Carolina – Buffalo 2:3 (kon.) | Columbus – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.) | Montreal – Anaheim 4:3 (kon.)
Ottawa – Washington 2:4 (kon.) | Tampa – Detroit 6:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 2:0 (kon.)
Minnesota – Los Angeles 2:1 (kon.) | Chicago – Dallas 2:6 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 0:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Washington Capitals
Středa 23.03.2016, 00:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Justin Williams se během zápasu dobře bavil.
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 19 313 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:16:42)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1
    2. Marcus Johansson (WSH) 0+1
    3. Chris Wideman (OTT) 1+0
     
    Dnešní utkání je u konce a z vítězství se radují hostující hráči Washingtonu. Ti do třetí třetiny vstupovali s náskokem dvou branek, který se nakonec ukázal jako dostačující. Ottawa se totiž zmohla jen na snížení, které v 59. minutě při powerplay obstaral Mika Zibanejad. Následně se navíc do prázdné brány Senátorů prosadil TJ Oshie, jenž pečetil výhru aktuálně nejlepšího celku celé NHL.
     
    Konec zápasu.
    59:47 TJ OSHIE - 2:4
     
    59:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí kapitán Erik Karlsson sice vyhrál bruslařský souboj, ale poté nedokázal odehrát kotouč do bezpečí a TJ OSHIE puk z otočky bleskově zametl do odkryté brány Sens. Asistence: Karl Alzner, Daniel Winnik
     
    59:00
    Anderson znovu na střídačce a Ottawa je znovu v šesti hráčích v poli!
     
    58:51
    Domácí zbytečně zmatkovali u vlastní brány a mohli pykat. To by si ale hosté museli lépe rozumět.
    58:27 Mika ZIBANEJAD - 2:3
     
    58:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po velkém tlaku domácích přichází snížení! Holtby teď vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí, a po nepřesné střele od modré čáry se trochu nešikovně vracel do brány. Toho dokázal využít MIKA ZIBANEJAD, jenž z úhlu nahodil puk do brankoviště a Holtby si touš srazil do sítě. Asistence: Erik Karlsson, Mike Hoffman
     
    57:58
    Craig Anderson míří na střídačku a Sens to tedy zkoušejí v šesti!
     
    57:24
    Až teď se Senátoři pořádně usazují v útočném pásmu. Ve zhuštěném prostoru ale zatím nenacházejí skulinu, která by mohla znamenat nebezpečnější zakončení.
     
    56:51
    Rychlá výměna kotouče po vyhraném buly vedla jen k nepřesné ráně jednoho z domácích obránců. Puk se poté vykutálel do středního pásma.
     
    56:46
    Hosté si nekomplikují život a posílají kotouč na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Bradena Holtbyho.
     
    56:06
    V posledních minutách hra postrádá lepší tempo. Ottawa by jistě ráda útočila a pokoušela se o snížení a následné vyrovnání, ale hosté domácí hráče k ničemu nepouštějí.
     
    55:17
    Znovu je kotouč mimo hrací plochu a je tady vhazování u Andersona. Justin Williams je sice nespokojen, neboť si žádal vyloučení Stonea, ale na rozhodnutí sudích už nic nezmění.
     
    54:56
    Od Pageaua se kotouč odrazil na střídačku domácího týmu. Následuje zřejmě poslední komerční přestávka třetí třetiny a zároveň zápasu.
     
    54:39
    Ottawě s nedaří přechod přes střední pásmo. Nyní je navíc na ledě elitní formace Washingtonu a to pro ottawskou defenzívu znamená stupeň nejvyššího ohrožení.
     
    53:53
    Jay Beagle se zjevil mezi kruhy, kde dostal trochu prostoru a kvalitním zakončením protáhl domácího brankáře, jenž levým betonem vyrazil kotouč mimo tři tyče.
     
    53:34
    Domácí mohli postupovat dva na dva, ale Paul situaci nevyřešil dobře, když nahodil puk ze středního pásma. Výsledkem je icing Ottawy.
     
