Finále SP - SuperG žen, St. Moritz Vítěz: T. Weiratherová (LIE) (kon.) | Finále SP - SuperG mužů, St. Moritz Vítěz: B. Feuz (SUI) (kon.)
konec
Finále SP - SuperG žen, St. Moritz

Vítěz: T. Weiratherová (LIE)

Čtvrtek 17.03.2016, 10:00Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.
     
    Startovní listina:
    1. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    2. Tessa Worleyová (FRA)
    3. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    4. Corinne Suterová (SUI)
    5. Elena Fanchiniová (ITA)
    6. Romane Miradoliová (FRA)
    7. Stephanie Venierová (AUT)
    8. Elena Curtoniová (ITA)
    9. Kajsa Klingová (SWE)
    10. Johanna Schnarfová (ITA)
    11. Francesca Marsagliová (ITA)
    12. Elisabeth Görglová (AUT)
    13. Ilka Štuhecová (SLO)
    14. Corinne Suterová (SUI)
    15. Nadia Fanchiniová (ITA)
    16. Tina Weiratherová (LIE)
    17. Tamara Tipplerová (AUT)
    18. Lara Gutová (SUI)
    19. Viktoria Rebensburgová (GER)
    20. Laurenne Rossová (USA)
    21. Federica Brignoneová (ITA)
    22. Cornelia Hütterová (AUT)
    23. Sofia Goggiaová (ITA)
    24. Nina Ortliebová (AUT)
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u finále světového poháru v alpském lyžování. Ve švýcarském zimním olympijském středisku St. Moritz je po včerejším sjezdu na programu poslední závod další rychlostní disciplíny, SuperG. Muži startují přesně v 11:30, ženský závod startuje úderem desáté hodiny.
     
    Průběžné pořadí světového poháru je již rozhodnuté. Lara Gutová má již nedostižný náskok před Lindsey Vonnovou, která kvůli zranění před třemi týdny v El-Tarteru přišla o zbytek sezony.
     
    Ovšem v průběžném pořadí SuperG ještě rozhodnuto zdaleka není! Právě zde totiž vede Lindsey Vonnová, která má 420 bodů. Ovšem právě kvůli zranění již další body nepřidá. Ve hře je tak domácí superfavoritka Lara Gutová, které dnes stačí dojet do šestého místa (40) bodů a přesto získá malý křišťálový globus bez ohledu na výsledky ostatních závodnic. Další na čekané jsou Cornelia Hütterová a Tina Weiratherová, ovšem ty se v případě výhry musí ohlížet na to, jak dojedou ostatní závodnice v boji o vítězství v SuperG.

    Průběžné pořadí disciplíny:
    1. Lindsey Vonnová (USA) 420 bodů
    2. Lara Gutová (SUI) 401 b.
    3. Cornelia Hütterová (AUT) 340 b.
    4. Tina Weiratherová (LIE) 336 b.
    5. Tamara Tipplerová (AUT) 254 b.
    ...
    41. Ester Ledecká (CZE) 13 b.
    52. Klára Křížová (CZE) 2 b.
     
    Parametry sjezdovky:
    Start: 2640 metrů nad mořem
    Cíl: 2040 m. n. m.
    Převýšení: 600 metrů
    Délka trati: 1928 metrů
    Počet branek: 37.
    Sjezdovka v St. Moritz. Ve Švýcarsku vládne skvělé počasí

     
    Start
    Závod byl zahájen.
     
    1
    První závodnicí je třiadvacetiletá norská blondýnka Ragnhild Mowinckelová.
     
    1
    Norka zatím velmi dobře a hlavně čistě projíždí brankami, na její jízdě není patrná žádná výraznější chyba.
     
    1
    Na měřeném úseku trati po posledním mezičasu má rychlost 108,8 km/h, to je poměrně solidní.
     
    1
    Těžko hledat na jízdě Ragnhild Mowinckelové nějakou chybu. Norská závodnice dojíždí do cíle a je poměrně spokojená. Uvidíme, na co to ve finále bude stačit. Její čas je 1:20,91.
     
