Finsko – Slovensko 3:2 (kon.)
konec
Finsko
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Slovensko
sk Čtvrtek 07.04.2016, 17:30Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Fínskom a Slovenskom po výsledku 3:2 sa z výhry teší domáca reprezentácia. Za domácich sa postupne presadili Sallinen, Elo a Virtanen, za nás skórovali Graňák s Lušňákom.

    Najlepší hráči zápasu:

    Fínsko: Antti Erkinjuntti
    Slovensko: Martin Réway

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:45:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Na modrej čiare sa ešte s pukom ocitol Sersen, ktorý mal na hokejke vyrovnávajúci gól, náš obranca sa ale nepresadil. Už sa tak nič neudeje.
     
    59:30
    Hráme v šestici, Konrád je na striedačke.
     
    59:10
    Záverečných 50 sekúnd, Slováci sa dostávajú do útočnej tretiny.
     
    58:57
    Oddychový čas hostí.
     
    58:57
    Slovensko dalo gól! Tak sa na to pozrime! Záver stretnutia prináša skvelé obrázky, Slovensko pridáva aj druhý gól, po bekhendovej strele sa presadil PATRIK LUŠŇÁK.
     
    57:59
    Slováci sú momentálne hokejovejší, zdá sa ale, že takýto náskok si už Fínsko postráži a súperovi nedovolí vyrovnať.
     
    57:26
    Slovensko zovrelo svojho súpera v obrannej tretine, napokon tam prišlo možno trochu zbytočné nahodenie Sersena, ktorý to navyše mieril len veľmi zle.
     
    57:00
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú 3 minúty.
     
    56:26
    Šťastný sa takmer dostal do zakončenia, vysoko postavený útočník Slovenska ale nedokázal využiť zaváhanie domácej obrany.
     
    55:45
    Virtanen sa do pásma neponáhľal, napriek tomu ale smerovala prihrávka práve na hokejku domáceho obrancu. Jeho tvrdá rana presvišťala popri ľavej žrdi slovenskej bránky až na zadný mantinel.
    55:05 Dominik GRAŇÁK - 3:1
     
    55:05
    Slovensko dalo gól! Je znížené! Slovensko sa presadilo po tom, čo sa Čerešňák vrátil na ľadovú plochu. Duel sa podarilo zdramatizovať DOMINIKOVI GRAŇÁKOVI, ktorý sa pri modrej poriadne oprel do puku. Asistencia: Martin Réway.
     
    54:09
    Virtanen sa na modrej čiare poriadne oprel do puku, jeho tvrdá rana zapadla na telo Konráda. Ten ale puk vyrazil len priamo pred seba, Fíni našťastie nedorazili.
     
    53:39
    Fíni hrali s pukom len za vlastnou bránkou, domáci sa skutočne nemajú kam ponáhľať, a to ani počas vlastnej presilovej hry.
     
    53:19
    Ďalšie vyhodenie puku, naši chlapci sa zatiaľ dobre bránia.
     
    52:30
    Rýchle vyhodenie puku, navyše, Skalický sa k puku dostal aj pred Metsolom, ktorý poriadne pohrozil domácemu gólmanovi, ten mal aj kusisko šťastia!
     
    52:19
    Čerešňák (SVK) – 2 minúty – nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Sallinen (Koivisto), 43. Elo (Erkinjuntti, Salmela), 43. Virtanen (Erkinnjuntti, Apslund) – 56. Graňák (Réway), 59. Lušňák


    Finsko: Metsola (Kilpeläinen) – Salmela, Ohtamaa, Kivistö, Lehtonen, Ahonen, Virtanen, Jalvanti, Lyytinen – Koivisto, T. Sallinen, J. Sallinen – Erkinjuntti, Malinen, Tyrväinen – Ojamäki, Asplund, Elo – Paajanen, Mustonen, Wärn
    Slovensko: Konrád (Tomek) – Sersen, Graňák, Švarný, Čerešňák, Kozák, Kotvan, Jánošík, Luža – Šťastný, Réway, Dravecký – Skalický, Viedenský, Lušňák – Špirko, Marcinko, Vandas – Dej, Hudáček, Hlinka

    Rozhodčí: Pajula, Kaukokari – Saha, Nieminen (všetci FIN)
    thejrc.org