    53:28
    Tom Wilson o pár centimetrů vyhrál bruslařský souboj s jedním z domácích beků a icing se díky němu nepískal. Z následné souhry Washingtonu ale vyplynula jen slabá střela od modré.
     
    52:47
    Po komerční přestávce se hostům daří kontrolovat hru a dokonce se dostali k zakončení. Anderson si ale prostor u své levé tyčky pohlídal.
     
    52:00
    Souhra Caps zaskřípala a hra je tak osm minut před koncem zápasu přerušena. Je čas na komerční přestávku.
     
    51:31
    Oshie se svými kumpány z druhého útoku vyvezli kotouč do středního pásma a odjeli střídat. Ottawa se může pokoušet o další dobytí útočného pásma.
     
    50:51
    I po nevyužité přesilovce se ale domácí snaží kombinovat v útočném pásmu. Znovu se však dostali jen ke střele od modré čáry a Holtby v pohodě zasáhl.
     
    50:06
    Hosté v plném počtu.
     
    50:03
    Dva střelecké pokusy Mikea Hoffmana skončily shodně na betonech Bradena Holtbyho a přesilová hra domácího týmu bude za chvíli minulostí.
     
    49:18
    Podruhé během dvaceti vteřin se hostům podařilo vyhodit puk až ke Craigu Andersonovi. Druhou půli oslabení hosté zvládají na jedničku.
     
    48:52
    Další tvrdou ránu obstaral Mark Stone, avšak ani on si na výborně chytajícího brankáře Caps nepřišel. Stále ale Ottawě zbývá více než minuta přesilové hry.
     
    48:29
    Braden Holtby zastavil další bombu Erika Karlssona a hosté se po chvíli osvobodili vyhozením kotouče do středního pásma.
     
    48:06
    Nicméně Ottawa může pokračovat v ofenzívě. Na lavici hanby totiž usedá Dmitrij Orlov (WSH), jenž se provinil podražením.
     
    48:06
    Domácí měli ponechanou výhodu a při signalizovaném vyloučení pálil Mike Hoffman. Dělovku od modré čáry s pohlídal pozorný Holtby.
     
    47:34
    Nick Paul se za bránou zbavil svého strážce a zničehonic se u Holtbyho zjevil v dobré pozici. Z úhlu však puk za záda brankáře Washingtonu nepropasíroval.
     
    47:06
    Rychle zpátky na druhou stranu. Curtis Lazar dokázal tečovat ránu od jednoho z obránců Ottawy, ale Holtby mohl být relativně v pohodě, neboť puk šel o pár decimetrů mimo.
     
    46:36
    Hosté dokázali využít špatné rozehrávky soupeře a dostali se ke střele od modré čáry. Nízký a nepříliš důrazný pokus letěl mimo Andersonovu svatyni.
     
    46:06
    Poměrně jednoduše se domácí tým prodral přes střední pásmo a znovu se usadil u Holtbyho brány. Erik Karlsson měl na hokejce vyrovnání, avšak nakonec musel zakončovat bkhendem a z mezikruží střílel jen do brankáře Caps.
     
    45:34
    Ottawa se po buly bleskově zformovala v útočném pásmu a Holtby musel zasahovat proti střele Mikea Hoffmana. Výsledkem byl 23 úspěšný zákrok.
     
    45:30
    Pomalé vyhození Wahingtonu doklouzalo na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    44:54
    Domácí v plném počtu.
     
    44:31
    Domácí zahrozili ve vlastním oslabení. Caps ztratili puk na útočné modré čáře a Pageau se záhy dostal ke střele. Po rychlém přechodu do útoku pálil z mezikruží nad.
     
    43:58
    Washington se stále drží v útočném pásmu. Z přesilové hry už ale zbývá méně než minuta.
     
    43:19
    Matt Niskanen dostal několik přihrávek na modrou čáru, avšak až ta poslední se dala proměnit ve střelu. Proti nepřesnému pokusu Anderson nezasahoval.
     
    42:54
    Ryan Dzingel (OTT) se sice snažil zachránit situaci a po hákování Orlova rychle upustil hokejku. Ani tak se ale dvouminutovému trestu nevyhnul.
     
