodu, v rámci kterého Ottawa do Toronta poslala čtyři hráče a Toronto opačným směrem dokonce pět borců. Dnes se tak všichni tři postaví proti svým bývalým zaměstnavatelům a spoluhráčům.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Martin Marinčin (TOR)
    Milan Michálek (TOR)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    6.3.2016 Toronto – Ottawa 2:3
    7.2.2016 Ottawa – Toronto 6:1
    11.10.2015 Toronto – Ottawa 4:5 sn.
    22.9.2015 Ottawa – Toronto 3:4 pp. (příprava)
    22.9.2015 Toronto – Ottawa 4:1 (příprava)
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Východní konference – 16. místo, 55 bodů, 159:197

    Oproti domácím jsou na tom hosté ještě o poznání hůře a celkově jsou vůbec nejhorším týmem celé NHL. Z posledních deseti zápasů se Torontu podařilo zvítězit jen ve dvou případech a až dosud posledním odehraným zápasem uťali otřesnou sérii šesti porážek v řadě. Tým, který prochází velkou obměnou, se letos do vyřazovacích bojů na 99,9% opět nepodívá.

    Posledních pět zápasů

    10.3.2016 Toronto – NY Islanders 4:3 sn.
    8.3.2016 Toronto – Buffalo 3:4 sn.
    6.3.2016 Toronto – Ottawa 2:3
    4.3.2016 Toronto – Minnesota 1:2
    3.3.2016 Washington – Toronto 3:2
     
    OTTAWA SENATORS

    Východní konference – 13. místo, 70 bodů, 198:218

    Domácí celek se i letos tradičně pohybuje těsně za hranou postupu do playoff a momentálně na vyřazovací část ztrácí sedm bodů. Loni se Ottawě podařil skvělý finiš a do playoff se dostala, ale letos bude muset ještě hodně zabrat. Především proto, že z posledních šesti utkání vyhráli jen jednou. Dnes Senátoři nutně potřebují dva body a statistika posledních zápasů napovídá, že by se to mohlo podařit. Sens totiž proti Torontu vyhráli poslední tři vzájemné zápasy.

    Posledních pět zápasů

    11.3.2016 Florida – Ottawa 6:2
    9.3.2016 Carolina – Ottawa 4:3 sn.
    6.3.2016 Ottawa – Dallas 1:2
    6.3.2016 Toronto – Ottawa 2:3
    4.3.2016 Ottawa – Tampa Bay 1:4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 6. Zibanejad (Hoffman, Methot), 21. Ceci (Stone, Pageau), 42. Smith (Pageau, Stone), 56. Stone (Pageau)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Z.Smith – Chiasson, Gomez, Dzingel – Neil, Lazar, Paul
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Bernier) – Rielly, Gardiner, Carrick, Marinčin, Corrado, Valijev – Komarov, Kadri, Sošnikov – Hyman, Nylander, Parenteau – Holland, Laich, Greening – Grabner, B.Smith, Michálek

    Rozhodčí: Luxmore, Morton – Brisebois, Kovachik

    Diváci: 18.557
    bahis siteleri