    2
    Tohle je obrovská chyba, které se dopouští Tessa Worleyová kolem poloviny trati. V poměrně jednoduché levotočivé zatáčce totiž nenajela ideálně do trati. Sice nespadla, ovšem podjela branku, netrefila se do ní a je z kola venku.
    Tessa Worleyová vyjela z trati a končí
     
    3
    Marie-Michéle Gagnonová nedojela ani k prvnímu mezičasu. Na prvním převisu se sice dostávala do vajíčka, ale poté se neudržela v ideální stopě, zcela ztratila ideální stopu a také ona je z kola venku. To se tedy nečekalo!
    Sympatická Kanaďanka a partnerka Travise Ganonga dnes do cíle také nedojede
     
    4
    Uff, to byla jízda! Corinne Suterová potvrdila znalost domácí trati. Mezi brankami doslova létala, při jedné levotočivé brance dokonce téměř celým pravým ramenem trefila červený praporek. Na posledním mezičasu měla náskok jen 14 setin, ovšem agresívní jízdou se dostala do cíle o 87 setin dříve než Mowinckelová!
     
    5
    Elena Fanchini se snažila, seč to šlo. Ovšem trať je hodně obtížná a vypořádát se s ní není nic jednoduchého. Po několika drobných zaváháních se již Italka nedokázala výrazněji zlepšit, navíc měla dole nejnižší rychlost, 105,8 km/h. Třetí místo se ztrátou 2,44 vteřin na Suterovou.
     
    6
    Romane Miradoliová dělá stejnou chybu jako její krajanka Tessa Worleyová. Další francouzské vypadnutí. Zkušená závodnice měla co dělat, aby se vešla do jedné z branek. Následně se snažila ostré vyjetí z pravotočivé zatáčky dohnat a položila se na hrany lyží, ovšem doslova. Položila se na levou část těla, lehce si zaslajdovala a neměla šanci vejít se do další branky.
    Končí také Romane Miradoliová
     
    7
    Cíl dnes nevidí ani Stephanie Venierová z Rakouska. Při nájezdu na skok kousek před třetím mezičasem se dostala příliš na pravou stranu a převis jí poté vyhodil zcela mimo následnou branku. Trať SuperG je velice těžká, již čtyři lyžařky ze sedmi jsou mimo hru.
    Stephanie Venierová vyskočila ven z trati
     
    8
    Neuvěřitelné, ven jde také Elena Curtoniová. Ta se po trošku pomalejším začátku dostávala do tempa a na třetím mezičasu vedla o 16 setin. Jenže přichází stejná chyba jako u Venierové. Nedobře provedený nájezd na menší skok, jenž jí poslal zcela mimo trať na pravou stranu. Italka byla ráda, že se udržela na lyžích.
    Elena Curtoniová dnes do cíle nedojede
     
    9
    Fantastická jízda! Kajsa Klingová si skvěle poradila se všemi záludnostmi trati. Již v polovině trati ztrácela zlomek, dvě setiny, aby bezchybnou jízdou včetně parádního nájezdu na skok, kde vypadly předchozí dvě lyžařky, získala rozhodující náskok. Ten je v cíli nakonec 41 setin před Corinne Suterovou. Čtvrtá závodnice z devíti, která dnes dokončuje závd.
     
    10
    Johanna Schnarfová zajela první polovinu trati na úrovni Klingové, ovšem spodní část jí tolik nevyšla. Dvakrát měla co dělat, aby se vůbec vešla do branky, byla hodně rozhozená. Nakonec je z toho průběžné třetí místo.
     
    11
    Francesca Marsagliová si z obtížnou tratí příliš nepotykala. Není to vyloženě nejhorší jízda, ale něco tomu chybělo. Možná i trošku rychlosti, její měřená rychlost je 103,9 km/h, což je zatím nejhorší ze všech závodnic, které dojely. Páté místo, poráží pouze krajanku Elenu Fanchiniovou.
     
    12
    Elisabeth Görglová sice nahoře vedla o 18 setin, ovšem zejména před třetím mezičasem u obtížného převisu nabrala ztrátu. Rázem se propadla na páté místo a jestli měla Marsagliová zatím nejmenší rychlost, tak to již neplatí. Görglová dosáhla rychlosti 102,7 km/h, což jí nemohlo pomoct k výraznému zlepšení. Pátá pozice.
     
    13
    Druhou polovinu startovního pole zahajuje Ilka Štuhecová, která tedy také doplatila na to, že druhou část SuperG zvládla Klingová fantasticky. Některé lyžařky se ve spodní pasáži těžko vyrovnávají s jednou z levotočivých zatáček, které téměř všechny berou pravým ramenem. Divím se, že branka ještě drží. Byl to případ také Slovinky, jenž jde na třetí místo s deficitem 65 setin. A to v polovině trati vedla o 35 setin.
     