    42:42
    Domácí se odhodlali k pouhému nahození kotouče ze středního pásma. Za Holtbyho bránou puk sbírají obránci Washingtonu.
     
    42:09
    Matt Puempel velmi šikovně tečoval nahození od modré čáry, avšak Holtby bleskově sevřel betony a zacelil mezeru mezi nohami.
     
    40:59
    Na druhé straně zakončoval Jevgenij Kuzněcov. Ani jeho pokus si nenašel cestu mezi tři tyče.
     
    40:25
    Záhy po vhazování se v dobré pozici zjevil Bobby Ryan. Holtbyho bránu ale třetí nejproduktivnější Senátor sezóny přestřelil.
     
    40:18
    Icing hostujícího celku a hra se tak stěhuje před Bradena Holtbyho, který v této třetině bude strážit dvougólové vedení svého týmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:30.
     
    Poslední střelu druhé třetiny zablokoval Matt Niskanen a celky tak odcházejí do kabin. Hosté mají stále poměrně pohodový náskok, ale po brance Chrise Widemana, jenž se prosadil ve 33. minutě, je onen náskok už jen dvougólový. I tak je před domácími hodně práce a proti nim jsou i statistiky. Caps totiž neprohráli ani jeden z 19 zápasů sezóny, ve kterých vedli po první třetině, natož po té druhé.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Pageau ještě odkázal využít chyby Washingtonu, našel přihrávkou zpoza brány Kostku, ale Holtby si našel skulinu mezi těly a ránu od modré čáry schoval do lapačky.
     
    39:06
    Marc Methot vypálil od mantinelu, avšak nepřesný projektil z levé strany mířil poměrně daleko od Holtbyho brány. Zdá se, že v této třetině se další branky nedočkáme.
     
    38:43
    Ani jeden z týmů se nedokázal usadit v pásmu soupeře. Pomalu se blíží poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:34
    Hosté v plném počtu.
     
    37:29
    V závěru přesilové hry se ke střele dostal ještě Dion Phaneuf, avšak ani jeho nízký pokus neprošel až do sítě. Zblokovanou střelu si připsal Tom Wilson.
     
    36:57
    Senátoři se rychle vrátili do útočného pásma a Mika Zibanejad tvrdým projektilem protáhl hostujícího brankáře. Hra je poté přerušena, protože kotouč se dostal do ochranné sítě.
     
    36:27
    Na přihrávku Bobbyho Ryana si nyní výborně sjel Mike Hoffman, avšak prudký kotouč domácí útočník trefit nedokázal.
     
    35:57
    Ottawa sice je nastěhována v pásmu Caps, ale dosud jedinou střelu Ryana zlikvidoval jeden z blokujících hráčů Washingtonu.
     
    35:34
    Až teď si Ottawa uleví. Na trestnou lavici totiž usedá Nicklas Bäckström (WSH), který zahákoval Diona Phaneufa.
     
    34:53
    Alexander Ovečkin už dnes jednou úspěšný byl, avšak nyní si svým dalším střeleckým pokusem na pozorného Andersona nepřišel. Hosté zůstávají v útočném pásmu.
     
    34:13
    Phaneuf se dostal pod tlak a nakonec také ztratil kotouč. Zadovka zpoza Andersonovy brány ale volného Joahnssona nenašla.
     
    33:49
    Na druhé straně byl zastavena ofenzivní akce Ottawy a je tady další komerční přestávka.
     
    33:33
    Marcus Johansson chtěl hostům vrátit třígólové vedení, ale jeho svižný pokus přes obránce si cestu mezi tři tyče nenašel.
    32:33 Chris WIDEMAN - 1:3
     
    32:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní je ale sníženo a domácí vykřesali naději na bodový zisk! Hodně překvapivou ránu vyslal CHRIS WIDEMAN, který švihl kousek od modré čáry a plachtící kotouč zapadl k tyči Holtbyho svatyně. Asistence: Mike Hoffman, Michael Kostka
     
    31:58
    Senátoři znovu ztratili puk aniž by se v útočném pásmu dostali do šance a opět se tak musí rychle soustředit na defenzívu.
     
