Norsko – Itálie 0:1 (kon.) | Rusko – Německo 17:0 (kon.) | Švédsko – Česko 0:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Česko
Čtvrtek 07.04.2016, 18:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Čeští sledge hokejisté vstřelili na mistrovství Evropy první gól a zároveň poprvé žádný neinkasovali, což znamená jedno, první vítězství a tři body. S konstatováním, že Česko porazilo domácí Tre Kronor zásluhou Zdeňka Krupičky a Michala Vápenky nejtěsnějším rozdílem 1:0, se s Vámi loučí Tomáš Reiner. Příjemný zbytek čtvrtečního večera! (20:01:12)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Niklas Ingvarsson (SWE) 0+0
    Zdeněk Krupička (CZE) 1+0
     
    Čeští sledge hokejisté dokázali proti Švédsku vstřelit první gól na šampionátu a jedna jediná trefa jim nakonec stačila k prvnímu zisku tří bodů. Vítězný a jediný gól utkání vstřelil Zdeněk Krupička, zatímco brankář Michal Vápenka vychytal první čisté konto. Konečný výsledek. Švédsko 0 Česko 1.
     
    Konec zápasu.
     
    44:57
    Jiří Berger (CZE) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry.
     
    44:51
    Švédové si v závěru utkání ještě vyžádali oddechový čas, domácí sledge hokejisté už ale mají hodně málo času na to, aby dokázali vyrovnat na 1:1.
     
    44:51
    Michal Vápenka si necelých sekund před koncem připsal ještě jeden zákrok a je velmi pravděpodobné, že v dnešním utkání vychytá první čisté konto. Michal Vápenka je blízko
     
    44:17
    Čeští sledge hokejisté vyrazili do rychlého protiútoku a přečíslení 3 na nikoho, které v blízkosti pravé tyči zakončili střelou, jenž nechala vyniknout Ulfa Nilssona, který puk mířící do brány na brankové čáře zastavil lapačkou a poté ho rychle přikryl!
     
    43:37
    Češi hrají jednoduše a jakmile mohou, nahazují puk do útočného pásma.
     
    42:37
    Jeden z českých hokejistů se mohl zeptat Ulfa Nilssona na hranici brankovišti, kam to chce, a dobře mířil do pravého horního rohu brány, jenže švédský brankář opět předvedl svůj parádní reflex a po krásném semaforu puk ukryl v lapačce!
     
    42:01
    Michal Geier na pravém křídle nabral rychlost a z úhlu napřáhl ke krásné střele, která mířila do bližšího pravého horního rohu brány, Ulf Nilsson ale vytáhl ještě lepší zákrok a jeho pokus vyrazil mimo!
     
    41:20
    Marcus Holm je v pořádku a utkání může po krátké prodlevě pokračovat.
     
    41:17
    Marcus Holm se řítil sám na brankáře Michala Vápenku, v tváří v tvář mu ale u pravé tyče ani nadvakrát neuspěl! Oba jmenovaní se vzápětí nepříjemně srazili a Marcus Holm zůstal ležet na ledě.
     
    40:48
    Jiří Rául se dostal před boxem časoměřičů k puku a poté si nekomplikoval situaci, když ho bleskově nahodil do útočného pásma.
     
    40:07
    Švédsko si vyžádalo oddechový čas a oba trenéři nakreslili svým svěřencům, jak to mají sehrát.
     
    39:41
    Češi se vzápětí opět dostali do šance v blízkosti levé tyče švédské brány, kde vytvořili velký závar, jejich následnou střelu ale opět zastavil Ulf Nilsson, který si v rychlém sledu připsal druhý úspěšný zákrok.
     
    39:32
    Družina Jiřího Břízy podnikla pěkný útok a po následné kombinaci následovala v blízkosti levé tyče střela, ta ovšem skončila pouze na hrudi připraveného Ulfa Nilssona.
     
    38:32
    Česko vyhodilo puk pro změnu na zakázané uvolnění a Švédsko poté na levém křídle po vyhraném vhazování nepříjemně vypálilo z úhlu, Michal Vápenka byl ale v naší svatyni připraven.
     