    14
    Až neskutečné bylo, co Fabienne Suterová dokázala a v jakých situacích se stihla udržet na lyžích. Domácí fanoušci jí aplaudují, ona jim také, ovšem na lepší než na čtvrté místo o tři setinky za Štuhecovou to nestačí.
     
    15
    Nadia Fanchiniová si vedla lépe než její sestra Elena, i když do desítky to dnes také nebude. Sedmé místo se ztrátou 1,37 vteřiny a Nadia je ráda, že vůbec vidí cíl. Její nepříjemný pohled hovoří za vše a zajíždí rovnou do útrob cíle. Její sestra Elena je desátá.
     
    Průběžné pořadí:
    1. Kajsa Klingová (SWE) 1:19,63
    2. Corinne Suterová (SUI) +0,41
    3. Ilka Štuhecová (SLO) +0,65
    4. Fabienne Suterová (SUI) +0,68
    5. Johanna Schnarfová (ITA) +1,22
    6. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,28
    7. Nadia Fanchiniová (ITA) +1,37
    8. Elisabeth Görglová (AUT) +1,87
    9. Francesca Marsagliová (ITA) +1,92
    10. Elena Fanchiniová (ITA) +2,85
     
    16
    Boj o malý křišťálový globus v SuperG právě začíná, na trati je Tina Weiratherová.
     
    16
    Skvěle zajela tato stále ještě mladá, šestadvacetiletá závodnice z Lichtenštejnska. Precizní a bezchybná jízda, navíc velmi rychlá, měřený úsek zajela jako první přes 110 km/h, konkrétně 111,1 km/h. Snad jen v jedné pasáži si poradila hůře, kdy jí lehce rozhodil menší skok, ovšem rychle se zabalila a jde do vedení o rovných sedm desetin!
    Studie jízdy Tiny Weiratherové
    Závěr jízdy Tiny Weiratherové
     
    17
    Tamara Tipplerová je ze hry o malý globus venku. Před druhým mezičasem jí potkal hodně nepříjemný pád, naštěstí z toho nebudou více než jen modřiny a lehké oděrky. Rakušanka na dálku mává do televize na znamení, že je vše v pořádku. Ovšem jízda je na chvilku přerušena.
    Konec nadějí Tamary Tipplerové
     
    18
    Švýcaři šílí, Lara Gutová se připravuje na start! Ovládne po velkém křišťálovém globu (i "díky" zranění Vonnové) také tuto disciplínu?
    Lara Gutová se připravuje na - možná - jízdu za výhrou v SuperG
     
    18
    Na prvním mezičasu Gutová ztrácí, ale je to jak nic, pouze šest desetin.
     
    18
    Švýcarka se zatím nelepší, ztrácí něco kolem půl sekundy. Potřebuje zajet tak do druhého třetího místa, jak už jsem uvedl, stačí jí dokončit závod na šesté pozici.
     
    18
    Tohle by asi mělo stačit! Lara Gutová se nakonec v dolní části sjezdovky zlepšila, zajela zatím nejrychlejší Top Speed a jde na druhé místo se ztrátou 41 setin na Weiratherovou. Toto zřejmě na malý globus bude stačit.
    Lara Gutová a publikum se raduje, je totiž blízko k celkovému vítězství v SuperG
     
    19
    Viktoria Rebensburgová se snažila, co to šlo, rozdíly nejsou na náročnou trať tak velké. První Weiratherovou dělí od třetí Klingové jen sedm desetin, hned za nimi je právě dokončivší pětadvacetiletá Němka se ztrátou 1,1 vteřiny.
     
    20
    Laurenne Rossová má v posledních dnech parádní formu, na co to bude stačit dneska?
     
    20
    Nahoře zatím na první místo, tedy na prvním mezičase, kde je náskok Rossové 23 setin.
     
    20
    Američanka se vydala, co to jen šlo. Najela si dobře do pasáže kolem druhého mezičasu i na skok, kde již dnes vypadlo spousty závodnic. Jenže dole musela lehce ubrat z rychlosti, aby se vešla do jedné z branek a sotva se vešla nad 100 km/h. Proto je "až" na čtvrtém místě.
     