    31:19
    Ani přes zvýšený napadání si Ottawa zatím neví rady. Střely od modré čáry jsou výborně blokovány a zbytek si bez potíží hlídá Holtby, který předvádí velmi dobrý výkon.
     
    30:33
    Krátká pauza věnovaná reklamám je minulostí a nyní už se tedy zase pokračuje. Postup Washingtonu momentálně zastaven ofsajdem.
     
    30:10
    Hra byla přerušena ve středním pásmu a je tady teprve první komerční přestávka druhé třetiny.
     
    29:52
    Ottawa se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Domácí tak nemohou střídat a bude se vhazovat v jejich pásmu.
     
    29:38
    Až teď to vypadalo nadějněji, ale ani Alexander Ovečkin se po rychlém manévru neprosadil. Výborně zasáhl blokující Dion Phaneuf.
     
    28:59
    Ofenzíva domácích i hostů nyní narazila na pozornou obranu soupeře. Hra se rychle přelévá ze strany na stranu a ani jeden z týmů se nedostává do šancí.
     
    28:23
    Mike Hoffman to zkusil od modré čáry, avšak ani on se jakožto nejlepší střele Senátorů zatím neprosadil. Hosté otáčejí hru.
     
    27:34
    Zatím se tak neděje. Obrana Washingotnu je totiž velmi pozorná a znovu se bez větších problémů dostala s kotoučem do neutrální zóny. Následná snaha Dzingela neměla šanci na úspěch.
     
    26:59
    Zbytečná ztráta Caps a domácí se po delší době usazují v útočném pásmu. Uvidíme, zda si Gomezova formace připraví nějakou slibnější šanci.
     
    26:28
    Nepříliš aktivní napadání Ottawy nevedlo k zisku kotouče. Ani hosté se ale nikam nedostali a od červené čáry jen nahodili puk za Andersona.
     
    25:57
    Hned dvakrát se nyní Washingtonu nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru. Puk letí zpátky do pásma hostujícího týmu.
     
    25:13
    Signalizovaný ofsajd na chvíli zbrzdí ofenzivní choutky domácího celku, který samozřejmě musí vylidnit útočné pásmo a ztratí tím kotouč.
     
    24:56
    Mike Weber se snažil rozehrát, ale ve středním pásmu trefil jen hokejku jednoho z domácích a puk si to namířil mezi diváky.
     
    24:23
    Po Hoffmanově přistrčení se k ráně z poměrně velkého úhlu dostal Chiasson. Z těžké pozice však domácí útočník minul.
     
    23:53
    Zakázané uvolnění a tlak Washingtonu se tak na chvíli zastaví. Hra se stěhuje samozřejmě před Bradena Holtbyho.
     
    23:35
    Caps v pohodě střídají během útočení a snaží se vrátit čtvrtou branku. Zatím se to ale nedaří, protože Senátoři se brání ze všech sil.
     
    22:59
    Hosté zůstávají u kotouče a znovu okupují útočné pásmo. Ottawa má při defenzivní práci velké potíže.
     
    22:24
    Washington výborně využívá chyb domácí obrany! Po další takové se do šance dostal Johansson, jenž si sjel před bránu, dostal přihrávku od Beagle, avšak Andersona ani nadvakrát nepřekonal.
     
    21:47
    Dion Phaneuf opět v akci. Tentokrát mu byl odpískán ofsajd a kotouč tak zůstane ve středním pásmu, neboť právě v této části ledové plochy se bude vhazovat.
     
    21:15
    Jean-Gabriel Pageau se zorientoval za bránou a dokázal přihrát na modrou čáru. Pheaneufova rána ale neznamenala moc velké nebezpečí.
     
    20:59
    Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Holtbyho. U jeho brány se bude vhazovat podruhé během necelých deseti vteřin.
     
    20:27
    Nejprve to vypadalo na solidní šanci domácích, ale Hoffmanovi puk přeskočil hokejku a bylo z toho přečíslení dvou na jednoho v podání Caps. Anderson se skvěle přesunul a zlikvidoval zakončení André Burakovského.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:38.
     