    37:48
    Ve třetí části utkání se poměrně často hra kouskuje a většinou zásluhou zakázaného uvolnění Švédu, to je ale voda na mlýn pro naše reprezentanty, kteří vedou stále těsně 1:0.
     
    37:10
    Svěřenci hlavního trenéra Jorgena Lundgrena vyrazili po levém křídle do útoku, který zastavila nepřesná rozehrávka a puk zamířil po několikáté v zápase na zakázané uvolnění.
     
    36:17
    Švédové před pár okamžiky velice dobře obléhali naši bránu, do žádného nebezpečného zakončení se ale nedostali.
     
    35:00
    Rasmus Lundgren předvedl nádhernou individuální akci, když mezi kruhy pro vhazování obelstil dva protihráče a poté se pokusil na levém křídle v blízkosti tyče zakončit, puk mu ale sjel z čepele hole a Michal Vápenka zasahovat nemusel.
     
    33:52
    Švédům byl signalizován ofsajd a museli rychle vyklidit útočné pásmo, v opačném případě by se jednalo o úmyslné postavení mimo hru.
     
    33:10
    Zdeněk Hábl (CZE) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    32:24
    Rasmus Lundgren byl zřejmě tím hráčem, který skvěle přečetl úmysl českých sledge hokejistů a jejich nebezpečnou zpětnou přihrávku mířící do levého kruhu pro vhazování zablokoval.
     
    31:26
    Češi vyrazili po pravém křídle v blízkosti boxu časoměřičů do protiútoku, ten ale zastavilo po nepřesné přihrávce zakázané uvolnění.
     
    31:07
    Per Kasperi je v dresu Švédska hodně aktivní a nyní se na levém křídle dostal k nahození, které se od mantinelu odrazilo k Michalovi Vápenkovi, který puk v pohodě sebral z ledu.
     
    30:09
    Švédové chtěli do třetí části vlétnout pořádně zostra, jenže jejich následný útok zastavilo postavení mimo hru.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:22.
    Na první část otázky už odpověď známe. Česko vstřelilo na šampionátu první branku a sahá po vítězství, před námi je ale ještě 15 minut, během kterých se může stát ledacos.

     
    Brankář Ulf Nilsson sice v závěru první třetiny inkasoval během přesilové hře, v prostřední části ale domácí hráče Tre Kronor podržel několika fenomenálními zákroky a jen jeho zásluhou Švédové neprohrávají s českým týmem dvou nebo tříbrankovým rozdílem. A to ještě v závěru druhé části orazítkoval Michal Geier tyč. Skóre po 30 minutách. Švédsko 0 Česko 1.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:59
    Česko sice v závěru druhé části velkou šanci nevyužilo, do třetí třetiny ale bude vstupovat s jednobrankovým vedením, o které se postaral v závěru první části Zdeněk Krupička.
     
    29:07
    Michal Geier mohl poslat český výběr do dvoubrankového vedení, ale jeho pokus zastavila tyč! Michal Geier se v blízkosti levé tyče dostal do zakončení, jenže jeho následná střela z úhlu skončila na brankové konstrukci, od které se kotouč odrazil zpět do hry.
     
    29:00
    Místní hlasatel právě oznámil, že do konce druhé třetiny zbývá odehrát jedna minuta.
     
    28:19
    Rasmus Lundgren se s tím nepáral a na pravém křídle puk od mantinelu rychle napálil na bránu, jeho následná střela ale v blízkosti bližší pravé tyče trefila jeho spoluhráče.
     
    27:29
    Švédsko vytvořilo v blízkosti levé tyče před bránou Michala Vápenky velký závar, do zakončení se ale během něho dostat nedokázali.
     
    26:51
    Svěřencům trenéra Jorgena Lundgrena se nepodařilo na levém k křídle přesně rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    26:13
    Švédové nepříjemně vypálili z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Michal Vápenka ovšem zasahovat nemusel, protože střela Tre Kronor zamířila vedle bližší levé tyče.
     
    24:59
    Rasmus Lundgren se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji na své hrudi zastavil pozorný brankář Michal Vápenka.
     
    24:14
    Ve druhé třetině se tolik nepřerušuje a hra se přelévá v rychlém sledu ze strany na stranu, od předchozích utkání ovšem s tím rozdílem, že nebezpečnější jsou naši sledge hokejisté.
     