    21
    Tím je také jasné, že Lara Gutová je vítězkou malého křišťálového globu za pořadí v SuperG!
     
    21
    Federica Brignoneová nejlepší místa neohrozí, Italkám se dnes nedaří dle očekávání. Právě Brignoneová je z početného houfu nejlepší, zatím sedmá. Následuje desátá Schnarfová, dvanáctá Nadia Fanchiniová a na samém chvostu, čtrnáctém a patnáctém místě, Francesca Marsagliová a Elena Fanchiniová. Dojelo patnáct závodnic.
     
    22
    Cornelia Hütterová může dnes akorát tak vyhrát, na globus to již stačit nebude.
     
    22
    Slušná jízda v podání Rakušanky, která se od startu do cíle držela na třetím místě a na této pozici také projíždí finišem se ztrátou 59 setin.
     
    23
    To už tady dlouho nebylo. Sofia Goggiaová chybuje při skoku ke třetímu mezičasu, kdy jí lyže vyhodily jako skokana na lyžích při odrazu z hrany. Ovšem krkolomný skok nakonec ustála, ovšem hned poté končí.
    Sofia Goggiaová si mohla připadat jako skokan na lyžích
     
    24
    Poslední dnešní závodnicí je Nina Ortliebová z Rakouska,
     
    24
    Rakušanka se nevypořádala s tratí nejlépe, zejména tedy s vrškem, kde patřila k nejhorším v celém startovním poli. Ve střední a spodní části sjezdovky s převýšením 600 metrů již svojí ztrátu zabrzdila a zlepšila se, ovšem na první desítku to těsně nestačí, je jedenáctá.
     
    Konec
    Závod skončil.
    Závěr vítězné jízdy Tiny Weiratherové
     
    Konečné pořadí:
    1. Tina Weiratherová (LIE) 1:18,93
    2. Lara Gutová (SUI) +0,41
    3. Cornelia Hütterová (AUT) +0,59
    4. Kajsa Klingová (SWE) +0,70
    5. Laurenne Rossová (USA) +0,95
    6. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,10
    7. Corinne Suterová (SUI) +1,11
    8. Federica Brignoneová (ITA) +1,30
    9. Ilka Štuhecová (SLO) +1,35
    10. Fabienne Suterová (SUI) +1,38
    11. Nina Ortliebová (AUT) +1,76
    12. Johanna Schnarfová (ITA) +1,92
    13. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,98
    14. Nadia Fanchiniová (ITA) +2,07
    15. Elisabeth Görglová (AUT) +2,57
    16. Francesca Marsagliová (ITA) +2,62
    17. Elena Fanchiniová (ITA) +3,55
    ...
    Sofia Goggiaová
    Tamara Tipplerová
    Elena Curtoniová
    Stephanie Venierová
    Romane Miradoliová
    Marie-Michéle Gagnonová
    Tessa Worleyová
    – nedokončily
    Nejlepší trio dnešního závodu
     
    Dnešní závod se stal kořistí pro závodnici z Lichtenštejnska Tinu Weiratherovou, která ovšem v celkovém pořadí SuperG končí na druhé pozici za dnes druhou LAROU GUTOVOU, vítězkou malého křišťálového globu!
    Šťastné duo Gutová - Weiratherová v cíli

     
    Již po dobré jízdě Švýcarky Lary Gutové, která se zařadila na druhé místo za lichtenštejnskou lyžařkou Tinu Weiratherovou, bylo téměř jasné, že domácí závodnice po již získaném velkém křišťálovém globu získá i malý za vítězství v SuperG. Potřebovala totiž v případě vítězství Weiratherové získat pouze 35 bodů, což se jí bez potíží podařilo:

    Konečné pořadí SuperG 2015/16:
    1. Lara Gutová (SUI) 481 bodů
    2. Tina Weiratherová (LIE) 436 b.
    3. Lindsey Vonnová (USA) 420 b.
    4. Cornelia Hütterová (AUT) 400 b.
    5. Viktoria Rebensburgová (GER) 293 b.
    ...
    42. Ester Ledecká (CZE) 13 b.
    53. Klára Křížová (CZE) 2 b.
    Šťastná Lara Gutová před domácími fanoušky s malým křišťálovým globem
     
    S konstatováním, že dnešní závod vyhrává Tina Weiratherová z Lichtenštejnska, která se ale v celkovém pořadí disciplíny musí na druhém místě sklonit před vítěznou Larou Gutovou, se s Vámi loučí a hezký čtvrtek přeje Tomáš Lysý. (12:01:33)

    Tomáš Lysý

    Konečné pořadí SuperG 2015/16:
    1. Lara Gutová (SUI) 481 bodů
    2. Tina Weiratherová (LIE) 436 b.
    3. Lindsey Vonnová (USA) 420 b.
    4. Cornelia Hütterová (AUT) 400 b.
    5. Viktoria Rebensburgová (GER) 293 b.
    ...
    42. Ester Ledecká (CZE) 13 b.
    53. Klára Křížová (CZE) 2 b.