    První třetina zápasu je za námi a do kabin jdou výrazně spokojenější hosté. Po gólu Mikea Richardse ze třetí minuty totiž dokázalo udeřit i duo Alexander OvečkinNicklas Bäckström a v 15. minutě to bylo záhy 0:3. Ottawa v závěru třetiny nevyužila přesilovou hru pěti proti třem a po dvaceti minutách tak ztrácí tři branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Johansson pouze nahazuje kotouč k zadnímu mantinelu. V této třetině už nic zajímavého neuvidíme.
     
    19:24
    Kvalitní střelu od modré čáry nyní vyprodukoval Dion Phaneuf. Holtby se jen ohlédl, ale mohl být v klidu, protože puk si to namířil mimo tři tyče.
     
    19:01
    Hosté v plném počtu.
     
    18:47
    Senátoři se ne a ne vrátit do útočného pásma. Proti dobře bránící čtveřici se Ottawa v přesilové hře zřejmě neprosadí.
     
    18:04
    Vyloučený Johansson je zpátky na ledě a Washington tak hraje ve čtyřech.
     
    17:45
    Skvělý Holtby zastavil střelu Zibanejada a následně si poradil i s dorážkou Zacka Smithe, jenž se zjevil na hranici brankoviště!
     
    17:28
    Záhy po buly se kotouč přes mantinel odrazil do hlediště. Už podruhé musí být upravena Holtbyho maska, která po jedné ze střel není v pořádku.
     
    17:25
    Erik Karlsson skvěle vypálil, ale tvrdou ranou z vrcholu pravého kruhu trefil jen břevno!
     
    17:01
    Tohle je dobrá šance na snížení! Daniel Winnik (WSH) si totiž na lavici hanby odsedí dvě minuty za hákování.
     
    16:42
    Dobrá střela od modré čáry se zastavila zřejmě až na přilbě Bradena Holtbyho. Následně je kotouč vyhozen k bráně domácího gólmana.
     
    16:27
    Domácí se drží v útočném pásmu, ale zatím si přihrávají jen podél mantinelu a odtud Holtbyho jen těžko ohrozí.
     
    16:04
    Marcus Johansson (WSH) trefil holí obličej Mikea Hoffmana a za tento přestupek dostává dvě trestné minuty.
     
    15:52
    Jeden z hostů se provinil faulem a Anderson už tak míří na střídačku. Ottawa má zatím ponechanou výhodu.
     
    14:37
    Nespokojený trenér Ottawy si okamžitě vybírá oddechový čas. K výměně brankářů ale zatím nesáhne.
    14:37 Nicklas BÄCKSTRÖM - 0:3
     
    14:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Obrana domácího celku byla znovu naprosto dokonale rozebrána a už je to 0:3! Po souhře na jeden dotek v podání dvojice Beagle – Chimera se puk dostal před brankoviště na hůl NICKLASE BÄCKSTRÖMA a ten kotouč dokázal propasírovat přes Andersonovu výstroj až do brány. Asistence: Jay Beagle, Jason Chimera
     
    14:12
    Do výborné střelecké pozice se dostal Marcus Johansson, ale ottawský gólman byl tentokrát na svém místě a podržel svůj celek.
     
    13:24
    Ottawa se opět okamžitě po inkasované brance tlačí dopředu a hned dvakrát se během chvilky dostala až k brankovišti soupeře. Výborně chytající Holtby se ale stále drží.
    12:22 Alexander OVEČKIN - 0:2
     
    12:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Obávaná přesilová hra Capitals je využita! Nicklas Bäckström poslal puk k Johanssonovi, který na nic nečekal a přihrávkou vybídl ke skórování ALEXANDERA OVEČKINA, jenž si sjel na brankoviště a s překonání Andersona neměl problém. Asistence: Marcus Johansson, Nicklas Bäckström
     
    11:56
    Hosté se sice usadili v útočném pásmu, ale po jedné střele se už ke kotouči dostali Senátoři, kteří vyhodili puk do středního pásma.
     