    23:08
    Michal Geier na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následná střela mířila přesně do levého horního rohu brány, brankář Ulf Nilsson se ale rozchytal k velkému výkonu, když po zmaření stoprocentní šance Česka nyní předvedl krásný semafor a puk ukryl ve své lapačce!
     
    22:52
    David Palát se ocitl na hranici brankoviště v obrovské šanci a z blízkosti mohl puk posílat do prázdné brány, jenž Ulf Nilsson vleže dokázal fantasticky zasáhnout a sebral Česku jistý gól! Naši nyní neproměnil stoprocentní příležitost.
     
    20:14
    Švédové na pravém křídle nebezpečně vypálili z ostrého úhlu, Michal Vápenka ale skvěle ucpal prostor u své levé tyče a neumožnil soupeři puk procedit do brány!
     
    19:54
    Jiří Rául předvedl v zóně Švédska dobrý forčeking a dvojici domácích hráčů výrazně znesnadnil rozehrávku. Dobrá práce českého kapitána.
     
    18:56
    Jeden ze Švédů byl za bránou Michala Vápenky u mantinelu tvrdě dohrán, domácí sledge hokejisté ovšem marně reklamovali vyloučení.
     
    18:02
    Michal Vápenka dnes naskočil v dresu české reprezentace k třetímu utkání v řadě a v součtu těch předchozích dvou inkasoval proti Rusku a Itálii dohromady devět gólů, z toho pět proti Zborné.
     
    17:21
    Švédové na pravém křídle vyhráli vhazování po zakázaném uvolnění českých reprezentantu a v pravém kruhu pro vhazování se snažil vypálit Per Kasperi, jeho následná střela ale přes obranný blok na Michala Vápenku neprošla.
     
    16:10
    Vyloučený Jiří Rául vyjel z bezbarierové trestné lavice zpět na ledovou plochu a Česko hraje v plném počtu.
     
    15:22
    Čeští sledge hokejisté vstupili do druhé části utkání v oslabení, to jim ale nezabránilo v tom, aby se dostali na pravém do zakončení, brankář Ulf Nilsson byl ale připraven a u své levé tyče puk ukryl v náručí.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:46.
     
    Sledge hokejisté české reprezentace se ve třetím utkání na mistrovství Evropy konečně probrali z letargie a vstřelili svůj první gól na šampionátu, o který se postaral po bleskově využité přesilové hře Zdeněk Krupička. Švédové vyhráli úvodní třetinu na střely 7:4, do kabin ovšem odchází s jednobrankovým mankem. Skóre po první třetině. Švédsko 0 Česko 1.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:49
    Hráči obou týmů se v závěru úvodní části utkání dostali do dvou slibných příležitosti, ani na jedné straně ale gól nepadl a Češi budou do šaten zřejmě odcházet s jednobrankovým vedením!
     
    14:09
    Jiří Rául (CZE) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    13:41
    Švédové se pokusili rychle zareagovat, jejich následná střela z pravého kruhu pro vhazování ale skončila na výstroji připraveného Michala Vápenky.
    13:12 Zdeněk KRUPIČKA - 0:1
     
    13:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    ZDENĚK KRUPIČKA bleskově využívá přesilovou hru a k radosti českých fanoušků posílá náš výběr do vedení!! Jiří Berger se dostal v blízkosti levého kruhu pro vhazování k puku a poté ho předložil svému jmenovci a kapitánovi Ráulovi, který už mohl zakončovat, ještě ale předložil puk lépe postavenému Zdeňkovi Krupičkovi a ten ho v blízkosti levé tyče uklidil do prázdné brány. Asistence: Jiří Rául, Jiří Berger.
     
    12:11
    Niklas Rakos (SWE) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    11:18
    Česko si vytvořilo dobrý tlak v útočném pásmu, jenže z něho nedokázalo nic vytěžit. Vypadá to vypadá, že v první třetině se žádného gólu nedočkáme.
     
    10:41
    Švédům se nepodařilo na pravém křídle rozehrát a jejich následná přihrávka podél mantinelu u střídaček zamířila na zakázané uvolnění.
     