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Lara Gutová (SUI) 1462 bodů
    2. Lindsey Vonnová (USA) 1235 b.
    3. Viktoria Rebensburgová (GER) 1047 b.
    4. Tina Weiratherová (LIE) 996 b.
    5. Frida Hansdotterová (SWE) 833 b.
    ...
    14. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) 546 b.
    21. Šárka Strachová (CZE) 464 b.
    24. Petra Vlhová (SVK) 407 b.
    93. Ester Ledecká (CZE) 28 b.
    109. Martina Dubovská (CZE) 10 b.
    110. Klára Křížová (CZE) 9 b.
    126. Kateřina Pauláthová (CZE) 2 b.

    Konečné pořadí:
    1. Tina Weiratherová (LIE) 1:18,93
    2. Lara Gutová (SUI) +0,41
    3. Cornelia Hütterová (AUT) +0,59
    4. Kajsa Klingová (SWE) +0,70
    5. Laurenne Rossová (USA) +0,95
    6. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,10
    7. Corinne Suterová (SUI) +1,11
    8. Federica Brignoneová (ITA) +1,30
    9. Ilka Štuhecová (SLO) +1,35
    10. Fabienne Suterová (SUI) +1,38
    11. Nina Ortliebová (AUT) +1,76
    12. Johanna Schnarfová (ITA) +1,92
    13. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,98
    14. Nadia Fanchiniová (ITA) +2,07
    15. Elisabeth Görglová (AUT) +2,57
    16. Francesca Marsagliová (ITA) +2,62
    17. Elena Fanchiniová (ITA) +3,55
    ...
    Sofia Goggiaová
    Tamara Tipplerová
    Elena Curtoniová
    Stephanie Venierová
    Romane Miradoliová
    Marie-Michéle Gagnonová
    Tessa Worleyová
    - nedokončily
    Startovní listina:
    1. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    2. Tessa Worleyová (FRA)
    3. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    4. Corinne Suterová (SUI)
    5. Elena Fanchiniová (ITA)
    6. Romane Miradoliová (FRA)
    7. Stephanie Venierová (AUT)
    8. Elena Curtoniová (ITA)
    9. Kajsa Klingová (SWE)
    10. Johanna Schnarfová (ITA)
    11. Francesca Marsagliová (ITA)
    12. Elisabeth Görglová (AUT)
    13. Ilka Štuhecová (SLO)
    14. Corinne Suterová (SUI)
    15. Nadia Fanchiniová (ITA)
    16. Tina Weiratherová (LIE)
    17. Tamara Tipplerová (AUT)
    18. Lara Gutová (SUI)
    19. Viktoria Rebensburgová (GER)
    20. Laurenne Rossová (USA)
    21. Federica Brignoneová (ITA)
    22. Cornelia Hütterová (AUT)
    23. Sofia Goggiaová (ITA)
    24. Nina Ortliebová (AUT)

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Lara Gutová (SUI) 1382 bodů
    2. Lindsey Vonnová (USA) 1235 b.
    3. Viktoria Rebensburgová (GER) 1007 b.
    4. Tina Weiratherová (LIE) 896 b.
    5. Frida Hansdotterová (SWE) 833 b.
    ...
    14. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) 546 b.
    20. Šárka Strachová (CZE) 464 b.
    24. Petra Vlhová (SVK) 407 b.
    93. Ester Ledecká (CZE) 28 b.
    108. Martina Dubovská (CZE) 10 b.
    109. Klára Křížová (CZE) 9 b.
    125. Kateřina Pauláthová (CZE) 2 b.

    Průběžné pořadí SuperG:
    1. Lindsey Vonnová (USA) 420 bodů
    2. Lara Gutová (SUI) 401 b.
    3. Cornelia Hütterová (AUT) 340 b.
    4. Tina Weiratherová (LIE) 336 b.
    5. Tamara Tipplerová (AUT) 254 b.
    ...
    41. Ester Ledecká (CZE) 13 b.
    52. Klára Křížová (CZE) 2 b.
    bahis siteleri