    11:22
    Za držení hole si jde dvě trestné minuty odsedět Jean-Gabriel Pageau (OTT).
     
    11:22
    Dobrý tlak Ottawy! Zpětná přihrávka Pageaua našla Smithe, avšak ten puk napálil jen do pozorného Holtbyho. Následná rána Ceciho je zastavena hvizdem, neboť se bude vylučovat.
     
    10:38
    Domácí propadli ve středním pásmu a hosté se už už řítili do přečíslení. Zpětnou přihrávku Chimery ale na poslední chvíli zastavil dobře postavený Karlsson.
     
    10:22
    Postavení mimo hru je po chvíli pískáno i na druhé straně. Následuje komerční přestávka.
     
    10:00
    Ani jednomu z týmů se nyní nepodařil přechod do útočného pásma. Poněkud nevýraznou pasáž ukončuje ofsajd hostujícího Washingtonu.
     
    08:52
    Craig Anderson zazmatkoval při rozehrávce a na chvíli se ocitl v hodně nepříjemné situaci, když se jen tak válel na ledě. Nikdo z hostů toho využít nedokázal.
     
    08:35
    Ani další souhra domácích útočníků nevedla k brance a tak hru otočil Alexnder Ovečkin, jenž se snažil prodrat až před bránu domácího gólmana. Neúspěšně.
     
    08:13
    Napadající Stone získal kotouč pro Hoffmana, ale jeho střela z poměrně velkého úhlu si cestu za Holtbyho záda nenašla. Domácí zůstávají u kotouče.
     
    07:38
    Poměrně hodně prostoru teď dostal Johansson, který se vymotal od soupeře a dostal přihrávku z rohu kluziště. Rána však tomuto Švédovi vůbec nevyšla a Anderson v pohodě zasáhl.
     
    06:55
    Dvě dělovky od modré čáry v podání Erika Karlssona si Holtby pohlídal a nyní už hostující obránci uklidňují hru poté, co převzali puk za vlastní bránou.
     
    06:43
    Mike Hoffman se kličkou pokusil zbavit Oshieho, avšak na šikovného Američana si nepřišel a Ottawa se musela rychle soustředit na defenzívu. Akce hostů však končí ofsajdem.
     
    06:25
    Anderson nejprve nemusel zasahovat proti nepřesné střele od modré čáry a hra se poté rychle přesunula do pásma hostujícího týmu. Ceciho slabý pokus zastavil Holtby.
     
    05:42
    Velmi dobře vypadající akci Washingtonu zakončoval Daniel Winnik přihrávkou na najíždějícího si Richardse. Puk jen projel před brankovištěm a skončil u mantinelu.
     
    05:09
    Kotouč nyní jen tak doklouzal až do rukavice Craiga Andersona, který raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po pravici domácího gólmana.
     
    04:35
    Senátoři se snaží a napadáním soupeři způsobují potíže. Možné přečíslení dvou na jednoho ale pokazila nepřesná přihrávka.
     
    03:21
    Po sražené střele Zibanejada se vhazovalo v pásmu hostujícího celku, avšak díky vyhranému buly se Washington velmi rychle dostal aspoň do středního pásma.
     
    03:01
    Domácí se okamžitě snažili odpovědět. Dostali se do dobrého tlaku, avšak ani přihrávka na hranici brankoviště ani následná střela Ceciho větší ohrožení Bradena Holtbyho neznamenala.
    02:32 Mike RICHARDS - 0:1
     
    02:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Zničehonic se do vedení dostávají hosté! Díky výbornému napadání soupeře se domácí dostali pod tlak, Ryan u mantinelu ztratil kotouč a Wilson tak mohl okamžitě přihrávat volnému MIKEU RICHARDSOVI. Ten se zorientoval a osamocen s trochou štěstí překonal domácího brankáře. Asistence: Tom Wilson
     
    02:08
    Postupný útok Ottawy byl bez větších potíží zastaven záhy po přechodu červené čáry a rozehrávat tak budou hosté, kteří drží puk za svou bránou.
     