    10:14
    Řekněme to kulantně. Petr Bříza řekl, že si jeden z jeho hráčů snad dělá srandu.
     
    09:45
    David Palát si hledal před bránou prostor na střelu, jenže jeden z jeho spoluhráčů na levém křídle o puk přišel a hlavní trenér Jiří Bříza celou situaci okomentoval slovy, která nelze publikovat.
     
    08:12
    Miroslav Hrbek se na levém křídle v blízkosti střídaček odvážně pokusil proniknout do útočného pásma, proti dvojnásobné přesile ale neuspěl.
     
    07:28
    Švédové na pravém křídle zkusili překvapit českého brankáře střelou z ostrého úhlu, ta ale zamířila mimo a od mantinelu se vzápětí odrazila do ochranné sítě.
     
    07:12
    Švédsko je podle očekávání na ledové ploše aktivnějším týmem, jenže většina jeho střel je zablokována nebo končí v náruči připraveného Michala Vápenky, jako právě nyní.
     
    04:45
    Domácí sledge hokejisté se v blízkosti pravé tyče dostali do zakončení, Michal Vápenka byl ale připraven a jejich pokus ukryl ve své výstroji. Rutinní zákrok.
     
    03:00
    Švédové se během přesilové hry do žádné obrovské brankové příležitosti nedostali a český tým hraje po návratu Martina Nováka na led v plném počtu.
     
    02:00
    Martin Novák (CZE) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    01:45
    Od utkání nelze čekat nějakou gólovou přestřelku, Švédové doposud vstřelili jeden jediný gól, zatímco Česko dokonce žádný.
     
    0:20
    Domácí Švédové a česká reprezentace vstupuje do vzájemného střetnutí v naprosto stejné formě. Oba dva týmy úvodní zápasy na šampionátu prohráli a nemají na svém kontě ani bod.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Nilsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren, Holm – Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos. Hlavní trenér: Jorgen Lundgren.

    Česko: Vápenka (Matoušek) – Berger, Kubeš, Hrbek, Doležal – Novák, Geier, Rául (C), Palát, Hábl, Krupička. Vedoucí týmu: Jiří Bříza.

    Rozhodčí: Samuelsson – Nothegger, Lundén.
     
    Česko:

    Česko stejně jako domácí Švédsko úvodní dvě utkání na mistrovství Evropy prohrálo a jeho skóre činí 0:9. Do brány by se měl proti domácím sledge hokejistům opět postavit Michal Vápenka, který byl v úvodním zápase proti Rusku vyhlášen nejlepším hráčem české reprezentace, když pochytal 33 střel s úspěšností zákroků 86,84%. Naše trápí koncovka a na šampionátu zatím nevstřelili ani jeden gól.

    Výsledky

    Rusko – Česko 5:0
    Itálie – Česko 4:0
     
    Švédsko:

    Pořadatelskému Švédsku se na domácím šampionátu zatím vůbec nedaří. Domácí sledge hokejisté sice dokázali na rozdíl od české reprezentace jednou skórovat, jenže na opačné straně osmnáct branek inkasovali, z toho 16 proti Rusku. Švédové mají nejhorší obranu a jen pro porovnání, Česko s druhou nepropustnější defenzivou inkasovalo o polovinu gólů méně. Švédsko se může pyšnit alespoň tím, že na rozdíl od Čechů proti Rusku dokázalo skórovat.

    Výsledky:

    Norsko – Švédsko 2:0
    Rusko – Švédsko 16:1
     
    Program třetího hracího dne Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016 uzavře utkání, v němž Česko vyzve domácí Švédsko, proti kterému bude usilovat nejen o první vítězství, ale také o vstřelení prvního gólu na šampionátu. Jak si Češi ve třetím utkání na mistrovství Evropy povedou, Vám s radostí přiblíží Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. Krupička (Rául, Berger)


    Švédsko: Nilsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren, Holm – Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos. Hlavní trenér: Jorgen Lundgren.
    Česko: Vápenka (Matoušek) – Berger, Kubeš, Hrbek, Doležal – Novák, Geier, Rául (C), Palát, Hábl, Krupička. Vedoucí týmu: Jiří Bříza.

    Rozhodčí: Samuelsson – Nothegger, Lundén
    bahis siteleri