    01:35
    Marcus Johansson zkoušel štěstí střelou z pravé strany. Svižným zakončením ale trefil jen Kostku, který puk srazil k zadnímu mantinelu.
     
    00:56
    Jeden z hostů se prodíral přes bránícího hráče, avšak k volně klouzajícímu kotouči se u Andersonovy svatyně nedostal.
     
    00:39
    Nyní už ale registrujeme první střelecký pokus zápasu. Erik Karlsson dostal dobrou přihrávku k modré čáře a tvrdým projektilem donutil Holtbyho k zákroku.
     
    00:19
    Úvodní snaha o přechod do útočného pásma v podání domácích se nesetkala s úspěchem. Za Holtbyho bránou získávají kotouč hráči Washingtonu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou přítomni na ledové ploše. Dnešní utkání týmů z hlavních měst Kanady a Spojených států amerických bude zahájeno za pár desítek vteřin.
     
    Ještě jednou si vás dovoluji přivítat u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání mezi Ottawou a Washingtonem však bude mít menší zpoždění.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Gomez, Puempel – Dzingel, Lazar, Paul

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Orpik, Orlov, Chorney, Weber – Williams, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, Burakovsky – Beagle, Johansson, Chimera – Wilson, Richards, Winnik

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Steve Kozari – Trent Knorr, David Brisebois.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    11.1.2016 Washington – Ottawa 7:1
    17.12.2015 Washington – Ottawa 2:1
    5.4.2015 Ottawa – Washington 4:3 pp.
    6.2.2015 Ottawa – Washington 1:2
    23.12.2014 Washington – Ottawa 2:1
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Východní konference – 1. místo, 71 záp., 107 bodů, 227:168

    Naopak hostující celek je na tom o poznání lépe a jako jediný z Východní konference se už se stoprocentní jistotou může připravovat na vyřazovací boje. Náskok Washingtonu na devátou Philadelphii je totiž pohodových 25 bodů a to už je nyní nesmazatelné manko. Z posledních pěti zápasů sice Caps zvítězili jen dvakrát a venku prohráli třikrát v řadě, ale i tak jsou dnes jasnými favority.

    Posledních pět zápasů

    20.3.2016 Pittsburgh – Washington 6:2
    19.3.2016 Washington – Nashville 4:1
    16.3.2016 Washington – Carolina 2:1 pp.
    13.3.2016 San Jose – Washington 5:2
    10.3.2016 Los Angeles – Washington 4:3 pp.
     
    OTTAWA SENATORS

    Východní konference – 12. místo, 73 záp., 76 bodů, 211:223

    Domácí Ottawa není v jednoduché pozici, ale stále se nevzdává a rády by zabojovala o play-off. Na to ale momentálně ztrácí sedm bodů, což je devět zápasů před koncem základní části téměř nesmazatelná ztráta. V posledních zápasech se ale Senátorům docela daří, když se jim podařilo vyhrát tři z posledních čtyř střetnutí. Dnes však nutně potřebují dva body a musí doufat ve ztrátu svých konkurentů. Především pak Detroitu a Philadelphie.

    Posledních pět zápasů

    20.3.2016 Ottawa – Montreal 5:0
    19.3.2016 Buffalo – Ottawa 3:1
    16.3.2016 Ottawa – Minnesota 3:2 pp.
    13.3.2016 Ottawa – Toronto 4:0
    11.3.2016 Florida – Ottawa 6:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 00:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 33. Wideman (Hoffman, Kostka), 59. Zibanejad (Karlsson, Hoffman) – 3. Richards (Wilson), 13. Ovečkin (Johansson, Bäckström), 15. Bäckström (Beagle, Chimera), 60. Oshie (Alzner, Winnik)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Gomez, Puempel – Dzingel, Lazar, Paul
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Orpik, Orlov, Chorney, Weber – Williams, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, Burakovsky – Beagle, Johansson, Chimera – Wilson, Richards, Winnik

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Steve Kozari – Trent Knorr, David Brisebois

    Diváci: 19.313
    bahis siteleri